IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ (1995 - 2005)-Έκδοση του Συλλόγου Φίλων "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", Συγγραφή-Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Νικόλαος Π.Καρλιάμπας 
Πολιτιστική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ(1995 - 2005) Έκδοση του Συλλόγου Φίλων “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”.

Συγγραφή - Επιμέλεια - Φωτογραφίες: Νικόλαος Π. Καρλιάμπας

Συμπληρώθηκαν, στις 5-5-2005, δέκα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Φίλων “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, με έδρα τη Ν. Ιωνία Αττικής. Μια 10/ετία συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ν. Ιωνίας, με κύριους συντελεστές: την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με την οποία περιέβαλαν το Σύλλογο τα μέλη του, απλοί πολίτες και Φορείς της Ν. Ιωνίας. Ιδιαίτερα μνημονεύουμε:
• Το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Ν. Ιωνίας, που το εξεδήλωσε: Πρώτον, με την οικονομική επιχορήγηση στα έτη 1998, 2000, 2001 και 2002, που κάλυπτε τα ετήσια έξοδα έκδοσης της εφημερίδας του Συλλόγου και δεύτερον με την παραχώρηση προς το Σύλλογο μιας αίθουσας (γραφείου),που βρίσκεται στην πολυκατοικία της οδού Μεσολογγίου 40 (3ος όροφος), για δωρεάν στέγασή του, η οποία συνεχίζεται.
• Την οικονομική ενίσχυση, που παρέσχε στο Σύλλογο ο Ιωνιώτης Γεώργιος Περτσεμλίδης (μετέπειτα Δήμαρχος Ν. Ιωνίας) στο 1ο και στο 4ο έτος της  λειτουργίας του.
• Την ετήσια επιχορήγησή του μέχρι το έτος 2002 από το Υποκατάστημα Ν. Ιωνίας της INTERAMERICAN (Λ. Ηρακλείου 191), που κάλυπτε ένα μέρος των λειτουργικών αναγκών του.
• Τις διάφορες αυθόρμητες ενισχύσεις, με διάφορα μικροποσά, από φίλους και αναγνώστες της εφημερίδας.
• Τη δωρεάν παραχώρηση γραφείου από το μέλος του Κων/νο Ν. Σιδηροκαστρίτη (Αντ/δρο σήμερα του Δ.Σ.) για την προσωρινή στέγαση του Συλλόγου, στην τριετία 1997 - 2000, και διαφόρων επίπλων για εξοπλισμό του Γραφείου.
• Τη δωρεάν προσφορά του πρώτου Προέδρου του Συλλόγου (και νυν Επιτίμου) Κων/νου Ν. Γραμματικογιάννη οκτώ ελαιογραφιών (δημιουργιών του), που συνέβαλαν αρκετά στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου κατά τις λαχειοφόρους αγορές.
• Την οικον. συνδρομή των μελών και την ανελλιπή συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.
• Την ανιδιοτελή προσφορά των εκλεκτών μουσικών κ. Γεωργίου Εμβαλωμένου και της συζύγου του κ. Ευαγγελίας, οι οποίοι μετείχαν για 4 φορές σε μορφωτικές εκδηλώσεις του Συλλόγου, παρουσιάζοντας μουσικά κομμάτια, υψηλής ποιότητας, με το βιολί και το πιάνο, αντίστοιχα, και μια φορά με τη χορωδία του Συλλόγου “ΕΣΤΙΑ” Ν. Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του πρώτου.
• Και τέλος, την αγάπη και το πάθος από ορισμένα μέλη που υπηρέτησαν το Σύλλογο, μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και την Επιτροπή Αλληλοβοηθείας του Συλλόγου.
Το 2005, όμως, δεν είναι μόνο έτος συμπλήρωσης 10ετούς λειτουργίας του Συλλόγου, Είναι και έτος συμπλήρωσης 10 ετών της τριμην. 8σέλιδης εφημερίδας του “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ”, δημοσιογραφικού οργάνου του Συλλόγου, που εκδιδόταν ανελλιπώς, με εκδότη τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Καρλιάμπα και τριμελή ή 4μελή Συντακτική Επιτροπή.
• Σ’ όλα αυτά τα χρόνια “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ” έδινε το δικό της πολιτιστικό και κοινωνικό αγώνα, που αποσκοπούσε, πέραν από την προβολή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου και
 α. Στην καλλιέργεια αγάπης προς τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα και την εθνική μας κληρονομιά.
β. Στην προβολή αντίστασης κατά της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας και για διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.
γ. Στην καλλιέργεια αγάπης προς τα γράμματα και την Τέχνη.
• Στην προβολή των ιδιαίτερων πατρίδων των μελών του Συλλόγου.
δ. Στη διευκόλυνση των μελών και των φίλων του Συλλόγου, να προβάλουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα και άλλα θέματα κοινωνικού, ιστορικού, θρησκευτικού, εκπ/κού, περιβαλλοντικού, πατριωτικού και άλλου περιεχομένου.
ε. Και γενικά, να καταδεικνύει την πολιτιστική σύσταση και υφή του Συλλόγου.
 Η στήρηξη και η συμπαράσταση που είχε ο Σύλλογος από ορισμένους Φορείς της πόλης σε θέματα οικον. ενίσχυσης, παραχώρησης αιθουσών για διοργάνωση εκδηλώσεων κτλ. και η μεγάλη ανταπόκριση των μελών για συμμετοχή στην τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε, την 23η Οκτωβρίου 2005, στο Δημοτ. Θέατρο Ν. Ιωνίας, ειδικά “επί τη συμπληρώσει 10ετούς λειτουργίας του Συλλόγου”, δημιουργεί την αισιοδοξία ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ν. Ιωνίας και τη δεύτερη 10ετία.

