IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.Γ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ κ. ΧΑΜΑΛΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Νέα Ιωνία  11/8/17

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Γραφείο Γενικού Γραμματέα

 

Αγαπητή κ. Σούγια               

Απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς, γιατί εσείς συντάξατε το ρεπορτάζ μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Επιτροπής  Εργαζομένων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ με τους εκπροσώπους του Δήμου.

Θα μου επιτρέψετε να διορθώσω το ρεπορτάζ σας για τα όσο συνέβησαν και με αφορούν.

Είναι γεγονός ότι υπήρχε ένταση, καταρχήν γιατί ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους θεώρησαν ότι θα γινόταν η κατάληψη των «Θερινών Ανακτόρων».

Είναι γεγονός επίσης ότι ήσασταν προσωπικά καλεσμένη να παρευρεθείτε, από την πρόεδρο του Σωματείου, η οποία όμως είχε ενεργήσει σαν εκπρόσωπος Παράταξης και όχι του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Είναι γεγονός επίσης ότι υπήρξαν αντιρρήσεις για την παραμονή σας από αρκετούς εκ των συμμετεχόντων (περίπου 12 άτομα). Σε ερώτηση προς την κ. Ευαγγελάτου, τι σκοπό έχει η παραμονή σας, η απάντηση ήταν: «Μας ενδιαφέρει η δημοσιότητα».

Στο σημείο αυτό ήταν η μοναδική παρέμβασή μου και απευθυνόμενος στην κ. Ευαγγελάτου της είπα: «Το πρόβλημα είναι η δημοσιότητα ή η επίλυση προβλημάτων;»

Άρα κακώς θεωρείτε ότι το είπα προς εσάς, σας δικαιολογώ, γιατί μπορεί και εσείς να είχατε μία φόρτιση λόγω των γεγονότων.

Στη συνέχεια, διερμηνεύοντας τις απόψεις των περισσοτέρων για τη παραμονή σας ή όχι, σας παρακάλεσα να αποχωρήσετε και για την ενημέρωσή σας, σας είπα ότι θα σας ενημερώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι σας απέκλεισα την ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Δήμου. Θεωρώ ότι όπως μετά το πέρας, αποτυπώσατε τις απόψεις μερίδας εργαζομένων, γιατί από τους οκτώ εκπροσώπους, όλως τυχαίως μεταφέρατε τις απόψεις που ταυτίζονταν με την κ. Ευαγγελάτου, θα μπορούσατε να ζητήσετε και τις απόψεις του Δήμου.

 

Κυρία Σούγια,

Σύμφωνα με αυτά που σας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Νέα Επεισόδια στο σήριαλ κλπ» και συγκρίνοντας με το ρεπορτάζ με τίτλο «Χωρίς εντάσεις και με  πολλές απουσίες η 17η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», βλέπουμε ότι ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 31/7/17 αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου τη Τρίτη 1/8/17 είπαν τα ίδια πράγματα, δεν μπορούσε να ήταν και διαφορετικά.

Είναι στη κρίση τη δική σας αλλά και όσων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Δήμο Νέας Ιωνίας, πως οι εργαζόμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ τη Τρίτη 1/7/17 αποφάσισαν αποχή από την εργασία και την Τετάρτη 2/7/17 αποφάσισαν την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους.

Οι δύο διαφορετικές αποφάσεις των εργαζομένων, μπορεί να αποδοθούν ότι οι εργαζόμενοι άγονται και φέρονται ή ότι δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι.

Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία στις στήλες σας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας

                                      Κυριάκος Χαμαλίδης

 

Απάντηση ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Aγαπητέ Γ.Γ του δήμου Ν.Ιωνίας κ. Χαμαλίδη, είναι θετικός ο διάλογος όταν αφορά τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας. Η θέση μας είναι ότι ο δημοσιογράφος προσκαλείται από την είδηση και όχι από κάποιο πρόσωπο ή παράταξη. Το θέμα των εργαζομένων στο δήμο μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και γενικότερα των εργαζομένων του δήμου μας αφορά όλους τους κατοίκους της πόλης μας γιαυτό άλλωστε συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο. Άρα ο δημοσιογράφος οφείλει να καλύψει ενημερωτικά όλη την εξέλιξη του ζητήματος που προέκυψε και για να το πράξει αυτό πρέπει να έχει προσωπική γνώση για όσα διαδραματίζονται, αλλιώς απλά θα μεταφέρει δηλώσεις όλων των πλευρών που φυσικά δεν θα διαφωτίσουν τους συμπολίτες μας, αφού πολλές φορές η μία δήλωση αντικρούει την άλλη. Αν, όπως λέτε, κάποιοι εργαζόμενοι είχαν αντιρρήσεις στην παρουσία της δημοσιογράφου μας κ. Σούγια και εσείς κ. Χαμαλίδη καθώς και οι παρόντες Αντιδήμαρχοι το αποδεχτήκατε, πιστεύετε ότι η μη καταγραφή του διαλόγου σας με τους εργαζόμενους και (από πρώτο χέρι) της άποψης της δημοτικής αρχής βοήθησε στην ενημέρωση των Ιωνιωτών για τις ενέργειές σας; Θεωρούμε ότι ο δημοσιογράφος εκτελεί ένα λειτούργημα απαραίτητο για τη δημοκρατία και ορθό είναι να προσκαλείται από όλους σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις συζητήσεις του Υπουργείου Εργασίας με φορείς των εργαζομένων, πάντα ανοικτές σε δημοσιογράφους. Η επιθυμία σας, για τους λόγους που αναφέρετε, να αποχωρήσουμε από τη σχετική συζήτηση έγινε σεβαστή και εμείς αρκεστήκαμε στην προτροπή σας να μας ενημερώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτό και πράξαμε συνομιλώντας με την πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων κ. Ευαγγελάτου, όχι όλως τυχαίως, αλλά όπως θεσμικά είναι σωστό. Στο ίδιο το ρεπορτάζ  γράψαμε ότι θα δημοσιοποιήσουμε και τη θέση της δημοτικής αρχής εφόσον μας αποσταλεί κάτι που έγινε και η άποψη της δημοτικής αρχής δημοσιεύθηκε. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν λάβαμε άλλη δήλωση παράταξης των εργαζομένων που να διαφωνεί με τα λεγόμενα της προέδρου του σωματείου. Με την ευκαιρία θέτουμε δημόσια στο σωματείο των εργαζομένων το ερώτημα. Θέλει ή όχι να καλύπτονται δια ζώσης τα θέματα που τους αφορούν ή όχι; Το ίδιο ερώτημα θέτουμε και σε εσάς (ως δημοτική αρχή). Επιθυμείτε ή όχι την δημοσιογραφική παρουσία μας σε συζητήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος;

                                                              

 Καταχωρήθηκε την: 12/08/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!