Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, με θέμα: «Την ψήφιση του «Πολυνομοσχεδίου», το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τον νέο τρόπο υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, τη διάταξη για τις απεργίες και το «κλείσιμο» της τρίτης αξιολόγησης», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/1), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Η συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Μαρίας Ευαγγελάτου, η οποία αρχικά ανέφερε πως: «Θεωρώ πως κάθε φορά που κάνουμε Γενική Συνέλευση η συμμετοχή όλο και μεγαλώνει. Την περασμένη φορά στη Γ.Σ. ήμασταν λιγότερα άτομα, τώρα είμαστε περισσότερα, αλλά στόχος μας είναι κάθε φορά από τη δουλειά όλων των εκλεγμένων και από τη δουλειά του καθενός μας είναι να συμμετέχουν περισσότερα άτομα στις Γ.Σ., γιατί πραγματικά τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει όλα να βγαίνουν μέσα από μαζικές διαδικασίες. Δηλαδή, να είναι απόφαση όλων μας και όχι κάποιοι εκλεγμένοι, που είμαστε εντάξει, μας έχετε ψηφίσει γιατί μας εμπιστεύεστε, αλλά πραγματικά όλοι μαζί να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Και ειδικά τώρα, που έρχεται στη Βουλή αυτό το «πολυνομοσχέδιο», που λέει ότι για να κάνουμε απεργίες πρέπει να είμαστε το 50% συν ένα και απαγορεύεται στα πρωτοβάθμια σωματεία να βγάζουν αποφάσεις για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας.», προσθέτοντας πως: «Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον Δήμο μας είναι πάρα πολλά, αλλά είναι κοινά με τους άλλους Δήμους. Δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος που αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα, όπως είναι τα εμβόλια, που τρία χρόνια καθυστερεί να γίνει η χορήγησή τους, είναι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, είναι το επίδομα των κηπουρών, που από τον Σεπτέμβριο έχουμε κάνει αίτηση στη δικηγόρο του Δήμου για να δώσει θετική γνωμάτευση ότι πραγματικά οι συνάδελφοί μας κάνουν ανθυγιεινή εργασία και πρέπει να το πάρουν αυτό το επίδομα. Και τώρα σαν σωματείο να πάμε ακόμη πιο δυναμικά, να δούμε πώς θα αντιδράσουμε, ώστε να το πάρουν οι συνάδελφοί μας αυτό το επίδομα. Άλλο πρόβλημα είναι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, λόγω έλλειψης προσωπικού, και είναι και το μεγάλο θέμα των συμβασιούχων, που πάντα μας έκαιγε και εξακολουθεί να μας καίει. Και σαν σωματείο πραγματικά το έχουμε δείξει και έμπρακτα ότι έχουμε σταθεί στο πλευρό τους χρόνια τώρα και θέλουμε από τον Δήμο μας να μη γίνει καμία απόλυση. Και όλοι οι συμβασιούχοι, που είναι τώρα, και από το ’11 και οι τελευταίοι, που ευνοήθηκαν από την παράταση των συμβάσεων, να παραμείνουν στη δουλειά, γιατί πραγματικά και αυτοί οι συνάδελφοι χρειάζονται αλλά και όσοι ακόμη άνεργοι θα έρθουν να κάνουν αίτηση.», επισημαίνοντας πως «χρειάζεται μια Ειδική Γ.Σ. για αυτά τα προβλήματα.».

Κατόπιν, η κ. Ευαγγελάτου αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων των εργαζομένων και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ζούμε πραγματικά με άγχος και έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε τον μισθό μας για να δούμε αν θα μπορούμε να ζήσουμε.», προσθέτοντας πως: «Τώρα, με το «πολυνομοσχέδιο» που καταθέσανε στη Βουλή ποινικοποιήσανε και το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε σε περίπτωση που κάποιου συναδέλφου μας, κάποιου γείτονά μας του πάρουν το σπίτι. Δηλαδή, δεν μας επιτρέπουν ούτε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφό μας, γιατί πλέον «ηλεκτρονικά» θα παίρνουνε τα σπίτια, χωρίς την έγκριση των δικαστηρίων.».

