Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης (6/11), στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση, με τίτλο: «Συνέντευξη Τύπου για το αύριο της πόλης μας», την οποία συνδιοργάνωσαν η δημοτική παράταξη «Δύναμη προοπτικής», η  επικεφαλής της κ. Δέσποινα Θωμαΐδου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης.

Ο κ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Η εκδήλωση, τη ροή της οποίας συντόνισε η κ. Χριστίνα Θεοχάρη, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Κουλούρη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Θα πρέπει να μας προβληματίζει το φαινόμενο ότι στον Δήμο μας υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι από τη συμπολίτευση και τη μείζονα αντιπολίτευση. Κάτι προφανώς συμβαίνει με τις παρατάξεις αυτές και την ασυνέπειά τους, που αποδεικνύεται από την προβληματική συμπεριφορά τους, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σχέσεις «δούναι και λαβείν» στα δημοτικά συμβούλια. Η στάση μου ήταν πάντα ξεκάθαρη απέναντι στα γεγονότα, με φανερό ιδεολογικό προσανατολισμό, χωρίς αριστερές ενοχές, ούτε, βέβαια, και δεξιές φοβίες. Προσωπικά πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι προσφορά και υποχρέωση όλων, στον βαθμό που αναλογεί στον καθέναν.», αναφέρθηκε στο όραμά του «για τη συνένωση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του Δήμου μας, που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις, θα συνθέτει ισότιμα όλες τις διαφορετικές απόψεις, χωρίς να αποκλείει κανέναν και θα συσπειρώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της Νέας Ιωνίας για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη…», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Αρχίζει ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα εποχή με αρχές, αξίες, συμμετοχή, ιδέες, και σε αυτό το νέο ξεκίνημα δηλώνουμε παρόντες τόσο η Δέσποινα όσο κι εγώ, βάζοντας τα θεμέλια μιας συνεργασίας, που έχει σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.» και ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Εμείς δεν θα παρακολουθήσουμε την ανούσια και επικοινωνιακή διαδικασία των δοτών υποψηφίων μέσω της δήθεν απόδοσης χρίσματος. Εμείς επιζητούμε μόνο ένα χρίσμα: Αυτό που μας δίνετε εσείς οι δημότες και οι δημότισσες, κι αυτό είναι το «μότο» μας: «Οι δημότες δίνουν το χρίσμα».».

Η κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Κατόπιν, τοποθετήθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και υποψήφια Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου πολιτικό. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι περήφανη γι’ αυτό. Και είμαι περήφανη που είμαι Πολιτικός Μηχανικός. Γιατί ο Πολιτικός Μηχανικός έχει σχέση με τα έργα. Και οι πράξεις αυτές είναι τα έργα τα δικά μου. Και με γνωρίζετε ότι ασχολούμαι, και τολμώ να πω το έκανα και θα το κάνω, με ζήλο και επίγνωση για τα δημοτικά δρώμενα.».

Επίσης, η κ. Θωμαΐδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είναι αλήθεια ότι πλέον βιώνουμε οργή, θυμό, απέχθεια, απέναντι σε κάθε τι που σχετίζεται με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Δίπλα μας και μέσα στο σπίτι μας βιώνουμε τη φτώχεια, τη δυστυχία, δηλαδή, καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί ν’ αντέξει. Όλοι μας ανησυχούμε και ρωτάμε και λέμε ότι δεν ήμασταν άξιοι να περάσουμε όλα αυτά και δεν μας αξίζουν. Κάποιοι φταίνε για όλα αυτά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες κι από την ίδια, φυσικά, την κοινωνία. Αυτή η οικτρή κατάσταση έχει επηρεάσει και τις τοπικές μας κοινωνίες, γιατί παράλληλα με την οικονομική κρίση οι πολίτες μας βιώνουν και ανθρωπιστική κρίση. Στον Δήμο μας βιώνουμε καθημερινά, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, την απραξία, την αδιαφορία και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, γιατί πρωτίστως λείπουν στόχοι, οράματα και πρόγραμμα. Απογοήτευση παντού. Η παράταξή μας, η «Δύναμη προοπτικής», καθημερινά, μέσα και έξω από το Συμβούλιο, έδωσε και δίνει παρών με τους δημοτικούς συμβούλους που σας ανέφερε, τον κ. Παναγιώτη Βλασσά και την κ. Βέτα Γεωργιάδου, με τα στελέχη μας και τις ομάδες εργασίας, που έχουμε συστήσει. Ακούμε τη δική σας φωνή, ακούμε τα δικά σας ερωτήματα και την αγωνία σας, και με σεβασμό δίνουμε επιχειρήματα και άποψη.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Με τον Κώστα τον Κουλούρη μας ενώνει το ίδιο πάθος, η ίδια αγάπη και η ίδια η προσήλωση για το αύριο και μόνο της πόλης μας. Θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικότερο, μα πάνω απ’ όλα πιο ανθρώπινο. Έχουμε όλοι εδώ τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αξίες, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη μας για τον τόπο μας και στόχο την αποτελεσματικότητα. Δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους κ.κ. Θωμαΐδου και Κουλούρη από τα προσκεκλημένα παριστάμενα Μ.Μ.Ε.: «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» και «ΠΑΝΟΡΑΜΑ Δημοτικών-Περιφερειακών & Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019», καθώς και από στελέχη και μέλη της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής».

