Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΟΠΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΟΠΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Το απόγευμα του Σαββάτου (11/02), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ανατόλια», του 7ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε κοινή εορταστική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας, η Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου, και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας «Άπειρος Γαία», με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ιωνίας… Ελλήνων Αντάμωμα!», κατά τη διάρκεια της οποίας κόπηκε και η κοινή παραδοσιακή βασιλόπιτά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινής κοπής πίτας που πρώτη φορά συμβαίνει στη Ν. Ιωνία και χαιρετίστηκε απ’ όλους ως πρωτοποριακή και αναγκαία για την δημιουργία από κοινού χρήσιμου έργου για την πόλη της καρδιάς μας… τη Ν. Ιωνία.

Προλογίζοντας την κοινή εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, είπε μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζουμε στο αποψινό «Ιωνίας Ελλήνων Αντάμωμα», μια πρόταση Πολιτισμού και Ενότητας για την Ιωνία τη Νέα, την πόλη της καρδιάς μας. Την πρωτοβουλία αυτή τόλμησαν, γιατί πρέπει να αναδεικνύουμε την έννοια της τόλμης στη σημερινή εποχή, να την αναλάβουν κατ’ αρχήν τρία Σωματεία: ο Σύλλογος Ηπειρωτών «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, κ. Αντώνη Μαστοράκη, η Παλλεσβιακή Ένωση Ιωνίας-Ηρακλείου, με την Πρόεδρο κ. Χρυσάνθη Κοντού, και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. Εμείς, λοιπόν, τα τρία Σωματεία, σκεφτήκαμε να προσφέρουμε σε όλες και σε όλους αυτό που όλοι το λέμε, αλλά δεν το κάνουμε, κάτι κοινό! Και θα ακούσετε και θα δείτε ότι η έννοια του κοινού δεν σημαίνει ότι αίρεται η αυτοτέλεια κάθε σωματείου. Στην προσπάθεια αυτή είμαστε πολύ περήφανοι, άντρες και γυναίκες, γιατί δώσανε τη στήριξή τους πολλά σωματεία της Ν. Ιωνίας. Είναι ένα εγχείρημα, το οποίο δύσκολα το συναντάς σε άλλες περιοχές. Συνήθως, αλλού, αναλαμβάνουν αυτό το εγχείρημα πολιτικές αρχές. Στον τόπο μας, όμως, σκεφτήκαμε να το αναλάβουμε εμείς. Για μας είναι ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια και μια παρακαταθήκη το γεγονός ότι την αποψινή βραδιά τη στηρίζουν: το Περιφερειακό Τμήμα Χορού της Ν. Ιωνίας του Λυκείου Ελληνίδων, και τους ευχαριστούμε με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα, η Ένωση Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Ινεπολιτών-Κασταμονιτών Ν. Ιωνίας, η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Η Καππαδοκία», ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος», ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας.» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του, ευχαριστώντας όλες και όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση και στην επιτυχία της εκδήλωσης(μεταξύ των οποίων ο ομιλητής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εφημερίδα μας την ΙΟΝΙΑΝΕΤ).Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα ενδιαφέρον video για τη Ν.Ιωνία, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες της πόλης μας σε εξαιρετική αφήγηση του κ. Ραφτόπουλου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ευλογία της κοινής βασιλόπιτας των τριών διοργανωτών συλλόγων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, κ.κ. Γαβριήλ (συνεπικουρούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της οικείας Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ν. Ιωνίας και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Καμπουρίδη και από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας της Φραμακολύτριας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βασίλειο Παλιούρα), ο οποίος έκοψε τον πρώτο κομμάτι για τον Ιησού Χριστό, καθώς και ένα δεύτερο «προς τιμήν των συλλόγων, που συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το «Ιωνίας Ελλήνων Αντάμωμα».

