Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΩΝΙΩΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΩΝΙΩΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Το απόγευμα της Κυριακής (3/12), στον «Ιωνικό Σύνδεσμο», σε μία συγκινησιακά έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, εγκαινιάστηκε η 3η Συνάντηση Ιωνιωτών Δημιουργών, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πολυτάλαντου σπουδαίου Ιωνιώτη καλλιτέχνη: Νίκου Βουλγαρέλη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΚΟΝΤΙΤΣΗ

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου», κ. Γιάννης Κοντίτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όπως φαίνεται και από τα εκθέματα υπάρχει μεγάλη καλλιτεχνική όρεξη από τους δημιουργούς. Τα εκθέματα είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφα. Φυσικά, πάρα πολύ όμορφες ήταν και οι στιγμές, που ήμασταν μαζί με τους δημιουργούς, όταν έστηναν τα έργα τους. Ξέρετε, οι ωραιότερες στιγμές είναι οι στιγμές που δημιουργούνται οι εκδηλώσεις και οι εκθέσεις. Εκεί βλέπεις τον δημιουργό να σου αποκαλύπτει τα μυστικά της Τέχνης του, να σου λέει πως εμπνεύστηκε και έκανε το έργο του.».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντίτσης ευχαρίστησε έναν-έναν ξεχωριστά όλους όσοι βοήθησαν στο στήσιμο της έκθεσης, και ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Από αυτή την έκθεση λείπει κάποιος. Λείπει ένας πολύ καλός φίλος του «Ιωνικού», αλλά και πολύ καλός φίλος όλων. Σε αυτόν αφιερώσαμε την Έκθεση, γιατί ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι εδώ κοντά μας σήμερα και η γυναίκα του, η κόρη του και ο αδερφός του, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ

Αμέσως μετά, για τον Νίκο Βουλγαρέλη, τον μεγάλο απόντα της Έκθεσης και της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, μίλησε ο επίτιμος Πρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου», κ. Τάκης Κωστιδάκης, λέγοντας πως: «Ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε σήμερα εδώ, φίλοι του συλλόγου, φίλοι του Νίκου, για τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Ιωνιωτών Δημιουργών, που είναι αφιερωμένη, φυσικά, στη μνήμη του Νίκου. Για την Ιστορία, θέλω να πω κάποια πράγματα, επειδή ορισμένοι γράψανε κάποια βιογραφικά. Φυσικά, είναι τόσο μεγάλο το βιογραφικό του Νίκου, που θέλει σελίδες. Αλλά λείπουν κάποια πράγματα από αυτά. Έχει κάνει εδώ, στον «Ιωνικό Σύνδεσμο», μια ατομική έκθεση. Συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών ζωγράφων, συμμετείχε ακόμα σε άλλες δύο ομαδικές εκθέσεις σκιτσογράφων, βοηθούσε και σκιτσογραφούσε στο περιοδικό «Το Λυχνάρι», που είναι του «Ιωνικού Συνδέσμου». Και ο ίδιος ο «Ιωνικός Σύνδεσμος», για την καλλιτεχνική του προσφορά, του είχε κάνει και ένα αφιέρωμα, ένα τεύχος του «Λυχναριού». Σύντομο μεν, αλλά πολύ καλό αφιέρωμα.».