Αναλυτικότερα, οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους υπογράφοντες το ρεπορτάζ και οι απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτές ήταν κατά σειρά οι ακόλουθες:

Αρχικά τέθηκε το ερώτημα πως: «Θα θέλαμε να μας εκφράσετε την κρίση σας για το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής Αρχής, για το δικό σας αντιπολιτευτικό έργο, αλλά και για τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων.», στο οποίο απάντησε πρώτος ο κ. Κουλούρης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια διαπιστώνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μία συμπόρευση, θα έλεγα, της Δημοτικής Αρχής μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση. Ό,τι δεν μπορεί να ψηφίσει η Δημοτική Αρχή, πάει χέρι-χέρι, που λέμε, το υπόλοιπο βάλτε το μόνοι σας, με τη μείζονα αντιπολίτευση και τα περνάνε. Κι έχω πάρα πολλά παραδείγματα και άμα με ρωτήσετε θα αναφερθώ. Η στάση η δική μας έχει βρει κάποια βήματα και κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά γόνιμη αντιπολίτευση, όχι στείρα αντιπολίτευση. Το ότι κάποιες στιγμές υπάρχουν εντάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει «πολιτικός πολιτισμός», γιατί πολλές φορές το έχω ακούσει και έχει καταντήσει ανέκδοτο. Για μένα, λοιπόν, ο πολιτικός πολιτισμός είναι να μιλάς, να προσέχεις τι λες, να ελέγχεις και να ψηφίζεις με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου, και όχι να μιλάς στον πληθυντικό. Κοντολογίς, λοιπόν, βλέπω τη Δημοτική Αρχή σε ένα «αλισβερίσι» με τη μείζονα αντιπολίτευση και, κατά τη γνώμη μου, κι αυτός είναι κι ο λόγος που έκανα και εγώ αυτό το κάλεσμα, και με ευχαρίστηση βλέπω όλους τους συνδημότες και φίλους εδώ μαζί μου και μαζί με τη Δέσποινα, βλέπω, λοιπόν, ότι τόσο η μία πλευρά όσο και η άλλη, που προανέφερα, είναι το ίδιο νόμισμα, έχουν την ίδια λογική, και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξάρτητοι και μη, και οι άλλες παρατάξεις προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή για να μη χειροτερέψει κι άλλο τα πράγματα. Γιατί άλλα είχε τάξει στους δημότες και άλλα κάνει.», προσθέτοντας πως: «Αυτή η Δημοτική Αρχή, που είναι περίπου 7-8 χρόνια, έχω χάσει και τον λογαριασμό, είχε τάξει ποδηλατόδρομους. Αν τους είδατε κι εσείς να μου τους πείτε κι εμένα. Είχε τάξει πεζογέφυρα στο Ι.Κ.Α., αν την είδατε κι εσείς να μου την πείτε κι εμένα. Είχε τάξει «πάρκινγκ», αν το είδατε εσείς να μου το πείτε κι εμένα. Έκανε ένα έργο, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος και τίμιος σ’ αυτά που λέω, μέσω της Περιφέρειας, τις κερκίδες, τις οποίες τις είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που συμμετείχα και εγώ και αρκετοί συνάδελφοι εδώ. Αλλά δεν θέλω να μηδενίζω. Έκανε κάποιο έργο. Έκανε κάποιο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που έχουν όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα. Το έκανε. Όμως, κάτι διαφορετικό και κάτι από αυτά που είχε τάξει δεν τα έκανε. Αντιθέτως, υπάρχει και μια μεγάλη υπεξαίρεση σε μια Σχολική Επιτροπή, που το ομολογεί η Δημοτική Αρχή, και με ψήφους της μείζονος αντιπολίτευσης αποφεύγουν εδώ και δυόμισι χρόνια, και δεν έχουμε μάθει πλέον πόσο ποσό έχει υπεξαιρεθεί.».

