Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Αθλητική Ιστορία Συνέχεια 
Αθλητική

ΣΕ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

- Πορτοκαλίδης: Έτσι, όμως, που βαδίζουν σήμερα τα Ελληνόπουλα, σε μια 10ετία στα γήπεδα θα βλέπετε αλλοδαπούς. Σήμερα, τα αλλοδαπά παιδιά, εδώ τα Αλβανάκια έχουν ώρες και μπορούν  να έρχονται πιο πολύ. Τα δικά μας σχολείο, μουσική, φροντιστήριο, ξανά φροντιστήριο σώνει και καλά μη επιστήμονες να τους κάνουμε επιστήμονες. Δεν γίνονται. Σε μια 10ετία, εγώ πιστεύω, θα είμαστε μια μειονότητα. Τα εγγόνια μου, πιστεύω, θα τα δω μειονότητα μέσα στο γήπεδο.

- Πανόραμα: Τώρα πόσα από τα 150 παιδάκια είναι από άλλες εθνικότητες;

- Πορτοκαλίδης: Τα 20.

- Πανόραμα: κ. Παπαδόπουλε, ας γυρίσουμε πάλι σ’ εσάς. Πώς ξεκινήσατε;

- Πρ. Παπαδόπουλος: Ξεκίνησα το 1953, σαν ποδοσφαιριστής της Σαφραμπόλεως. Σαν παιδιά, είχαμε το ελεύθερο και παίζαμε στις αλάνες. Αυτό το σημερινό γήπεδο ήταν μια ελεύθερη αλάνα κι ερχόμασταν εδώ πέρα και παίζαμε ποδόσφαιρο. Και τα απογεύματα και τα πρωινά. Το σχολείο ήταν περιορισμένο μέχρι που δεν πηγαίναμε και σχολείο μερικές φορές για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πολλοί μπορεί να μείναμε αμόρφωτοι στα γράμματα, αλλά μας έμεινε η κοινωνική προσπάθεια που κάναμε προς τον αθλητισμό. ’Eχουμε γίνει επιστήμονες στην κοινωνία όχι στα γράμματα- δεν λέμε ότι έχουμε βγάλει πανεπιστήμια, αλλά η κοινωνικότητά μας μας έχει δώσει καταξίωση που δεν χρειάζομαι να είμαι ένας επιστήμονας, προσωπικά εγώ.  Προσφέρω αυτά που πρέπει να προσφέρω στην κοινωνία αφιλοκερδώς γιατί μ’ αρέσει. Μ’ αρέσει η χορωδία και προσφέρω στον χώρο της Ν. Ιωνίας να τραγουδάω. Μου αρέσει ο αθλητισμός και προσπαθώ να προπονώ τα παιδάκια αφιλοκερδώς και μάλιστα βάζω κι από την τσέπη μου.

- Πανόραμα: Πόσο χρονών είσασταν όταν ξεκινήσατε;

- Πρ. Παπαδόπουλος: Σαν Σαφράμπολη όταν ξεκίνησα ήμουν 12 χρόνων. Μετά από ένα διάστημα μεταπήδησα στην Ιωνία που όντως τότε υπήρχε καλή ομάδα στην ΙΩΝΙΑ. Η μεταγραφή έγινε το 1962-63. Στη Σαφράμπολη πέρασα καλά χρόνια.

- Πανόραμα: Τι θυμόσαστε έτσι από τις καλές στιγμές.

