Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Λίγο πριν από τον ...Πελαργό (ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, γυναικολόγος) 
Χρήσιμα άρθρα για την υγεία

γράφει η Αρίστη Προκοπίου, Γυναικολόγος
Πευκών 4, Ν. Ηράκλειο
210-2818447, 6944 351236

Κάθε ζευγάρι θάταν καλό να βλέπει τη σύλληψη και τη γέννηση ενός μωρού σαν δώρο της φύσης και της ζωής. Μερικές φορές σήμερα προετοιμάζουμε όλες τις υλικές συνθήκες γύρω μας και μετά επιζητούμε με αγωνία μια εγκυμοσύνη, ενώ η αγωνία και η βιασύνη δεν βοηθούν τη φυσιολογική σύλληψη. Το πρώτο, λοιπόν, που συστήνω είναι να δεχόμαστε τα δώρα της ζωής όταν έρχονται.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα για μας τις γυναίκες σήμερα είναι η αποδοχή της ωριμότητας και της ηλικίας μας.

Η γυναίκα σήμερα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλούς ρόλους. Είναι: γυναίκα-εργαζόμενη, γυναίκα- ερωμένη, γυναίκα - σύζυγος - γυναίκα -μητέρα. Κι επειδή το κοινωνικό μοντέλο είναι η λεπτή όμορφη γυναίκα –«γυναίκα Barbie”, πολλές γυναίκες νιώθουν πολύ νέες για μητέρες και συνεχώς το αναβάλλουν. Είναι καλύτερο να μην αφήνουμε τα χρόνια να περνούν αλλά αποδεχόμαστε μια εγκυμοσύνη που έρχεται σαν καρπός μιας σχέσης αγάπης.

Όταν θέλουμε να μείνουμε έγκυες ή είμαστε ήδη, είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε μια προσεκτικότερη και υγιεινότερη διατροφή για μας και όλη την οικογένειά μας. Να φροντίζουμε να περιέχει η διατροφή μας αρκετά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης και όσο γίνεται λιγότερα συσκευασμένα τρόφιμα, αλλαντικά , τηγανητά και γλυκά. Είναι καλύτερο να σταματήσουμε τη χρήση του τσιγάρου και του αλκοόλ, και αν αυτό είναι αδύνατον, να την μετριάσουμε όσο γίνεται πιο πολύ.

Όμως το πιο βασικό κομμάτι για την έγκυο είναι το ψυχολογικό. Όσες έχουν ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια πρέπει να τα θυμηθούν, να τα κλάψουν, να τα συγχωρήσουν, να ξεκαθαρίσουν ειδικά τη σχέση με τη μητέρα τους. Έτσι ώστε τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν να μην μεταφερθούν στην καινούργια οικογένεια.

Ψυχικά ανανεωμένες κι έχοντας εμπιστοσύνη στο σώμα και στις δυνάμεις μας μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας να γεννηθεί.

Αξίζει να το υποδεχτούμε με ηρεμία και να το θηλάσουμε με στοργή και αγάπη. Είναι τα καλύτερα δώρα μας για τη ζωή του!.Καταχωρήθηκε την: 15/12/2013
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!