Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΠΟΛΥΠΤΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΦΙΛΥΡΑ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΠΟΛΥΠΤΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΦΙΛΥΡΑ»

Το απόγευμα της Πέμπτης (10/5) στον καλαίσθητο χώρο του νεοσύστατου Κέντρου Δια Βίου Ανάπτυξης «ΦΙΛΥΡΑ», στο κέντρο της Νέας Ιωνίας (Αγίας Φωτεινής 57, 2ος όρ.), πραγματοποιήθηκε μία υπέροχη πολύπτυχη εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα-μητέρα και στο παιδί, διανθισμένη με εξαιρετικές δράσεις και διαλέξεις σχετικά με τη δύναμη και τα οφέλη της αγκαλιάς στη ζωή κάθε ανθρώπινης και όχι μόνον ύπαρξης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Κοσμοενεργειακή Θεραπεύτρια κ. Γεωργία Μιχαλοπούλου να καλωσορίζει όλες και όλους τους παρευρισκόμενους και να παρουσιάζει τους ομιλητές της εκδήλωσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Όλοι οι σημερινοί ομιλητές, που θα παρακολουθήσετε, για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικοί, γιατί ο κάθε ένας τους ξεχωριστά έχει βάλει ένα λιθαράκι στη δική μου προσωπική εξέλιξη. Τους ευχαριστώ όλους που ανταποκρίθηκαν στο να είναι εδώ σήμερα.».

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε η Ενεργειακή Ρεφλεξολόγος κ. Μαίρη Αβραμίδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Με τη «Φιλύρα» ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε τον δικό σας παράδεισο. Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα του.», προσθέτοντας πως: «Να πούμε πια ήταν η Φιλύρα κατά τη μυθολογία. Ήτανε Ωκεανίδα Νύμφη και μητέρα του Χείρωνα Κένταυρου. Ήταν θεότητα της ανάρρωσης, της ευωδιάς, των αρωμάτων, της γραφής και της ομορφιάς. Τη Φιλύρα ερωτεύτηκε ο θεός Κρόνος. Για την ένωσή τους δίνονται δύο εκδοχές. Η επικρατέστερη είναι ότι ο Κρόνος μεταμορφώθηκε σε άλογο και για να μην προκαλέσει τη ζήλια της γυναίκας του Ρέας και τον αναγνωρίσει, με τη μορφή αυτή ενώθηκε με τη Φιλύρα κι από την ένωσή τους προέκυψε ο Χείρωνας, ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος και μισός άλογο.» και συνέχισε αναφερόμενη στον σχετικό μύθο του Χείρωνα Κένταυρου εστιάζοντας κυρίως σε μία από τις πολλές ιδιότητες και δεξιότητές του: αυτή του θεραπευτή.

Στη συνέχεια, η κ. Αβραμίδου αναφέρθηκε εν συντομία στις προσφερόμενες υπηρεσίες του συγκεκριμένου Κέντρου, όπως είναι: διάφορες ολιστικές συμπληρωματικές αγωγές, ρεφλεξολογία, νευρορεφλεξολογία, αγιουβέρδικη ρεφλεξολογία, θεραπευτικές μαλάξεις, ενεργειακές θεραπείες, ρέικι, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομάδες αυτοφροντίδας, Χοροθεραπεία, Γιόγκα, Διαλογισμός κ.λπ..

Ακολούθως, η επίσημη καλεσμένη της εκδήλωσης, κ. Αναστασία Τσιακάλου, Πρόεδρος του Σωματείου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Κοινωνική Στήριξη», πραγματοποίησε μία εμπνευσμένη ομιλία, με τίτλο: «Δεν φαντάζεσαι τι δύναμη κρύβει μια αγκαλιά!», και αμέσως μετά η κ. Γεωργία Μιχαλοπούλου ανέπτυξε με άκρως κατατοπιστικό τρόπο το θέμα: «Η αγκαλιά και γενικά το τρυφερό άγγιγμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελούν τη σωματική και πνευματική μας υγεία», κι ακόμη παρουσίασε το πρώτο Εργαστήρι Φυσικής Φροντίδας για μητέρες και παιδιά, που θα ξεκινήσει σύντομα στο Κέντρο «Φιλύρα».

Κατόπιν, η ψυχολόγος, σωματική ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και συγγραφέας, κ. Βάσω Αργυριάδου, παρουσίασε με γλαφυρό, παραστατικό και κυριολεκτικά καθηλωτικό λόγο και έκφραση το παραμύθι της για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο: «Δες το αστεράκι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άπαρσις», σε εικονογράφηση της κ. Γιολάντας Ζαχαράκη, περιγράφοντας μέσα από συμβολισμούς και απλές έννοιες την πορεία της ψυχής από το σκοτάδι στο φως.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα και πρωταθλητή στα αγωνίσματα του ακοντισμού και της σκοποβολής, κ. Νίκο Μιχαλόπουλο, ο οποίος μετέφερε με εύσχημο τρόπο τα σπουδαία κοινωνικά μηνύματα του βιβλίου του: «Θες να παίξουμε; …όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα», σε εικονογράφηση του κ. Μιχάλη Λουκιανού, ενός βιβλίου που αναμφίβολα αποτελεί μια «γροθιά» στο σύγχρονο «bullying», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι πολύ περισσότερα τα πράγματα που μας ενώνουν, από αυτά που καμιά φορά νομίζουμε ότι μας χωρίζουν» και προτρέποντας όλες και όλους «να ανοίξουμε τις καρδιές μας, καθώς όλοι έχουν ανάγκη αυτό το ξεχωριστό που ο καθένας μας είναι.».

Ακολούθησε η συγκινητική ομιλία της Ολιστικής Θεραπεύτριας κ. Μαρίας Μπούσμπουλα, η οποία μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τη συγκλονιστική βιωματική της εμπειρία από τον αγώνα που έδωσε απέναντι σε μια πολύ σοβαρή ασθένεια, από τον οποίο βγήκε νικήτρια, αποδεικνύοντας στην πράξη πως κάθε άνθρωπος διαθέτει τεράστιες δυνάμεις μέσα του, ικανές να καθυποτάξουν οποιονδήποτε «δράκο» συναντήσει στη διαδρομή του σε αυτή τη ζωή.

Η σημαντική και με πολλά «μηνύματα ζωής» εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ενός ποιήματος για τη μητέρα, από την εκπαιδευτικό και ποιήτρια κ. Ιωάννα Αγγελή, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα των προαναφερθέντων δράσεων και ομιλιών διάβασε αξιόλογα ποιήματα από την προσωπική της συλλογή, με τίτλο: «Ποιήματα στιγμής, Ποιήματα ζωής, Ανεμοπορίες καρδιάς.», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Όστρια».

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 18/05/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!