IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Κρεπερί 
Στα Γρήγορα-Για Φαγητό & όχι μόνο

 

ΛΑΛΑΓΓΙΤΑ

Στη Ν. Ιωνία ένα νέο κατάστημα ομόρφυνε γευστικά την πόλη μας. Η ΛΑΛΑΓΓΙΤΑ στον πεζόδρομο της Π. Π. Γερμανού, γωνία με Κ. Βάρναλη, ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή τους fun της καλής κρέπας και της βάφλας. Με απίστευτες γεύσεις, γλυκιές και αλμυρές, οι κρέπες της ΛΑΛΑΓΓΙΤΑ σε ζαλίζουν ευχάριστα με τις μυρωδιές τους, ανοίγοντας την όρεξη. Το προσωπικό ευγενικό, σερβίρει παράλληλα καλό καφέ και παγωτό, ενώ ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει με take away και delίvery ή να απολαύσει τις κρέπες του στα τραπεζάκια της ΛΑΛΑΓΓΙΤΑ.

Συναντήσαμε τον κ. Παναγιώτη, ιδιοκτήτη της νέας επιχείρησης και είχαμε μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς και για την επαγγελματική σας διαδρομή.

Έχω τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επαγγελματικά ξεκίνησα στα ξενοδοχεία, όμως μια ζωή «ψαχνόμουν» στον επιχειρηματικό τομέα, οπότε ξεκίνησα τη λειτουργία ενός καταστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου λειτουργούσα με επιτυχία επί 21 χρόνια.

 

Γιατί επιλέξατε τη Ν. Ιωνία;

Επειδή κορέστηκε η περιοχή αποφάσισα να ξεφύγω από τα καθιερωμένα και να έρθω σε μια γειτονική πόλη με παραδοσιακούς γείτονες, η οποία όμως είναι αναξιοποίητη, σε σχέση με τον βαθμό που θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί, στον τομέα της εστίασης.

 

Θεωρείτε δηλαδή πως είναι υποτονική η επιχειρηματικότητα στη Ν. Ιωνία σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης;

Δεν θα έλεγα πως είναι υποτονική. Ίσα-ίσα πιστεύω πως οι επιχειρηματίες οι οποίοι ρισκάρουν στη Ν. Ιωνία είναι πολύ ψαγμένοι επαγγελματίες. Κι αυτό συμβαίνει επειδή είναι δύσκολη η περιοχή, οπότε αυτοί που ανοίγουν καταστήματα στο είδος της εστίασης είναι πολύ καλοί επαγγελματίες.

 

Αλήθεια, τι είναι η λαλαγγίτα;

Η λαλαγγίτα, είναι η ελληνική εκδοχή της κρέπας, που είναι μια μεγάλη τηγανίτα. Η λαλαγγίτα λοιπόν είναι Βορειοελλαδίτικης προέλευσης, κυρίως των Θρακιωτών, των Ποντίων και των Θεσσαλών.

 

21 χρόνια δραστηριοποιείστε κυρίως στην Παρασκευή της κρέπας. Τι σας διαφοροποιεί με αντίστοιχους συναδέλφους σας; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιτυχημένης πολύχρονης πορείας σας;

Για παράδειγμα, η δική μας κρέμα αποτελεί κάτι το διαφορετικό από άλλες κρέπες, γι’ αυτό και ο κόσμος την προτιμά τόσα χρόνια. Η χρήση αγνών υλικών και συγκεκριμένης τεχνικής παρασκευής κάνουν τη διαφορά μας.

 

Η ζύμη που χρησιμοποιείτε έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό;

Ασφαλώς και υπάρχουν κάποια μυστικά, που όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους.

 

Τι προτιμάει περισσότερο ο κόσμος; Μαλακή ή σκληρότερη ζύμη;

Η δική μας ζύμη διαθέτει το χαρακτηριστικό ότι είναι μαλακή. Βεβαίως όποιος επιθυμεί πιο σκληρή ζύμη την ξεροψήνουμε περισσότερο.

 

Την ίδια συνταγή ζύμης ακολουθείτε και στην αλμυρή κρέπα; Τι θα προτείνατε σε αυτό το είδος;

Προτείνω αναμφίβολα το τυρί, όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν και προτάσεις για κάποιο αλλαντικό ή κοτόπουλο, πάντοτε από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά.

 

Περισσότερη κατανάλωση παρουσιάζει η γλυκιά ή η αλμυρή κρέπα;

Περισσότερο η γλυκιά από τα μικρά παιδιά, και η αλμυρή από τους λίγο μεγαλύτερους.

 

Πείτε μας τρεις γευστικές προτάσεις για γλυκιά κρέπα.

Έχοντας δοκιμάσει γευσιγνωστικά όλες τις πραλίνες, έχουμε καταλήξει σε 3-4 συνδυασμούς, και την συνδυάζουμε με γέμιση από διάφορα μπισκότα, ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.λπ. .

 

Διατηρείτε προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες σας;

Είμαι καινούργιος στην περιοχή, κι ακόμη δεν έχω γνωριστεί τόσο καλά με τον κόσμο. Πάντως προσδοκώ στη δημιουργία και στη διατήρηση φιλικών σχέσεων με τους πελάτες μου.

 

Τα προϊόντα σας απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες;

Ασφαλώς, το πελατειακό μας κοινό απαρτίζεται από τους πολύ μικρούς μέχρι τους πολύ μεγάλους σε ηλικία.

 

Γίνεται και διανομή στο σπίτι, στο γραφείο κ.τ.λ.;

Φυσικά, κυρίως στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, στον Περισσό, στα Πευκάκια, στην Καλογρέζα, αλλά και στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Μεταμόρφωση.

 

Θα θέλαμε να μας μιλήσετε και για τις βάφλες σας.

Και οι βάφλες μας γίνονται με δική μας συνταγή. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε τα διάφορα έτοιμα μείγματα της εμπορίου. Τα πάντα παρασκευάζονται από εμάς. Δεν χρησιμοποιούμε ούτε καν μαργαρίνες, αλλά καθαρό φυσικό βούτυρο. Επίσης, το παγωτό που χρησιμοποιούμε για τις βάφλες, για όποιον το επιθυμεί, είναι παγωτό μηχανής.

 

Τι μήνυμα θα απευθύνατε στους Ιωνιώτες;

Ανεπιφύλακτα θα τους έλεγα να έρθουν να μας γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τη γλυκιά κρέπα μας.

 

Που κυμαίνεται το εύρος των τιμών μιας γλυκιάς κρέπας;

Οι τιμές για τις κρέπες μας ξεκινούν από 2,50 Ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 10 Ευρώ.

 

Κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε;

Ανοίξαμε το μαγαζί μας στον καλύτερο πεζόδρομο του κέντρου της Ν. Ιωνίας, επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο και όμορφο κτήριο, και προσφέρουμε στο Ιωνιώτικο κοινό, τα εκλεκτά προϊόντα μας που γεύονταν φανατικά, επί 21 χρόνια, οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας από το παλιό μας κατάστημα.

 

ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 8, Ν. ΙΩΝΙΑ

Τηλ. επικοινωνίας: 210 2710655

 

Facebook: Λαλαγγίτα - Lalagita

 



Καταχωρήθηκε την: 18/11/2015
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!