Ν. Ιωνία, 1-12-2005
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Α’ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1Η 10ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ


Το έτος 1993, μια ομάδα φίλων στον Περισσό Ν. Ιωνίας  Αττικής, που διαπνεόταν από τα ίδια κοινωνικά οράματα και τις ίδιες ανησυχίες από την υποβάθμιση των αξιών, την προσπάθεια αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας και από την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας των πολιτών, αποφάσισε να επεκτείνει τις ιδέες της, ιδρύοντας Σύλλογο με την επωνυμία ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ “ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”.
Το καταστατικό του, που υπέγραψαν 37 ιδρυτικά μέλη, υποβλήθηκε τον Ιανουάριο 1994 από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο ενέκρινε με την αριθ. 3269/94. Με άλλη του απόφαση (αρ. Γ. 9381/29-3-1995) το ίδιο Πρωτοδικείο καταχώρησε το Σύλλογο στο βιβλίο Σωματείων των Αθηνών.
Η πρώτη Γεν. Συνέλευση των ιδρυτικών μελών του συγκλήθηκε, στις 5-5-1995, στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ν. Ιωνίας (οδός Ελ. Βενιζέλου 30), που παραχώρησε ο Πρόεδρός του, κ. Γεώργιος Παρτσεμλίδης. Κατ’ αυτήν εκλέχτηκαν τα πρώτα διοικητικά του όργανα και από την ημερομηνία αυτή άρχισε ουσιαστικά η λειτουργία του Συλλόγου.
Στα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν, με αποφάσεις των κατά καιρούς Διοικητικών Συμβουλίων, διάφορες ενέργειες πολιτιστικές, κοινωνικής αλληλεγγύης και επικοινωνιακού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίες κρατούσαν το Σύλλογο σε υψηλό βαθμό παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Ν. Ιωνίας.
Συγκεκριμένα και σε μεγάλη συντομία πραγματοποιήθηκαν:

