IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


16η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ 
Τα νέα της πόλης μας

16η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Η 16η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (10/7), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης, ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου, κατατεθείσας επιστολής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», σχετικά με τη μη συμμετοχή των δημοτικών της συμβούλων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση(δείτε ρεπορτάζ προσεχώς).

Αμέσως μετά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μπράτιμος διάβασε μήνυμα του, επίσης, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Κουλούρη, που ανέφερε πως: «Δυστυχώς, λόγω εκτάκτου γεγονότος, που μου προέκυψε εκτός Αθηνών, δεν θα μπορέσω να παραστώ στο Δ.Σ. στις 10/7/2017. Ευχαριστώ πολύ.».

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας για τον Δήμο Ν. Ιωνίας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Για την πεζογέφυρα έχει γίνει ήδη η δημοπράτηση, έχει εγκατασταθεί εργολάβος και έχει υπογράψει. Και φαντάζομαι ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ξεκινήσει το έργο.», προσθέτοντας ακόμα πως: «Προχωράει το έργο του αγωγού της Αλατσάτων, καθώς η δημοπρασία έγινε στις 4 του Ιούλη.» και ότι: «Προχωράνε και τα υπόλοιπα έργα για τα αντιπλημμυρικά, καθώς την 1η Αυγούστου θα γίνει η σχετική δημοπρασία», και ολοκλήρωσε τη σύντομη ενημέρωσή του διευκρινίζοντας πως: «Απομένει να καθοριστεί το 3ο αντιπλημμυρικό έργο, στο κομμάτι του Περισσού.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ακολούθησε η διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων, με πρώτη την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Δέσποινα Θωμαΐδου να ρωτά σχετικά με «το θέμα που προέκυψε στην Καλογρέζα με τη διοικητική αποβολή στην Εθνικής Αντιστάσεως.», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση, πως: «Το Δικαστήριο, για τα ασφαλιστικά μέτρα, έχει αποφανθεί ότι πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο. Η διαδικασία, από ότι είπε η Νομική Σύμβουλος, προέβλεπε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συζητήσουν με τον Δήμαρχο, προφορικά, να πούνε τις απόψεις τους κ.τ.λ.. Θα μπει θέμα στο επόμενο Δ.Σ. για να αποφασίσει. Απλά, κατά τη διαδικασία της συζήτησης, ένας από τους ενδιαφερόμενους μίλησε απρεπώς, απειλούσε, έβριζε και χτυπούσε το γραφείο μου, κι αναγκάστηκα να τον βγάλω έξω.».

Ακόμη, η κ. Θωμαΐδου ζήτησε να πληροφορηθεί «αν έχει γίνει κάτι με το ζήτημα της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο κομμάτι της Καλογρέζας». Στη συγκεκριμένη ερώτηση απάντησε ο κ. Γκότσης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η Δημοτική Συγκοινωνία, που αφορά το κομμάτι της Καλογρέζας, λειτουργεί από τη Δευτέρα. Πήραμε ένα από τα αυτοκίνητα, τα νοικιασμένα από τον Ο.Σ.Υ., τα δύο αυτοκίνητα που μας έχει παραχωρήσει η Φιλαδέλφεια, και βάλαμε ένα στη διαδρομή του Περισσού, αλλά επειδή δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός, το σταματήσαμε για να διορθωθεί η βλάβη. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή η συγκοινωνία της Καλογρέζας λειτουργεί, δεν λειτουργεί του Περισσού. Σε μια-δυο μέρες θα λύσουμε κι αυτό το πρόβλημα.».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, ρώτησε «τι συνέβη και υπήρξαν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό τριών συγκεκριμένων οδών της πόλης», λαμβάνοντας την απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου πως: «Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί από τη Δ.Ε.Η.. Έχουμε ένα πρόβλημα μόνο στην οδό Σινώπης και πιστεύω να αποκατασταθεί πολύ γρήγορα.».