Επίσης, η κ. Ευαγγελάτου αναφέρθηκε στα «δεκάδες προαπαιτούμενα του 3ου κύκλου αξιολόγησης», προβλέποντας πως «τελικά θα έρθει και 4η αξιολόγηση, η οποία θα είναι πιο σκληρή.», προσθέτοντας ενδεικτικά σημεία του «πολυνομοσχεδίου», όπως «η μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2019 αντί του 2020, η κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων και οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, με μειώσεις σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, η περαιτέρω μείωση των συντάξεων», κι ακόμη ανέφερε πως: «και στον κλάδο μας επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα και παιδικούς σταθμούς. Ήδη ο Δήμος Ωροπού λειτουργεί ως «λαγός» και εκχωρεί το σύνολο της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο. Πριν από έναν μήνα έφεραν στη Βουλή πρόταση να καταργηθεί το δικαίωμά μας για απεργία και να φέρουνε μεγαλύτερα εμπόδια στο να μαζευόμαστε και να παίρνουμε αποφάσεις μέσα στις Γ.Σ. για τα προβλήματά μας.».

Στη συνέχεια, η κ. Ευαγγελάτου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Π.Α.Μ.Ε. για το ζήτημα των απεργιών κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι κυβερνώντες θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, να μην υπάρχει καμία αντίσταση, καμία διεκδίκηση. Το μεγάλο κεφάλαιο τους τράβηξε το αυτί και η σημερινή κυβέρνηση ακούει μόνο τα αφεντικά της, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των πλουσίων. Έχουν ξευτιλίσει το νόημα της Αριστεράς, που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας πήγανε εξορία και το δικαίωμα της απεργίας το κατακτήσαμε με ποταμούς αίματος. Και τώρα η σημερινή κυβέρνηση ήρθε να μας τα πάρει όλα πίσω.», τονίζοντας πως: «Όλη αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα αγωνιστικής δράσης και θα πρέπει πραγματικά να δείξουμε ότι τα μέτρα τους δεν μας φοβίζουν, δεν τα υπολογίζουμε και δεν θα περάσουν χωρίς να βραχούν. Όλοι χρειάζεται να είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Και χαμένοι αγώνες είναι οι αγώνες που δεν δίνονται. Με το «πολυνομοσχέδιο» που φέρνουν, θέλουν να βάλουν εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα, γιατί αυτοί οι οργανωμένοι αγώνες συμβάλλουν στο να έρχονται μικρά ή μεγάλα αποτελέσματα.».

Επίσης, μίλησε για το ζήτημα των συμβασιούχων και τις δράσεις που πρέπει να γίνουν για τη μονιμοποίησή τους, ανέφερε πως: «Είναι πάρα πολύ άσχημο, σαν συνειδητοποιημένα άτομα, που θεωρώ ότι είμαστε, να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας. Όλα είναι ενταγμένα μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει τα κοινωνικά προβλήματα να τα αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Γι’ αυτό και έχει νόημα σήμερα να πάρουμε απόφαση για να κάνουμε απεργία, γιατί πραγματικά πρέπει να πυκνώσουν οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για απεργία. Πραγματικά να τους τσακίσουμε. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βάζουνε εμπόδια στη συνδικαλιστική μας δράση. Και είναι πάρα-πάρα πολλά τα σωματεία εκείνα, που παίρνουν αποφάσεις για απεργία.», μίλησε για τη στάση της Γ.Σ.Ε.Ε., που «πρότεινε να βρεθούν άλλες μορφές αγώνα», για τη στάση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., «η οποία με τα χίλια ζόρια είπε ότι πρέπει να κάνουμε στάση εργασίας από τις 12 και μετά», αλλά και για τη στάση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «η οποία, πάλι μετά από πίεση, είπε ότι την Παρασκευή θα έχουμε στάση εργασίας από τις 11.» και συμπλήρωσε πως: «Όμως εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να πυκνώσουν οι συμμετοχές για απεργία, γιατί έτσι θα στείλουμε ένα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στους βιομήχανους.».