Ακολούθως, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, η κ. Θωμαΐδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να σας πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένη από το έργο της σημερινής Δημοτικής μας Αρχής. Βλέπω μία απραξία και μία αδιαφορία στην καθημερινότητα του δημότη. Βλέπω ότι ο κόσμος δυσανασχετεί και είναι αγαναχτισμένος. Εισπράττω καθημερινά αυτή την αδιαφορία και την απραξία και τους δημότες μας, που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους, να μου λένε ότι δεν έχει γίνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια απολύτως τίποτα. Χαρακτηριστικά, μου δήλωσε κάποιος πρόσφατα, ότι: «Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.». Και αυτό ήθελε να τονίσει ότι δεν έχει γίνει μόνο κάποιο έργο στο κέντρο της πόλης. Είναι για όλη την περιφέρεια του Δήμου μας. Κάνοντας, λοιπόν, μια βόλτα στην αγορά, και συνομιλώντας με τους δημότες μας και με τους εμπόρους, διαπιστώνουμε αυτό το ίδιο: Ότι, τελικά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αυτή η απραξία χαρακτηρίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Θέλω να πω ότι η Δημοτική Αρχή παρέμεινε και παραμένει σε μια στείρα αντιπολιτευτική γραμμή στον ίδιο τον εαυτό της. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν έχει ξεπεράσει και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά. Φοβάται να συγκρουστεί με τα προβλήματα, φοβάται να συγκρουστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα, και έτσι επέλεξε να μην κάνει τίποτα. Δυστυχώς, αυτό είναι το έργο της Δημοτικής Αρχής.» κι ακόμη πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Όντως, στα δημοτικά συμβούλια εμείς είμαστε μια δημοτική παράταξη. Άλλωστε, το έχετε ζήσει και μαζί μας, βλέπετε το επίπεδο και πώς αντιμετωπίζονται τα όλα ζητήματα και τα ερωτήματα, τα οποία πολλές φορές τα φέρνουμε εμείς, και θέλω σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τα μέλη της παράταξης, που πραγματικά δουλεύουν για να μεταφέρουν αυτά τα προβλήματα και να μπορέσουμε στο τέλος κι εμείς να δημιουργήσουμε το πρόγραμμά μας. Να τους ευχαριστήσω για την καθημερινή τους επαφή, που δίνουν τα προβλήματα και τα φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αλλά, βέβαια, οι λύσεις, όπως σας είπα προηγουμένως, δεν δίνονται. Έτσι, λοιπόν εμείς με ώριμο και σωστό και τρόπο πολύ ευγενικό προσπαθούμε να δείξουμε χαμηλούς τόνους για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, που, βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται. Έχουμε υποστεί πολλές φορές χτυπήματα κάτω από τη μέση. Εμείς κάνουμε μια αντιπολίτευση, σας είπα πως ότι είναι θετικό το ψηφίζουμε και είμαστε κοντά σε κάθε θετικό έργο που γίνεται, αλλά το κάθε αρνητικό μας βρίσκει αντίθετους. Εμείς είμαστε της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Είμαστε μια παράταξη που θέλουμε να ενώνει δυνάμεις μόνο και μόνο για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό μας. Αυτή η δύναμη προοπτικής. Και έτσι θα τα αντιμετωπίσει και τα αντιμετωπίζει πάντα. Δεν έχουμε πρόβλημα ούτε κι αν μας χτυπάνε. Μπορεί να είμαστε αντιπολίτευση και να έχουμε πρόβλημα με τη μείζονα αντιπολίτευση και τη Δημοτική Αρχή, αλλά, όμως, είμαστε μία παράταξη ενεργή, δραστήρια, που μόνο της μέλημα είναι να κάνει και να βοηθήσει την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και να λύσει προβλήματα.».

