Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΚΑΚΙΑ ΔΡΟΥΤΣΑ 
Τα νέα της πόλης μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για εκδήλωση με θέμα «Προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που οργάνωσε η Υπ. Δημ. Σύμβουλος Κάκια Δρούτσα

Ενημερωτική εκδήλωση με κοινωνική ατζέντα οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Κάκια Δρούτσα. Στο επίκεντρό της βρέθηκε το ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας και οι δυσκολίες που συναντούν.

Στον πρόλογό της η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος εξήγησε ότι ευαισθητοποιήθηκε μετά από μία πρόσφατη περιπέτεια υγείας, που την ανάγκασε να κινείται με υποβοήθηση για τρεις μήνες. «Έτσι κατάλαβα –είπε χαρακτηριστικά- πόσο απάνθρωπες είναι οι πόλεις μας, για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Για μένα το πρόβλημα ήταν προσωρινό. Για τους συνανθρώπους μας όμως αυτούς, που  βρίσκονται καθηλωμένοι σε ένα καροτσάκι και όχι μόνο ,δεν βλέπουν, δεν ακούν, πρέπει ως πολιτισμένη κοινωνία να τους δώσουμε την δυνατότητα να ζήσουν ,να επιβιώσουν και να εξελιχθούν με λύσεις μόνιμες». 

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον Δρ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, διακεκριμένο πλέον ψυχολόγο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ και τρανό παράδειγμα ψυχικού σθένους. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήδη από τα 15 του χρόνια συγκίνησε το Πανελλήνιο, σηκώνοντας στην παρέλαση την ελληνική σημαία από το αναπηρικό του καροτσάκι, ως άριστος μαθητής.
Ο νεαρός επιστήμονας, ξεκίνησε την ομιλία του θέτοντας το ερώτημα «πώς αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία που παράγει περίσσεια πτυχίων και έλλειμμα Παιδείας». Η απάντηση, σύμφωνα με τον Δρα Στέλιο Κυμπουρόπουλο, βρίσκεται στη φιλοσοφία της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. «Δυστυχώς –είπε χαρακτηριστικά- τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας θεωρούν ότι όταν είσαι άτομο με αναπηρία, είσαι ανίκανος να προσφέρεις, να παράγεις, και να συμμετάσχεις στην καθημερινότητα της ζωής. Έτσι μέσα από αυτή τη θεώρηση, δεν σου δίνουν το χώρο να υπάρχεις. Αντίθετα, η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα ρεύμα, μία φιλοσοφία, που λέει ότι κάθε άτομο με αναπηρία έχει το δικαίωμα να βιώνει, να ζει και να πράττει σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Όχι τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω αναπηρίας, αλλά τις ανάγκες που του δημιουργούνται ως άνθρωπος».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, που αναφέρθηκε στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας, λέγοντας: «Σκέφτομαι τη βαλίτσα με τα ροδάκια και το πόσες φορές χοροπηδάει στους δρόμους, τις λακκούβες και τα πεζοδρόμια μας. Και μετά σκέφτομαι , να χοροπηδάει έτσι ένα αναπηρικό αμαξίδιο και να δυσκολεύει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που ήδη υποφέρει. Η Νέα Ιωνία δυστυχώς εχθρεύεται όσους δεν είναι αρτιμελείς. Οι ράμπες αναπήρων είναι σχεδόν ανύπαρκτες και όσες υπάρχουν  -σχεδιάστηκαν βάσει προδιαγραφών κτηρίου- είναι προβληματικές. Οι θέσεις στάθμευσης των ΑΜΕΑ είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία. Όλο και κάποιος ανυπόμονος  θα βρεθεί να τις καταλάβει, αφήνοντας εκτεθειμένο κι ανυπεράσπιστο τον άνθρωπο που πραγματικά δικαιούται αυτό το προνόμιο.

Μια πόλη που σέβεται τον εαυτό της και τους κατοίκους της όμως, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ιδίως μία πόλη, που ανήκει σε χώρα με μεγάλους δείκτες ατυχημάτων. Οι ράμπες στα δημόσια κτήρια, η πρόσβασή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ, οι ειδικές διαβάσεις σε πεζοδρόμια ακόμα και η ειδική σήμανση σε υπολογιστές και δημόσια έγγραφα δεν είναι απότοκο της μεγαλοψυχίας ενός Δήμου. Είναι ηθική και πραγματική μας υποχρέωση και εμείς στη Νέα Ιωνία σχεδιάζουμε ένα δήμο ανθρώπινο και φιλικό για όλους». 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολιτικοί παράγοντες όπως ο  πρώην Υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, οι Υποψήφιοι βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΔ βουλευτής Ζωή Ράπτη και Νίκος Κωστόπουλος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Νέου Ηρακλείου Γιώργος Παπαδημητρίου και Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη: Βάνα Παπαδοπούλου, Μανίνα Ζαννή, Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννης Σιδέρης, Γιάννης Κατσαγκόλης, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού: Νίκος Δακουτρός, Αιμιλία Νικολαΐδου, Κώστας Κανελλάκης.

 

*ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Η παραπάνω ανακοίνωση είναι χορηγούμενηΚαταχωρήθηκε την: 16/04/2019
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!