Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Νήματα & είδη πλεκτικής 
Στα γρήγορα-Για Shopping Therapy

THE KNITTING CLUB - γνωρίστε τον κόσμο του πλεξίματος

 

Αναρωτιέσαι, σε μια αγορά με τέτοια πληρότητα όπως της Ν.Ιωνίας, τι καινούριο μπορεί να παρουσιαστεί, εξαιρετικά ποιοτικό, πρωτοποριακό και συνάμα σωστά οργανωμένο που να σέβεται και να φροντίζει τον πελάτη του! Πρόσφατα γνωρίσαμε ένα νέο κατάστημα, το The Knitting Club που δημιουργήθηκε στην πόλη μας, παρουσιάζοντας τον κόσμο της πλεκτικής, μ’ έναν μοναδικό και αξιοθαύμαστο τρόπο, ικανό να δημιουργήσει διαθέσεις εξερεύνησης στα μυστικά του πλεξίματος, σε νέες και μεγαλύτερης ηλικίας κυρίες, που το πλέξιμο είναι κάτι παραπάνω από ένα hobby. Συναντήσαμε λοιπόν τους ιδιοκτήτες του The Knitting Club, τον κ. Πεσματζόγλου Ηλία και την κα Παλόγλου Σταματία, που απάντησαν στις ερωτήσεις μας.

 

Μπορείτε να μας περιγράψετε πως προέκυψε η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα και γιατί επιλέξατε την Ν. Ιωνία για να την πραγματοποιήσετε;

Θα σας απαντήσω ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Η επιλογή της Ν. Ιωνίας ήταν λίγο πολύ για μας προφανής αφού αποτελεί τη γενέτειρα μας, τόσο δική μου, όσο και της συζύγου μου, ως απογόνων Μικρασιατών προσφύγων. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος. Όπως γνωρίζουμε κύρια επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής επί σειρά δεκαετιών ήταν η υφαντουργία, η εριουργεία, οι βιοτεχνίες ενδυμάτων και γενικότερα ό,τι είχε να κάνει με το νήμα και το ύφασμα. Τι πιο φυσικό και όμορφο, το κατάστημα να ξεκινήσει την πορεία του ακολουθώντας την ιστορία της περιοχής ως εξέλιξή της.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προέκυψε, γιατί πολύ απλά είναι στο dna μας. Μας αρέσει το πλέξιμο όχι μόνο γιατί και οι δυο μας μεγαλώσαμε κάνοντας τα χεράκια μας ως παιδιά «ανέμη» για να τυλίξουν οι μαμάδες τα κουβάρια, αλλά γιατί θεωρούμε πως το πλέξιμο είναι μία άλλη μορφή χαλάρωσης – αυτοσυγκέντρωσης και δημιουργικής απασχόλησης στην σημερινή αγχωτική καθημερινότητα, για τον καθένα. Το ξέρουμε από πρώτο χέρι αφού αποτελούσε το χόμπι μας επί σειρά ετών, πολύ πριν πάρουμε την απόφαση να ασχοληθούμε και επαγγελματικά με αυτό. Στην αναζήτησή μας, λοιπόν, για υλικά καθώς και στην ανάγκη για κάτι διαφορετικό, για μεγαλύτερη ποικιλία, για νέες συνθέσεις και μείγματα φυσικών ινών, γεννήθηκε η ιδέα πως μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και επάγγελμα!

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα σας;

Στο κατάστημά μας οι πελάτες μας θα βρουν πάρα πολλά νήματα και μαλλιά χειροπλεκτικής σε συνηθισμένες και ασυνήθιστες συνθέσεις και ίνες, βελόνες και βελονάκια σε πολύ μεγάλη ποικιλία, αξεσουάρ πλεκτικής (για να κάνουμε τη ζωή των πλεκτών/τριών λίγο πιο εύκολη και διασκεδαστική), τελάρα πλεκτικής (knitting looms), περιοδικά, βιβλία και σχέδια πλεκτικής, τυπωμένους καμβάδες κεντήματος για κάδρα και παιδικά μαξιλαράκια, κηροκλωστές για χειροτεχνίες και μακραμέ, ιμάντες για τσάντες, χειροποίητα ξύλινα κουμπιά για πλεκτά, είδη ραπτικής, χειροποίητα κοσμήματα και έτοιμα πλεκτά για δώρα. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως όλο και περισσότερες γυναίκες  ασχολούνται   με  το πλέξιμο, άλλες ερασιτεχνικά και άλλες ακόμα και επαγγελματικά. Βάσει του δικού σας   πελατολογίου, θα μπορούσατε να πείτε ότι η συγκεκριμένη ενασχόληση αφορά γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας;

