Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ» ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ» ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Για ακόμη μία χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος «Πολίτες της Ριζούπολης» διοργάνωσε ένα ανοιχτό γλέντι, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (30/6), στο πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης», γιορτάζοντας με καλούς μεζέδες, κέφι, τραγούδι και χορό τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την παράδοση του συγκεκριμένου πάρκου στους πολίτες της περιοχής.

Με την όμορφη αυτή εκδήλωση οι πολυπληθείς παρόντες πολίτες θυμήθηκαν τους μακροχρόνιους και επίπονους αγώνες τους μέχρι ο τεράστιος χώρος του εξαιρετικά ρυπογόνου εργοστασίου «Θερμίς» να μετατραπεί σε μία πράσινη όαση για όλους τους κατοίκους της περιοχής, και ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν και πάλι πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η παρέμβαση απλών ανθρώπων, όταν δρουν ενωμένοι, συντονισμένοι και με αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση των όποιων δίκαιων αιτημάτων τους.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Μαραγκός ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε εν συντομία στις δραστηριότητες των "Πολιτών της Ριζούπολης", τονίζοντας τη συνεισφορά όλων των μελών του ΔΣ στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε η επίτιμη Πρόεδρος του συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολης» κ. Φιφή Πρωτογερέλη, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του πάρκου μας. Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα. Πόσοι αγώνες, όμως, χρειάστηκαν για να φτάσουμε ως εδώ; Οφείλω να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια: τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου της Αθήνας, τα Διαμερισματικά Συμβούλια από το 1979 και μετά, και ευχαριστούμε όσους από σας κατά καιρούς βοηθήσατε σε συγκεντρώσεις υπογραφών, σε συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, και ακόμα σε πολλούς δικαστικούς αγώνες μέχρι να πετύχουμε αυτόν τον ωραίο χώρο να τον κάνουμε δικό μας. Τα τελευταία 20-25 χρόνια μας βοήθησε πάρα πολύ το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης, γιατί σύλλογο δεν είχαμε τότε, και μας στέγασε θεσμικά την Επιτροπή Κατοίκων.», στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του πάρκου, θυμίζοντας τους ανθρώπους εκείνους που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία του, μνημόνευσε τους πολύχρονους και ιδιαίτερα κοπιώδεις αγώνες των κατοίκων και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Τελικά λύθηκε το ζήτημα, αλλά χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσουμε να δούμε αυτή την ομορφιά εδώ που βλέπετε. Φτύσαμε αίμα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι ότι τουλάχιστον το είδαμε. Γιατί μπορούσε και να μην το βλέπαμε. Ελπίζω να το διατηρήσουμε, ελπίζω να το σεβαστούνε όσοι το χαίρονται και να μη βλέπουμε άσχημα πράγματα εδώ μέσα για να μπορούμε να το χαιρόμαστε κι εμείς και τα μικρά παιδιά, τα οποία είναι οι κληρονόμοι μας.».

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αμέσως μετά ξεκίνησε το  γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παριστάμενων, οι οποίοι απόλαυσαν ένα υπέροχο λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα, που παρουσίασαν γνωστά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, όπως τα «Δυτικά Μονοπάτια», που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη γιορτή των κατοίκων, διατηρώντας αμείωτο το κέφι μέχρι αργά.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην όμορφη αυτή γιορτή παρέστησαν ως προσκεκλημένοι,μεταξύ άλλων: ο π. Νικόλαος της Ενορίας του Προφήτη Ηλία, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο κ. Ανδρέας Θεολόγου, εκπρόσωπος της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα κ. Ερμίνας Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κ.κ. Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης και Ευαγγελία Κοντοσταθάκου αντίστοιχα, οι δημοτικοί συμβούλοι του Δήμου Αθηναίων κ.κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου («Δικαίωμα στην Πόλη-Γιώργος Καμίνης») και Χρήστος Τεντόμας (Ανεξάρτητος), ο Πρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Διονύσιος Αδαμόπουλος και οι συμβούλοι του ίδιου διαμερίσματος κ.κ. Σταυρούλα Αρναουτάκη, Παναγιώτης Καποδίστριας και Ροδομαρία Δομάζου-Παντελίδου, o κ. Μπάμπης Κόκλας, ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Απόλλων Σμύρνης κ. Παναγιώτης Καταβέλος, ενώ την ΙΟΝΙΑΝΕΤ εκπροσώπησε ο εκδότης της κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης και η υπογράφουσα.

 

Παναγιώτα Σούγια

Ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαραγκός και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου "Πολίτες της Ριζούπολης" κ.Χριστόδουλος Χοτζόγλου, συνομιλούν με τον κ. Μπαλάφα 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μαραγκός

 

Από δεξιά, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Αθηναίων κ. Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης

 

Η επίτιμη Πρόεδρος του συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολης» κ. Φιφή Πρωτογερέλη

 Καταχωρήθηκε την: 13/07/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!