Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Πολιτιστική παρέμβαση ουσίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 19ου δημοτικού σχολείου στον Περισσό, διοργανώνοντας με επιτυχία Έκθεση βιβλίου σε αίθουσα του σχολείου (09-12/05). Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ επισκέφθηκε την Έκθεση και συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου. Η γενική εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι οι γονείς αν θέλουν μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο, ίσως τον σημαντικότερο στην ανάπτυξη μιας ουσιαστικής Παιδείας για τα παιδιά τους, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διαμόρφωση ενός αξιόλογου μορφωτικού επιπέδου. Κι αυτό το διαπιστώσαμε στους γονείς του 19ου δημοτικού. Άνθρωποι δραστήριοι, ευγενικοί, πρόθυμοι, με διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά τους, στην πόλη τους, στην κοινωνία. Οργάνωσαν άριστα μια Έκθεση με μεγάλη ποικιλία βιβλίων από επιλεγμένους εκδοτικούς οίκους.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου, τις κυρίες Σοφία Τσούρου (πρόεδρο) και Ελένη Δημητρέλλου (γραμματέα). Μας ενημέρωσαν ότι η Έκθεση βιβλίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια και τα κέρδη από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιηθούν για να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη του σχολείου με νέους τίτλους, μιας και είχε πολλά χρόνια να ανανεωθεί, «η Έκθεσή μας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο διδασκάλων του σχολείου μας», μας τόνισαν και συνέχισαν με έκδηλη ικανοποίηση, «τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Τα μικρότερα μετέφεραν στους γονείς τους ένα χαρτάκι με τα βιβλία που τους ενδιέφεραν κι εκείνοι τα αγόραζαν, ενώ τα μεγαλύτερα πραγματοποιούσαν τις αγορές μόνα τους». Σε ερώτησή μας τι βιβλία προτιμήθηκαν, οι δύο κυρίες μας είπαν, «τα παιδιά προτίμησαν περιπέτειες, σπαζοκεφαλιές, ανέκδοτα και ιστορικά βιβλία», όσο για τις δραστηριότητές τους, «η Έκθεση θα επαναληφθεί γιατί βρήκαμε σημαντική ανταπόκριση. Σημειωτέον ότι η τοπική κοινωνία την αντιμετώπισε ως κάτι ξεχωριστό, ενώ μας επισκέφθηκαν και γονείς από άλλα σχολεία που εντυπωσιάστηκαν. Αυτό όμως που κυριολεκτικά μας εξέπληξε και έδωσε ένα μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας είναι ότι μετά την Έκθεση τα παιδιά στα διαλλείματα κυκλοφορούν μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, οι δάσκαλοί τους έχουν εντυπωσιαστεί», όσο για τη χρήση του internet και του κινητού οι γονείς είναι κατηγορηματικοί, «Ναι, αλλά με μέτρο».

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 19ου δημοτικού σχολείου είναι ένας Σύλλογος κοινωνικά δραστήριος. Συμμετέχει στην Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Ν. Ιωνίας και παρακολουθεί τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη μας. Έχει όμως και αιτήματα, «Ο Δήμος να προσεγγίσει περισσότερο τα παιδιά, τα σχολεία χρειάζονται στήριξη. Εμείς ήμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας».

Φύγαμε από την Έκθεση με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Συνομιλήσαμε με δύο εξαιρετικές κυρίες, που πραγματικά νοιάζονται για το σχολείο τους και το μέλλον των παιδιών τους. Η δραστηριότητα του Συλλόγου και των Διδασκόντων είναι αξιέπαινη και δίνει ένα μήνυμα στην κοινωνία, στους γονείς και στους διδάσκοντες, ότι οι νέες γενιές μπορούν να προσφέρουν πολλά και είναι ευθύνη όλων μας τι ερεθίσματα και τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας.

 

Βασίλειος ΜαγκαναδέλληςΚαταχωρήθηκε την: 18/05/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!