Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Παρουσίαση: Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια "ΜΑΝΕΣΗ" 
Εκπαίδευση στην πόλη μας

Τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ με βαθιά επίγνωση της ευθύνης τους,
κρατούν πάντα την αγωγή και την μόρφωση των παιδιών σε υψηλά πνευματικά επίπεδα.
Προσπαθούν να σταθούν πλάι σε κάθε παιδί και να σκύψουν κοντά του με στοργή και αγάπη.
Διαβλέπουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του, επαινούν την απόδοσή του, τονώνουν την προσπάθεια, αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα, μέσα σ' ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον .
Έτσι κάθε παιδί διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, αποκτά αυτογνωσία, πίστη και πεποίθηση στον εαυτό του. Μορφώνει τον νου και την ψυχή, θέτει γερά θεμέλια για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του και τη ζωή του.
Η προσπάθειά των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Μάνεση είναι, όχι μόνο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανώτερες και ανώτατες σπουδές, αλλά και να διαπλάσουν σωστούς χαρακτήρες, ανθρώπους, οι οποίοι να εργαστούν ευσυνείδητα για έναν καλύτερο κόσμο, με υψηλούς στόχους και ιδανικά.
Βασισμένοι στη φιλοσοφία αυτή, ο Παναγιώτης Μάνεσης και η  Αργυρώ Πικριδά - Μάνεση, πριν από 39 χρόνια, χωρίς οικονομικές δυνατότητες, χωρίς κάποιο δικό τους χώρο, έχοντας όμως απεριόριστη αγάπη στο παιδί, όραμα, μεγάλη όρεξη για προσφορά στα παιδιά, θέλοντας να δώσουν όσο περισσότερα γίνεται στα μικρά βλαστάρια, ξεκίνησαν να φτιάξουν το πρώτο τους σχολείο.
Με την πεποίθηση ότι το κάθε παιδί αξίζει όσο όλος ο κόσμος έχουν ως βασικές αρχές τα εξής:
- Τη σημασία του παραδείγματος, που μαζί με τη σωστή διδασκαλία,
  εμπνέει και φρονηματίζει.
- Την ανάπτυξη πρωτοβουλίας και αυτενέργειας των μαθητών και η
  προσαρμογή τους στους κανόνες και στο πνεύμα του σχολείου,
  ώστε να καταστούν σωστοί και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία.
- Στη σωστή χρήση της ελευθερίας, που τους δίνει δικαιώματα, αλλά
  και που τους τονίζει τις υποχρεώσεις τους, ώστε να διεκδικούν ότι
  τους ανήκει και να είναι συνεπείς προς αυτές.
- Στην Ελληνοχριστιανική αγωγή και μόρφωση.
- Στην ασφάλεια των παιδιών τόσο κατά τη μεταφορά τους, όσο και
  κατά την παραμονή τους στους χώρους του σχολείου.
Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι γονείς βλέποντας τις σωστές βάσεις που παίρνουν τα παιδιά στο μικρό νεοσύστατο σχολείο, το έκαναν να αυξήσει πολύ γρήγορα τον αριθμό των μαθητών του.
Σήμερα το νέο σχολείο βρίσκεται στους πρόποδες ενός λόφου, του Πράσινου Λόφου Ηρακλείου Αττικής με νέες αίθουσες, μεγάλες, άνετες και φωτεινές, είναι για κάθε παιδί χώρος μάθησης, αγωγής, προσπάθειας.
Μετά από υπόδειξη, παράκληση αλλά και απαίτηση πολλών γονιών που εμπιστεύτηκαν στα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ τα παιδιά τους, το 1998 ξεκινά η λειτουργία του Γυμνασίου και το 2001 η λειτουργία του Ενιαίου Λυκείου.
Οι άριστοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί του σχολείου μας οι οποίοι έχουν πολύχρονη πείρα και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, δίνουν στα παιδιά μας γερές βάσεις για να γίνουν σωστοί άνθρωποι, θετικά και δραστήρια μέλη της αυριανής κοινωνίας.
Το ζευγάρι των δασκάλων που ίδρυσαν το σχολείο συνεχίζει να εργάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον για το παιδί και τη μόρφωσή του, προσπαθεί πάντα για την καλύτερη και σωστότερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Μαζί τους τώρα αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό και τα παιδιά τους που είναι και αυτές εκπαιδευτικοί, η Σοφία και η Κωνσταντίνα Μάνεση.
«Εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών που μας έχουν εμπιστευθεί ό,τι πολυτιμότερο έχουν και μας έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρουμε στα παιδιά τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, σωστή μόρφωση και αγωγή και να τα καμαρώνουμε σήμερα επιστήμονες αλλά προπάντων σωστούς ανθρώπους».
Πρασίνου Λόφου 49 -51, Νέο Ηράκλειο.
Τηλ.: 210-2810630, 210-2813520, 210–2850260,
Fax: 210-2830780

<<Πίσω σε Εκπαίδευση στην πόλη μαςΚαταχωρήθηκε την: 20/04/2009
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!