Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


«Mου αρέσει να καπνίζω» 
Χρήσιμες συμβουλές

Πόσες φορές δεν έχετε πει αυτή την κουβέντα και να το εννοείτε; Η αλήθεια είναι ότι το τσιγάρο είναι μια απόλαυση. Η φλόγα του αναπτήρα καθώς το ανάβεις, το τίναγμα της στάχτης στο τασάκι, ένας δυνατός καφές μαζί με το τσιγάρο το πρωί, είναι το ιδανικό πρωινό για κάθε καπνιστή.
 Όμως, μέρα με τη μέρα, πακέτο με το πακέτο, η νικοτίνη έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκεφαλικών κυττάρων, ενώ η πίσσα και οι άλλες ουσίες του τσιγάρου έχουν εισβάλει στα ζωτικά όργανα.
 Ξέρουμε όμως τι πραγματικά προκαλεί το τσιγάρο; Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί παγκοσμίως 4.000.000 θανάτους το χρόνο αριθμός που πρόκειται να ανέβει στα 10.000.000 αν παραμείνει ο ρυθμός αύξησης των καπνιστών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας στους δύο καπνιστές που ξεκινούν το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία θα πεθάνει πρόωρα από νόσο που έχει σχέση με το κάπνισμα
  Οι 4.000 χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο και η χρόνια έκθεση σ’αυτές ευθύνονται για:
• Τον καρκίνο του πνεύμονα
• Πρόκληση στεφανιαίας νόσου
• Αναπνευστική ανεπάρκεια
• Πρόκληση καρκίνου άλλων οργάνων
• Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες , ειδικά  στις εγκυμονούσες προκαλεί βλάβες στο έμβρυο και αυξημένη συχνότητα άσθματος στο μωρό που θα γεννηθεί.
• Ανικανότητα στους άνδρες .
Παρόλο που μεγάλος αριθμός καπνιστών επιχειρεί κάθε χρόνο να διακόψει μόνος του το κάπνισμα, μόνο ένα 3 με 5% το καταφέρνει τελικά. Αυτό οφείλεται στη νικοτίνη η οποία προκαλεί αύξηση ορισμένων ουσιών του οργανισμού και ο καπνιστής έχει το αίσθημα της ευφορίας. Με τον καιρό επέρχεται εξάρτηση, ώστε η οποιαδήποτε μείωση ή διακοπή της εισπνοής  καπνού προκαλεί στο καπνιστή νευρικότητα, άγχος κι επίμονη αναζήτηση του τσιγάρου.
…μια ερώτηση:


Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει
ότι είστε καπνιστής;

1.  Από το γλυκό και όμορφο βλέμμα σας (ψέμα!)
2. Φαίνεστε μεγαλύτεροι και πιο σοβαροί (ψέμα!)
3. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΤΕ!
Το τσιγάρο δεν έχει καταστρεπτικές συνέπειες μόνο στους καπνιστές, αλλά και στους παθητικούς καπνιστές. Αν λοιπόν δεν σκεφτόμαστε τον εαυτό μας ας σκεφτούμε τους άλλους που είναι κοντά μας και ειδικά τα παιδιά και ας ζητήσουμε βοήθεια να κάνουμε το τσιγάρο καπνό από την ζωή μας.   
Κουράγιου Γιούλη
Υπεύθυνη ANTISMOKING CENTER Ν. ΙΩΝΙΑΣΚαταχωρήθηκε την: 07/03/2012
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!