Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  

email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr

 

Φεβρουάριος 2019

Δελτίο τύπου

 

Υπεραγία Θεοτόκος:

Μάν(ν)α Θεού και Ανθρώπων.

Πορεία θυσίας και  αγάπης

Με οδοδείκτη την αναγκαιότητα να τιμηθεί η Ημέρα της Μητέρας, την ημέρα της Δεσποτικής και συνάμα θεομητορικής εορτή της Υπαπαντής, ο Ιερός Ναός Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού  και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση πνευματικού προσανατολισμού με θέμα «Υπεραγία Θεοτόκος: Μάν(ν)α Θεού και Ανθρώπων. Πορεία θυσίας και  αγάπης» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα εντός της κατάμεστης εκκλησίας.

Στο καλωσόρισμά τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος ο οποίος και επιμελήθηκε την παρουσίαση της βραδιάς και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παλιούρας τόνισαν την χαρά τους για τη βραδιά και  ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας.

Ομιλήτρια ήταν η διακεκριμένη  κα. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών η οποία με μεστό, τεκμηριωμένο, θεματικά στοχευμένο και βαθιά ανθρώπινο λόγο αναφέρθηκε στην παρουσία της Παναγίας στη λαϊκή λατρεία, στην Ελληνίδα μάνα και ιδιαίτερα στην μέγιστη αξία του θηλασμού, καταχειροκροτούμενη!

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τη Βυζαντινή Χορωδία Εν Ψαλτηρίω υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη και το σχήμα της κας. Μαρίας Καββαδία η οποία ερμήνευσε παραδοσιακά άσματα σχετικά με το θέμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ προ της απονομής αναμνηστικού δώρου στην ομιλήτρια, αναφέρθηκε στο πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας την οποία ευλαβείται ο λαός μας, μίλησε με επαινετικά λόγια για την πρωτοβουλία της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, και ενθάρρυνε αντίστοιχες δράσεις, συνεχάρη θερμά τον κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και τα μέλη της Ενώσεως, τους εφημερίους του Ιερού Ναού καθώς και όλους όσουςσυνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση και παρουσίαση του κατανυκτικού αυτού Οδοιπορικού.

Ευχαρίστησε την ομιλήτρια και την διαβεβαίωσε ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη στην πόλη μας. Την αποφώνηση έκανε ο Πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος απένειμε αναμνηστικά βιβλία στα παιδιά μας και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, αναφέρθηκε δε στο πρόσωπο της Παναγίας και ευχήθηκε να ευοδώνονται τα αγαθά έργα, πόσω μάλλον όταν βασίζονται στις συνεργασίες.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργία σχολής Γονέων άμεσα με πρώτο θέμα την ασφαλή διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ηρακλής Γκότσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης και «Δύναμη Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Βέτα Γεωργιάδου, οι Διευθυντές των 6ου Λυκείου κα. Σαραντούλα Παρλαπάνη και του 3ου Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Παλλαντζάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών κα. Αναστασία Κλάρα, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες  Τηλ. 6989699383, email enosiroumeliotonionias@yahoo.gr,  Facebook Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

 Καταχωρήθηκε την: 11/02/2019
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!