- Πρ. Παπαδόπουλος: Από τις καλές στιγμές που θυμάμαι, ήταν όταν έφευγαν από δω πούλμαν και πήγαιναν έξω για ποδόσφαιρο. Πήγαιναν γύρω στα 15 φορτηγά και τότε είχαν βγει και μερικά πούλμαν. Όταν πηγαίναμε γινόταν πανηγύρι και στο χώρο που πηγαίναμε και στο γήπεδο εδώ. Δεν υπήρχε κι άλλος τρόπος διασκέδασης. Κι αυτή ήταν η μόνη διασκέδαση . Τηλεόραση δεν υπήρχε, καταλαβαίνετε, όλη μας η εβδομάδα ήταν αυτό. Αλλά, δυστυχώς, τα πράγματα με το γήπεδό μας και ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή είναι άσχημα κι εγώ είμαι τόσο δυσαρεστημένος που σκέφτομαι καμιά φορά -το λέω γελαστά- ν’ ανέβω πάνω στην κολώνα, αυτήν εδώ που είναι οι προβολείς και να κάνω μια διαμαρτυρία γιατί είναι απαράδεκτο. Είναι 1000 μέτρα το στάδιο, αλλά στα 300 μέτρα είναι τα γραφεία του 2004. Δηλαδή, αν έρθει κάποιος ξένος να δει το γήπεδο αυτό, είναι ένα αχούρι. Ξέχωρα ότι έχουμε τα σκουπιδιάρικα, το έχουν κάνει μάντρα οικοδομών, είναι ένα χάος. Το παράπονό μου είναι ότι το 2004  δεν έχει προβλέψει ένα χώρο με όλες τις προδιαγραφές και τον έχουν αφήσει έτσι . Ποιοι είναι οι λόγοι; Φοβάμαι, ότι είναι κάποιοι άλλοι λόγοι συμφερόντων. Γιατί, όταν σ’ ένα δρόμο κεντρικό, τη Βυζαντίου, που είναι ανεκμετάλλευτη, γιατί αν εδώ τα έκαναν μαγαζιά, μόνο με τα έσοδα που θα έπαιρναν από τα μαγαζιά όχι μόνο θα είχαμε την συντήρηση του γηπέδου, αλλά και θα συντηρούσαμε κι όλη τη Ν. Ιωνία.  Αυτό είναι το παράπονο που έχω να πω σχετικά με το γήπεδο. Γιατί δεν γίνεται ο χώρος αυτός βοηθητικό στάδιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ.

- Πανόραμα: Ας πάμε πάλι λίγο πίσω. Οι πικρές στιγμές ποιες ήταν;

- Πρ. Παπαδόπουλος: Πικρές ήταν οι στιγμές όταν είμαστε σωματεία ανεξάρτητα και η Χούντα μας ανάγκασε με το έτσι θέλω να γίνουμε μια ομάδα.

- Πανόραμα: Τι ακριβώς έγινε τότε επί δικτατορίας;

- Πρ. Παπαδόπουλος: Επί δικτατορίας υπήρχαν οι ομάδες Σαφράμπολη, Καλογρέζα, Ιωνία και Ελευθερούπολη. Δεν θυμάμαι αν υπήρχε η Νεάπολη.

- Χρ. Ελευθεριάδης: Υπήρχε η Νεάπολη. Μόνο που δεν είχε καμία αίγλη τότε και δεν χρειάστηκε να την πειράξουν.

- Πρ. Παπαδόπουλος: Τότε, έγινε αυτό που έγινε επί δικτατορίας γιατί θεώρησαν ότι τα σωματεία αυτά αριστερίζουν. Μάλλον δεν αριστέριζαν, ήταν τελείως δημοκρατικά. Αυτοί νόμιζαν ότι αριστέριζαν και ήθελαν να τα διαλύσουν και έκαναν αυτή την συγχώνευση του Ικάρου.

- Χρ. Ελευθεριάδης: Διέλυσαν την Ελευθερούπολη και την Καλογρέζα κι έκανε ένωση με το καταστατικό της Σαφραμπόλεως η Καλογρέζα κι έκανε ένωση η Ελευθερούπολη με το καταστατικό της Ν. Ιωνίας. Η μεν λεγόταν ΕΛΠΙΔΑ και η άλλη ΙΚΑΡΟΣ. Νονός ήταν ο κ. Ασλανίδης.

- Πανόραμα: Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου όταν έγινε αυτή η διπλή συγχώνευση;

- Πρ. Παπαδόπουλος: Επειδή έγινε υποχρεωτικά αυτή η συγχώνευση, ο κόσμος αγάπησε πολύ τον ΙΚΑΡΟ.

- Χρ. Ελευθεριάδης: Απ’ το πείσμα ήρθε η άνοδος στη Β’ ΕΘΝΙΚΗ. Στο γήπεδο του Απόλλωνα. Τότε, δεν είχε πέταλο ο Απόλλων. Είχε δεξιά, αριστερά. Και η γέφυρα του τρένου ήταν τίγκα. Όπου μπορούσες έβλεπες. Γιατί φαινόταν. Δεν είχε το πέταλο και φαινόταν απ’ την γέφυρα μέσα. Γεμάτο κόσμο.

