Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Παρουσίαση: "ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ" 
Εκπαίδευση στην πόλη μας

Στη Νέα Φιλαδέλφεια,  ο 1933, η ιδρύτρια κα Μερόπη Χατζήβεη έκανε πράξη το όνειρό της δημιουργώντας ένα σχολείο που θα πρόσφερε στους μαθητές όχι μόνο γνώσεις αλλά και αρχές. Η ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ δημιουργήθηκε με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα.
Το όραμα αυτό εμπλουτισμένο με νέες υψηλές επιδιώξεις, αποτελεί το όνειρο και την κινητήρια δύναμη των συνεχιστών του.
Η ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ στη μακρόχρονη πορεία της έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των γονέων και ξεχωρίζει για τη σύγχρονη εκπαίδευση, τη σωστή διαπαιδαγώγηση, το οικογενειακό κλίμα, την αδιάκοπη επίβλεψη, τη φροντίδα και την αγάπη με την οποία περιβάλλει κάθε παιδί.   
Σκοπός της ΣΧΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΕΗ και των συνεργατών της είναι να δημιουργήσει μαθητές με ισχυρή προσωπικότητα, ενισχύοντας όλα τα δημιουργικά προσόντα που έχουν ως άνθρωποι.
Φιλοδοξία των συνεχιστών της είναι η δημιουργία γυμνασίου – λυκείου.
Στη ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ πέρα από το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, οι μαθητές έχουν την επιλογή ν΄ ασχοληθούν  με ένα πλήθος δραστηριοτήτων μέσα από τα μαθήματα Επιλογής, με σκοπό την ελεύθερη έκφραση των προσωπικών τάσεων και δεξιοτήτων τους, μέσα από την ψυχική, πνευματική και σωματική άσκηση. Τα μαθήματα Επιλογής αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν τις δικές τους επιλογές : όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Μουσικές ομάδες - Εκμάθηση μουσικού οργάνου, Αθλητισμός - Αθλητικές συναντήσεις , αγώνες, Σκάκι , Κολύμβηση, ποδήλατο βουνού (mountain bike), Καράτε, δημιουργίες με πηλό κ.λ.π.
Σημαντικό πλεονέκτημα του σχολείου όπως μας είπαν οι συνεχιστές τους είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα, ώστε οι μαθητές να αναπτύσσουν θετική στάση απέναντι στη γνώση, αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους και τα ταλέντα τους στο μέγιστο βαθμό. Ο δάσκαλος συνερευνητής, συμπαραστάτης και βοηθός με ξεχωριστή αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον, σκύβει σε όλους τους μαθητές, τους διδάσκει, τους μορφώνει, τους καλλιεργεί και οδηγεί τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τις δυνατότητές του, τις ανάγκες του, τις  ιδιαίτερες κλίσεις του στο δρόμο της προόδου.
Οι καρποί της σωστής παιδείας είναι νέοι που έχουν μάθει ν’ αγαπούν τη διαδικασία της μάθησης, διαθέτουν  ανοιχτή σκέψη, ακέραιο χαρακτήρα, δημιουργικότητα, κι’ έχουν αγάπη για τη ζωή, τους ανθρώπους και το Θεό.
Αδανών 17, Ν. Φιλαδέλφεια, Τηλ.: 210–2511371,
210-512934
e-mail:
info@xatzivei.gr
www.xatzivei.gr


<<Πίσω σε Εκπαίδευση στην πόλη μαςΚαταχωρήθηκε την: 20/04/2009
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!