Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Μέση: Τώρα υπάρχει μια πραγματική λύση 
Χρήσιμα άρθρα για την υγεία

D R S
Λ. Αλεξάνδρας 215, τηλ. 210-6424070 FAX: 210-6423487
ΠΑΤΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΘΕΣ/ΚΗ

Αν είστε από τους χιλιάδες Έλληνες που υποφέρουν από πόνους στη μέση, σίγουρα ξέρετε πόσο επώδυνο και εξουθενωτικό είναι αυτό. Κάψιμο, διαπεραστικοί νευρικοί πόνοι και μόνιμοι μυϊκοί σπασμοί, μεταβάλλουν ακόμη και την πιο απλή κίνηση σε μαρτύριο. Συχνά, το να βρεις μία βολική στάση (θέση), ανάπαυσης είναι ουσιαστικά αδύνατον.

Η παραδοσιακή αντιμετώπιση, αρχίζει με φάρμακα και ανάπαυση στο κρεβάτι και καταλήγει στην προοπτική του χειρουργείου, μία επώδυνη, πανάκριβη και τρομακτική εμπειρία.

Ίσως να έχετε ήδη υποστεί μία χειρουργική επέμβαση και ακόμη να υποφέρετε κατά περιόδους από οξύ πόνο και απογοήτευση.

Η ποιότητα ζωής σας χειροτερεύει, πολύτιμος χρόνος και σπατάλη χρημάτων και το δίλημμα του πόνου της μέσης σας επιμένει.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ;
Το κεντρικό νευρικό σύστημα περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και τον σπονδυλικό νωτιαίο μυελό, ο οποίος προστατεύεται από τους σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης. Μεταξύ καθενός από αυτούς τους σπονδύλους ή οστά, υπάρχει ένας δίσκος, ένα ζελοειδές υλικό, καλυμμένο με ένα εξωτερικό επίστρωμα ινώδους μορφής, το οποίο λειτουργεί σαν αμορτισέρ (εξουδετερωτής κραδασμού ή πρόσκρουσης), προκειμένου να προστατεύσει τα οστά και τα περιβάλλοντα νεύρα.

Η προεξοχή ή η εξόγκωση αυτών των δίσκων, είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για έντονο πόνο στη μέση. Σχεδόν το 90% από αυτά τα εξογκώματα (κήλες), συμβαίνουν στα δύο χαμηλότερα επίπεδα της σπονδυλικής στήλης, όπου οι εντάσεις των δυνάμεων (πιέσεων, φορτίων), μπορεί να ισοδυναμούν με 900 έως 1400 κιλά πίεσης ανά τετραγωνική ίντσα.

Συνήθως οι δίσκοι στεγνώνουν με το χρόνο ή με τραυματισμό, ο οποίος προκαλεί είτε σπάσιμο είτε θρυμματισμό του ινώδη δακτυλίου και ασκεί πίεση στα περιβάλλοντα νεύρα. Έτσι, συχνά προκαλείται έντονος πόνος ο οποίος προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και οι μυϊκοί σπασμοί με τη σειρά τους προκαλούν επιπρόσθετα μεγαλύτερο πόνο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DRS;
Το σύστημα DRS, είναι ένα μηχανοποιημένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας, με στόχο τη μείωση του πόνου και την ίαση, που αναπτύχθηκε μετά από προσεκτική έρευνα και εξέλιξη από τον γνωστό νευροχειρουργό και ερευνητή C. Norman Shealy, M.D., Ph.D, F.A.C.S. O Dr Shealy ξεκίνησε την καριέρα του στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εξάλειψη του πόνου μέσω θεραπείας, που δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση, και έχει χαμηλό κόστος. Καθώς ηγείται του τομέα διαχείρισης πόνου ο Dr Shealy είναι ο ιδρυτής του ιδρύματος Shealy στο Springfield του Missouri, το οποίο σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα δεδομένων για το Άλγος (National Pain Data Bank), είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό κέντρο διαχείρισης πόνου σε όλον τον κόσμο. Καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους γιατρούς το 1996, το σύστημα DRS, αναγνωρίστηκε γρήγορα ως ένα προϊόν, που πληροί τις προϋποθέσεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διαχείρισης Πόνου, American Academy of Pain Management.

Το σύστημα DRS, προσφέρει την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την θεραπεία της οσφυϊκής μοίρας χωρίς χειρουργική επέμβαση, που διαθέτει η ιατρική, παντού στον κόσμο σήμερα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ DRS SYSTEM;
Ο δίσκος στην περιοχή του πυρήνα είναι φτιαγμένος από ζελέ και σκεπάζεται από πολλές εξωτερικές στοιβάδες οι οποίες ονομάζονται δακτύλιοι. Οι δίσκοι δεν έχουν τροφοδοσία αίματος από αιμοφόρα αγγεία ώστε να τρέφονται και να ανανεώνονται. Αντιθέτως, η τροφοδοσία τους γίνεται με την μεταφορά υγρών, θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου από τους παρακείμενους σπονδύλους. Αυτή η μεταφορά υγρού εξαρτάται από την διαφορά πίεσης ανάμεσα στο εσωτερικό των δίσκων και τους περιβάλλοντες σπονδύλους και τα αιμοφόρα αγγεία. Γι’ αυτό το λόγο η μεγαλύτερη θρέψη και ανανέωση του δίσκου γίνεται όταν ξαπλώνουμε και η πίεση μέσα στους δίσκους μειώνεται. Αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι αρκετά επαρκής, και καθώς γερνάμε, ο δίσκος εκτίθεται σε φθορά και μεγαλύτερη ρήξη από την ικανότητα του να επουλώνεται και να αναγεννάται.

Με μία σειρά από 15-20 θεραπείες, κάθε μία από τις οποίες διαρκεί 30 λεπτά συνολικά, ο πόνος του/της ασθενούς ανακουφίζεται γρήγορα, η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής, και ο ασθενής αισθάνεται άνετα και χαλαρώνει.

Έχει αποδειχθεί με ακτινογραφίες, ότι η διαδικασία διαχωρισμού αρθρικών επιφανειών με το σύστημα DRS, διευρύνει τα διαστήματα των δίσκων, καθιστώντας δυνατή τη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό του δίσκου, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κήλης και την ευπρόσδεκτη ανακούφιση της πίεσης στα νεύρα.

Κατά την ολοκλήρωση της σειράς θεραπειών ο/η ασθενής υποβάλλεται σε ασκήσεις κινητοποίησης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον, ο/η ασθενής, λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη, σχετικά με τεχνικές πρόληψης, για να αποφεύγει περαιτέρω τραυματισμούς.Καταχωρήθηκε την: 08/03/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!