Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Πως θα συνδεθούμε στο Διαδίκτυο 
Internet: οδηγίες χρήσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖOΜΑΣΤΕ:

i. Πρώτα από όλα για συνδεθούμε στο Διαδίκτυο (Internet) πρέπει να έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μ’ ένα εσωτερικό ή εξωτερικό modem (είναι το μέσο που παρεμβάλλεται για να συνδεθούμε στο Internet δηλ. μετατρέπει το ψηφιακό σήμα που εξάγεται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε αναλογικό που είναι η απλή τηλεφωνική μας γραμμή και το αντίθετο). Στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών, το modem είναι ενσωματωμένο.
ii. Μια απλή τηλεφωνική γραμμή.
iii. Ένα καλώδιο τηλεφώνου το οποίο πρέπει να συνδέσουμε τη μία άκρη με την τηλεφωνική πρίζα και την άλλη άκρη στην υποδοχή του modem.
iv. Έναν παροχέα υπηρεσιών INTERNET (INTERNET SERVICE PROVIDER - ISP) όπως Forthnet, Otenet, HOL, Sparknet κτλ, για να μας συνδέσει στο INTERNET.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Για να συνδεθούμε στο Internet θα πρέπει να υποβάλλουμε μια αίτηση στο παροχέα (ISP) με τα στοιχεία μας και το user name(όνομα χρήστη) και το password (κωδικός πρόσβασης) που εμείς θα θέλουμε να έχουμε. Επίσης μαζί με τη σύνδεσή μας θα μας δώσουν και μία διεύθυνση e-mail. Πρέπει να προσέξουμε δυο πολύ σημαντικά πράγματα στην αίτησή μας. Πρώτον, ότι το user name μας θα πρέπει να είναι κάποιο όνομα που μας αντιπροσωπεύει, επειδή το e-mail που θα μας δώσει ο παροχέας θα έχει τη μορφή: π.χ username@forthnet.gr. Δεύτερο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε το password σε κανέναν, λόγω ότι αυτός θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet με δική μας σύνδεση και θα μπορεί να διαβάσει τα e-mail μας ή να στέλνει σε άλλους e-mail  με το δικό μας όνομα.

ΧΡOΝOΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Θα πρέπει να διαλέξουμε πόσους μήνες θα χρησιμοποιήσουμε τη σύνδεση.
Τα πακέτα σύνδεσης είναι για 3,6,12,24 μήνες.
Αν δεν χρησιμοποιούμε συχνά το Διαδίκτυο τότε υπάρχει και μια πιο συμφέρουσα λύση, της κάρτας. Αυτή είναι μια προπληρωμένη κάρτα που την βρίσκουμε σε όλα τα περίπτερα και τα μαγαζιά ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στις κάρτες δεν χρειάζεται καμία επικοινωνία με τον ISP, επειδή το username και το password τους το έχει η κάρτα, απλά εμείς πρέπει να πληκτρολογήσουμε τους κωδικούς και έτσι θα μπορούμε  να «σερφάρουμε».

ΔΗΜΙOΥΡΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Όταν κάνουμε την αίτηση μας στον παροχέα τότε αυτός μαζί με το user name και το password θα μας δώσει  αναλυτικές οδηγίες δημιουργίας σύνδεσης. Επίσης ο παροχέας  θα μας δώσει και ένα αριθμό κλήσης  που θα καλούμε για να μπούμε στο διαδύκτιο. Αν όλα αυτά είναι σωστά τότε μπορούμε  να δημιουργήσουμε τη σύνδεση μας:

i. Κάνουμε κλικ στο κουμπί έναρξη  που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας.
ii. Κάνουμε κλικ στον πίνακα ελέγχου (control panel).
iii. Ύστερα διπλό κλικ στο εικονίδιο συνδέσεις δικτύου.
iv. Στο αριστερό μέρος του παραθύρου μας κάνουμε κλικ στο δημιουργία νέας σύνδεσης.
v. Εμφανίζεται ένα παράθυρο που μας καλωσορίζει στον οδηγό δημιουργίας σύνδεσης. Κάνουμε κλικ στο Επόμενο (next).
vi. Ύστερα απαντάμε τι θέλουμε να κάνουμε, αφήνουμε το πρώτο κυκλάκι επιλεγμένο (αν δεν είναι επιλεγμένο το επιλέγουμε εμείς). Κάνουμε κλικ στο Επόμενο.

Επόμενο >>Καταχωρήθηκε την: 02/03/2009
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!