α΄ Πολιτιστικές ενέργειες

1. ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρώτη: Την 23-2-1997, στο Δημοτ. Θέατρο Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία με θέμα “Ευρώπη - Κοινωνία - Πολιτισμός”, με ομιλητή τον καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών κ. Ιωάννη Υφαντόπουλο, παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία του Σύγχρονου Εκπαιδευτηρίου Μάνεση υπό τη δ/νση της καθηγήτριας μουσικής κ. Μαρίας Φαραντούρη - Πιρπιρή και παραδοσιακούς χορούς από το “χορευτικό” του Συλλόγου Εμπεσιωτών Βάλτου “Ο Άγιος Θωμάς”.
Δεύτερη: Την 15-3-98, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “Τα Κοκκάλια Ευρυτανίας, τόπος συντριβής των Γαλατών (279 π.Χ.) και της σωτηρίας των Ελλήνων”, από τον ιστορικό ερευνητή κ. Δημ. Ι. Φαλλή και παρουσίαση τραγουδιών από τη μαθητ. χορωδία των 3ου και 19ου Δημ. Σχολ. Ν. Ιωνίας υπό τη δ/νση της δασκάλας μουσικής κ. Μαρίας Τσικούρα.
Τρίτη: Την 21η -3-2000, στο Δημοτ. Θέατρο Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “Ελληνικό Έθνος - Ελληνική γλώσσα” από τον καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών κ. Λουκά Φίλη, μουσικά κομμάτια από τους κ.κ. Βογιατζόγλου (κιθάρα) και Ευαγγελία Γ. Εμβαλωμένου (πιάνο) και παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία του Συλλόγου “Εστία Ν. Ιωνίας”, υπό τη δ/νση του μουσικού Γεωργίου Εμβαλωμένου.
Τέταρτη: Την 1η -4-2001, στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “Το 21 βασικός σταθμός του Νεότερου Ελληνισμού” από τον φιλόλογο καθηγητή, τ. Επίτιμο Γεν. Επιθ/τή κ. Ευάγγελο Π. Οικονόμου, και παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπό τη δ/νση του μουσικού κ. Ιωάννη Τσελεπίδη.
Πέμπτη: Την 10η-3-2003, στο θεατράκι των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “Ελληνισμός - Ορθοδοξία - Παγκοσμιοποίηση” από τον καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό και μουσικά ακούσματα από το ζεύγος Γεώργιο και Ευαγγελία Εμβαλωμένου.
Έκτη: Την 2η - 3-2003, στο θεατράκι των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “1922 - 2002 ογδόντα χρόνια χωρίς Μ. Ασία” από το δικηγόρο κ. Γεώργιο Αναργ. Πούλιο και παραδοσ. χορούς από το “χορευτικό” του Πολιτισ. Συλλόγου Λευκιανών Πάρου, υπό τη δ/νση της δασκάλας χορού κ. Μαρίας Δ. Βαΐτση.
Έβδομη: Την 14η Μαρτίου 2004, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε σεμιναριακή παρουσίαση του κοινωνικού προβλήματος “Παιδιά με ειδικές ανάγκες” από 7 ομιλητές, ήτοι τους κ.κ.: Δημήτριο Κωστάρα, Μαρία Πανταζοπούλου, Μαρία Σουγιουλτζόγλου, Σωτηρία Κρόμπα, Πασχάλη Χλωψίδη, Αναστασία Τζήκα και Άννα Γκάργκα και μουσικά ακούσματα από το ζεύγος Γεώργιο και Ευαγγελία Εμβαλωμένου.
Όγδοη: Την 28η - 3 - 2005, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία, με θέμα “Πετραχήλι - Καρυοφίλλι” από τον καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό και παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών από τη Μαθητική χορωδία του 3ου Δημ. Σχολ. Ν. Ιωνίας, υπό τη δ/νση της δασκάλας μουσικής κ. Λουκίας Πολυχρονοπούλου.
Ένατη: Την 23η -10-2005 στο Δημ. Θέατρο Ν. Ιωνίας. Περιλάμβανε ομιλία με θέμα “Πώς φτάσαμε στον πόλεμο του Σαράντα” από το Δικηγόρο κ. Γεώργιο Αναρ. Πούλιο, παρουσίαση πατριωτικών τραγουδιών από τη μαθητική χορωδία του 15ου Δημοτ. Σχολ. Ν. Ιωνίας υπό τη δ/νση της δασκάλας Μουσική κ. Λουκίας Πολυχρονοπούλου και βράβευση των συνεργατών της εφημερίδας του Συλλόγου (λεπτομέρειες για την εκδήλωση αυτή στις σελίδες 31 και 32 του ανατύπου).
2. ΕΚΔΟΣΕΙΣ


α. Έκδοση εφημερίδας
Από το πρώτο έτος λειτουργίας του Συλλόγου άρχισε η έκδοση εφημερίδας, με τίτλο “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ”, ως δημοσιογραφικού οργάνου του. Πρόκειται για ένα έντυπο τριμηνιαίο 8 σελίδων, ασπρόμαυρο και με σωστή κατανομή της ύλης. Χάρη στη φροντίδα και επιμέλεια του Εκδότη της κ. Νικολάου Καρλιάμπα και τον έλεγχο από Συντακτική Επιτροπή, εκδόθηκαν, μέχρι τον Ιούνιο του 2005, σαράντα φύλλα (όσα και τα τρίμηνα των 10 ετών).
Σκοπός της έκδοσης της εφημερίδας ήταν η τακτική ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα του Διοικ. Συμβουλίου και η παροχή δυνατότητας στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να προβάλλουν τους προβληματισμούς και τις πνευματικές δημιουργίες τους. Πάνω απ’ όλα αποσκοπούσε στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Αρχικά η εφημερίδα αποστελλόταν (ταχυδρομικά) σε 350 παραλήπτες. Κάθε χρόνο, όμως, η ζήτησή της αυξανόταν και στα τρία τελευταία χρόνια στέλνεται σε 970 μέλη και φίλους του Συλλόγου, πάντοτε, δε, δωρεάν. Με βάση τις πάμπολλες επιστολές των αναγνωστών, που εκφράζονται με ευμενή λόγια, συμπεραίνεται ότι η εφημερίδα ανταποκρίθηκε στους σκοπούς και τα οράματα του Συλλόγου.

