IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέρφισσες και συνάδερφοι,

Ένα νέο εργατικό ατύχημα, σε συναδέρφισσα  εργάτρια καθαριότητας,  έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων, στο Δήμο μας.                                                                                                                  

Θα πρέπει  να αναδείξουμε ότι για την αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων , εκτός βέβαια από την έγκαιρη παροχή των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, θα πρέπει να ικανοποιούνται και άλλοι παράμετροι. Τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμάτων, η εργασία των γυναικών σε απορριματοφόρα ( δουλειά που χρειάζεται μεγάλη σωματική δύναμη),οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, είναι παράμετροι που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστια!!!    Προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις επιταγές της κυβέρνησης  και συμβιβάζεται με την ολοένα αυξανόμενη  υποχρηματοδότηση των Δήμων.  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ελλιπής συντήρηση  και ανανέωση του στόλου  των οχημάτων και των κάδων και όχι μόνο.                               

Η  άρνηση της μετατροπής των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, καθώς και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με συνέπεια να μην εξασφαλίζει επαρκές προσωπικό.  Βασική προϋπόθεση δε είναι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι μέσω των ανταποδοτικών τελών, δηλαδή από την τσέπη των πολιτών, χωρίς να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για τους μισθούς.  

 Αυτά είναι που ζητούν οι μνημονιακοί μας εταίροι και σε αυτά υπακούει και η Δημοτική αρχή, αδιαφορώντας για τις περαιτέρω συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων.                                                   

Απαξιώνει σιγά σιγά  τις υπηρεσίες καθαριότητας,  φέρνοντας τον ιδιώτη ένα βήμα πιο κοντά μας όπως και άλλοιδήμοι.                                                .                                                                                                                                                             

     Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αψηφά τις συνεχείς επιστημονικές υποδείξεις του γιατρού εργασίας τόσο για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όσο και για πλήθος άλλων υποδείξεων σχετικών με την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Αμφισβητεί τόσο την επιστημονική του κατάρτιση , όσο και τις ενέργειες που έχει κάνει για όλα τα παραπάνω  και τον λασπολογεί εν απουσία  του μπροστά σε εργαζόμενους και  μέλη του σωματείου , χωρίς καθόλου να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Αντίθετα, επαίρεται ότι τα χρήματα των εμβολίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού αν τα εμβόλια συνταγογραφηθούν ατομικά στα βιβλιάρια υγείας  των εργαζομένων και χρεωθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να  τα πληρώσει ο Δήμος , όπως υποχρεούται.

Συνάδερφοι,                                                                                                                                                                                        επιβάλλεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε  σχετικά με την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα στο χώρο εργασίας.                 .                                                                                                                               Δεδομένου του γεγονότος  της εκ νέου  απόφασης της οικονομικής επιτροπής,  λόγω λάθους  στη μελέτη για τα  ΜΑΠ και το γάλα των συναδέρφων στην κοινωφελή εργασία, η προμήθεια αυτών των ειδών θα έχει και επιπλέον καθυστέρηση.                                                                                                                                          

Βρισκόμαστε σε διαρκή  επαγρύπνηση  για την υγεία και ασφαλειά μας  και δε χαρίζουμε τίποτα και σε κανένα.                                                     

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017                                                                          

 

                                                                     

                               

 

                                      Καταχωρήθηκε την: 09/08/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!