Ακολούθως, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Π.Α.Κ.», κ. Γιώργος Τσοπανίδης, υποβάλλοντας το πρώτο του ερώτημα, είπε μεταξύ άλλων πως: «Για το θέμα σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας: Πριν την έναρξη του Δ.Σ., μου έδωσε ο κ. Δήμαρχος ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, σε ερώτηση του Δημάρχου προς το σώμα των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης («Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την πορεία του οικονομικού ελέγχου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Ιωνίας», αυτή ήταν η ερώτηση), η απάντηση ήταν ότι: «Βρίσκεται σε εξέλιξη, και η οποία καθυστέρηση παρατηρείται είναι λόγω του φόρτου εργασίας που έχουμε.». Αυτό που ήθελα να παρατηρήσω και να τονίσω είναι, όπως είχαμε πει: Είχαμε ζητήσει να μας δώσετε και τα σχετικά στοιχεία, και αν σας πούνε ότι δεν πρέπει να μας τα δώσετε, να μας πούνε για ποιον λόγο γίνεται κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται από την απάντηση, δεν ρωτήσατε, αν μπορείτε να τα δώσετε ή όχι. Πότε, λοιπόν, θα δώσετε κάποια στοιχεία στο Σώμα, όπως είναι θεμιτό και πρέπων να γίνει;».

Ακόμη, ο κ. Τσοπανίδης, αφού επισήμανε πως: «Σχετικά με τον φωτισμό της πόλης, παρατηρούνται διάφορα γενικότερα προβλήματα.», ρώτησε: «Αν υπάρχουν λόγοι που γίνεται αυτό και πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε; Και τι γίνεται με την πορεία του διαγωνισμού, που αναμένουμε να λύσει το πρόβλημα μια και καλή;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Χατζηκωνσταντίνου πως: «Κάποια σημεία είναι δύσκολα και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.», ενώ ο κ. Γκότσης απάντησε μεταξύ άλλων πως: «Για τον διαγωνισμό, για την προμήθεια για τον φωτισμό, βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο. Σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και το Ταμείο Παρακαταθηκών διαμορφώνεται η διακήρυξη του διαγωνισμού.».

Επίσης, απαντώντας στο πρώτο ερώτημα του κ. Τσοπανίδη, ο κ. Γκότσης είπε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά για τη Δευτεροβάθμια, σας δώσαμε αυτά τα χαρτιά. Απλά ζήτησε ο Ελεγκτής κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις κ.τ.λ.. Αυτά τα έχουμε δώσει. Αλλά φαντάζομαι ότι το μέγεθος του ελλείμματος κ.τ.λ. θα το μάθουμε από τον Ελεγκτή.».

Αμέσως μετά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Πρόδρομος Αβακουμίδης, θέτοντας το ερώτημά του για το ίδιο θέμα, της κατάχρησης στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, είπε πως: «Επειδή μας μοιράστηκαν τα αποσπάσματα από τα πρακτικά, Πρόεδρε, θα ήθελα να ρωτήσω, ειδικά εσένα, γιατί εξακολουθώ να έχω μία απορία: Η ερώτηση δεν αφορά το γιατί δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου σε γνώση του Δ.Σ., αλλά αφορά το εξής, που το έχω ξανά ρωτήσει: Γιατί δεν επιλέχτηκε η οδός της μηνυτήριας αναφοράς; Μάλιστα, αυτή η απορία μου ενισχύθηκε, επαναφέρω αυτό το γεγονός, αν και δεν έχει τυπικά κάποια σχέση με το Δ.Σ.: Πρόσφατα δυο πολίτες από τη Φιλαδέλφεια υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά προς τη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» Α.Ε. και τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη, για το ζήτημα του γηπέδου της Α.Ε.Κ. . Επομένως, όταν πολίτες βάζουν την πλάτη τους στον τορβά και υποβάλλουν μήνυση γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, με τους αμέτρητους κινδύνους που όπως γνωρίζετε αυτό συνεπάγεται, δεν καταλαβαίνω γιατί εδώ το Δ.Σ. δεν έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά γι’ αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση.», κι ακόμη έθεσε και ένα δεύτερο ερώτημα, λέγοντας πως: «Έχω ενημερώσει και τον Δήμαρχο: Επειδή ασχολούμαστε και με τους πλειστηριασμούς, εννοώ όσοι είμαστε στη συλλογικότητα, που λέγεται «Ποδονίφτης», αυτή την Τετάρτη εκπλειστηριάζεται το οικόπεδο «ADAMS». Οπότε, θα ήθελα να ρωτήσω τον Δήμαρχο: Αν αυτό συνεπάγεται κάτι για τους προγραμματισμούς που έχει το Δ.Σ.. Γιατί υπάρχουν πιστώσεις εδώ και χρόνια για να αγοραστεί αυτό το οικόπεδο κι αυτή την Τετάρτη εκπλειστηριάζεται.».