Ακολούθησε το ερώτημα: «Έχετε εντοπίσει ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης; Και τι προτίθεστε να πράξετε για την αντιμετώπισή τους», στο οποίο ο κ. Κουλούρης απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το μείζων πρόβλημα μιας πόλης, καλώς ή κακώς, καλώς θα πω εγώ, είναι η καθαριότητα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που βιώνει ο δημότης. Και, βέβαια, εδώ θα μου επιτρέψετε να ανοίξω μια μικρή παρένθεση: Εμείς που βρισκόμαστε εδώ είμαστε δημότες, βιώνουμε το σκουπίδι, βιώνουμε τα προβλήματα των πάρκων, των παιδικών χαρών, των σχολείων. Γιατί είμαστε δημότες, πληρώνουμε δημοτικά τέλη και διαμένουμε σ’ αυτόν τον Δήμο. Σίγουρα, λοιπόν, το πρώτο πράγμα είναι η καθαριότητα. Και αν ανατρέξει κανείς λίγο πιο πίσω θα δει και τις διαφορές. Είναι η ίδια; Όχι, δεν είναι η ίδια. Γίνεται κάθε μέρα αποκομιδή; Δεν γίνεται. Και εδώ μπροστά είναι ο φίλος μου ο Νίκος Μπράτιμος, που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, που μου παρέδωσε κάποια στιγμή, πώς ήταν η καθαριότητα στον Δήμο μας πριν από 8, 9, 10 χρόνια και πώς είναι σήμερα. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, είναι αυτό. Το δεύτερο είναι η απαξίωση των παιδικών χαρών. Το τρίτο πράγμα είναι τα παρτέρια, που είχε η Δέσποινα, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες απαξιώθηκαν, οι δομές του Δήμου, και, βέβαια, η καθημερινότητα του δημότη. Και ποια είναι αυτή; Υπάρχει μια εμπορική κίνηση. Αν δείτε τι γίνεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου, και γενικά και στα υπόλοιπα πιο μικρά εμπορικά κέντρα, στον Περισσό και στην Καλογρέζα, έχουν απαξιωθεί πλήρως. Δεν έχει όρεξη, δεν έχει όραμα και δεν έχει διάθεση αυτή η Δημοτική Αρχή. Τους τα έχουμε πει και στα δημοτικά συμβούλια. Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την απλή καθημερινότητα. Και, ξέρετε, αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, στα προγράμματα που καταρτίζουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, «θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε εκείνο», εμείς, ή προσωπικά εγώ, για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που θέλουμε είναι η καθημερινότητα του πολίτη, του δημότη, το καθημερινό του πρόβλημα. Από το σκουπίδι, το πλακάκι που έσπασε, από τη σπασμένη κούνια, και σιγά-σιγά θα ‘ρθουν και τα υπόλοιπα.».