- Παναγιώτης Χατζίδης: Εγώ έπαιξα για την Νεάπολη από το 1966 μέχρι το 75. Μέσα σ’ αυτά τα θύματα ήταν και η Νεάπολη γιατί απορρόφησε την ομάδα του Πανιωνικού. Για να μην διαλυθεί ο Πανιωνικός ενώθηκε με την Νεάπολη. Υπήρχε ένας ισχυρός άνδρας και δεν διαλύθηκε η Νεάπολη. Καταλαβαίνουν αυτοί που ξέρουν. Τότε, γίνονταν διοικητικά Συμβούλια με την άδεια της αστυνομίας. Άμα ήσουν αριστερός, άμα τελείωνε το όνομά σου σε -ίδης όπως το δικό μου έπρεπε να πάρεις από την τοπική διεύθυνση ασφαλείας της Ν. Ιωνίας έγκριση. Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής και τα έβλεπα. Επειδή ήμουν και λίγο εγγράμματος είπα να βοηθήσω ένα γραμματέα που δεν ήξερε γράμματα. Εγώ δεν έκανα τίποτε εκεί. Απλά τα έβλεπα. Πολλά άτομα παλιάς εποχής -χρόνια στο κουρμπέτι, όπως λέμε εδώ στη Ν. Ιωνία-   απορρίφθηκαν κατά καιρούς από την ασφάλεια.

- Πανόραμα: Θυμόσαστε κανένα όνομα;

- Παναγιώτης Χατζίδης: Ένας είναι ο Ρακιτζόπουλος, ο άλλος ήταν ο Ζερβουδάκης.

- Πανόραμα: Γιατί;

- Παναγιώτης Χατζίδης: Γιατί αριστέριζαν κι ήταν κόκκινο πανί.

- Πανόραμα: Τι έγινε μετά την Χούντα;

- Παν. Χατζίδης: Αυτομάτως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έβγαλε μια εγκύκλιο ότι όσες ομάδες δημιουργήθηκαν και διαλύθηκαν αυτομάτως ανασυστώνται με το ίδιο καταστατικό. Έτσι ακριβώς έκανε και η Ν. Ιωνία. Δηλαδή, η Ελευθερούπολη αμέσως συμμετείχε. Εκτός απ’  την Σαφράμπολη. Το 1975. Η Σαφράμπολη δεν συμμετείχε γιατί δεν ενδιαφερόταν.

- Χρ. Ελευθεριάδης: Η Σαφράμπολη και η Καλογρέζα που είχαν κάνει τον Ίκαρο, μετά το ατυχές αυτό συμβάν που δεν ανέβηκαν στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ, κάθε χρόνο έπεφταν κατηγορία. Κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΙΚΑΡΟΣ. Είναι στο Πρωτοδικείο. Δεν είναι πουλημένος. Είναι κατατεθειμένο  στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δεν υπάρχει ομάδα ΙΚΑΡΟΣ. Βγήκε μια ομάδα ΙΚΑΡΟΣ που νομίζαμε εμείς ότι είναι αγορασμένος αλλά δεν είναι αγορασμένος. Λάθος είναι. Είναι άλλη ομάδα. Απλώς, αυτοί έλαβαν την οντότητα που είχαμε εμείς σαν ομάδα και ονόμασαν την ομάδα τους ΙΚΑΡΟ. Γιατί, μόνο ο ΙΚΑΡΟΣ ήταν ομαδάρα.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩΣΗ

- Πανόραμα: Τώρα, πώς το σκεφτήκατε και ξαναενώνεστε πάλι;

- Χρ. Ελευθεριάδης: Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν έρθει έτσι που δεν μπορεί ο καθένας σύμβουλος, ο Μανόλης που έχει έρθει στο συμβούλιο ο κ. Πορτοκαλίδης που έχει έλθει στο συμβούλιο να βάζει συνέχεια το χέρι βαθιά στην τσέπη -χοντρά χρήματα, τα οποία δίνουν και τώρα- δηλαδή, μπορεί να μας δίνουν κάποια χρήματα ο Δήμος, αλλά αυτά μειδιούν μπροστά σ’ αυτά που βάζουν  για να καλύψουν τις ανάγκες το συμβούλιο και οι χοροί και τα τρεξίματα  και κάνε κλήρωση Mercedes κι ένα μηχανάκι, όλο αυτό το τρέξιμο που κάνουνε. Λοιπόν, νομίζω ότι το οικονομικό είναι το πρώτο μέρος.

