Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Το πρωί της Κυριακής (3/2), στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου & Πέριξ πραγματοποίησε την ετήσια Γενική του Συνέλευση, στο περιθώριο της οποίας έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

ΧΟΡΩΔΙΑ

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τη Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Περισσού να ερμηνεύει σατιρικά κάλαντα με πολιτικές προεκτάσεις και στη συνέχεια μέλη του ίδιου Κ.Α.Π.Η. παρουσίασαν ένα χιουμοριστικό «σκετς» εμφορούμενο από πολιτικοκοινωνικά μηνύματα, δημιουργώντας μια συνολικότερα ευχάριστη ατμόσφαιρα και συνάμα κίνητρο προβληματισμού.

Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου & Πέριξ, κ. Νίκος Αθανασίου ξεκίνησε την προγραμματισμένη ομιλία του λέγοντας πως: «Σας εύχομαι καλή χρονιά, να έχετε όλοι υγεία εσείς και οι οικογένειές σας. Αγαπητοί συνάδελφοι, πραγματοποιούμε σήμερα την ετήσια συνέλευσή μας μετά από μια περίοδο πλούσιας και σημαντικής δράσης του σωματείου μας. Μια δράση, που αναπτύξαμε στο πλαίσιο της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων αλλά και των εργαζομένων, μαζί με την Ομοσπονδία μας και το Ταξικό Συνδικαλιστική Κίνημα. Βασικό μας μέλημα ήταν και θα είναι η ένταξη ολοένα και περισσότερων συνταξιούχων στις γραμμές του σωματείου. Ένταξη περισσότερου κόσμου στον αγώνα για τη διεκδίκηση. Θέλουμε το σωματείο να είναι αποκούμπι των συναδέλφων για όλα τα προβλήματα, αλλά και χώρος συνάντησης και επικοινωνίας για όλους τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Το σωματείο μας το 2018 ανέπτυξε μια σημαντική δραστηριότητα για πολλά ζητήματα και σε πολλά μέτωπα σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Η περσινή χρονιά ήταν πλούσια σε κεντρικές παναττικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις.».

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε αναλυτικότερα σε όλες τις περσινές δράσεις του σωματείου, ανέπτυξε τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μίλησε για την αναγκαιότητα νέων κινητοποιήσεων, έκανε λόγο για τις προγραμματισμένες φετινές δράσεις των μελών του σωματείου και ολοκλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το σύνθημά μας είναι: «Ένας για όλους και όλοι για έναν.». Το σωματείο δεν ξεχνά ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Αυτοί είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας να παλέψουμε για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, που η Οικονομία θα έχει στο επίκεντρό της τους εργαζόμενους, που θα απολαμβάνουν αυτά που παράγουν. Γιατί όλον τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας και τον καρπώνεται μια χούφτα παράσιτων πλουτοκρατών τον έχουμε φτιάξει εμείς με τα χέρια μας, με τη δουλειά μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, συνάδελφοι, εμείς θέλουμε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν θα κυριαρχεί η ταξική ανισότητα, η φτώχεια και η βαρβαρότητα. Γι’ αυτή την προοπτική θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενωμένοι και αποφασισμένοι. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχόμαστε καλή και αγωνιστική χρονιά με υγεία για όλους μας και τις οικογένειές μας. Δίνουμε ξανά ραντεβού στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης. Στο «άγιο πεζοδρόμιο», όπως λέει κι ο συνάδελφός μας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Δήμος Κουμπούρης. Όπως γράφουμε και σε ένα από τα πανό μα: «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι, με τα σωματεία τους επίθεση και πάλι.».».

Ο κ. ΜΑΚΚΑΣ

Αμέσως μετά απεύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας Ι.Κ.Α. και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, κ. Λέανδρος Μάκκας, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε με τη σειρά του στους αγώνες της Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των συνταξιούχων καθώς και στις επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες για τη διεκδίκησή τους, και στη συνέχεια μετέφερε σε όλες και όλους τον απολογισμό της Ομοσπονδίας για τον προηγούμενο χρόνο, που συντάχθηκε στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ -ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη συμβολική τιμητική βράβευση 4 γυναικών συνταξιούχων, ηλικίας άνω των 90 ετών, για τις πολυετείς μάχες τους στο Συνταξιουχικό Κίνημα μέχρι και σήμερα, και ακολούθως ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανασίου έκοψε σε κομμάτια της πρωτοχρονιάτικη πίτα, τα οποία μοίρασε μεταξύ άλλων σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, σε συνταξιουχικά σωματεία όμορων δήμων, σε οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης κ.λπ., στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας με τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνο Κατιμερτζόγλου, ο οποίος απευθύνοντας έναν αγωνιστικό χαιρετισμό είπε πως: «Εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι πραγματικά βλέποντας τα άσπρα σας μαλλιά παίρνουμε παράδειγμα, παίρνουμε θάρρος, δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τους αγώνες για μια Παιδεία στην υπηρεσία των παιδιών του λαού. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, χρόνια πολλά, ραντεβού στους δρόμους του αγώνα, γιατί όπως και το δικό μας σωματείο και το δικό σας ανήκει στο ταξικό συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό το οποίο παλεύει από τη μια μεριά ενάντια στην όποια αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εργοδοσία, από την άλλη παλεύουν ενάντια στο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με δύναμη, λοιπόν, και αισιοδοξία ραντεβού στους δρόμους του αγώνα.», καθώς και στην καθημερινή διαδικτυακή εφημερίδα μας: «ΙΟΝΙΑΝΕΤ», την οποία ευχαρίστησε ο κ. Αθανασίου για την κάλυψη και τη στήριξή της στους αγώνες των συνταξιούχων της πόλης μας και όχι μόνον.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό μαζί με τον κ. Κατιμερτζόγλου παρακολούθησε την εκδήλωση και πρώην επικεφαλής και νυν ο δημοτικός σύμβουλος Ν.Ιωνίας της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου & Πέριξ, κ. Νίκος Αθανασίου

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου

 Καταχωρήθηκε την: 11/02/2019
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!