Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Ιωνία ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ξεπερνώντας σε συμμετοχή παρόμοιες εκλογικές διαδικασίες, που είχαν γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Με υπομονή και τάξη, τα μέλη και οι φίλοι των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προσέρχονταν από το πρωί της Κυριακής (12/11) στις κάλπες, που είχαν στηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων λειτουργούσαν δύο εκλογικές επιτροπές και υπήρχαν 4 παραβάν, ώστε να διευκολύνεται η ταχύτερη προσέλευση του κόσμου και η διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε πως εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, ο οποίος θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψήφιους, που θα προκύψουν από τη σημερινή ψηφοφορία. Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως στον πιθανό δεύτερο γύρο δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον όσοι έχουν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Στο περιθώριο της διεξαγωγής της ψηφοφορίας μιλήσαμε με τον επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Ιωνία, καθώς και με εκπροσώπους υποψηφίων, που παρίσταντο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Ιωνία, κ. Ηλίας Ζαράνης, μας είπε πως: «Κατ’ αρχήν, η συμμετοχή που μας ενδιέφερε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι η ώρα μία και μισή, έχουν ψηφίσει πάνω από 700 άτομα, μας μένει η υπόλοιπη μέρα, που καλώς εχόντων των πραγμάτων πρέπει να ψηφίσουν άλλοι τόσοι. Μιλάμε, δηλαδή, για 1400-1500 ανθρώπους, που αν υπολογίσουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νέα Ιωνία είχαν ψηφίσει 600 άνθρωποι, σημαίνει ότι τούτο εδώ το εγχείρημα συγκινεί τουλάχιστον διπλάσιους σε αριθμό ανθρώπους. Έχουν καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινωνία μεγάλες προσδοκίες για την επιτυχία του νέου αυτού φορέα, που κατά τη γνώμη μας θα βάλει ένα θεμέλιο σταθερότητας στην ελληνική πολιτική ζωή και διεξόδου της χώρας από την κρίση.».

Στο ερώτημα: «Αν διέκρινε να έχουν ψηφίσει πολίτες από άλλα κόμματα», ο κ. Ζαράνης απάντησε πως: «Όχι, μέχρι στιγμής έχω δει ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουνε στον ευρύτερο, προοδευτικό, δημοκρατικό και μεταρρυθμιστικό χώρο. Είδα ανθρώπους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., είδα ανθρώπους από «Το Ποτάμι», είδα ανθρώπους από τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, είδα ανθρώπους από τη ΔΗΜ.ΑΡ., είδα και ανθρώπους του ανεξαρτήτου κ. Καμίνη και ανθρώπους που ήτανε χρόνια εκτός πολιτικής ζωής, έξω από τα κόμματα, οι οποίοι επαναδραστηριοποιούνται στην πορεία της σύνθεσης του νέου φορέα.», ενώ στο ερώτημα: «Αν πιστεύει ότι η διαφαινόμενη συσπείρωση, σε συνδυασμό με την επαναδραστηριοποίηση αρκετών πολιτών, σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο», ο κ. Ζαράνης σχολίασε πως: «Πριν τη δράση του σχήματος είναι η συγκρότηση του σχήματος. Το επόμενο «στοίχημα» μετά τη μεγάλη συμμετοχή είναι να πάει καλά η διαδικασία της δημιουργίας του νέου φορέα. Ακολουθεί ένα Συνέδριο, στο οποίο πρέπει να υπάρξουν μεγάλες συναινέσεις και μεγάλες συνεννοήσεις μεταξύ των συντελεστών. Το ποιος θα εκλεγεί δεν μας απασχολεί, γιατί την ενότητα την εξασφαλίζει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Κανείς δεν θα τολμήσει να εγκαταλείψει ένα «όχημα», το οποίο βρίσκει ανταπόκριση στον ελληνικό λαό. Θα είναι η καταδίκη του.».