Ακόμη, η κ. Ευαγγελάτου επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Πραγματικά είναι τιμή μας και καμάρι μας, και μπράβο μας, αν σήμερα πάρουμε απόφαση ότι αγνοούμε την κυβέρνηση και τα αφεντικά της, και αποφασίσουμε κι εμείς την Παρασκευή όλη μέρα να κάνουμε απεργία.», πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Πραγματικά εκείνο που φοβούνται οι κυβερνώντες είναι η δύναμή μας.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θέλουμε ένα μέλλον φωτεινό και για μας και για τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε,λοιπόν, δυναμικά, γιατί για εμάς νόμος είναι το δίκιο μας. Και την ταξική πάλη όσο και να το θέλουν, όσο και να προσπαθούν δεν πρόκειται να τη σταματήσουν.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως: «Νομίζω ότι ειλικρινά χάνουμε τον ρόλο μας και σαν Σωματείο, όταν πάμε σε αυτές τις διαδικασίες. Ακούσαμε μία ομιλία, η οποία τι ήταν; Τι σχέση είχε αυτή η ομιλία με το Σωματείο μας; Και θα εξηγήσω γιατί, όχι ότι δεν είναι καλά αυτά που είπε η κ. Ευαγγελάτου. Ήταν μία ομιλία του Π.Α.Μ.Ε..», διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Για εμάς είναι δύσκολο να μετέχουμε σε διαδικασίες, στις οποίες να ερχόμαστε εδώ πέρα και να λέμε το «ποίημά» μας. Για να είμαι καθαρός: Έχουμε μάθει το Σωματείο του Δήμου μας να έχει θέσεις ενιαίες, μέσα από διάλογο και αυτές να στηρίζουμε. Και μετά να συμφωνούμε οι παρατάξεις και να πούνε τις δικές τους θέσεις. Αυτή είναι η λειτουργία του Σωματείου, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει.» και πρόσθεσε πως: «Εμείς λέμε ότι το Σωματείο μας θα πρέπει πριν από κάθε συνέλευση να συζητάει και να κατεβαίνει με ενιαία άποψη, με θέση, με υποχωρήσεις από τον καθένα μας, γιατί συμφωνούμε στην πλειονότητα των θεμάτων.».

Ακολούθως, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο, επισημαίνοντας την επιτυχία που υπήρξε στον διαγωνισμό για τα εμβόλια των εργαζομένων, καθώς και την αναγκαιότητα της συνέχισης της διεκδίκησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας, και συνέχισε για το θέμα του «πολυνομοσχεδίου» της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, ζήτημα που έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών. Οι αλλαγές στον «προνοιακό χάρτη» θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.», προσθέτοντας πως: «Κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά, καθώς θα διαπιστώσουν ανάλογα στο ετήσιο εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) αύξηση σε σύγκριση με τα ισχύοντα από 176 έως 360 Ευρώ αν πρόκειται για 1 προστατευόμενο τέκνο και από 352 έως 720 Ευρώ αν η οικογένεια έχει 2 προστατευόμενα τέκνα. Στις οικογένειες με 3 παιδιά και άνω υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, όπως: όσες διαθέτουν πολύ χαμηλά εισοδήματα (στα όρια της φτώχειας) θα δουν αυξήσεις των επιδομάτων.», κι ακόμη αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα οικογενειακά επιδόματα του 2018, που θα δίνονται με τα νέα εισοδηματικά όρια και επισήμανε τις διαφορές με τα ισχύοντα.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος, για το σκέλος του «πολυνομοσχεδίου», που αφορά στο δικαίωμα της απεργίας, είπε μεταξύ άλλων πως: «Τι λέει ο νόμος μέχρι σήμερα και τι γίνεται από εδώ και πέρα. Μπορεί να προκηρύξει ένα πρωτοβάθμιο σωματείο απεργία; Ναι, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πρέπει να το υποστηρίξουμε μέχρι τελευταία ρανίδα του αίματός μας. Και θα είμαι και πρώτος εγώ που θα παλέψω γι’ αυτή την κατάσταση. Για να προκηρύξουμε απεργία τι χρειάζεται; Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το απαγορεύει κανένας; Όχι. Άρα, μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να προκηρύξουμε απεργία σαν Δ.Σ.. Πάμε, λοιπόν, στο επίμαχο ζήτημα: Για να προκηρυχτεί μία απεργία με τον υπάρχοντα νόμο χρειάζεται το 30% των ταμειακώς εντάξει μελών. Συμφωνούμε σε αυτό; Συμφωνούμε απόλυτα. Πόσοι πρέπει να ψηφίσουν από το 30% για να γίνει η απεργία; Δεν ξέρω αν το ξέρει κανένας σας: Χρειάζονται τα ¾ του 30%. Πάμε και στον υπάρχοντα νόμο, ο οποίος λέει: Για να γίνει μία απεργία πρέπει στην έναρξη της διαδικασίας της συνέλευσης να υπάρχει το 50% των ταμειακώς εντάξει μελών. Αυτό λέει το καινούργιο νομοσχέδιο. Το πώς θα αποφασιστεί η απεργία θα γίνεται με την πλειοψηφία αυτών που θα ψηφίσουν και όχι με την πλειοψηφία του 50%.», προσθέτοντας πως: «Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι δεν συμφωνούμε με αυτό. Να είμαστε καθαροί. Λέμε να μην είναι το 50% και να είναι το 30%, όπως είχαμε μέχρι σήμερα.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΒΑΖΟΥΡΑ

Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων, κ. Αιμίλιος Βαζούρας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι εδώ και πολλές συνελεύσεις τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν γενικώς, και στη συμμετοχή αλλά και στα μέτρα που παίρνουμε.», και αφού αναρωτήθηκε: «Αν τα επιδόματα αυξάνονται, τότε γιατί το τελικό ποσό που δινόταν γι’ αυτά είναι λιγότερο;» πρόσθεσε πως: «Στην ουσία τι γίνεται; Στην ουσία για τα επιδόματα για τα παιδιά μπαίνουνε τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία είναι το πρώτο ζήτημα στην ουσία να οδηγηθούν σε μια πορεία να κοπούν.».

Ακόμη, ο κ. Βαζούρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο ζήτημα της απεργίας, πραγματικά εδώ πέρα μπαίνει ένα ζήτημα: Παρότι δεν κινδυνεύουν, γιατί το Εργατικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι μάλλον είναι σε μια φάση άμυνας, λόγω του σοκ που έχει δημιουργηθεί στην ψυχολογία τους κ.λπ., και δεν ήταν τόσο επείγον να φέρουν έναν νόμο για τις απεργίες. Γιατί το βάζουνε σώνει και καλά και λένε ότι για μια απεργία χρειάζεται το 50% συν ένα; Τι έχουν στο μυαλό τους άραγε; Επειδή αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν πιο μπροστά από μας και ξέρουν και πολύ καλά με αυτά που μας φέρνουν πόσο σκληρή θα είναι η κατάσταση, αλλά ξέρουν και την ψυχολογία μας ότι κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει έκρηξη, και θέλουν να αποφασίσουν όλο το νομικό πλαίσιο για τέτοιες καταστάσεις, ώστε να μην μπορείς να κουνηθείς.».

Επίσης, ο κ. Βαζούρας μίλησε και για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών, θέτοντας μεταξύ άλλων το καίριο ερώτημα: «Γιατί δεν προστατεύουν νομικά την πρώτη κατοικία;», τονίζοντας ακόμη πως: «Εμείς, ως εργαζόμενοι, πρέπει να είμαστε μπροστά εκεί που θα υπάρξει το επόμενο στάδιο της αποβολής του ιδιοκτήτη ενός και μόνο σπιτιού, για να μη δούμε σκηνές απείρου κάλλους.», και ολοκλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται γενικές συνελεύσεις, που θα αποφασίσουν τον δρόμο κλιμάκωσης του αγώνα.».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ

Ακόμη, στη Γ.Σ. τοποθετήθηκε και το μέλος της Δ.Α.Σ., κ. Δώρα Σταμάτη, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο ότι υπάρχουν ακόμα συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που, δυστυχώς, αντί να οργανώνουν τους εργαζόμενους να αντεπιτεθούν στην επίθεση της κυβέρνησης, με άθλια επιχειρήματα απορρίπτουν τις προτάσεις για πανεργατική απεργία όταν έρθει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση.», στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «θλιβερές» τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως: «Η Γ.Σ.Ε.Ε. πρόβαλε σαν επιχείρημα ότι οι απεργίες δεν τραβάνε, ο κόσμος δε συμμετέχει.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Η συμμετοχή στις περισσότερες απεργίες (ειδικά της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) είναι εξαιρετικά μικρή, όμως την ευθύνη φέρουν καθαρά οι πλειοψηφίες, οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αλλά και οι «μη κυβερνητικές», που, όμως, τελικά στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και ας το καταδικάζουν για τα μάτια του κόσμου.».

Επίσης, η κ. Σταμάτη αναρωτήθηκε: «Θέλουν λέει 50% συν ένα για την προκήρυξη της απεργίας. Είναι πιο δημοκρατικό. Μα αν κάποιος δε θέλει να κάνει απεργία, πολύ απλά δεν απεργεί. Όμως όταν κάποιος θέλει να αγωνιστεί (γιατί η απεργία είναι το μεγαλύτερο όπλο του εργαζόμενου), τότε γιατί να του στερήσεις αυτό το δικαίωμα;» επισημαίνοντας παράλληλα πως: «Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γ.Σ.Ε.Ε. κινείται και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Εδώ, μάλιστα, όχι μόνο αρνήθηκαν την προκήρυξη 24ης  απεργίας, αλλά αρνήθηκαν και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρόλο που το ζήτησαν έξι μέλη και υποχρεούνταν σύμφωνα με το καταστατικό τους να συνεδριάσουν (άρθρο 16). Αν αυτή η στάση της πλειοψηφίας Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν σημαίνει «βάζω πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης», δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να σημαίνει.».

Κατόπιν, η κ. Σταμάτη είπε μεταξύ άλλων πως: «Στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Δ.Α.Σ. κατέθεσε πρόταση να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και να πάρει απόφαση για απεργία. Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και η Δ.Α.Κ.Ε. δεν ήθελαν να πάρουν απόφαση για 24ωρη και βολεύτηκαν με την τρίωρη στάση εργασίας, που πρότεινε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Αν είναι δυνατόν! Πριν λίγους μήνες πήραν απόφαση για απεργία, επειδή ο υπουργός Παιδείας έκανε εξαγγελία (προσέξτε, εξαγγελία έκανε, δεν έφερε νόμο), ότι τα τετράχρονα θα φύγουν από τους παιδικούς και θα φοιτούν υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο. Για έναν τέτοιο λόγο, που ωχριά μπροστά στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, προκήρυξαν απεργία, ενώ τώρα, που ο πέλεκυς είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας, λένε «στάση εργασίας». Δεν χρειάζονται περισσότερα για να αποδειχθεί ο βρώμικος ρόλος τους στο συνδικαλιστικό Κίνημα.», αναφέρθηκε στα μνημονιακά προαπαιτούμενα, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση, με κόπο, με προσπάθεια. Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε εύκολες οι καταστάσεις. Όμως, έχουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε τα ταξικά σωματεία, έχουμε και το δίκιο μας.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Το συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής, πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, που έχει τη στήριξη του Π.Α.Μ.Ε., πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία για την Παρασκευή. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην απεργία, καθώς και στην κινητοποίηση, που ξεκινάει από την Ομόνοια. Συνάδερφοι δε θα σταματήσουν εδώ αν δεν αντιδράσουμε. Και να είστε σίγουροι ότι έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.».

 

Παναγιώτα ΣούγιαΚαταχωρήθηκε την: 13/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!