Πριν περίπου μία δεκαετία το μόνιμο παράπονο των μαμάδων και κυρίως των γιαγιάδων μας, ήταν πως δεν εκτιμούσαμε και κυρίως δεν θέλαμε στα σπίτια μας τα «σεμενεδάκια» τους (που μέχρι πριν λίγο κοσμούσαν τις τηλεοράσεις και όλα τα τραπέζια, τραπεζάκια, μπουφέδες κλπ.) σε λευκό και μπεζ χρώμα κατά κύριο λόγο, που με τόσο κόπο, σπουδή και δεξιοτεχνία είχαν πλέξει ειδικά για μας. Πόσο δίκιο είχαν! Και ναι λοιπόν, οι καιροί αλλάζουν όπως άλλαξαν και τα υλικά.  Τα νήματα εμπλουτίστηκαν και δεν είναι απαραίτητο τα τραπέζια μας να κοσμούνται από τα γνωστά μπεζ σεμέν. Υπάρχουν δαντελονήματα σε όλα τα χρώματα της ίριδας. Αυτό νομίζω αποτελεί και το βασικό κίνητρο για τις νεότερες γενιές να θέλουν να ασχοληθούν ξανά με αυτό το «σπορ». Οι πελάτες μας είναι πραγματικά όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, από μικρά έως μεγάλα παιδιά. Και φυσικά, παραμένει πάντοτε η ανάγκη για την δημιουργία ιδιαίτερων ενδυμάτων και λοιπών εργοχείρων. Το εργόχειρο, όπως και το πλέξιμο έχει διαδοθεί πολύ τα τελευταία χρόνια μέσω του διαδικτύου με τη βοήθεια πολλών εκπαιδευτικών βίντεο και οδηγιών που κυκλοφορούν. Οι αρχάριοι αλλά και οι πιο παλιοί και έμπειροι μπορούν να μάθουν εύκολα και γρήγορα.

Πόσο εύκολο είναι να μάθει κανείς να πλέκει; Αν  το επιλέξω, είναι ένα ακριβό hobby;

Θα σας απαντήσω με κάτι που συνηθίζουν να λένε οι φίλοι μας οι εκπαιδευτικοί. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο. Υπάρχει η θέληση και η επιθυμία για το καθετί και όταν υπάρχουν αυτά τα δύο όλα είναι εφικτά. Και φυσικά, η μάθηση σε αυτό το hobby δεν σταματά ποτέ γιατί πάντα υπάρχουν καινούργια όμορφα πράγματα για να μάθεις, κάτι που είναι μέσα στις αρχές και στην φιλοσοφία μας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε νήματα για όλα τα βαλάντια και για όλα τα γούστα. Η σχέση ποιότητας-τιμής, στο πλέξιμο είναι άμεση, που σημαίνει ότι η τιμή του κάθε προϊόντος αντιπροσωπεύει και την ποιότητά του. Από εκεί και πέρα ο πελάτης έχει την δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες, το γούστο και τις δυνατότητές του. Πέραν αυτού, ας μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα του πλεξίματος, μπορεί να φορεθεί, να διακοσμήσει το σπίτι μας, να δωριστεί και να χαρίσει αγάπη και πολλά άλλα. Επομένως όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβό hobby, απεναντίας είναι μία ενασχόληση, η οποία έχει πάρα πολλά θετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία το καθιστούν οικονομικό, αλλά και πολύ ωφέλιμο τόσο για τον οικονομικό μας προϋπολογισμό όσο και για την υγεία μας.