- Πορτοκαλίδης: Έχει ωριμάσει ότι αν δεν ενωθούμε -γιατί υπήρχε εδώ πέρα η ΙΩΝΙΑ υπήρχε και η ΝΕΑΠΟΛΗ, έχουν μείνει τα σωματεία αυτά στην κατηγορία αυτή και είπαμε «Ρε παιδιά τι κάνουμε εδώ πέρα τώρα; Τρωγόμαστε πάλι μεταξύ μας; Πρέπει να κάτσουμε να κάνουμε μια ένωση», γιατί ερχόταν εδώ το ΡΟΥΦ με 100 φιλάθλους και μας έδερναν. Δεν έγινε, βέβαια, γι’ αυτόν τον λόγο η ένωση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε ισχυροί.

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Θέλεις να πεις, ότι η διαίρεση της Ν. Ιωνίας δεν φέρνει το αποτέλεσμα το επιθυμητό που έχει ο κάθε Ιωνιώτης. Άρα, λοιπόν, όταν υπάρχουν 4 ομάδες είναι διασπασμένος ο χώρος της Ν. Ιωνίας  στα 4. Επόμενο είναι, μια άλλη περιοχή που έρχεται ολοκληρωμένη να βρίσκει μια ομάδα αποδεκατισμένη και σαν φιλάθλους κι όλα. Είπαμε, λοιπόν, μ’ αυτό το σκεπτικό και προπάντων το οικονομικό να γίνει μία συγχώνευση των παραγόντων, να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα, να απορροφήσει όλο τον κόσμο της Ν. Ιωνίας, να ξαναδημιουργηθεί η αίγλη του 70, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία μήπως και από τη μεριά του Δήμου υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον να μπορέσει να βοηθήσει αυτή την ομάδα να ανέβει σε εθνικά επίπεδα. Σε μια εθνική κατηγορία. Είπαμε και προηγουμένως ότι είναι ο 4ος Δήμος στην Αθήνα. Και είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει ομάδα.

- Πανόραμα: κ. Μανόλη, πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις;

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια με μια πρωτοβουλία του Κώστα του Καραγιαννίδη, του συγχωρημένου. Δεν δόθηκε συνέχεια τότε, ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου πέρσι τον Ιούλιο με κοινή πρωτοβουλία, ξαναμαζευτήκαμε σ’ έναν κοινό χώρο, είπαμε τις απόψεις μας, είναι και οικονομικά δύσκολο να ανταπεξέρχεται κάθε ομάδα μόνη της και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να βοηθήσουν τον εκάστοτε σύλλογο και αποφασίσαμε από κοινού να δημιουργήσουμε μια ομάδα με όλες τις υποδομές. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, έγινε μια συγχώνευση παραγόντων -γύρω στα 15 με 16 άτομα- γιατί οι παράγοντες είναι εκείνοι που θα βγάλουν από την αφάνεια το ποδόσφαιρο στην Ν. Ιωνία. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, δημιουργήσαμε τον Α.Ο.Ν. ΙΩΝΙΑΣ ο οποίος είναι συγχώνευση ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΙΩΝΙΚΟΥ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ. Δώσαμε το έμψυχο υλικό, δημιουργήθηκε, λοιπόν, ο Α.Ο. Ν. ΙΩΝΙΑΣ. Στο Βυζάντιο παίζουν τα παιδιά τα οποία δεν είχαν τον απαιτούμενο αγωνιστικό χρόνο τα προηγούμενα χρόνια και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ είναι ως ακαδημία, δηλ. έχει παιδιά μέχρι 19 χρονών, μαζί με τις υπόλοιπες υποδομές που είναι το εφηβικό, των νέων, παίδων και παμπαίδων.