 β. Έκδοση βιβλίου
Κατά το έτος 2002, ο Σύλλογος εξέδωσε το βιβλίο “Προβληματισμοί και απόψεις σε θέματα της εποχής μας”, που συνέγραψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Εκδότης της Εφημ. “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ” κ. Νικόλαος Π. Καρλιάμπας. Η παρουσίαση του βιβλίου αυτού έγινε στις 3-12-2002, από τον εκπ/κό - συγγραφέα κ. Παύλο Β. Νταλλή, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεως του Συλλόγου στο θεατράκι των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας. Το βιβλίο εκδόθηκε σε 1800 αντίτυπα. Από αυτά τα 800 (2η έκδοση) εκδόθηκαν με δαπάνη του συγγραφέα κ. Νικ. Καρλιάμπα. Τα αντίτυπα διανεμήθηκαν στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, 150 επιδόθηκαν στο Πνευμ. Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας για διανομή τους στα Λύκεια της Ν. Ιωνίας και 750 στάλθηκαν σ’ όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ευρυτανίας, για διανομή τους στους μαθητές και τους καθηγητές των Σχολείων αυτών.
γ. Έκδοση ανατύπων
Ο Σύλλογος εξέδωσε δύο ανάτυπα:
• Το ένα, το έτος 1998, που περιείχε την ομιλία του μέλους του κ. Δημητρίου Ι. Φαλλή, με θέμα “Τα Κοκκάλια Ευρυτανίας, τόπος συντριβής των Γαλατών (279 π.χ.) και της σωτηρίας των Ελλήνων”, η οποία αναπτύχθηκε στη δεύτερη μορφωτική εκδήλωση του Συλλόγου. Το ανάτυπο εκδόθηκε σε 300 αντίτυπα.
• Το άλλο, είναι το παρόν, που εκδόθηκε με σκοπό να παρουσιαστεί σε συντομία η δραστηριότητα του Συλλόγου κατά τη δεκαετία και η ομιλία του δικηγόρου Γεώργιου Αναρ. Πούλιου, με θέμα “Πώς φτάσαμε στον Πόλεμο του Σαράντα”, που αναπτύχθηκε στην ειδική εκδήλωση του Συλλόγου της 23ης Οκτ. 2005. Το ανάτυπο εκδόθηκε σε 500 αντίτυπα.
3. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Για τη διατήρηση του παραδοσιακού εθίμου κοπής της Βασιλόπιτας (πρωτοχρονιάτικης) διοργανώθηκαν 10 τέτοιες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου και εκπροσώπων φορέων της Ν. Ιωνίας και άλλων Δήμων. Οι χώροι και οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:
Την 28η Ιαν. 1996, στην ταβέρνα “ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ”.
Την 11η Ιαν. 1997, στην ταβέρνα “ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ”.
Την 1η Φεβρ. 1998, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών Περισσού.
Την 31η Ιαν. 1999, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών Περισσού.
Την 30η Ιαν 2000, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών Περισσού.
Την 28η Ιαν 2001, στο Παλαιό Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.
Την 3η Φεβρ 2002, στο θεατράκι των 3ου Γυμνασίου - 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας.
Την 2η Μαρτ 2003, στο θεατράκι των 3ου Γυμνασίου - 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας.
Την 1η Φεβρ. 2004, στο Παλαιό Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.
Την 23 Ιαν. 2005, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών Περισού.

4. ΕΚΔΡΟΜΕΣ


Στο διάστημα των 10 ετών, ο Σύλλογος πραγματοποίησε για διδακτικούς σκοπούς 12 εκδρομές, 9 ημερήσιες και 3 διήμερες. Οι τόποι επίσκεψης και ο ημερομηνίες πραγματοποίησης έχουν ως εξής:
Στη μονή Δαδίου - Αμφίκλεια, την 26η Μαΐου 1996.
Στο Προκόπι - Μαντούδι Ευβοίας, την 26η Μαρτίου 1997.
Στο Ναύπλιο, την 19η Μαΐου 1998.
Στο Ξυλόκαστρο - Μονή Οσίου Παταπίου Κορινθίας, στις 7 Μαρτίου 1999.
Στη μονή Αγάθωνος - Μονή Προυσού, στις 5 και 6 Ιουν. 1999.
Στη μονή Αγ. Βλασίου - Τρίκαλα Κορινθίας, την 28 Μαΐου 2000.
Στη Σπάρτη - Μονεμβασία Λακωνίας, στις 20 και 21 Οκτ. 2001.
Στην Ελάτη - Μετέωρα - Φαρκαδόνα Τρικάλων, στις 15 και 16 Ιουν. 2002.
Στη μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας - Τιθορέα Φθ/δας, την 9η Μαΐου 2004.
Στο Σπήλαιο Λιμνών Καστριών Καλαβρύτων, την 3η Οκτ. 2004.
Στην Ερέτρια και Στενή Ευβοίας, την 5η Δεκ. 2005.

συνέχειαΚαταχωρήθηκε την: 19/05/2015
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!