Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Τι πρέπει να προσέξουμε 
Internet: οδηγίες χρήσης

Το σερφάρισμα στο Internet είναι απλή διαδικασία που όλοι μας μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι που αν δεν προσέξουμε θα μας κοστίσουν αρκετά. Περισσότερο προσοχή πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθούμε στο Internet χωρίς Antivirus (προγράμματα προστασίας από ιούς) που να μην είναι ενημερωμένο (update).

Κακόβουλα άτομα περιμένουν να βλάψουν (από hobby τις περισσότερες φορές)  τον υπολογιστή μας.

Antivirus μπορούμε να αγοράσουμε σε αρκετά χαμηλή τιμή (τα καλύτερα της αγοράς) όπως είναι: NORTON Antivirus, PANDA Antivirus κτλ.

Επίσης υπάρχουν και προγράμματα για προσωπική χρήση που είναι δωρεάν όπως το AGV Antivirus, AVAST Antivirus κτλ.

Τα δωρεάν προγράμματα Antivirus μπορούμε να τα βρούμε στο διαδίκτυο στις διευθύνσεις: http://free.grisoft.com (AGV Antivirus), http://www.avast.com/eng/programs.html (AVAST Antivirus) κτλ.

Ακόμη καλό θα ήταν να προμηθευτούμε και κάποιο firewall, anti-spam,
anti-spyware, αν και τα καινούρια πακέτα Antivirus είναι ολοκληρωμένα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να συνδεθούμε άφοβα στο Internet.

 

ΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:

 • Σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, οι οποίες κατεβάζουν στον υπολογιστή μας ιούς dialer οι οποίοι υπερχρεώνουν τον τηλεφωνικό μας λογαριασμό με υπέρογκα ποσά.
 • Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία προσπαθούν να μας παραπλανήσουν, να μας πείσουν να αποκαλύψουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κτλ.
 • Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία έχουν ως θέμα ιατρικά συμβάντα με τα οποία προσπαθούν να μας κάνουν να σκεφτούμε συναισθηματικά. Αυτά αναφέρουν π.χ «4χρονο αγοράκι χρειάζεται χρήματα για να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς…. Συμβάλλετε και εσείς ώστε να σώσουμε το παιδάκι που του φέρθηκε τόσο σκληρά η ζωή ….».
  Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ψευδή τα μηνύματα αυτά και σκοπό έχουν να μας αδειάσουν τα πορτοφόλια μας.
 • Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και από μηνύματα που μας στέλνονται τα οποία ως αποστολέα έχουν γνωστές εταιρείες, αλλά πίσω από αυτές κρύβονται κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να μας πουλήσουν κάποια προϊόντα software και να πέσουμε στη παγίδα τους. 

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ

 

                                i.            Βάλτε τον υπολογιστή σε χώρο του σπιτιού που να μην είναι απομονωμένος όπως υπνοδωμάτιο.

                              ii.            Σερφάρετε στο διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά σας για να τους μάθετε τι πρέπει να αποφεύγουν.

                            iii.            Δεν πρέπει κανένας να δίνει προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό του σε άγνωστους που συναντάει στο διαδίκτυο.

                            iv.            Πρέπει να μπαίνουμε σε ιστοσελίδες οι οποίες είναι γνωστές και εμπιστοσύνης και όχι σε ιστοσελίδες με περίεργα περιεχόμενα.

                              v.            Τα chat rooms (δωμάτια συνομιλιών) θέλουν ιδιαίτερη προσοχή επειδή γίνονται συζητήσεις με άγνωστους που δεν γνωρίζουμε τι έχουν στο μυαλό τους.

                            vi.            Ρωτήστε να μάθετε για τα λογισμικά φίλτρα τα οποία μπορούν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση σε περίεργες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

                          vii.            Ρωτήστε τα παιδιά σας για το αν ξέρουν τους κανόνες του διαδικτύου και τον τρόπο προφύλαξης τους και συζητήστε μαζί τους.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ WEB SITE

 

Στη σημερινή εποχή όπως έχει αναπτυχθεί το Internet, επιβάλλεται κάθε επιχείρηση να έχει το δικό της web site, να κάνει την εμφάνιση της στο διαδίκτυο.

Οι επιχειρήσεις προβαίνουν στην κατασκευή web site για πολλούς λόγους:

 

 1. Για απλή παρουσίαση της επιχείρησης (Profile, Διεύθυνση, Προϊόντα/ Υπηρεσίες, Γενικά). Πόσες φορές έχουμε ξεχάσει κάποιο τηλέφωνο ή διεύθυνση μιας επιχείρησης και το έχουμε βρει από το web site της.
 2. Για αναλυτική παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό να προβληθεί η επιχείρηση και να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της (απαιτείται συνεχή ανανέωση).
 3. Για πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω Internet (e-commerce).

 

Πολλές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους έχουν προβεί στην κατασκευή web site.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν: Να τις δουν από οποιαδήποτε μεριά του πλανήτη, να μάθουν γι΄ αυτές, το προφίλ τους, την ιστορία τους, τα προϊόντα τους, τα νέα τους ή οτιδήποτε άλλο περιέχει το web site, που θα ήταν ακατόρθωτο αν δεν το είχαν.

Έτσι μ΄ αυτόν τον τρόπο ο κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης θα ενημερώνεται συνεχώς για την εκάστοτε επιχείρηση, 365 μέρες το χρόνο. Η επιχείρηση παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους στο web site της, γλυτώνει χρόνο και χρήμα, σε αντίθεση με την έντυπη προβολή που είναι χρονοβόρα και κοστίζει.

 

Έτσι βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα κάθε επιχείρηση δημιουργεί το δικό της web site.
Αυτό συμβαίνει επειδή:

 

 1. Το μέλλον είναι πλέον στο Internet.
 2. Όλα γίνονται πλέον και με το Internet.
 3. Οι τιμές κατασκευής web site είναι προσιτές.
 4. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επισκέπτονται το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι on line πωλήσεις να αυξάνονται συνεχώς.

Πολύ σύντομα αν κάποια επιχείρηση δεν έχει το δικό της web site δεν θα μπορεί να επιβιώσει στον τεράστιο ανταγωνισμό της εποχή μας.

 

ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning) όλο και περισσότερο θα κατακτά έδαφος. Οι σπουδαστές μπορούν να διδάσκονται το μάθημα της αρεσκείας τους εξ΄ αποστάσεως, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

E-GOVERNEMENT: Καθημερινές λειτουργίες που ο πολίτης χρειάζεται πολύ χρόνο για να πραγματοποιήσει, θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω του Internet (Εφορία, ΙΚΑ, Πιστοποιητικά κτλ)Καταχωρήθηκε την: 02/03/2011
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!