Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Αθλητισμός 
Στα γρήγορα-Για Shopping Therapy

 

KURO - OBI SHITO - RYU KARATE - DO GENBU - KAI

 

Το καράτε είναι τρόπος σκέψης! Σου δίνει δύναμη και ισορροπία στο σώμα και στην ψυχή. Είναι ο τρόπος σου να αμύνεσαι στις δύσκολες στιγμές! Είναι εκείνο που σου μαθαίνει να παλεύεις όταν οι άλλοι παραιτούνται.

 

 

Το karate είναι ένα αναγνωρισμένο άθλημα που εξασκείται από τους αναγνωρισμένους  απ΄την Πολιτεία συλλόγους. Παράλληλα μεταφέρει μια φιλοσοφία ικανή να δώσει βασικές αξίες στo σύγχρονο δυτικό άνθρωπο και βεβαίως μια πρακτική εφαρμογή, την αυτοάμυνα. Στον Περισσό συναντήσαμε τους ιδιοκτήτες ενός νέου dojo το KURO OBI που φιλοδοξεί να αγκαλιάσει μικρούς και μεγαλύτερους αθλουμένους. Οι δάσκαλοί του κ.κ Γαβριήλ και Δέσποινα, με πολύχρονη εκπαίδευση στο παραδοσιακό και εγκεκριμένο Ιαπωνικό στυλ karate shito-ryu,εκπαιδεύουν με γνώση και υπομονή τους μαθητές τους καταγράφοντας πολλές αθλητικές διακρίσεις.

 

Η συνέντευξη μαζί τους έχει ως εξής:

 

Από τι ηλικία αποφασίσατε προσωπικά να ασχοληθείτε  με τις πολεμικές τέχνες και τι σας ώθησε να επιλέξετε το συγκεκριμένο στυλ καράτε (shito-ryu);

Από μικρή ηλικία άρχισα την αναζήτηση μου στις πολεμικές τέχνες μέχρι να βρω την τέχνη που με εξέφραζε. Ξεκινώντας από ελληνορωμαϊκή, πάλη και τζούντο κατέληξα στο καράτε (shito-ryu) που είναι το παραδοσιακό καράτε. Μια ολοκληρωμένη τέχνη πολεμικών τεχνών η οποία συνδυάζει την παράδοση, την άμυνα, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι. Πάνω από όλα σεβασμός πειθαρχία και αυτοπεποίθηση συμβάλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

 

Τι μπορεί να προσφέρει το καράτε (shito-ryu) σε έναν άνθρωπο έκτος από την αναμενόμενη σωματική άσκηση;

Όπως είπα και πριν σεβασμό, πειθαρχία και αυτοπεποίθηση είναι στοιχειά διαμόρφωσης της προσωπικότητας. Και φυσικά άμυνα. Άμυνα σωματική και ψυχική γιατί μαθαίνεις να αμύνεσαι σε μια σωματική εμπλοκή που προφανώς θα είναι μια δύσκολη κατάσταση. Έτσι μαθαίνεις να πολεμάς και στις δυσκολίες της ζωής χωρίς στην πρώτη τρικλοποδιά να το βάζεις κάτω.

 

Από ποια ηλικία και έως ποσό χρονών θεωρείτε πως κάποιος άνθρωπος μπορεί να αρχίσει την ενασχόληση του με το καράτε (shito-ryu);

Από 4αρων έως 94αρων. Όπως λέμε όταν ένας αθλητής μπορεί και αυτοεξυπηρετείται μπορεί να μπει και στο dojo (χώρο προπόνησης).Όσο για μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει όριο, το καράτε είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου δύναμης η αντοχής. Το καράτε εντάσσεται πάνω στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε αθλητή και τις τροποποιεί συμφώνα με εκείνον.

 

Σε ποσό χρονικό διάστημα εκπαίδευσης μπορεί ένας μαθητής να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό βαθμό αυτοάμυνας;

Δεν μπορώ να δώσω χρονικό διάστημα γιατί αυτό εξαρτάται από τον αθλούμενο, την προσπάθεια του και την ηλικία του. Ο κάθε αθλητής έχει το δικό του χρονικό διάστημα εκμάθησης, όπως και τελειοποίησης μιας τεχνικής, θα ήταν λάθος λοιπόν να δώσω χρονικά όρια.

 

Ποια πράγματα περιλαμβάνει η εκπαίδευση σας και ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας της τέχνης σα; Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού;

Περιλαμβάνει σουηδική γυμναστική προετοιμασίας του σώματος που είναι βασικό κομμάτι για την αποφυγή τραυματισμών πάνω στην προπόνηση. Υπάρχουν μαθήματα αντοχής και φυσικής κατάστασης. Και φυσικά την πλήρη προπόνηση του παραδοσιακού καράτε που περιλαμβάνει  kata( κωδικοποιημένες τεχνικές), kihon (βασικές τεχνικές παραδοσιακού και αγωνιστικού καράτε), αυτοάμυνα, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι μας. Η δυσκολία είναι ανάλογη των δυνατοτήτων του κάθε αθλητή, αλλά και την επιλογή τροποποίησης της δυνατότητάς του. Όσο για τους τραυματισμούς, αρκεί να σας πω ότι είμαστε το άθλημα με τους λιγότερους τραυματισμούς. Σχεδόν μηδενικούς.

