Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 

Αγαπητά μας μέλη φίλοι και εθελοντές του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας περάσαμε μαζί ένα ολόκληρο χρόνο πλούσιο σε ενημερωτικές δράσεις υγείας, δράσεις αλληλεγγύης και πολιτιστικές δράσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος ακολουθώντας όπως πάντα τις κατευθύνσεις οδηγίες και νέες δράσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στοχεύει τον 2018 στην υλοποίηση νέων δράσεων ενημέρωσης και υγείας.

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Ειδικότερα μετά και από την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας - Ερευνας και Θρησκευμάτων προγραμματίζουμε την υλοποίηση δράσεων ενημερωτικών /εκπαιδευτικών ομιλιών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων αρμοδιότητας μας. Το αντικείμενο των εν λόγω παρεμβάσεων εστιάζει στις ακόλουθες θεματικές. 

·      Πρόληψη του καπνίσματος και την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

·      Προαγωγή της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

·      Προστασία του περιβάλλοντος και διατήρησης καθαρών χώρων συνάθροισης παιδιών (π.χ. παιδικές χάρες, παραλίες, χώροι άθλησης κ.ά.).

·      Εφαρμογή προληπτικών μέτρων και αποφυγή των βλαπτικών επιπτώσεων της ηλιακής ακτινοβολίας.

·      Υιοθέτηση ενός υγιεινού μοντέλου ζωής (που περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση και τη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους, τους εμβολιασμούς, τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κλπ).

·      Ανάπτυξη του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμμετοχής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Προγραμματισμός ημερίδας σε Δήμους αρμοδιότητας μας σε συνεργασία με τους θεσματικούς Αντιδημάρχους και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ,ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ,ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ»

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 

Το Παράρτημά μας συνεχίζει και το 2018 τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες δράσεις του και σας προτρέπει να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Όπως πάντα εξαιρετικοί επιστήμονες εθελοντές μας, γιατροί, ψυχολόγοι  και εθελοντές Γραμματειακής και οργανωτικής υποστήριξης είναι δίπλα μας.

Δέχονται με ραντεβού.

· ΤEST PAP:

α) Εξαρχάκος Ανάργυρος Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ. 

β) Μπακαλιάνου Αικατερίνη Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μμ-16.00μμ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ 

- Πανταζόπουλος Νικόλαος Ιατρός ειδικός Παθολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.30 μ.μ κατόπιν ραντεβού.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

α) Καραματσούκη Μαριλένα - Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ -15.00 μ.μ.

β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Δευτέρα 12 π.μ.- 2.00 μ.μ. ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογενειάς τους

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 

Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός - Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών

ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ παρέχεται από εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Παραρτήματος μας σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού) τους.

Συνεχίζουμε την συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα γραφεία μας για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις οποίες στηρίζει το Παράρτημά μας και ήδη με την συνδρομή σας παραδώσαμε και θα παραδώσουμε ικανό αριθμό φαρμάκων και υγιειονομικού υλικού στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μέσω της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και στα κοινωνικά φαρμακεία των Δήμων χωρικής μας αρμοδιότητας . 

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ:

Έκδοση κάρτας μέλους. Εκδίδεται για τα μέλη με την εγγραφή τους ή την ανανέωση της συνδρομής τους, που παρέχει την δυνατότητα της παροχής δωρεάν εξετάσεων και άλλων προληπτικών εξετάσεων, με σημαντική έκπτωση, που πραγματοποιούνται σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Παρακαλούνται τα μέλη που εχει ήδη λήξει η κάρτα τους να μας ενημερώσουν για την ανανέωσή της.

Συνεχίζουμε την συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα γραφεία μας για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις οποίες στηρίζει το Παράρτημά μας και ήδη με την συνδρομή σας παραδώσαμε και θα παραδώσουμε ικανό αριθμό φαρμάκων και υγιειονομικού υλικού στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μέσω της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και στα κοινωνικά φαρμακεία των Δήμων χωρικής μας αρμοδιότητας .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕIΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚHΣ ΦΡΟΝΤIΔΑΣ:

Ιατρός κυρία Κωνσταντάκη Φωτεινή Αναισθησιολόγος - Αλγολόγος. Δέχεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ημέρας και ώρας όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ - ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΣΤΟ Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ .

 ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» Η ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ:

Συνεχίζουμε τις επαφές και συσκέψεις με τούς Δήμους, στούς οποίους διευρύνθηκε το Παράρτημα μας Aπό κοινού σχεδιάζουμε με τους θεσμικούς Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής των αντίστοιχων Δήμων τις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ,

Διατέθηκε και διατίθεται ενημερωτικό έντυπο υλικό για τους κατοίκους των Δήμων, οι οποίοι επίσης θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο Δήμο και τον τοπικό τύπο, για το τρέχον μηνιαίο πρόγραμμα εξετάσεων και δράσεων μας.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙ.Φ.Η.Μ βρίσκεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους και δομές καρκινοπαθών φίλων ιατρών ΚΕΦΙ. ΝΟΣΗΛΕΙΑ ι ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις τους και συνεργάζεται για την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας, ψυχολογικής υποστήριξης, φαρμακευτικής και κάθε άλλης μορφής συμπαράστασης, αλληλεγγύης και δωρεάν παροχής ιατρικών εξετάσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

KΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 

Προσκαλούμε όλα τα μέλη και φίλους του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας στον ένα πολύ ωραίο χώρο του NARKISSOS HALL με πλούσιο μενού ζωντανή μουσική πολύ χορό και καλλιτεχνικές εκπλήξεις. 

Μέλη και φίλοι του Παραρτήματος μας θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Αλίκη στις 28 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΖΑΜΠΕΤΑ αφιερωμένη στην ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα.

Παρακαλείσθε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου στην γραμματεία των γραφείων μας τηλέφωνο 2130337798 .Θέσεις περιορισμένες. 

Όλα τα ραντεβού για όλες τις ειδικότητες ιατρών - ψυχολόγων και συμβουλευτικού σταθμού ιατρείου πόνου θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γραμματεία του παραρτήματός μας. Κατά τη προσέλευση θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας.

Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης , παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

Από την Γραμματεία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ ΤΗΣ Ε.Α.Καταχωρήθηκε την: 16/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!