Συνήθως συνδυάζουμε το πλέξιμο με το χειμώνα. Υπάρχουν επιλογές και για τις… άλλες  εποχές; Πέρα από πουλόβερ, σκούφο ή κασκόλ μπορώ να πλέξω π.χ. το καλοκαιρινό μου μαγιό;

Η πλειοψηφία του κόσμου και των μη μυημένων στην τέχνη του πλεξίματος έχουν συνδέσει το πλέξιμο με το χειμώνα. Ένα ζεστό μάλλινο, απαλό πουλόβερ είναι σίγουρα μια ευρέως διαδεδομένη επιλογή. Όμως το πλέξιμο και η χειροτεχνία δεν σταματούν εκεί. Θα έλεγα πως αρχίζουν από εκεί. Υπάρχουν βαμβακερά, μεταξωτά, νήματα από ίνες μπαμπού, σόγια κ.ά., των οποίων το αποτέλεσμα, τολμώ να πω, πως είναι ίσως καλύτερη επιλογή από ένα έτοιμο ένδυμα αντίστοιχης σύνθεσης. Άλλωστε το πλέξιμο δεν είναι μόνο ένδυμα. Ειδικά η τεχνική με το βελονάκι είναι τόσο εύπλαστη που μπορείς να πλέξεις σχεδόν τα πάντα και δεν υπερβάλλω καθόλου.  Υπάρχουν ένα σωρό άλλες χειροτεχνίες και κατασκευές για το σπίτι που μπορεί να φτιάξει κανείς και να ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι όλο το χρόνο, όπως γυναικεία αξεσουάρ, βραχιόλια, κολιέ, μαγιό, διακοσμητικά για το σπίτι, χαλάκια και τόσα άλλα.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας σε σχέση με άλλους συναδέλφους σας;

Όπως αναφέραμε πιο πριν, στην αναζήτησή μας για νέα υλικά, όλα εκείνα που ανακαλύπταμε για το προσωπικό μας χόμπι θελήσαμε να τα γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό. Πάνω από το 80% των προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια μας τα προμηθευόμαστε κατευθείαν από τον παραγωγό ή τον κεντρικό διανομέα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντα ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί στις διεθνείς αγορές και στις καλύτερες δυνατές τιμές. Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα καινούρια προϊόντα, με έμφαση στα φυσικά υλικά, ειδικά όταν αυτά αφορούν ενδύματα. Πριν όμως αποφασιστεί τι θα καταλήξει τελικά στο κατάστημα, φιλτράρεται και διαχωρίζεται για να καταλήξει στον πελάτη, όχι μόνο το καινούριο αλλά και ό,τι πραγματικά αξίζει. Στο κατάστημά μας ο πελάτης θα βρει προϊόντα εταιρειών απ’ όλον τον κόσμο, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Εννοείται ότι υποστηρίζουμε θερμά τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς διαθέτουμε βαμβακερά νήματα και δαντελονήματα, εξαιρετικής ποιότητας καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα πλεξίματος, ραπτικής κλπ., τα οποία φροντίζουμε συνεχώς να εμπλουτίζουμε.

Κάτι πολύ σημαντικό και εντελώς νέο, τουλάχιστον στο δικό μας χώρο, είναι η έκδοση της κάρτας μέλους (BONUS Card), σχεδόν από τους πρώτους μήνες λειτουργίας μας, εντελώς δωρεάν για όλους τους πελάτες μας. Ανταμείβουμε τους πελάτες μας με πόντους για την προτίμησή τους σε κάθε αγορά που χρησιμοποιούν την The Knitting Club BONUS Card. Ανταποδίδουμε με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή μας στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας, καθώς μπορούν να τους εξαργυρώνουν με τη μορφή προσφορών, υπηρεσιών και εκπτώσεων στις αγορές τους.

