Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Τύποι σύνδεσης 
Internet: οδηγίες χρήσης

Στη ζωή που ζούμε οι ανάγκες επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή όλο και αυξάνονται έτσι αυξάνονται και οι ταχύτητες σύνδεσης.
Για να συνδεθούμε στο Internet όπως είπαμε χρειάζεται να έχουμε και μια σύνδεση (γραμμή) είτε PSTN, είτε ISDN, είτε ΑDSL.
PSTN: Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Public Switch Telephone Network (Τηλεφωνικό Δίκτυο Επιλογής).
PSTN είναι η γραμμή που όλοι είχαμε στο σπίτι μας πριν λίγο καιρό και που πολλοί ακόμα και σήμερα διατηρούν. Οι ταχύτητες του modem που χρησιμοποιούσαμε όλοι μας ήταν έως 56 kb/s.
Η γραμμή PSTN στη σημερινή εποχή έχει σοβαρό μειονέκτημα χρόνου και χρήματος, δηλαδή, αν κάποιος έχει στην εργασία του ή ακόμα και στο σπίτι του PSTN γραμμή δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του ούτε καν για hobby επειδή είναι πολύ χαμηλή η ταχύτητα σύνδεσης για τα σημερινά δεδομένα.
Για παράδειγμα:
i. Όσο είμαστε στο Διαδίκτυο δεν θα έχουμε τηλέφωνο γιατί η τηλεφωνική μας γραμμή θα είναι κατειλημμένη.
ii. Είναι πολύ αργή η σύνδεση 56 kb/s, αν θέλουμε να δούμε κάποιο website. Στην πιο απλή περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποια δευτερόλεπτα να εμφανιστεί η σελίδα.
Σε πιο «προχωρημένες» ανάγκες όπως να κατεβάσουμε κάποιες φωτογραφίες ή κάποιο Video θα χρειαστούμε μερικά λεπτά ή ακόμα και ώρα (όσο αφορά το Video) ανάλογα με το μέγεθος της φωτογραφίας ή του Video.
ISDN: Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Integrated Service Digital Network (Ψηφιακό Δίκτυο Ενοποιημένων Υπηρεσιών).
Όταν κάνουμε τη μετατροπή από PSTN σε ISDN ή όταν βάζουμε κατ΄ ευθείαν ISDN τότε ο ΟΤΕ μας δίνει δωρεάν τη συσκευή netMod της INTRACOM στην οποία ενσωματώνει έναν ISDN terminal adaptor τον οποίο χρησιμοποιείτε για σύνδεση με το Internet ταχύτητας 64kb/s (αν χρησιμοποιούμε το ένα κανάλι) ή 128kb/s (αν χρησιμοποιούμε και τα δύο κανάλια).
Η γραμμή ISDN έχει αρκετά πλεονεκτήματα από την PSTN, δηλαδή:
i. Είναι γραμμή χωρισμένη σε δύο κανάλια πχ. μπορούμε ταυτόχρονα να είμαστε στο Διαδίκτυο και παράλληλα να μιλάμε στο τηλέφωνό μας ή να στέλνουμε Fax. (Εφόσον δεν χρησιμοποιούμε και τα δύο κανάλια).
ii. Είναι ταχύτερη σύνδεση από την PSTN, μπορούμε άνετα να μεταφέρουμε εικόνα, ήχο, δεδομένα.
iii. Είναι γραμμή εξ΄ ολοκλήρου ψηφιακή.
ADSL: Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Asymmetric Digital Subscriber Line.
Η ADSL είναι η ταχύτερη σύνδεση μέχρι σήμερα, με την οποία είμαστε 24 ώρες το 24ωρο online με την ίδια μηνιαία χρέωση (Με σύνδεση always χωρίς περιορισμούς).
Περιορισμοί: Έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε από 3 πακέτα σύνδεσης ADSL, την ογκοχρέωση που μας δίνει την δυνατότητα ο Provider να κατεβάσουμε μέχρι κάποιο αριθμό GB ανά μήνα, την χρονοχρέωση που μπορούμε να είμαστε online ορισμένες ώρες το μήνα (συμφωνία με Provider), αν ξεπεράσουμε αυτά τα περιοριστικά πακέτα τότε η χρέωση θα είναι πιο υψηλή από την always σύνδεση που είμαστε online 24 ώρες το 24ωρο.
Επίσης δεν έχουμε κανέναν περιορισμό στο τηλέφωνο μας.
Με την ADSL γραμμή μπορούμε ταχύτατα να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο, να κατεβάσουμε Video, να παίξουμε διαδικτυακά παιχνίδια ακόμα να δούμε  streaming Video.
Οι ταχύτητες είναι: 256kb/s, 384kb/s, 512kb/s, 1024kb/s.
Όσο πιο μεγάλη η ταχύτητα των συνδέσεων τόσο πιο πολύ κοστίζει. Όσο περνάει ο καιρός οι ταχύτητες αυξάνονται και οι τιμές μειώνονται.
Ήδη στην Αμερική έχει κάνει την εμφάνιση του το ADSL 2, ADSL 2+.Καταχωρήθηκε την: 02/03/2011
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!