Στη συνέχεια, ο κ. Κωστιδάκης διάβασε ένα κείμενο που έγραψαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για τον Νίκο Βουλγαρέλη, αναφέροντας πως: «Η φετινή εκδήλωση για τον «Ιωνιώτη Δημιουργό» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Βουλγαρέλη. Ο Νίκος, ήταν ένας ακούραστος δημιουργός, καλλιτέχνης, ζωγράφος, σκιτσογράφος, με χαρακτήρα ευαίσθητο, πληθωρικό, εύθυμο και εκρηκτικό. Ιωνιώτης και κοσμοπολίτης. Είχε τα αυξημένα αντανακλαστικά για να μπορεί να διακρίνει τα λάθη της καθημερινής ζωής και το αλλόκοτο, που τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι, από συνήθεια, δεν δίνουν σημασία. Όλοι θυμούνται την καθημερινή του βόλτα, που περνούσε από όλα τα γνωστά σημεία της πόλης, έπινε τον καφέ του και έκανε κριτική στους θαμώνες των καφενείων, που περνούσαν όλη τη μέρα τους εκεί. Η πόλη που ζούμε, η Ιωνία, δεν έχει φυσικά όρια. Δεν έχει γεφύρια, δεν έχει βουνά ή ποτάμια. Η φυσιογνωμία και η ταυτότητά της είναι κάποιοι άνθρωποι, που πέρασαν απ’ αυτήν και με τις διαδρομές τους δημιούργησαν τις μικρές ιστορίες της. Ο Νίκος, ήταν μία πολύ σημαντική και ιστορική προσωπικότητα της πόλης. Μιλούσε για τη Νέα Ιωνία και όποιος τον άκουγε ένοιωθε ότι ζούσε σε μια σημαντική πόλη, που έχει τη δική της φυσιογνωμία και τον δικό της σημαντικό Πολιτισμό. Ως άτυπος ιστοριογράφος μιλούσε για τους σπουδαίους ανθρώπους της πόλης και μετέφερε τη μνήμη των τελευταίων εβδομήντα χρόνων. Ο Νίκος, ήταν αυτός που συνέβαλε όσο λίγοι στη συνοχή της Νέας Ιωνίας, στον Πολιτισμό και στη δικτύωση των καλλιτεχνών της. Η απουσία του θα αφήσει ένα πολύ μεγάλο κενό σ’ αυτή την πόλη. Τα αστεία και το γέλιο που μας χάριζε, τα σκίτσα του που σατίριζαν την καθημερινή μας ζωή, τα λογοπαίγνιά του, οι «ιατρικές» του συμβουλές, οι φράσεις του στα «Γαλλικά», οι ερμηνείες του στα παλιά τραγούδια, η κοσμοπολίτικη τοποθέτησή του στη ζωή, η εφηβική του διάθεση, οι σπάνιες ιστορίες του. Ελπίζουμε και περιμένουμε να βλέπουμε στο μέλλον τα έργα του σε μια μόνιμη βάση∙ σε μια μόνιμη έκθεση.». Συμπληρώνοντας, ο κ. Κωστιδάκης επισήμανε πως: «Θα ‘θελα να πω ότι εγώ προσωπικά του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Ό,τι κι αν έκανα, τουλάχιστον στις εκθέσεις, ζητούσα τη συμβουλή του. Ήταν απλόχερος να την προσφέρει παντού. Ήτανε να σου κάνει εποικοδομητική κριτική πάντα πρόθυμος, δεν «χάιδευε» τ’ αυτιά, σου τα έλεγε όπως τα ένιωθε. Αντί ενός λεπτού σιγή, που κρατάμε, συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, ας κάνουμε λίγο ησυχία να ακούσουμε ένα τραγούδι, που έχει συνθέσει και γράψει ο αδερφός του Νίκου, ο Λεωνίδας.».

Μετά από το τρυφερό και συνάμα συγκινητικό τραγούδι, που ακούστηκε στη μνήμη του εκλιπόντα, ο κ. Κωστιδάκης είπε εμφανώς συγκινημένος πως: «Τελειώνοντας, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουνε πολλές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Νίκο, και από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (από ό,τι μαθαίνω), και οι στενοί φίλοι του καλλιτέχνες θα κάνουν και άλλη εκδήλωση. Ας δώσω κι εγώ μια μικρή υπόσχεση: Ένα έργο, που είχε γράψει κάποτε για τον Καραγκιόζη, θα το παρουσιάσω. Ευχαριστώ.».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως στον 1ο όροφο της αξιόλογης αυτής έκθεσης, που ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής (8/12), εκτίθενται έργα των κ.κ.: Γιάννη Αλεξούδη, Βαγγέλη Βαλαβάνη, Γιώργου Βασιλάκη, Λεωνίδα Βουλγαρέλη, Γιώργου Δημητριάδη, Αθανάσιου Διαμαντή, Χρήστου Καράκογλου, Χαράλαμπου Λευθεριώτη, Στάθη Πουλουτιάδη, Βαγγέλη Τελλίδη, Νίκου Τριανταφύλλου και Δημήτρη Χατζηκυριάκου, ενώ στον 2ο όροφο υπάρχουν έργα των κ.κ.: Θοδωρή Αλεξούδη, Κωνσταντίνου Βαμβακίδη, Τάκη Βίνη, Νίκου Γαζέπη, Νίκου Γιαννακόπουλου, Ηλία Δημητρίου, Αθανάσιου Καρανίκα, Ιωάννη Κορρέ, Πέτρου Κουβιού, Τάκη Κωστιδάκη, Κωνσταντίνου Μαυρουδάκη, Δημήτρη Μπουρνάζου, Απόστολου Πλαχούρη, Βασίλη Τάσση, Αντώνη Φυλακτόπουλου και Γιάννη Φωτιάδη.

