IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλέφωνο - fax 210 9939900 Κινητό 6980602038

http://www.syndikatoota.blogspot.com

e-mail: syndikatoota@gmail.com

 

ΑΘΗΝΑ 21-4-2017      

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 026

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 09:30 στις Στήλες του Ολυμπίου Διός

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο

χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Συνάδελφε / σσα

Κυβέρνηση, Ε.Ε ,Δ.Ν.Τ. μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων εν’ όψη της δεύτερης αξιολόγησης.

Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Καταργούν το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε. Ιδιωτικοποιούν  μια σειρά υπηρεσίες και την ενέργεια.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει αναμονή, να πάρει τη συγκατάθεση από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για το νέο πακέτο των μέτρων, βάζοντας διάφορα προσχήματα περί δήθεν «ανάπτυξης», «παραγωγικής ανασυγκρότησης» κ.λ.π. Μέτρα και αντίμετρα ή όπως αλλιώς τα ονομάσουν ένα και μόνο στόχο υπηρετούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν την συγκατάθεση τους για τους κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν τη συγκατάθεση τους για να ξεπουληθούν μια σειρά υπηρεσίες προκειμένου να διασωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εργοδοτών.

Ειδικά στους δήμους και τη περιφέρεια βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια του αντιλαϊκού Καλλικράτη. Από τη γέννηση του ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης είναι αντιδραστικός σήμερα και με τις αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να μετατραπούν οι δήμοι σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει στην αξιολόγηση, τη στοχοθεσία αλλά και τη κινητικότητα συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδιώκοντας την αναδιοργάνωση του αστικού κράτους ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό εννοούν κυβέρνηση και κόμματα του ευρομονόδρομου όταν μιλάνε για «νοικοκύρεμα» τους κράτους.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η πολεμική δραστηριότητα σε όλη την υφήλιο από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των πετρελαίων, το φυσικό αέριο αλλά και για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με το πρόσχημα των προσφυγικών ροών έφερε το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορα μας γνωρίζοντας βέβαια ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα. Παράλληλα βρίσκονται σε 13 στρατιωτικές αποστολές σε όλο το κόσμο έλληνες στρατιώτες. Αναβαθμίζει το ρόλο της Σούδας αλλά προχωράει και στην επέκταση και άλλων βάσεων στην Ελλάδα. Δαπανάει το χρόνο 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία και αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ , αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.   

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Συνεχίζουμε την αγωνιστική παράδοση του κινήματος. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για  όλους με πλήρη δικαιώματα στην βάση των σύγχρονων αναγκών.

Αντιπαλεύουμε την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν, η οποία θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση, την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακών πηγών, το ξαναμοίρασμα των συνόρων.

Μέσω μαζικών διαδικασιών καλούμε τα σωματεία να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10:00 το πρωί με κεντρικό σύνθημα:

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο

χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


 

1Η MAH

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Mουσείο - Πολυτεχνείο 10:30πμ

 

TO NEO MNHMONIO ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

•Μαζικές προσλήψεις  

•Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις 

•Όχι ιδιωτικοποιήσεις  

•Κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση 

• Διαγραφή του χρέους • Ρήξη με ευρώ και ΕΕ

•Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες 

• Τσακίστε τους νεοναζί • Κλείστε τη Σούδα

Την Πρωτομαγιά σε όλες τις πόλεις απεργούμε και διαδηλώνουμε για να πετάξουμε στα σκουπίδια την νέα μνημονιακή συμφωνία. Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να μην αφήσουμε να περάσει τη νέα επίθεση που φέρνουν δανειστές και κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους. Είναι η πρώτη πανεργατική απάντηση στη συμφωνία σφαγής και των συντάξεων (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) και των μισθών (με τη μείωση του αφορολόγητου). Είναι βήμα για να επιβάλλουμε κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία για να μην περάσει το νέο μνημόνιο διαρκείας φέρνουν.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση για τη “δεύτερη αξιολόγηση” λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να ψηφιστούν από τώρα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και τώρα προχωράει στην ψήφισή τους. Κατήγγελλε τη ΝΔ που ζητούσε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί όπως έλεγε ο Μητσοτάκης, όσο παρατείνεται η διαπραγμάτευση, τόσο μεγαλώνει το οικονομικό κόστος λόγω της “αβεβαιότητας”. Με την συμφωνία στη Μάλτα, Τσίπρας και Τσακαλώτος ομολογούν ότι συμφωνούν με τον Μητσοτάκη.

Η διαχείριση Τσίπρα στηρίχτηκε στην ψεύτικη ελπίδα ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει την οικονομία από την ύφεση και ότι ο δημόσιος τομέας δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να κόβει τις δαπάνες του και να λεηλατεί τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για να εξασφαλίζει πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Αυτή η αυταπάτη έσβησε Ότι και αν λένε οι κάθε είδους μνημονιακοί ότι η “αβεβαιότητα” εμποδίζει τους επενδυτές, η αλήθεια είναι άλλη. Μέσα στη μακρόσυρτη διεθνή οικονομική κρίση, καμιά οικονομία δεν έχει καταφέρει σταθερούς ρυθμούς ανάκαμψης, κάθε βήμα μπρος ακολουθείται από βήματα πίσω και ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι εξαίρεση. Ότι είχε πάθει το success story του Σαμαρά το 2014, το ίδιο συμβαίνει και με το ροζ παραμύθι του Τσακαλώτου και του Τσίπρα.

Την ίδια ώρα οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης δεν είναι μόνο στο μνημόνιο. Η επαίσχυντη στάση του Μουζάλα απέναντι στους πρόσφυγες, η στήριξη των ιμπεριαλιστών στο συνεχιζόμενο σφαγείο στη Συρία, οι δηλώσεις για «αναβάθμιση» του δολοφονικού ρόλου της Σούδας στη Μεσόγειο, οι αγκαλιές και οι κοινές πολεμικές ασκήσεις με την χούντα της Αιγύπτου και το σιωνιστικό ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ δείχνουν ότι η κατρακύλα της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι συνολική.

Απέναντι σε αυτήν την κατάντια, η εργατική απάντηση είναι η κλιμάκωση των εργατικώναγώνων για να μην τολμήσει καν η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση τη νέα συμφωνία και η απαίτηση από το εργατικό κίνημα να διαγραφεί το χρέος. Δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά της “δόσης” που θα εκταμιεύσουν σαν αντάλλαγμα για την τήρηση της συμφωνίας. Όλα τα λεφτά θα πάνε πίσω σαν τοκοχρεολύσια στα ταμεία των τραπεζιτών. Η εναλλακτική λύση είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να γίνει αυτή η εργατική απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο. Με εξορμήσεις συσκέψεις, περιοδείες συνελεύσεις να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή όλων των χώρων δουλειάς στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Η επιτυχία της Πρωτομαγιάς θα δώσει στήριγμα στους αγώνες που ανοίγονται όλη την επόμενη περίοδο σε ΔΕΗ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για να μην ιδιωτικοποιηθούν, στην Υγεία και την εκπαίδευση που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις. Θα βάλει πίεση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάψουν να είναι παρακολουθητές των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και να προχωρήσουν σε πανεργατική κλιμάκωση ΤΩΡΑ για να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων.

Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός Eνάντια στα Mνημόνια και σε καλούμε να έρθεις μαζί μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 Καταχωρήθηκε την: 22/04/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!