Κατόπιν, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, η κ. Θωμαΐδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Τα βασικά προβλήματα, που έχει σήμερα ο Δήμος μας, θεωρούμε πως είναι η έλλειψη ποιότητας ζωής στον δημότη μας. Η έλλειψη πρασίνου. Όλα αυτά που ανέφερε ο Κώστας προηγουμένως αφορούσαν την ποιότητα της ζωής. Άρα, λοιπόν, έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής του δημότη, έχουμε έλλειψη πρασίνου, έχουμε υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, των δημοτικών μας υπηρεσιών, έχουμε την ανυπαρξία προγραμματισμού ενός ολοκληρωμένο σχεδίου δράσης και υλοποίησης των προτεραιοτήτων του Δήμου μας. Δυστυχώς, σας είπα και προηγουμένως, από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή δεν ανέδειξε ούτε ένα σχέδιο, ούτε ένα πρόγραμμα, να το τηρήσει μέχρι και σήμερα. Είχε ολοκληρωτικά απαξιώσει ακόμα και σ’ αυτό, στο να κάνει ένα σχέδιο δράσης για τον Δήμο. Έτσι, λοιπόν, εκτός από αυτά που είπε ο Κώστας, έχουμε και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ένα βασικό στοιχείο στην καθημερινότητα του πολίτη, που καθημερινά μας ζητάνε να μπορέσουμε να κάνουμε, να βρούμε λύση. Και εκτός απ’ αυτά, βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής είναι ότι υπάρχουν και καταχρήσεις στις Σχολικές Επιτροπές και τα κρούσματα διαφθοράς. Βέβαια, πέρα απ’ όλα τα άλλα, όπως προανέφερες κι εσύ Κώστα, υπάρχει το πρόβλημα της Ιωνιώτικης Αγοράς, που κάθε μέρα μαραζώνει όλο και πιο πολύ. Βιώνουμε κάθε μέρα την ανησυχία των εμπόρων και την ανησυχία των δημοτών μας, που, πέρα από την κρίση την επαγγελματική και την οικονομική, δεν έχουν γίνει ούτε υποδομές για να μπορέσουν να βοηθήσουνε και να στηρίξουνε τον εμπορικό κόσμο, την Ιωνιώτικη Αγορά, η οποία είναι ιστορική και πολύ μεγάλη. Όλοι εσείς ξέρετε ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ούτε και για την Αγορά. Θα μπορούσε, τουλάχιστον με μικρές παρεμβάσεις, να δώσει λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα, όπως είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα, τα δημοτικά τέλη, αλλά, βέβαια, και το πιο σημαντικό: Την κατασκευή του «πάρκινγκ», δίπλα εδώ ακριβώς, στο σχολείο. Η κατασκευή, λοιπόν, του υπόγειου «πάρκινγκ», το 150, δεν έχει προχωρήσει. Και ήτανε από τα σημαντικότερα και τα μεγαλύτερα έργα, που είχαμε βάλει θεμέλιο λίθο για να γίνουν. Έπρεπε εδώ και τόσα χρόνια να έχει γίνει. Θα ήτανε ένα μέτρο της τόνωσης της εμπορικής αγοράς. Άρα, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή, εκτός από το ότι δεν έχει κάνει τίποτα, και με τα προβλήματα συμπεραίνουμε, καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία βιώνουμε την απραξία για άλλη μια φορά σε ό,τι αφορά ακόμα και τα προβλήματα, που δεν έχουν δώσει ακόμα λύσεις.».

Επίσης, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις τους για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων, ο κ. Κουλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αν θα λέγαμε από τώρα ποιο είναι το πρόγραμμά μας και τι θέλουμε να κάνουμε θα ήμασταν ανακόλουθοι σ’ αυτό που λέμε, δηλαδή ότι όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το νέο μας πρόγραμμα. Άρα, δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή.», ενώ η κ. Θωμαΐδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Όντως, έχουμε διαμορφώσει πρόγραμμα, που σίγουρα θα συμπληρωθεί, και θα σας το πούμε σε επόμενη παρουσίαση πιο ολοκληρωμένα. Και, φυσικά, δεν είναι η ώρα για να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να σας δώσω μερικούς άξονες του προγράμματός μας. Πιστεύω ότι η «Δύναμη προοπτικής» έχει μεστώσει και δυναμώσει πολιτικά, και είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να διοικήσει τον Δήμο. Και θα στηριχτεί σ’ αυτούς τους άξονες. Άρα, οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας θα είναι η αποτελεσματική στήριξη του εμπορικού κόσμου και της Ιωνιώτικης Αγοράς. Είναι από τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να δώσουμε για να τονώσουμε και τους εμπόρους και την Ιωνιώτικη Αγορά. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να ανασχέσουμε την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία, που έχει επιφέρει η πολιτική οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να εξωραΐσουμε την πόλη μας με προγράμματα που αφορούν στοχευμένες δράσεις για την καθαριότητα, τα «πάρκινγκ», ακόμα να βοηθήσουμε στην ανάδειξη αυτή την τεράστια της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η πόλη μας, η Ιωνία μας, ξέρετε πολύ καλά ότι είναι ένα μωσαϊκό προσφυγικών ροών, που ήρθανε από τη Μικρά Ασία και δημιούργησαν αυτή την τεράστια, την όμορφη, τη μοναδική, την ξεχωριστή πόλη μας, τη Νέα Ιωνία. Και σίγουρα θα πρέπει να αναδείξουμε αυτή την πολιτιστική κληρονομιά μας, με τη βοήθεια, βέβαια, και από τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, που είναι ο ένας πυλώνας, θα βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των υποδομών τους και σίγουρα θα αναδείξουμε με κάθε τρόπο αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τη βοήθεια των σωματείων, που ανέφερα προηγουμένως, γιατί τα σωματεία παίζουνε για μας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνικής μας υπόστασης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θεωρούμε όλα τα διοικητικά συμβούλια, και θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί πραγματικά μου δίνεται η ευκαιρία να πω για τα σωματεία, και τα αθλητικά και τα πολιτιστικά, τους θεωρούμε ισότιμους ετέρους, προνομιακούς συνομιλητές και συνοδοιπόρους στην αναβάθμιση αυτής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με συγκινεί, γιατί πραγματικά είναι από τα δυνατά σημεία του προγράμματός μας, που πιστεύω ότι θα αναδείξουνε και θα βοηθήσουν την πόλη μας στο να αναδειχθεί ένα υπερτοπικό κέντρο, όπως της αξίζει.».