- Πανόραμα: Τι προβλέπετε τώρα; Πότε θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα;

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Κίνησε η διαδικασία μετονομασίας των καταστατικών. Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουν απ’ τα 3 σωματεία τα 2, εκείνο, όμως, που πρέπει να επισημάνω είναι η αποχή της ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ η οποία για δικούς της λόγους θέλει να δοκιμάσει τη τύχη της ποδοσφαιρικά μόνη της. Σεβόμαστε, λοιπόν, την απόφασή τους. Γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους μόνοι τους για τα επόμενα χρόνια. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά. Σε περίπτωση, όμως, που δουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν είναι φρόνιμο να έλθουν στην συγχώνευση και να είμαστε μαζί.

- Πανόραμα: Επομένως, εκεί που είχαμε μια αναγκαστική συγχώνευση, τώρα, έχουμε μια εθελοντικά.

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Ναι, εθελοντικά αλλά και αναγκαστική γιατί κακά τα ψέματα το πρωτάθλημα της Αθήνας θεωρείται από τους ειδικούς ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα  σε όλη την Ελλάδα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και για να ανταπεξέλθεις τα έξοδα είναι πολλά. Να σημειώσουμε, εδώ, λοιπόν, ότι η Δημοτική αρχή έχει παντελή άγνοια. Φέτος, δηλ. δεν έχουμε βοηθηθεί καθόλου. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις σε μια χώρα που  θέλει να κάνει εν όψει του 2004 πραγματικούς αγώνες τι άλλο καλύτερο από το να έχει στα 1000 μέτρα από το Ολυμπιακό στάδιο ένα χώρο που δεν υπάρχει στην υπόλοιπη Αθήνα. Οι εγκαταστάσεις του Γαλατσίου δεν έχουν καμία σχέση κι όμως είναι στο πρόγραμμα. Είναι θέμα δραστηριότητας της Δημοτικής αρχής. Δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στα δικά τους. Είναι, όμως, αυτό που λέμε: Στην Δημοτική αρχή αν δεν υπάρχει κάποιος να αφουγκράζεται τα προβλήματα του αθλητισμού δεν πάει καλά μια πόλη.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ

- Πανόραμα: Ποιος είναι αυτός που θα ‘πρεπε να αφουγκράζεται;

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Νομίζω, ο πρώτος πρέπει να είναι ο Δήμαρχος. Δηλαδή, ο Δήμαρχος που θα μπει μέσα σ’ αυτό το γήπεδο και θα το αναμορφώσει, θεωρώ, προσωπική μου εκτίμηση, ότι για τα επόμενα 50 χρόνια θα είναι Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας. Αυτός που θα βάλει ένα λιθαράκι.

- Πανόραμα: Για να πάμε τώρα και στον κ. Πορτοκαλίδη. Εσείς πότε ξεκινήσατε;

- Πορτοκαλίδης: Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ μου ποδόσφαιρο. Είμαι φίλαθλος. Αλλά επειδή τότε το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό ας μορφώθηκε ο κόσμος στο ποδόσφαιρο έμεινε πολύ πίσω. Η ζωή μου όλη ήταν πολύ δουλειά και ξεκούραση να γυρίζω την Ελλάδα όλη. Και να πηγαίνω στα χωριά στην Άρτα π.χ. και ο κόσμος να μας πειράζει να μας λένε 4 θα φάτε. Πηγαίναμε με τα κασκόλ, 50 αυτοκίνητα ουρά, μαζί συν τα πούλμαν και μετά όταν γυρίζαμε κι είχαμε κερδίσει 1-0 την Άρτα, να βγαίνει ο κόσμος να μας ζητάει τα κασκόλ. Τι μεγαλύτερη χαρά κι ευχαρίστηση απ’ αυτό; Μεγάλη ανακούφιση και να γυρίζεις όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν άφηνα τη δουλειά μου με τίποτε. Δούλευα πολλές ώρες πάντα γιατί από μικρό παιδί είχα δικιά μου δουλειά  αλλά όταν έπαιζε ο ΙΚΑΡΟΣ Τετάρτη ή ήταν για έξω είχε παύση εργασίας. Μόνο για εκεί. Παράγοντας έγινα επειδή με θυμόντουσαν που ήμουν φίλαθλος πάντα. Ο κ. Παναγιωτίδης και οι άλλοι με θυμόντουσαν και μου πρότειναν να γίνω παράγοντας στον ΙΩΝΙΚΟ κι έτσι ξεκίνησα κι έγινα παράγοντας.