 

Είναι προσιτά τα δίδακτρα;

Φυσικά έχουμε προσπαθήσει να έχουμε τα πιο προσιτά δίδακτρα . Επιθυμούμε να διδάξουμε το άθλημα του καράτε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και για αυτό προσπαθήσαμε να έχουμε τα πιο χαμηλά δίδακτρα.

 

Τι διαφορετικό προσφέρει το καράτε (shitoryu) από τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες και πως διαφοροποιείται η φιλοσοφία του από αυτές;

Καταρχήν το καράτε και μόνο από την προέλευση του καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα άθλημα που πάνω από όλα έχει σεβασμό και πειθαρχεία. Όσο για την άμυνα αν σκεφτούμε σε τι μέρες ζούμε καταλαβαίνετε ότι είναι απαραίτητο κομμάτι, όμως αυτό που λέμε στα παιδιά μας είναι ότι η βία φέρνει βία και για αυτό υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποφευχθεί μια εμπλοκή. Εμείς μπορούμε να σταματήσουμε ένα  παιδί να είναι επιθετικό και συνάμα να σέβεται τον εαυτό του και τον άλλον,αλλά και κάποιος που από την φύση του είναι ευαίσθητος και αδύναμος να πιστεψει και να γίνει κύριος του εαυτού του. Το καράτε δεν είναι τέχνη βίας, αλλά άμυνας. Η λέξη καράτε αποτελείται από σύνθετη λέξη kara-te το οποίο σημαίνει άδειο χέρι.

Πιστεύετε ότι στην σύγχρονη εποχή οι πολεμικές τέχνες έχουν την επιθυμητή ζήτηση και ποια είναι  τα περιθώρια ανάπτυξης;

Είναι χαρά μου να πω ότι το καράτε έγινε δεκτό στους ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο. Όσο για την ανάπτυξη είναι η εποχή που το καράτε έχει ανεβεί σε όλους τους τομείς.

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού της ευρύτερης περιοχής μας στις σχολές σας?

Πολύ καλή. Η περιοχή στηρίζει και σέβεται τις σχολές μας,τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς είναι ενεργά μέλη του συλλόγου μας και εμείς είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.Είναι χαρά μας που κάθε μέρα εντάσσονται νέα μέλη στο σύλλογό μας.  

 

 

 

 

 

 

 

 

KURO - OBI SHITO - RYU KARATE - DO GENBU - KAI

ΑΙΜ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 24, ΠΕΡΙΣΣΟΣ

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 39, ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Τηλ. επικοινωνίας: 6970 996656, 6973 298539

 


ELEMENTS TRAINING CENTER

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ

Ο πολυχώρος Elements Training Center στελεχώνεται από ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό όπως καθηγητές φυσικής αγωγής με σπουδές και μετεκπαιδεύσεις στην επιστήμη της άσκησης, του χορού, της διατροφής, της αποκατάστασης μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, καθώς επίσης και από  καταξιωμένους χοροδιδασκάλους και personal trainers. Στον πολυχώρο  στεγάζονται ένα σύγχρονο και πρωτότυπο γυμναστήριο (functional training club) και μια σχολή street dances  και μοντέρνων χορών  (urban dance academy).

Σε ποιους απευθυνόμαστε:

      Σε όλη την οικογένεια

      Στους ασκούμενους ανεξαρτήτου ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

      Επίσης, ειδικευόμαστε στην ειδική προπονητική και εκγύμναση χορευτών και αθλητών, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αρχή της εξατομίκευσης και όχι τα τυποποιημένα προγράμματα γυμναστηρίων.

 

Σας ενδιαφέρει η ποιοτική και εξατομικευμένη γυμναστική, καθώς και όλες οι νέες μόδες και τάσεις της άσκησης και του χορού; Τότε σας περιμένουμε στο μοντέρνο και πρωτοποριακό μας χώρο… ELEMENTS!!!

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – FUNCTIONAL TRAINING CLUB

Personal & Group Training

·      Cross Training

·      TRX

·      Cycling

·      Fat Burn

·      Βootcamp

·      Aerials

·      Λιπομέτρηση και έλεγχος σωματικού βάρους 

·      Αξιολόγηση στάσης του σώματος 

·      Αγωνιστικά τμήματα

 

STUDIO ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉΣ

URBAN DANCE ACADEMY

·      Yoga – Pilates

·      Γυμναστική για εγκύους

·      Zumba

·      Dance Aerobics

·      Hip Hop & Street Dances

·      Παιδικά τμήματα χορού

·      Oriental

Διεύθυνση προγραμμάτων: Κλάδης Κωνσταντίνος

Πτυχιούχος φυσικής αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδίκευση στην ευρωστία και υγεία 

 

ELEMENTS TRAINING CENTER

ΘΕΙΡΩΝ 21 & ΚΡΗΤΗΣ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Τηλ. επικοινωνίας: 210 2720079

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 31/07/2015
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!