Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


10 Συμβουλές προς Δανειολήπτες - Kαταναλωτές 
Χρήσιμες συμβουλές

1.  Οι δανειολήπτες πριν λάβουν κάποιο δάνειο θα πρέπει να κάνουν  συστηματική έρευνα αγοράς και να προσδιορίζουν τις οικονομικές τους ανάγκες και δυνατότητες.
2.   Να λαμβάνουν  και να μελετούν τους όρους της σύμβασης πριν την υπογράψουν.
3.  Να ζητούν αναλυτική ενημέρωση για τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.
4.   Να λαμβάνουν έγγραφη κατάσταση των οικονομικών υποχρεώσεων (ονομαστικό επιτόκιο, Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης (ΣΕΠΠΕ), εισφορά
του ν. 128/75, έξοδα φακέλου κλπ.,  αριθμό δόσεων,
ποσό μηνιαίας δόσης, άλλες επιβαρύνσεις.
5.  Να μην συναινούν στην χρήση ή επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
6.  Να μην παρασύρονται από τις ιδιαίτερα δελεαστικές διαφημίσεις, συχνά είναι παραπλανητικές και ελλιπείς κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
7.  Να γνωρίζουν τις συνέπειες  σε περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο (δεν καταβάλουν κάποια  δόση), επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας και ενδέχεται  η τράπεζα να καταστήσει απαιτητό ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό της οφειλής.
8.   Να μην ξεχνούν ότι τα επιτόκια στην καταναλωτική πίστη (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά, προσωπικά δάνεια) είναι ιδιαίτερα υψηλά, πολλαπλάσια των επιτοκίων καταθέσεων.
9.  Να ζητούν αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψαν, καθώς και όλων των εγγράφων που υπογράφουν. Να απευθύνονται έγγραφα στην τράπεζα για οποιοδήποτε  πρόβλημα αντιμετωπίζουν ή δεν κατανοούν και να ζητούν έγγραφη απάντηση.
10.Τέλος να προσανατολίζονται και να σταθμίζουν τις πραγματικές τους ανάγκες αλλά και δυνατότητες αποπληρωμής των δανείων που αναλαμβάνουν και  προσοχή!!! ο δανεισμός τους – οι μηνιαίες δόσεις να μην υπερβαίνουν  το 30%  του μηνιαίου εισοδήματός τους.Καταχωρήθηκε την: 05/05/2009
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!