Μάλιστα, περίπου 40 παιδιά, κρατώντας αναμμένα κεριά, προϋπάντησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ευλογίας της βασιλόπιτας παρέμεναν πέριξ του, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, ενώ ο κ. Γαβριήλ στην ομιλία του εξήρε την πρωτοβουλία των τριών συλλόγων και δήλωσε την επιθυμία για προώθηση της κοινής δράσης όλων των φορέων της πόλης, ως αναγκαίο μήνυμα ενότητας στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα μας. Τόνισε τέλος τη συμβολή της Ορθοδοξίας στη διατήρηση αρχών και παραδόσεων του Ελληνισμού.

Ακολούθησε ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, ερμηνευμένα και εκτελεσμένα από τον εξαιρετικό ερμηνευτή Παναγιώτη Σδούκο και την ορχήστρα του (Χρήστος Δαλιάνης στο βιολί, Διονύσης Θεοδόσης στο κλαρίνο, Γιώργος Παππάς στο λαούτο, Στέφανος Δορμπαράκης στο κανονάκι και Γιάννης Μουτσάκης στα κρουστά), κι αμέσως μετά τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ελληνική Παράδοση, ο κ. Βασίλης Καρφής, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα των ελληνικών παραδοσιακών χορών, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία», με έδρα τον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Το βιογραφικό του κ. Καρφή ανέγνωσε ο κ. Ραφτόπουλος, προσθέτοντας πως: «Τιμούμε στο πρόσωπό του κάθε συνεπή δάσκαλο παραδοσιακών χορών. Και τον τιμούμε διότι κοσμεί με το ήθος, την αξιοπρέπεια, τον δυναμισμό και τη μοναδικότητά του την Ελληνική Παράδοση.», ενώ την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Καρφή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το να τιμάς έναν άνθρωπο, ο οποίος υπηρετεί, υπηρέτησε και θα υπηρετεί την ελληνική παράδοση, το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι και την Ιστορία του τόπου μας, είναι κάτι το οποίο όχι αυτονόητο δεν είναι πλέον στις μέρες μας, αλλά το ζητούμενο. Γι’ αυτό, λοιπόν, τον συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι ο Θεός να του δίνει κουράγιο και συνέχεια.».

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ο κ. Καρφής είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική χειρονομία και για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν οι τρεις αυτοί σύλλογοι. Δεν έχω συνηθίσει να με τιμούν. Συνήθως, εγώ  βραβεύω και τιμώ άλλους. Και πόσο μάλλον όταν αυτό εδώ γίνεται από κάποιους φορείς, οι οποίοι είναι «φάροι» Πολιτισμού, προσφοράς και δημιουργικότητας. Σήμερα, αναδείχτηκε αυτό το οποίο είναι το ζητούμενο: η ενότητα, και το ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Και μέσα από τη συλλογική προσφορά όλων μας μπορούμε να πετύχουμε τόσα, όσα δεν μπορούν οι επίσημοι φορείς, οι οποίοι επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Εμείς, με τη θέληση, με την κατάθεση ψυχής, αλλά και με την εθελοντική προσφορά, καταφέρνουμε αυτό το οποίο προγραμματίζουμε!».

Ακολούθως, το επίσημο μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου: «Ας κρατήσουν οι χοροί», κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε για αρκετή ώρα ακόμη με πολύ κέφι και παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κοινή αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων οι κ.κ.: Γιάννης Μπαλάφας (υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), Φώτης Τσομπάνογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ν. Ιωνίας), Παναγιώτης Μανούρης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Δέσποινα Θωμαΐδου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής»), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Χρήστος Χατζηιωάννου («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»),Μιλτιάδης Καναβός («Δημιουργία Αλληλεγγύη») και Ελισσάβετ Γεωργιάδου("Δύναμη Προοπτικής"),εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Ν. Ιωνίας κ.λ.π.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Από αριστερά οι κα Κοντού, ο κ. Ραφτόπουλος και ο κ. Μαστοράκης

O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, κ.κ. Γαβριήλ

Ερμηνεύει ο κ. Σδούκος

Βράβευση του κ. Καρφή

 Καταχωρήθηκε την: 19/02/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!