Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Λιγότερο κόστος, περισσότερη θέρμανση! 
Χρήσιμες συμβουλές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Προσέχουμε…
1…να παραλαμβάνουν πετρέλαιο μόνον άτομα που γνωρίζουν πώς πρέπει να το παραλαμβάνουν
2…να χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο, χωρίς να εμπιστευόμαστε μόνο τον μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής
3…να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση)
4…το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό, γιατί αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του
5…και δεχόμαστε να πληρώσουμε μόνο αν η απόδειξη παραλαβής-πληρωμής έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης, κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση αν κάτι μας προβληματίζει, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη»

Φροντίζουμε…
1…να συγκρίνουμε, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα πρατήρια της περιοχής μας τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε φωτεινές πινακίδες εμφανείς στους καταναλωτές)
2…να ξέρουμε να υπολογίζουμε ακριβώς πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.
 Για να ξέρουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1,00 μέτρο), δηλαδή: 2Χ 1,25Χ 1= 2,5 m³ ή 2.500 λίτρα. Επομένως,  2.500:100=25 λίτρα ανά εκατοστό ύψους (εσωτερικές διαστάσεις)
3…να μετράμε παρουσία του βυτιοφορέα το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει.
Η μέτρηση γίνεται εύκολα με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα στη δεξαμενή τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος μέχρι εκεί που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή.
4…να μετράμε την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά)
5…και απαιτούμε από τον μεταφορέα να γράψει το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής.
Το πετρέλαιο που παραλάβαμε θα το βρούμε αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου που προστέθηκε στη δεξαμενή μας, με τα λίτρα ανά εκατοστό που αυτή χωράει. Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18cm πετρέλαιο πριν και 78 cm μετά, προστέθηκαν 78-18=60 cm, δηλαδή σύμφωνα με το προηγούμενο παράδειγμα με τα 25 λίτρα ανά εκατοστό ύψους, παραλάβαμε 60Χ25=1500 λίτρα πετρέλαιο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
• Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης (λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου, εξοικονόμηση χρήματος). Καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά την λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. οι μήνες Απρίλιος & Μάιος), ώστε να μην μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και θα είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός του.
• Να μην αφήνεται ο καυστήρας του πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ. Επομένως, ελέγχουμε να είναι ανοιχτός ο διακόπτης παροχής της δεξαμενής και να υπάρχει πετρέλαιο σε αυτήν..
Έχουμε πάντα στο νου μας την οικολογική λύση του Φυσικού Αερίου, που λόγω αυξημένου βαθμού απόδοσης, οδηγεί σε μείωση των ρύπων και σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% .
(Πηγή: Γεν. γραμ. καταναλωτή)Καταχωρήθηκε την: 07/03/2012
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!