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημα του κ. Αβακουμίδη, ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι:

Κυριάκος Χαμαλίδης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Ιωνίας: «Για τον πλειστηριασμό: Το Δ.Σ. δεν το ενδιαφέρει όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης. Όταν πάρει απόφαση ότι: «Υλοποιώ το Σχέδιο Πόλης» θα προχωρήσει. Δεν ενδιαφέρει το Δ.Σ. ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης. Σημασία έχει να πάρει την απόφαση ότι προχωράμε και να εφαρμόσει το Σχέδιο Πόλεως.».

Αβακουμίδης: «Υπάρχει ένα άλλο ζήτημα, μια άλλη παράμετρος. Το ποσό που έχει γραφτεί, αν θυμάμαι καλά, είναι κάτω από 500.000 ευρώ. Επειδή διάβασα το συνημμένο αυτού του πλειστηριασμού, αναγράφεται ότι εκπλειστηριάζεται με ποσό ίσο προς την εμπορική του αξία, και το ποσό που αναγράφεται στον πλειστηριασμό είναι 1.080.000 ευρώ.».

Χαμαλίδης: «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, εφόσον δεν υπάρχει τιμή δικαστηρίου, να βάζει την αντικειμενική αξία. Βάσει αντικειμενικής αξίας, η Υπηρεσία το κοστολογεί τόσο.».

Αβακουμίδης: «Αυτό σας είπα. Η αντικειμενική, από το Δικόγραφο, είναι 1.080.000 ευρώ.».

Χαμαλίδης: «Όταν το εντάξαμε, με εκείνη την αντικειμενική αξία που υπήρχε, αυτό φέραμε στο Δ.Σ.».

Γκότσης: «Αν δεν κάνω λάθος στον προϋπολογισμό μας έχουμε 650.000 . Υπάρχουν, δηλαδή, δεσμευμένα χρήματα γι’ αυτό.».

Δέσποινα Θωμαΐδου: «Συνολικά είναι αυτό το ποσό ή είναι μόνο για το «Άνταμς»;».

Γκότσης: «Για το «Άνταμς.».».

Θωμαΐδου: «Δεν είναι έτσι μάλλον, αλλά αν είναι μπορείτε να μας το πείτε στο επόμενο Δ.Σ.».

Επίσης, για το ίδιο θέμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Οι διαδικασίες, που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έχουν γίνει ήδη με τον σωστό τρόπο. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.».

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ-ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Κατόπιν, έλαβε τον λόγο η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Ν. Ιωνία»), κ. Όλγα Κατημερτζή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Κύριε Πρόεδρε, θέλω να κάνω μία δήλωση. Στο Δ.Σ. στις 12/6/2017, από το οποίο απουσίαζα, εξαιτίας της προετοιμασίας της κατασκήνωσης, πληροφορήθηκα και άκουσα από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καρβουνιάρης δεν αρκέστηκε στις γνωστές συκοφαντίες με υπονοούμενα και χυδαίες εκφράσεις για τη γνωστή υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ήδη βρίσκεται στα χέρια των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα. Δεν αρκέστηκε να μιλά για ελλείμματα στα κυλικεία, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για ελλείμματα, αλλά για χρέη των ενοικιαστών, που δεν έχουν καταβάλει το μίσθιο στις Σχολικές Επιτροπές, όπως, άλλωστε, και οι ενοικιαστές των καταστημάτων στον Δήμο, ο ενοικιαστής του Αναψυκτηρίου κ.λπ. . Δεν αρκέστηκε ακόμα στις ψευδείς καταγγελίες περί δήθεν πρόσληψη της κόρης μου σε Μ.Κ.Ο., που συνεργάζεται με τον Δήμο. Δεν αρκέστηκε καν στις κατηγορίες εναντίον μου στα καφενεία, στις πλατείες, στις γειτονιές, όπου δεν μπορεί να ακουστεί αντίλογος. Προχώρησε ένα ακόμη βήμα. Με το γνωστό υπαινικτικό αλλά σαφές ύφος άφησε να εννοηθεί ότι ασχολούμαι με την κατασκήνωση, επειδή εκεί υπάρχουν πολλά λεφτά, ότι διατηρούσα λογαριασμό του Δήμου στο όνομά μου, παραπέμποντας στα πρακτικά του Δ.Σ. της περιόδου 1991-94, πρώτης τετραετίας Δημαρχίας κ. Πέτρου Μπουρδούκου. Τον καταγγέλλω ως ψεύτη και κοινό συκοφάντη, γιατί και από τα πρακτικά, που κι ο ίδιος επικαλείται, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ουδέποτε χρήματα του Δήμου ή των δημοτών υπήρχαν ή διακινήθηκαν μέσω προσωπικών μου λογαριασμών, αλλά ούτε και συμμετείχα με τρίτους σε λογαριασμούς, που διαχειρίζονταν χρήματα του Δημοσίου. Έτσι επαληθεύεται το ρητό, ότι όποιος επικαλείται για τον εαυτό του τα παντελόνια, το αντριλίκι και τη μαγκιά ως προσόντα, είναι αυτός που στερείται παντελώς ηθικής, φιλότιμου και εντιμότητας.», προσθέτοντας πως: «Η μετά μανίας προσπάθεια του κ. Καρβουνιάρη να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψή μου, ίσως, οφείλεται στην έντονη αντίδραση και διαφωνία μου, πάντα στο πλαίσιο της Δημοτικής Ομάδας, όταν ακόμα ήταν μέλος της, στην απόφαση του κ. Καρβουνιάρη να μεταβεί στις Βρυξέλες, ως προσκεκλημένος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής». Για μια εκδρομή έβαλε στην άκρη αρχές και ιδεολογίες. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Θεωρεί πως μπορώ κι εγώ να ξεπουλήσω 30 χρόνια συμμετοχής μου στα κοινά, στο όνομα οποιουδήποτε οφέλους.».