Στη συνέχεια, τέθηκε προς την κ. Θωμαΐδου το ερώτημα πως: «Νωρίτερα, ο κ. Κουλούρης αναφέρθηκε επιγραμματικά στην κακοδιαχείριση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Με δεδομένο το γεγονός πως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική παράταξη «Δύναμη προοπτικής» εισηγήθηκε τη συγκρότηση μιας Διαπαραταξιακής Επιτροπής οικονομικού ελέγχου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Ιωνίας. Προτίθεστε να πράξετε κάτι ανάλογο και για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κι εκεί ακόμη εκκρεμούν οι συντάξεις των απολογισμών τους;».

Απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα η κ. Θωμαΐδου είπε πως: «Ναι, όντως, η δημοτική μας παράταξη έφερε το θέμα της κατάχρησης της Σχολικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί θέλαμε εδώ και δύο χρόνια, απ’ τη στιγμή που είχε αναδειχθεί το ζήτημα, δεν ξέρουμε πού έχει φτάσει και πόσο έχει προχωρήσει. Κοντεύουμε να φτάσουμε στις Δημοτικές Εκλογές και εμείς δεν ξέρουμε αν υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών. Ζητήσαμε, λοιπόν, να γίνει μια Διαπαραταξιακή, προκειμένου να μάθουμε και να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει η συγκεκριμένη έκβαση της υπόθεσης. Βέβαια, η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι σε λίγες μέρες θα μας δοθεί το πόρισμα και βάσει αυτού θα δούμε την περεταίρω πορεία μας. Σίγουρα, όμως, δεν είναι μόνο το πρόβλημα στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Υπάρχει και το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Εμείς, με τις επιτροπές που έχουμε στις Σχολικές Επιτροπές, και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να μας φέρουν τους απολογισμούς, αλλά, δυστυχώς, απολογισμούς δεν βλέπουμε. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που δεν ξέρουμε, τελικά, την έκβασή του. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι την έκβασή του.».

