Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» 
Τα νέα της πόλης μας

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου (φωτό Τριαντ. Περράκη)

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ»

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/11), στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Ν. Ιωνίας, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Δύναμη προοπτικής», με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «¶ξιζε να υπάρχουμε για να συναντηθούμε», με τη συμμετοχή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας Αττικής το οποίο συγκίνησε έντονα τους παρευρισκομένους, αφού η παράσταση περιέγραφε πολύ παραστατικά  την σφαγή των Ελλήνων της Μικρασίας και ειδικότερα της Σμύρνης. Αυτό βεβαίως που ξεχώρισε ήταν μια αναλυτική παρουσίαση των αγαλμάτων που κοσμούν τις πλατείες και άλλα σημεία της πόλης μας, με ιστορικές πληροφορίες για το καθένα, ιδιαίτερα χρήσιμες για όλους μας.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απεύθυνε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για τη σημερινή σας παρουσία, αλλά και για την αφοσίωσή σας στην παράταξή μας, στη «Δύναμη προοπτικής», όπως και σε εμένα προσωπικά, που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα. ¶ξιζε να υπάρξουμε και να υπάρχουμε σαν παράταξη (παραφράζοντας τους στίχους του ποιητή της Ρωμιοσύνης μας Γιάννη Ρίτσου) για να συναντηθούμε απόψε στο μεγάλο αντάμωμα του Πολιτισμού, της συλλογικής και ιστορικής μνήμης του τόπου μας. Η αποψινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής μας μνήμης και παρουσίας του τόπου μας, που θα οργανώνει η παράταξή μας, με πρόδηλο στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού και της Ιστορίας της πόλης μας.», προσθέτοντας πως: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η παράταξή μας συνδέεται άρρηκτα με την ανιδιοτελή προσφορά σε κάθε τομέα της πολιτικής, της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.».

Συνεχίζοντας, η κ. Θωμαΐδου ανέφερε πως: «Το πρόσημο της ιστορικής αυτής πορείας μας είναι ανεξίτηλο εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτυπώνεται σήμερα στα μνημεία μας, στη γραπτή και προφορική μας παράδοση, τη θεατρική έκφραση και τη διαχρονικότητα της συλλογικής μας μνήμης. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς και τους συντελεστές της αποψινής μας εκδήλωσης, και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, για τη συμμετοχή του θεατρικού μας εργαστηρίου, αυτό που πρόκειται να δείτε. Και θέλω να χρησιμοποιήσω το κτητικό «μας» γιατί εδώ και τρία χρόνια, Σεβασμιότατε, έχετε αλλάξει τον ρου της πόλης μας. Το λέω και θα το ξαναλέω. Αυτόν τον καιρό, που διακονείτε την πόλη μας, έχετε κυριολεκτικά συγκλονίσει με το πνευματικό σας ανάστημα, τη διοικητική σας αποτελεσματικότητα, την ευγένεια και τα προτερήματά σας. Και όχι μόνο με αυτά, αλλά και με τόσα άλλα μας ενισχύετε και μας ενδυναμώνετε. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Είμαστε πάντα αρωγοί σας, σας διαβεβαιώνω προσωπικά. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και τον πατέρα Δανιήλ, γιατί είναι υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου, του Αγίου Γεωργίου μας, του τόπου μας, για την τεράστια προσπάθεια που κάνει τα δύο τελευταία χρόνια και δίνει εξαιρετικές παραστάσεις, Σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό, πραγματικά πρέπει να σταθούμε κοντά τους και να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Θα τους ενισχύσουμε σίγουρα με το χειροκρότημά σας. Πιστεύω ότι αυτό που θα δείτε θα είναι κάτι διαφορετικό. Θέλω να ευχαριστήσω τη δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, την κ. Ευδοκία Σπυράτου-Λιβιεράτου γιατί η εργασία των μαθητών της: «Τα αγάλματα μιλούν», μας ενέπνευσε. Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια τέτοιων δημιουργικών εξάρσεων. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Η βραδιά απόψε πιστεύουμε ότι θα είναι λίγο ξεχωριστή. Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς, που βρίσκεστε εδώ, αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και Ιστορίας. Όπως, άλλωστε, έγραψε ένας σύγχρονος άνθρωπος των γραμμάτων: «Δεν υπάρχουνε λαοί χωρίς Ιστορία. Αλίμονο, όμως, αυτοί που τη λησμονούν.». Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Καλή περιήγηση.».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ κ. ΣΠΥΡΑΤΟΥ - ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ

