Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Χρειάζεται νέο πνεύμα στα σχολεία μας 
Εκπαίδευση στην πόλη μας

Μέλημα κάθε προηγμένης κοινωνίας πρέπει να είναι η παιδεία των πολιτών της , η συστηματική καλλιέργεια όλων των πνευματικών, ηθικών και ψυχικών καταστάσεων που συνιστούν την άρτια προσωπικότητα του νέου ανθρώπου.

Δυστυχώς όμως σήμερα η παιδεία των νέων μας έχει γίνει φορτική με πολλές προβληματικές προεκτάσεις. Αυτός ο φόρτος είναι ισομερής σ’ όλα τα μαθήματα, γιατί εδώ ο μαθητής μοιάζει με τον αθλητή που οπωσδήποτε πρέπει και οφείλει ν’ αποδίδει σ’ όλα τα αθλήματα, με συνέπεια η παιδεία να έχει γίνει το μέγα βάρος για τους νέους που εξακοντίζουν την αντίδρασή τους σταδιακά στο σχολείο, στο διδάσκαλο, στην πολιτεία, στην πνευματική ηγεσία.

Σήμερα ο μαθητής γνωρίζει τον ωφελιμισμό και τη χρησιμοθηρία της γνώσης, τη βαθμοθηρία και τον ανταγωνισμό με τους συμμαθητές του με σκοπό μόνο την επιτυχία του στις εξετάσεις και όχι την αγάπη του για τη γνώση.

Το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα έχει εκφυλίσει τη συνεργασία και την ομαδικότητα, κάνοντας το μαθητή να δίνει σημασία στην ποσότητα των γνώσεων του και όχι στην ποιότητα, ρίχνοντάς τον  σε μια αγωνιώδη προσπάθεια απόκτησης γνώσεων με σκοπό την προβολή και όχι τη βαθύτερη καλλιέργεια.

Η ατμόσφαιρα της σύγχρονης εκπαίδευσης είναι ψυχοκτόνα και βασανίζει τους νέους που γίνονται υποζύγια γνώσεων και  δελτία τυποποιημένων γενικών θέσεων και απόψεων.

Προσπαθώντας να διεκδικήσουν μία αξιόλογη θέση στην κοινωνική κλίμακα κάνουν έναν αγώνα δρόμου που τους μετριάζει την αισιοδοξία και την ενεργητικότητα, τους κουράζει, τους απογοητεύει και τέλος τους εντάσσει καταπονημένους στην κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η παιδεία ουσιαστικότερη με απόλυτη προτεραιότητα στο ποιόν της διδακτικής εργασίας, μέσα στο πλαίσιο του σχολείου, σ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Χρειάζονται νέα προγράμματα ουσιαστικής μόρφωσης στα διδακτικά βιβλία, νέα μέθοδος διδασκαλίας, βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής, εκσυγχρονισμός της παρεχόμενης γνώσης, θεσμοθέτηση της δωρεάν παιδείας.

Χρειάζεται να εμφυσήσει νέο πνεύμα στα σχολεία μας.

Η παιδεία μας πρέπει να βρει τον αληθινό προορισμό της, που είναι ο φωτισμός του νου και η ολόπλευρη καλλιέργεια του χαρακτήρα, να γίνει βίωμα προσανατολισμού, ελεύθερη επιλογή μέσα στη γνώση και τη ζωή.

Κάθε βραδύτητα στην επίλυση του χρονίζοντας αυτού προβλήματος είναι επιβλαβής και για την νεότητα και για την κοινωνία.

Η αλλαγή όμως του εκπαιδευτικού μας συστήματος θα πετύχει μόνο αν τη θεωρήσουμε όλοι μας κοινή υποχρέωση και έργο ομαδικό που είμαστε όλοι συνεργάτες και συνυπεύθυνοι.

                                                Η διεύθυνση του Φροντιστηρίου «ΑΧΤΙΔΑ»

ΧΑΡΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ  - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ                                      

 

ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΓΙΑΚΗΣ -  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣΚαταχωρήθηκε την: 14/02/2015
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!