Επίσης, τέθηκε το ερώτημα πως: «Θεωρείτε πως η Νέα Ιωνία πρέπει να κρατήσει τον εμπορικό της χαρακτήρα; Και πώς αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων;», στο οποίο και πάλι απάντησε πρώτος ο κ. Κουλούρης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Η Νέα Ιωνία, καλοπροαίρετα θα το πω, είναι «καταδικασμένη» να είναι μια εμπορική πόλη.», προσθέτοντας πως: «Ναι, πρέπει να παραμείνει εμπορική. Και σε αυτά τα 8 χρόνια της κρίσης που είχαμε ήτανε από τα ελάχιστα εμπορικά κέντρα της χώρας που άντεξαν. Και η Νέα Ιωνία άντεξε γιατί είχε καλά μυαλά, καλούς συνδημότες, που κράτησαν την αγορά της σε ένα επίπεδο. Φτάνει, όμως, αυτό; Όχι, βέβαια. Πρέπει σαφέστατα να γίνουνε παρεμβάσεις. Και έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, τόσο εγώ, όσο η Δέσποινα, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι, και να ξαναγυρίσω σ’ αυτό που είπα, ότι θα συνδιαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα τόνωσης της Αγοράς. Και, φυσικά, μπορεί να συμβάλλει και σε άλλα επίπεδα. Παράδειγμα, είμαστε από τις πόλεις που έχουμε τους λιγότερους ανοιχτούς χώρους. Εκτός από πάρκα κ.λπ., δεν έχουμε πλατείες. Έχουμε καταντήσει να λέμε: Πλατεία Σημηριώτη, κι όταν έρχεται κάποιος δημότης από άλλον δήμο γελάει μαζί μας. «Αυτό είναι πλατεία;», μας λέει. Δεν έχουμε πλατείες. Ναι, λοιπόν, μπορεί αυτός ο Δήμος, επιτέλους, γιατί έχει μείνει πάρα πολύ πίσω, να διαμορφώσει κάποιους τέτοιους χώρους.» και ολοκλήρωσε τονίζοντας πως: «Πιστεύω ότι με την ανάπλαση χώρων, που έχουμε τη διάθεση να κάνουμε, το ένα θα φέρει το άλλο και θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό.».

Από την πλευρά της, για το ίδιο ερώτημα η κ. Θωμαΐδου απάντησε πως: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον πρέπει να θεσμοθετήσει εγχειρήματα, προτάσεις, θέσεις, που να αφορούν την επιχειρηματικότητα για τους νέους, με θετικό πρόσημο στους νέους και στις νέες γυναίκες. Περιμένουμε, λοιπόν, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε ένα γενικό θεσμικό πλαίσιο, που θα αποτελέσει την έναρξη και τη βοήθεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τόσο στους νέους όσο και στους άλλους, για την ανάπτυξη του εμπορίου και την ενίσχυση όλης της Αγοράς, όχι μόνο της τοπικής μας. Περιμένουμε τους θεσμούς και με τη βοήθειά τους προχωράμε κι εμείς.».

Επιπλέον, στο ερώτημα: «Πώς αντιλαμβάνεστε τον κοινωνικό χαρακτήρα που οφείλει να επιδεικνύει μια δημοτική αρχή;» ο κ. Κουλούρης απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο κοινωνικός χαρακτήρας πρώτα απ’ όλα ξεκινάει από τη συμπεριφορά μας. Και για τους λίγους που παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, και προκαλώ και αρκετούς κι από σας να έρθετε να δείτε ένα δημοτικό συμβούλιο, να δείτε τι ανάγωγοι είναι και πόσο κακή συμπεριφορά έχουν απέναντι στους συναδέλφους, ξεκινάει, λοιπόν, από εκεί. Από εκεί και πέρα δεν φτάνει να το λες, θα πρέπει να το δείξεις και στην πράξη. Και νομίζω ότι στην πράξη, όχι μόνον εγώ και η Δέσποινα και οι υπόλοιποι συνάδελφοι το έχουμε αποδείξει στην καθημερινότητα. Από τον τρόπο ζωής που κάνει ο καθένας, από το αν έχει ή όχι επάγγελμα, από το αν έχει ένσημα, που το έχω πει πάρα πολλές φορές, και δεν είναι ένα βαρίδι σε κάποιο κοινωνικό όφελος. Ξέρω ότι είναι σκληρά αυτά που λέω, αλλά, ξέρετε, για να ασχοληθείς με τα κοινά πρέπει να είσαι και καθαρός. Αν στο μυαλό σου είναι συνέχεια το «αλισβερίσι» και πότε και πώς και πού από ποιον θα πάρεις καρέκλα, συγγνώμη, δεν θα προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Ήδη, δηλαδή, ξεκινάς στραβά. Πολλοί, ίσως, παραξενεύονται με αυτά που λέω και να σκεφτούν: «Εσύ τι είσαι δηλαδή;». Σας το είπα και πριν. Αυτή είναι η «τρέλα» μου. Δεν έχω να κερδίσω κάτι.» και ολοκλήρωσε την απάντησή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κοινωνικός χαρακτήρας είναι όταν ελέγχονται τα πράγματα, δεν υπάρχει υπεξαίρεση χρημάτων και τα λεφτά γυρνάνε πίσω στον δημότη. Αυτό είναι για μένα κοινωνικός χαρακτήρας.».

