Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Προγεννητικές μνήμες (ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΝΗ, Προγεννητική Ψυχοθεραπεύτρια) 
Χρήσιμα άρθρα για την υγεία

γράφει η Όλγα Γκουνή,
Προγεννητική Ψυχοθεραπεύτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Προγεννητικής Ψυχολογίας "cosmoanelixis", Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής.
http://www.cosmoanelixis.gr
e-mail:info@cosmoanelixisis.gr
www.wholeself.org

Ποιες είναι οι προγεννητικές μνήμες και γιατί είναι σημαντικό να τις ανασύρουμε; Οι μνήμες με τις οποίες ασχολείται η προγεννητική ανάλυση είναι μνήμες με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Θα μπορούσαμε να τις πούμε τραυματικές. Και είναι απαραίτητο να τις ανασύρουμε και να τις θεραπεύσουμε επειδή, όπως γίνεται με τα περισσότερα συναισθηματικά φορτισμένα γεγονότα, ασυνείδητα ζούμε στη σκιά τους. Δηλαδή, ζούμε και αντιδρούμε συναισθηματικά, λες και το γεγονός εξελίσσεται τώρα. Για να φύγουμε από τον αντίκτυπο του γεγονότος, είναι απαραίτητο να το αναθεωρήσουμε και να το απελευθερώσουμε.

Μπορούν, όμως, τα βρέφη να γνωρίζουν τις διαψυχικές και διαπροσωπικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα πριν και κατά την κύηση; Ο David Boadella του Κέντρου Βιοσύνθεσης του Λονδίνου λέει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα επειδή τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν. Όμως, υπάρχει μία μη λεκτική γλώσσα στο σώμα που μπορεί να εκφρασθεί ανά πάσα στιγμή. Από το 1970 στο Ινστιτούτο Whole-Self Discovery & Development Institution Inc., μέσα από το Τεστ Ολιστικής Προγεννητικής Ανάλυσης (Τ.Ο.Π.Α.) πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν επαναβιώσει και λεκτικά εκφράσει πληροφορίες της Προγεννητικής περιόδου. Ο David Chamberlain, Rh.D., πρόεδρος της Prenatal and Perinatal Psychology Association της Β. Αμερικής, στο βιβλίο του Babies Remember Birth αναφέρει: Τώρα η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα βρέφη είναι κοινωνικά όντα που μπορούν να συνάψουν στενές σχέσεις, να εκφραστούν και να εκφράσουν προτιμήσεις και να επηρεάζουν από την πρώτη στιγμή. Μπορούν να αφομοιώνουν περίπλοκες πληροφορίες από πολλές πηγές και με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους, αρχίζουν να προασρμόζονται στο περιβάλλον τους».

Αυτές οι ικανότητες ξαφνικά έρχονται με την πρώτη ανάσα; Σαφώς και όχι. Η κύηση είναι μια περίοδος που δίνει την ευκαιρία τόσο στο σώμα, όσο και στο συναίσθημα να ωριμάσει και να βρεθεί σε παράλληλη ανάπτυξη για να συνεργαστεί στη γέννα.

Η Dr. Allessandra Piontelli, στο βιβλίο της From Foetus to Birth έχει αποδείξει ότι στις 13 εβδομάδες το έμβρυο παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που συνεχίζουν και μετά τη γέννα.

Το μοντέλο της Ολιστικής Προγεννητικής Ανάλυσης λέει ότι μπορούμε πολύ εύκολα να ανακαλύψουμε τις αιτίες αυτών των αντιδράσεων και συμπεριφορών με την Θεραπεία της Προγεννητικής Μνήμης. Όλη η δουλειά γίνεται με τον Ανώτερο Εαυτό του ανθρώπου κι όχι την προσωπικότητά του, επειδή η βασική λειτουργία της προσωπικότητας είναι να προστατεύσει τον άνθρωπο από τον πόνο κι έτσι δεν φέρνει μπροστά οδυνηρές μνήμες.Καταχωρήθηκε την: 18/03/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!