Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ "ΠΕΡΑΝ - ΤΟ ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" 
Τα νέα της πόλης μας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ & ΚΥΡΑΤΖΗΔΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 15.30 μ.μ.

Οι Κυρατζήδες είναι μια κομπανία που εστιάζει κυρίως στη μουσική παράδοση της Πίνδου και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από τον ήχο της στεριανής ζυγιάς, τα τραγούδια του παρελθόντος παίρνουν μορφή στο παρόν. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα συμπράξουν στη σκηνή του Πέραν με τον Χρίστο Τσιαμούλη.

Οι κυρατζήδες ήταν οι μισθωτοί μεταφορείς του παλιού καιρού που δραστηριοποιούνταν στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας και πολλές φορές εκτός αυτής. Η λέξη προέρχεται από το τουρκικό kiraci που σημαίνει μισθωτής και είναι παρετυμολόγηση της λέξης κύριος/κύρης. Ήταν γνωστοί και σαν αγωγιάτες από το μεσαιωνικό αγώι-αγώγιον και το αρχαίο άγω.

Με αγώι τον ήχο!

Οι Κυρατζήδες είναι οι:

Αχιλλέας Χαχάμης: τραγούδι

Δημήτρης Μπρέντας: κλαρίνο

Νίκος Σκαφίδας: βιολί

Νίκος Αγγελόπουλος: λαγούτο

Αλέξης Νόνης: κρουστά

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Ένα υπέροχο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της χρυσής λαϊκής εποχής θα παρουσιάζει το Πέραν κάθε Πέμπτη από 1η Νοεμβρίου.

Τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο διάσημος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός  Shimon Parnass, ο άνθρωπος που συντέλεσε όσο λίγοι στο να γίνει γνωστή η Ελληνική μουσική και γενικότερα κουλτούρα στο Ισραήλ.

Το πρόγραμμα χορευτικό και με πολύ κέφι, απαρτίζεται από αγαπημένα σουξέ μεγάλων δημιουργών της εποχής με έμφαση στα λαϊκά που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Στέλιος Διονυσίου, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη , η Γλυκερία , αλλά θα ερμηνευθούν και κάποια τραγούδια του Έλληνα μουσικού που έγινε θρύλος και  λατρεύτηκε στο Ισραήλ - Aris San ή κατά κόσμο Αρειστίδη Σεϊσανά. Ας πούμε ένας μικρός φόρος τιμής για το Ελληνόπουλο που ξεκίνησε με μια κιθάρα από την Καλαμάτα και κατέκτησε αρχικά το Ισραήλ και στην συνέχεια την Αμερική με καθημερινούς θαμώνες τους πιό διάσημους αστέρες της εποχής, όπως ο Άντονι Κουίν και ο Χάρρυ Μπελαφόντε.

πληροφορίες για τη ζωή του

Συμμετέχουν

Γιώργος Κουτουλάκης, σολίστας στο μπουζούκι  γνωστός -κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς».

Νάντια Καραγιάννη. με μία μεγάλη πορεία πίσω της και με σπουδαίες συνεργασίες όπως Νταλάρα, Γλυκερία, Αλεξίου, Βιτάλη, Μαρινέλα, Μητροπάνο, Διονυσίου, Βοσκόπουλο, Αγγελόπουλο, Πάριο, Τσέρτο, Μίκη Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Νικολόπουλο και άλλους, αλλά και με πολλές συναυλίες στο Ισραήλ.

Μιχάλης Παντελιάς Ως μουσικός παίζει με ευχέρεια κιθάρα, λαούτο και μπαγλαμά και έχει συνεργαστεί με πολλούς δεξιοτέχνες μουσικούς και γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως η θρυλική Αθηναϊκή κομπανία. Σήμερα με την 27χρονη πείρα του συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία ερμηνεύοντας, με μοναδικό τρόπο, το παραδοσιακό, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.

Θοδωρής Πετρόπουλος, σολίστας στο μπουζούκι. Βασικός σολίστας του γνωστού συγκροτήματος Κομπανία.

Δημήτρης Γκίνης, ακορντεόν με πολλές συνεργασίες μέλος του συγκροτήματος Κομπανία.

Κώστας Γεράκης, κιθάρα, μπάσο.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Επιβάρυνση 5,00 ευρώ/άτομο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  Η ΜΑΡΙΩ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΤΣΙΡΙΔΟΥ

Οι δύο Ρεμπέτισσες μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τον Οκτώβριο, συναντιούνται για τελευταία  Παρασκευή στο Πέραν.

Η Μαριώ γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, υπηρετεί το ρεμπέτικο 50 χρόνια και έχει την δική της ιστορία.

Η Κατερίνα Τσιρίδου με το μπαγλαμαδάκι της, αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της.

Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Πόλης και της Σμύρνης, στα στέκια του Πειραιά και στην παλιά Αθήνα μέσα από τη ματιά του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιάννη Παπαϊωάννου... Συνοδεία τους και οι αναμνήσεις που μας φέρνουν οι μεγάλες φωνές της Μαρίκας Νίνου ,του Στράτου Παγιουμτζή ,του Τσαουσάκη και όλων των σπουδαίων.

Έχοντας μαζί τους τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Δημήτρη Λίβανο, τον μαέστρο και πιανίστα Παναγιώτη Παπαγεωργίου και τον τραγουδιστή και σπουδαίο κιθαρίστα Νίκο Πρωτόπαπα είναι αναμφισβήτητο το σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα!

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το ρεμπέτικο θα πρέπει να έχει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η UNESCO αναφέρει πως αποτελεί αστικό λαϊκό μουσικό είδος που άκμασε το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Με επιρροές από το δημοτικό και το μικρασιάτικο τραγούδι, αντικατοπτρίζει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής όπου αναπτύχθηκε και ιδιαιτέρως τη ζωή του περιθωρίου.

Στην πορεία η κοινωνική του βάση επεκτάθηκε στους πρόσφυγες, στην εργατική και τη μεσοαστική τάξη, ενώ στις μέρες μας αναγνωρίζεται ως δημοφιλής πολιτιστική κληρονομιά, που ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Καλό μουσικό ταξίδι!

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο, ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ.

ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με το εκφραστικό παίξιμο Γιώργο Κουτουλάκη, μαζί με τη σπουδαία τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, θα φιλοξενεί το Πέραν το φετεινό χειμώνα από 20 Οκτωβρίου και μετά.

Ο γνωστός -κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς»- μουσικός, πλαισιωμένος από τους εξαιρετικούς συναδέλφους του Μαρία Δεναξά στο τραγούδι, Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα, Ορέστη Μαυρόπουλο στο βιολί και Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα καφέ - αμάν, που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, με τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

Η Θεοδοσία Στίγκα κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1975.

Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Τη γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς».

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο, ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.Καταχωρήθηκε την: 09/11/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!