Στην επαγγελματική σας σελίδα στο facebook ανακοινώνετε ότι διοργανώνετε σεμινάρια  εκμάθησης της τέχνης του πλεξίματος. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;

Τα σεμινάρια γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, σε ωράριο πέραν της λειτουργίας του και σε τμήματα 4 έως το πολύ 8 ατόμων, ανάλογα με το θέμα του σεμιναρίου. Αυτές ξέρετε, είναι οι ελάχιστες αναγκαίες συνθήκες για να μπορεί να υπάρχει κάλυψη της ύλης απ’ όλους τους συμμετέχοντες χωρίς καμία εξαίρεση, ανεξαρτήτως του επιπέδου του καθενός, έτσι ώστε το κάθε σεμινάριο να είναι εκτός από πραγματική εκπαίδευση και μία ευχάριστη προσωπική εμπειρία. Διοργανώνονται σεμινάρια για βελόνες, βελονάκι και μακραμέ, με συγκεκριμένο θέμα και project. Βέβαια καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας μας οι πελάτες μας χαίρονται την φροντίδα και τη σπουδή μας καθημερινά όταν αυτό είναι δυνατόν. Το κόστος για τα σεμινάρια είναι συμβολικό, ειδικά δε για τους πελάτες-κατόχους της The Knitting Club BONUS Card, πολλά σεμινάρια είναι απολύτως δωρεάν, μέσω των πόντων ανταμοιβής.

Τι σχέσεις διατηρείτε με τους πελάτες σας;

Στο κατάστημά μας πουλάμε νήματα και υλικά για να φτιάξει ο κάθε πλέκτης/κτρια ό,τι ο ίδιος έχει φανταστεί ή δει σε κάποιο περιοδικό. Επειδή όμως ασχολούμαστε και προσωπικά με αυτό, συνήθως υπάρχει μία αλληλεπίδραση, θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών με τους πελάτες μας, όσον αφορά στο τι θέλουν να φτιάξουν. Τους προτείνουμε υλικά με βάση τις απαιτήσεις τους και πολλές φορές θα τύχει να τους βοηθήσουμε θεωρητικά αλλά και πρακτικά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας μια άλλη σκέψη, προσφέροντας μια άλλη πρόταση. Μέσα από όλη αυτήν την διαδικασία μπορούμε να πούμε πως οι σχέσεις με τους πελάτες μας δεν μένουν στην τυπική συναλλαγή έμπορου – καταναλωτή, αλλά προχωρούν και πέρα από αυτό, καθώς ασχολούμαστε με τον κάθε πελάτη και την ανάγκη του ξεχωριστά, όπου αυτό είναι απαραίτητο.  

Θα ήθελα να κλείσουμε με μία πρόβλεψή σας, όσον αφορά το μέλλον της χειροπλεκτικής γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Κοιτάξτε, η χειροπλεκτική έκανε τον κύκλο της στα χρόνια που πέρασαν και επανήλθε. Είναι κάτι που αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη για δημιουργία, έχει περιεχόμενο, έχει ψυχή. Όπως και κάθε άλλη μορφή χειροτεχνίας, έτσι και αυτή εξελίσσεται μαζί με εμάς και μας προσφέρει πλέον περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για δημιουργία. Σε μία εποχή όπου όλα είναι ίδια, σε σημείο που φαντάζουν ευτελή και μη ικανοποιητικά, αδύναμα να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός μας, η δημιουργία του μοναδικού, του ιδιαίτερου, με υλικά και σχέδιο που υποδεικνύει η φαντασία, το γούστο και οι ανάγκες έκφρασης του κάθε ανθρώπινου νου, είναι το επόμενο εξελικτικό στάδιο του πολιτισμού και της παράδοσης. Ιδιαίτερα δε στην Ελλάδα, υπάρχουν πολύ ικανοί δημιουργοί, σχεδιαστές και επιχειρηματίες στο χώρο και είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε να δούμε πολλά ωραία και δημιουργικά πράγματα στα χρόνια που έρχονται.

 

 

THE KNITTING CLUB

ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ 11, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (50μ. από ΗΣΑΠ)

Τηλ. επικοινωνίας: 213 0344606 

E-SHOP: www.theknittingclub.gr

e-mail: info@theknittingclub.gr

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 02/09/2015
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!