Ακόμη, η κ. Κατημερτζή τόνισε πως: «Με την επιστολή αυτή απαιτώ από τον κ. Καρβουνιάρη να ζητήσει συγγνώμη, ανακαλώντας όλες τις άθλιες συκοφαντίες στο Δ.Σ. όσο και στον τοπικό Τύπο ή να τις αποδείξει με στοιχεία. Αλλιώς τον λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.» κι ολοκλήρωσε την επί προσωπικού τοποθέτησή της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Για την ενημέρωση καταθέτω και χαρτί των πρακτικών του Συμβουλίου της περιόδου ’91-’94, που αναφέρονται δύο λογαριασμοί, που υπήρχανε έξω από το Οικονομικό του Δήμου. Σε κανέναν από αυτούς δεν ήμουν δικαιούχος.».

Ανταπαντώντας στην κ. Κατημερτζή, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Καρβουνιάρης είπε μεταξύ άλλων πως: «Δεν θα μπω στη λογική για το ήθος του καθενός στον τόπο μας. Ας κρίνει ο κόσμος. Όλοι γνωριζόμαστε. Εγώ είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά. Δεν ντρέπομαι και δεν αντιμετωπίζω κανέναν συκοφάντη σαν και σας. Ίσα-ίσα, τους κοιτάζω στα μάτια και έχω τις καλύτερες δυνατές σχέσεις.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Τώρα, το παράδειγμα που έφερε, να της υπενθυμίσω της κυρίας, που μας ζήτησε να παραιτηθούμε, η αντ’ αυτού, συμπτωματικά ο άνθρωπος που με κάλεσε είναι πρώτος ξάδελφος της γυναίκας μου. Κατ’ αρχήν μάς είχε κανονίσει να πάμε ένα ταξίδι και το είπα στη Δημοτική Ομάδα. Δεν το έκανα εν κρυπτώ, όπως κάποιοι άλλοι, που τα μαθαίνουμε μετά.», προσθέτοντας πως: «Εν πάση περιπτώσει, ήταν συγγενής, με κάλεσε κι επειδή έμαθα ότι υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο εκατομμύριο να χαρακτηριστώ ως οτιδήποτε, εγώ το ακύρωσα. Μόνος μου το ακύρωσα. Τώρα, αν θέλουνε κάποιοι να το κάνουνε χρήση, δεν με ενδιαφέρει.».

Επίσης, απευθυνόμενος προς την κ. Κατημερτζή, ο κ. Καρβουνιάρης είπε χαρακτηριστικά πως: «Λοιπόν, κ. Κατημερτζή, εμένα δεν με έχει κατηγορήσει κανείς για τίποτα. Με αυτά που είπατε εδώ πέρα, υποτίθεται ότι μας κάνατε τη μούρη λάσπη; Εγώ είμαι πεντακάθαρος.».

Η 16η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας συνεχίστηκε με τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.(διαβάστε προσεχώς στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ).

 

Παναγιώτα Σούγια

 Καταχωρήθηκε την: 20/07/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!