Στο ίδιο ερώτημα απάντησε και η κ. Θωμαΐδου, λέγοντας πως: «Εγώ θα σας απαντήσω για μας, όμως. Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω ότι η «Δύναμη προοπτικής» είναι ταυτόσημη με το κοινωνικό χρίσμα. Είμαστε οι μόνοι, και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι επικεφαλής αυτής της παράταξης, που τιμήθηκε από τον απλό κόσμο, από τον κόσμο τον καθημερινό, από την κοινωνία την ίδια, που μου έδωσε δύναμη, βοήθεια και στήριξη, αγάπη και εμπιστοσύνη, και είμαστε εδώ παρόντες για να συνεχίσουμε αυτό το όραμα που ξεκινήσαμε με τη «Δύναμη προοπτικής». Είναι μια ανιδιοτελής παράταξη, μοναδική, ξεχωριστή και προπάντων με έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο, που δείχνει απέναντι στους δημότες. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία περιορίστηκε στο να δει την κοινωνικότητα και τη διαχείριση της κοινωνίας μας με ένα απλό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Και αυτό εξυπηρετώντας μόνο τις κατά βούληση δικές της ανάγκες. Άρα, λοιπόν, η μόνη κοινωνική δύναμη είσαστε όλοι εσείς (Σημ.: απευθυνόμενη στο κοινό) και εσείς είσαστε η «Δύναμη προοπτικής».», ενώ στο συμπληρωματικό ερώτημα πως: «Μιλήσατε για όραμα πριν. Θα θέλατε να μοιραστείτε αυτό το όραμά σας με τον Ιωνιώτικο λαό;», η κ. Θωμαΐδου απάντησε πως: «Το όραμά μου είναι το όραμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ιωνιωτών. Θέλουμε να υπάρχει μια ανθρώπινη πόλη, μακριά από ιδεοληψίες, στερεότυπα πολιτικών αντιπαραθέσεων, κομματικών γραμμών. Οραματίζομαι, λοιπόν, μία Νέα Ιωνία, η οποία θα είναι όμορφη και ξεχωριστή, που οι κάτοικοί της θα νιώθουν ασφάλεια και ικανοποίηση στην καθημερινότητά τους. Σε εμάς δεν περισσεύει κανείς. Η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι η βασική μας στόχευση. Η αφαίρεση και η διαίρεση είναι πράξεις που δεν μπορούμε να τις διανοηθούμε. Θέλουμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια τη δική σας (Σημ.: απευθυνόμενη στο κοινό) να καταφέρουμε το πιο απλό: Να δούμε τη Νέα Ιωνία μας, τη μοναδική αυτή πόλη, λίγο διαφορετική, λίγο όπως πραγματικά της ταιριάζει. Πραγματικά το όραμά μου είναι αυτό. Να δω την πόλη μου πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο ελκυστική, πιο προσιτή στους δημότες. Δίνουμε έναν αξιοπρεπή, ηθικό και έντιμο αγώνα με βάση τα δικά σας δεδομένα, την αγάπη και τη στήριξή σας. Ξεκινήσαμε με λογισμό και με όνειρο, και με τον λογισμό και με όνειρο συνεχίζουμε αισιόδοξα να προτείνουμε λύσεις και να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είμαι συγκινημένη πραγματικά, γιατί πιστεύω σ’ αυτό το όραμα: Ν’ αλλάξω τη Νέα Ιωνία.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τελικές τοποθετήσεις του κ. Κουλούρη και της κ. Θωμαΐδου, κι ακόμη αξίζει να αναφέρουμε πως την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ πολλών άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτης Βλασσάς και Ελισάβετ Γεωργιάδου, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Μπράτιμος και Αντώνης Καρβουνιάρης.

 

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης

 

 Καταχωρήθηκε την: 11/11/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!