Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Η σημασία των υπολογιστών στην Εκπαίδευση (ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΩΗΣ) 
Εκπαίδευση στην πόλη μας

Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας όσον αφορά τη χρήση των υπολογιστών από παιδιά προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας. Οι φόβοι και οι ενστάσεις των γονέων στο να ικανοποιήσουν την επιθυμία του παιδιού τους να ασχολείται με τον υπολογιστή δεν είναι αβάσιμοι και αυτό για το λόγο ότι δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχει ο υπολογιστής σαν μέσο.

Η βασική ένσταση των γονιών είναι ότι η ενασχόληση με τον υπολογιστή απομονώνει το παιδί και ότι τελικά ούτως ή άλλως ο υπολογιστής είναι κάτι που θα μάθει όταν μεγαλώσει. Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά. Τα παιδιά μπροστά στον υπολογιστή μετέχουν σ’ έναν κόσμο πλούσιο από ζωντανές εικόνες, χρώματα, κίνηση και ήχους που τα ίδια μπορούν να φτιάξουν αλλάζοντάς τα ή δημιουργώντας τα εξ αρχής, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Σύμφωνα με τον  Dr. Lawrence Shapiro στο βιβλίο του « Πώς θα μεγαλώσετε ένα παιδί με υψηλό E Q: δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης » - Αθήνα, Σεπτέμβριος 2001).Οι υπολογιστές δεν απομονώνουν τα παιδιά -αντιθέτως, τα μαθαίνουν πολλές κοινωνικές ικανότητες.  Τα προγράμματα  των υπολογιστών διεγείρουν το συναισθηματικό τμήμα του εγκεφάλου, συνδυάζοντας τα κινούμενα σχέδια, τους ήχους, τη μουσική, τις εικόνες και πολλές εκπλήξεις. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε είναι το καλύτερο μέσο για υπερκινητικά και απείθαρχα παιδιά. Σύμφωνα πάλι με τον ίδιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι υπολογιστές είναι ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος της τηλεόρασης. Υπολογίζεται ότι τα παιδιά που διαθέτουν στο σπίτι τους υπολογιστή, ξοδεύουν 20% λιγότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.

Σε αντίθεση με την τηλεόραση, η οποία ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση παρέχει παθητική μάθηση, οι υπολογιστές απαιτούν απ’ τα παιδιά να ενεργούν, να σκέφτονται, να λύνουν προβλήματα και να προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των παιδιών. Φυσικά, όλα αυτά για να επιτευχθούν προϋποθέτουν τη σωστή καθοδήγηση των παιδιών από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους με την κατάλληλη μέθοδο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία προγράμματα.

Με λίγα λόγια οι υπολογιστές σήμερα με την σωστή εκπαίδευση θέτουν τις βάσεις για τους αυριανούς ενήλικες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν με άνεση την τεχνολογία και να την προσαρμόζουν στις ανάγκες και απαιτήσεις όχι μόνο του εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και στο σπίτι.Καταχωρήθηκε την: 14/02/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!