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος («Δημιουργία Αλληλεγγύη») και Γραμματέας της Ν.Ε. Β2 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βόρειας Αθήνας, κ. Γιάννης Λαζαρίδης, ως εκπρόσωπος της υποψήφιας κ. Φώφης Γεννηματά για τον βόρειο τομέα Αθήνας, μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα κατά την οποία η κεντροαριστερά θα ανακάμψει. Τα μηνύματα που παίρνουμε γενικότερα από όλη την Ελλάδα και ειδικά από τον Βόρειο Τομέα, που είμαι Γραμματέας, εκτιμούμε ότι θα είναι πάρα πολύ υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Ν. Ιωνία είναι συγκλονιστικό. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περίπου 700 άνθρωποι και εκτιμούμε ότι θα αγγίξουν και ίσως ξεπεράσουν τα 1500 άτομα. Πιθανολογώ πως μέχρι τις 11 το βράδυ θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι η συμμετοχή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Να φανταστείτε ότι ακόμη και οι αιτήσεις τελειώσανε και τυπώσαμε κι άλλες. Οι πληροφορίες που έχω από όλον τον Βόρειο Τομέα είναι ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγεται δίχως κανένα πρόβλημα, πλην της αναμονής του κόσμου, καθώς η συμμετοχή υπήρξε πέραν των προσδοκιών μας. Θεωρώ πως αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια παράταση, νομίζω ότι οι κάλπες θα είναι ανοιχτές όση ώρα χρειάζεται για να ψηφίσει ό κόσμος. Όλοι είμαστε μονιασμένοι, όλοι κάνουμε το καλαμπούρι μας, καθένας στηρίζει την υποψηφιότητα που προτιμάει, όμως, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί.».

Στο ερώτημα: «Αν οι όποιες εξελίξεις θα έχουν κάποιον αντίκτυπο και στις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα σε επίπεδο κεντροαριστερών παρατάξεων», ο κ. Λαζαρίδης απάντησε πως: «Είναι άλλο τα δημοτικά και άλλο τα κομματικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Όλοι είμαστε μια χαρά και από το πρωί δεν υπήρχε καμία ένταση.».

Ακόμη, ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Χότζογλου, ως εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη και υποψήφιου για την Προεδρία του νέου κεντροαριστερού φορέα, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, μας δήλωσε πως: «Νομίζω ότι οι προσδοκίες έχουν ξεπεραστεί. Δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι τέτοιο και είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Για εμένα, σαν Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης, δύο είναι τα χαρακτηριστικά που με χαροποιούν: Είναι η αθρόα προσέλευση των δημοκρατικών προοδευτικών ανθρώπων και η εύρυθμη λειτουργία του διαδικτυακού συστήματος της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο ανταποκρίνεται στο 100% και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Και αν αυτά τα δύο συνδυαστούν με ένα μήνυμα ανανέωσης το βράδυ των αποτελεσμάτων, τότε θα είναι ό,τι καλύτερο για την παράταξη.», προσθέτοντας πως: «Ο καθένας κάνει την επιλογή του, η οποία είναι σεβαστή, και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ψηφοφορίας δεν δημιουργήθηκε κανένα παρατράγουδο. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε.».

Επίσης, στο ερώτημα σχετικά με το: «Αν αντιλήφθηκε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να προσέρχονται στις κάλπες», ο κ. Χότζογλου επισήμανε πως: «Πιστέψτε με, επειδή έχουμε κάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις σαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νέα Ιωνία, λίγο-πολύ τα πρόσωπα ήταν γνωστά, όμως, το γεγονός ότι έρχονται άνθρωποι, οι οποίοι είτε είχαν να εμφανιστούν χρόνια, είτε τους βλέπουμε για πρώτη φορά, σημαίνει ότι η συμμετοχή υπάρχει και από τις άλλες παρατάξεις που συγκροτούνε το εγχείρημα αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.».

