Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Παρουσίαση:Διαδικτυακές κοινότητες (FORUM) 
Internet: οδηγίες χρήσης

Σε κάποιους διαδικτυακούς τόπους υπάρχουν τα λεγόμενα forum. Αυτά είναι σελίδες συζήτησης για διάφορα θέματα. Στα forum ο χρήστης μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις κάνοντας τη δική του εγγραφή δωρεάν. O χρήστης μπορεί να επιλέξει το forum της επιλογής του και να συμμετέχει, έχει τη δυνατότητα να δει τα θέματα του forum, να διαβάσει απόψεις άλλων χρηστών, να απαντήσει, να θέσει δικά του θέματα κτλ.
Υπάρχουν forum για όλα τα θέματα, από TV forum που έχουν αφιέρωμα στην τηλεόραση έως forum paintball ή ακόμη forum για ενημέρωση και μάθηση. Επίσης στα forum κάποιος μπορεί να βρει καλή παρέα με κοινά ενδιαφέροντα και κοινές απόψεις. Ακόμα υπάρχουν και forum βοήθειας, όπου αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή μας, με το κινητό μας τηλέφωνο, αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα HOME CINEMA, θα βρούμε γνώστες των αντικειμένων που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι κανόνες για τα forum:
i. Πρώτα από όλα πρέπει να κάνουμε μια εγγραφή η οποία είναι δωρεάν (και με ψευδώνυμο). Αλλά ακόμα αν δεν κάνετε εγγραφή θα μπορέσετε να διαβάσετε τα μηνύματα των άλλων χρηστών, αλλά δεν θα μπορέσετε να πάρετε μέρος στη συζήτηση.
ii.  Θα πρέπει να προσέχετε την συμπεριφορά σας π.χ υβριστικές λέξεις, προσβολή άλλων χρηστών, άγριο γραπτό ύφος κτλ τιμωρούνται με διαγραφή από το forum. Αυτό αναλαμβάνει να το κάνει ο administrator (διαχειριστής) του forum ο οποίος φροντίζει να λειτουργεί το forum σωστά.
iii. Επίσης σημαντικό είναι στα ελληνικά forum  να γράφουμε στα ελληνικά και όχι με  greeklish όπως έχουμε συνηθίσει από το chat. Επειδή σε κάθε forum υπάρχουν πολλά θέματα ο διαχειριστής έχει κάποιους βοηθούς για να κρατηθεί η σωστή λειτουργία του forum, τους λεγόμενους συντονιστές (moderators).
iv. Καλό θα ήταν να εμπλουτίζουμε το κείμενο μας με smilies, υπογραμμίσεις, αλλαγές χρωμάτων κειμένου κτλ. για να δίνουμε ζωντάνια στο μήνυμα μας.
v. Δεν πρέπει να γράφετε τεράστια κείμενα και μεγάλες εικόνες γιατί θα κουράζετε τους άλλους χρήστες. (εκτός αν πάρετε άδεια από το συντονιστή του θέματος).
vi. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους κανόνες του forum πριν γραφτείτε  σ΄ αυτό, για να ξέρετε πως θα πρέπει να συμπεριφέρεστε και πως πρέπει να διεξάγετε τη συζήτηση.
Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για τα forum  που πρέπει να τηρείτε.
Καλές συζητήσεις!Καταχωρήθηκε την: 02/03/2011
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!