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

H IONIANET μίλησε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες στην έκθεση. Ενδεικτικά, συζητήσαμε με τον γνωστό Ιωνιώτη δημιουργό, κ. Βαγγέλη Τελλίδη (εκπληκτικά έργα του οποίου εκτίθενται στη συγκεκριμένη έκθεση), ο οποίος μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Πάνω από όλα θα ήθελα να εκφράσω τις καλύτερες ευχές να περάσουμε όλοι μας πολύ όμορφα σε αυτή την έκθεση. Μέσα από την Τέχνη μου θα ήθελα να περάσω το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε μεγάλοι δημιουργοί, απλώς πρέπει να βρούμε τι ταλέντο μπορεί να έχουμε. Δηλαδή, πιστεύω ότι καθένας μας έχει κάποιο ταλέντο και αν όλοι ασχοληθούνε με κάτι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν οτιδήποτε καλλιτεχνικό. Και εύχομαι όλοι, αντί να ασχολούμεθα με τα καφενεία ή κάτι άλλο μη εποικοδομητικό, να καταπιανόμαστε με όποια μορφή Τέχνης μας ταιριάζει καλύτερα. Προσωπικά, μέσα από τη δική μου Τέχνη επιδιώκω να δημιουργώ συνεχώς. Ξεκινώντας από τα καράβια και τις διάφορες άλλες συνθέσεις που δημιουργώ, οπωσδήποτε προεκτείνομαι πάντοτε και με το κάθε τι που βρίσκω, το οποίο μου δίνει και την ιδέα που θέλω να πραγματοποιήσω. Δηλαδή, το ίδιο το ξύλο πολλές φορές δίνει και την εικόνα, που λέμε. Εμπνέομαι, λοιπόν, από οτιδήποτε, γι’ αυτό λέω ότι πολλές φορές το ίδιο το ξύλο σε εμπνέει, και στο τέλος κάνοντας τη σκέψη αυτή δικαιώνεσαι. Επίσης, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ξεφύγουμε από τη δύσκολη αυτή κατάσταση, που βρισκόμαστε σαν λαός.».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους προαναφερθέντες ομιλητές και εκθέτες καλλιτέχνες, στα εγκαίνια της 3ης Συνάντησης Ιωνωτών Δημιουργών παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνίας») κ. Όλγα Ακιανίδου, ο Πρόεδρος της ΔΙΑ.Π.Ε. κ. Γιάννης Δαρμογιάννης, καθώς και ο κ. Μαρίνος Μουζακίτης οικονομολόγος, πρώην Γ.Γ.του δήμου.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Πρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου», κ. Γιάννης Κοντίτσης

Ο επίτιμος Πρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου», κ. Τάκης Κωστιδάκης

Από αριστερά ο επίτιμος Πρόεδρος του «Ιωνικού Συνδέσμου», κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο εκδότης της ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης , ο γλύπτης κ. Νίκος Κλάδης και ο οικονομολόγος Μαρίνος Μουζακίτης

Από αριστερά ο πρώην δημ. σύμβουλος κ. Άγγελος Μελεμενής , ο οικονομολόγος Μαρίνος Μουζακίτης και ο δημ. σύμβουλος κ. Χρήστος ΧατζηιωάννουΚαταχωρήθηκε την: 10/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!