Ακόμη, ο κ. Ηλίας Κόκκαλης, ως εκπρόσωπος της κ. Φώφης Γεννηματά, μας ανέφερε πως: «Σήμερα, ψηφίζουμε για μία ενωμένη Κεντροαριστερά. Ανεξάρτητα του αποτελέσματος, γιατί αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή του κόσμου και η αυριανή μέρα, στην οποία τους θέλουμε όλους μαζί, για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό πολιτικό φορέα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για να βγάλουμε σιγά-σιγά από το τέλμα αυτή τη χώρα που τη διοικήσανε και τη βυθίζουν τα πολιτικά κόμματα και η παρούσα κυβέρνηση.», ενώ στο ερώτημα: «Αν το γεγονός ότι ψήφισε κόσμος από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του κεντροαριστερού χώρου δίνει και άλλο μήνυμα στα τοπικά πολιτικά δρώμενα», ο κ. Κόκκαλης απάντησε πως: «Σήμερα ψήφισε και ο κ. Χαραλάμπους και ο κ. Μανιάτης και όλος ο κόσμος. Εδώ, εάν αυτός ο φορέας βγει σε καλό, πιστεύω ότι και εκεί μπορούμε να ενωθούμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν αποκλείεται τίποτε.».

Τέλος, μας μίλησε και ο κ. Μιστριώτης (πρώην δημ. σύμβουλος), ο οποίος μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Βλέπω μια ξεχωριστή κίνηση εδώ στη Νέα Ιωνία. Αν σκεφτείτε ότι η εκλογική διαδικασία γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, που δεν έχω ξανασυναντήσει, αν σκεφτείτε ότι παλιά ψηφίζανε 600-700 και υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες και διάφορες εντάσεις, τώρα είναι όλα στην εντέλεια. Βλέπω μέχρι αυτή την ώρα, δύο το μεσημέρι, ότι έχουμε φτάσει στο όριο, που είχαμε ψηφίσει την προηγούμενη φορά στις εσωτερικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου στη Νέα Ιωνία ψήφισαν περίπου 600 άτομα. Ευελπιστώ ότι η συμμετοχή στην πόλη μας θα ξεπεράσει κατά πολύ τα χίλια άτομα. Αυτό που είδα εγώ σαν παλιός Γραμματέας και σαν παλιός παράγοντας, είναι ότι πολλοί, που ψηφίσανε κάτι άλλο, να μην πω ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μόνο, εμφανίστηκαν και ψηφίσανε σήμερα.».

Επίσης, στο ερώτημα: «Αν οι εκλογές αυτές αναμένεται να επηρεάσουν και τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις», ο κ. Μιστριώτης είπε χαρακτηριστικά πως: «Επηρεάζοντας τις εξελίξεις γενικά, επηρεάζει και τοπικά. Όμως, στην περιοχή μας νομίζω πως δεν θα τους επηρεάσει για ενότητα, γιατί κάποιοι από αυτούς είναι «άρρωστοι».».

Αξίζει να σημειωθεί πως (άλλους συναντήσαμε και άλλους κατά πληροφορίες μας) μεταξύ των Ιωνιωτών, που ψήφισαν για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, ήταν οι πρώην Δήμαρχοι της πόλης κ.κ. Γιάννης Χαραλάμπους και Πέτρος Μπουρδούκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, καθώς και οι Ανεξάρτητοι κ.κ. Καρβουνιάρης, Κουλούρης και Μπράτιμος.

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη στον Δήμο Νέας Ιωνίας:

Ψήφισαν: 1.363

Έγκυρα: 1.349

Άκυρα / Λευκά: 14

Γεννηματά: 727

Ανδρουλάκης: 299

Θεοδωράκης: 123

Καμίνης: 100

Μανιάτης: 54

Ραγκούσης: 26

Γάτσιος: 12

Πόντας: 7

Τζιώτης: 1

 

Απόστολος ΣαλονικίδηςΚαταχωρήθηκε την: 15/11/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!