Ακολούθησε η τιμητική διάκριση που επέδωσε η κ. Θωμαΐδου προς την κ. Ευδοκία Σπυράτου - Λιβιεράτου, για την εργασία των μαθητών της, και στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η τιμώμενη, λέγοντας πως: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε απόψε. Ήθελα να πω ότι είμαι πολύ συγκινημένη, που μία εργασία, που κάναμε με τους μαθητές, ενέπνευσε κάποιους ανθρώπους να παρουσιάσουνε κάτι για την πόλη μας. Εύχομαι με τη βοήθεια όλων μας η πόλη μας να γίνεται όλο και καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο καθαρή, πιο προσβάσιμη, πιο όμορφη για μας τους πολίτες. Σας ευχαριστώ πολύ.».

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατόπιν, αναγνώστηκαν ορισμένες πληροφορίες για την πορεία της συμμετέχουσας στην εκδήλωση θεατρικής ομάδας και ειπώθηκαν μεταξύ άλλων πως: «Το «Θεατρικό Εργαστήρι» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου θα μας ταξιδέψει στο χθες, για να μας αποδείξει γιατί αξίζει ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτή την πόλη, την πόλη μας. Το «Θεατρικό Εργαστήρι» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2014, υπό τη στέγη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδελφείας. Σύντομα, όμως, μετακομίζει στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία. Ξεκινώντας ως πρωτοβουλία για την πολιτιστική δραστηριοποίηση του Ναού, η ομάδα έχει γίνει καλλιτεχνικός πόλος έλξης για τους ενορίτες του, για ενορίτες εκτός αυτού, αλλά και άτομα άνευ εκκλησιαστικών και γενικά θρησκευτικών πεποιθήσεων, πράγμα που τη χαρακτηρίζει για την ανοιχτή της προσέλευση και συμμετοχή. Οι ηλικίες ποικίλουν και ο θεατρικός χαρακτήρας της παίζει σε πολλά επίπεδα, όσον αφορά την επιλογή των έργων σε θέματα και κατηγορία (ιστορικό, κοινωνικό και κωμωδία, δράμα, μιούζικαλ αντίστοιχα). Με μόλις τρία χρόνια ζωής ο θίασος, υπό τον π. Δανιήλ, έχει παίξει 5 έργα.».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ πατέρα ΔΑΝΙΗΛ

Ακολούθως, υπήρξε σύντομη αναφορά στα προηγούμενα θεατρικά έργα, που ανέβασε ο συγκεκριμένος θίασος, και αμέσως μετά τιμήθηκε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γκαμουλάκος για τη συνολική προσφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και όχι μόνον. Μάλιστα, την τιμητική διάκριση του την επέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

Η πολιτιστική βραδιά συνεχίστηκε με την εκτέλεση της υπέροχης θεατρικής παράστασης, με τίτλο: «Τα αγάλματα μιλούν», κρατώντας καθ’ όλη τη διάρκειά της αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των θεατών, οι οποίοι, στο τέλος, καταχειροκρότησαν την εξαιρετική καλλιτεχνική προσπάθεια όλων των συντελεστών της παράστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους θεατές, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, διακρίναμε μεταξύ πολλών άλλων: τον Πρωτοσύγκελο της οικείας Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνειο Αρβανίτη, τους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες πατέρες: Ηλία και Βασίλειο, τον πρώην υπουργό κ. Μιχάλη Καχριμάκη, τη δημ. σύμβουλο της παράταξης και πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ.της Αντικαρκινικής εταιρείας κ. Βέτα Γεωργιάδου, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας κ. Λουκά Χριστοδούλου, τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνίας κ.κ. Συμεών Χατηαγγελή και Ερμόλαο Σεβαστό αντίστοιχα, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ.κ. Βασιλεία Κλάψη, Ιωάννα Σαπουντζάκη και Ξένια Παλλιόγλου, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ.κ. Γιώργο Νουβέλογλου και Γκέλλυ Σακκαλόγλου αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της ΔΙΑ.Π.Ε. κ. Γιάννη Δαρμογιάννη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Γιάννη Ηλιού, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, καθώς και τον Πρόεδρο της Α.Ε. Ελευθερούπολης κ. Γιάννη Χούσο.

 

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Παναγιώτα Σούγια

Τιμητική διάκριση του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Γκαμουλάκου. Την τιμητική διάκριση επέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ (φωτό Τριαντ. Περράκη)

Τιμητική διάκριση προς την κ. Ευδοκία Σπυράτου - Λιβιεράτου

Οικογενειακή φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης

 Καταχωρήθηκε την: 10/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!