- Πανόραμα: Εσείς κ. Δεσποτόπουλε, μας είπατε τα καινούργια αλλά πέστε μας και τα παλιά.

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Εγώ γεννήθηκα και γαλουχήθηκα στο σωματείο που λέγεται ΝΕΑΠΟΛΗ. Ξεκίνησα το 1974 σαν ποδοσφαιριστής. Ήμουν τότε 13 χρόνων. Επειδή, όμως, ταυτόχρονα δούλευα από 13 χρόνων -φανοποιία-βαφή- οι ανάγκες τότε κι επειδή δεν υπήρχαν και προβολείς με ανάγκασαν να μην μπορώ να κάνω σταδιοδρομία ποδοσφαιριστή. Οι ανάγκες του σπιτιού ήταν πιο σημαντικές κι έτσι σταμάτησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο μετά από 3 χρόνια χωρίς να έχω κάνει τίποτε το ιδιαίτερο. Όμως, δεν σταμάτησα να παρακολουθώ την ομάδα μου. Κι όταν λέω να την παρακολουθώ εννοώ να την παρακολουθώ μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Σ’ όλες τις εκδηλώσεις. Εκείνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν ότι όταν πράγματι πήγα φαντάρος κι επειδή έτυχε να είμαι σε κάποιο στρατόπεδο του λεκανοπεδίου της Αττικής, κοντά εδώ, το πούλμαν της ομάδας όταν έφευγε να παίξει εκτός έδρας πέρναγε από το στρατόπεδο και μ’ έπαιρνε. Με θεωρούσαν σημαντικό φίλαθλο. Μετέπειτα, μετά το στρατιωτικό μου, λόγω της αγάπης μου γι’ αυτήν την ομάδα, επειδή είμαι και τοπικιστής δημιούργησα με την βοήθεια του Γιώργου  του Σαρρίκη, του τότε προέδρου της ΝΕΑΠΟΛΗΣ από τα ψέματα με κάποιους συμμαθητές από το Γυμνάσιο δημιουργήσαμε την ομάδα βόλεϊ της Ν. Ιωνίας. Είναι η ομάδα που μετέπειτα έγινε η συγχώνευση με την Ν. ΙΩΝΙΑ και σήμερα λέγονται ΙΩΝΕΣ. Αυτό είναι το ξεκίνημά μου στα διοικητικά του Συλλόγου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ

- Πανόραμα: Τι θυμόσαστε από το βόλεϊ;

- Μαν. Δεσποτόπουλος: Θυμάμαι ότι 2 χρόνια -επειδή ότι έκανα το αγαπούσα πάρα πολύ και ήθελα να το τελειώνω, ασχολήθηκα με τις ακαδημίες του βόλεϊ και θυμάμαι ότι σε 3 πρωταθλήματα Αττικής, η ομάδα της ΝΕΑΠΟΛΗΣ βγήκε στις κατηγορίες εφήβων, παίδων και παμπαίδων 3 φορές πρωταθλήτρια. Ήταν το 85, 86 . Μετά ασχολήθηκα με τα διοικητικά πιο βαθιά. Το 1992-93, την περίοδο εκείνη ήμουν γενικός αρχηγός στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έκτοτε, μετά το 1996 ξανά ασχολήθηκα με τα διοικητικά και μέσα απ’ αυτές τις δραστηριότητες, θεωρώ, ότι το σημαντικότερο που έχει γίνει στο χώρο είναι ότι μπορέσαμε και φέραμε κοντά μας έναν άνθρωπο, τον σημερινό πρόεδρο, νυν πρόεδρο της ΝΕΑΠΟΛΗΣ, τον Σόλωνα τον Γιαγλόγλου, ο οποίος θεωρώ ότι δύναται να γίνει ο αναμορφωτής του ποδοσφαίρου στην Ν. Ιωνία. Είναι ένας υγιής άνθρωπος, είναι ένας υγιής επιχειρηματίας, ένας υγιής οικογενειάρχης και πάνω απ’ όλα αγαπάει πολύ την Ν. Ιωνία και θέλει να κάνει πραγματικότητα αυτό που ήταν την δεκαετία του 70. Δηλαδή, μία πανίσχυρη ομάδα στο χώρο της Ν. Ιωνίας. Κι εμείς, όλοι μαζί προσπαθούμε το όραμα το δικό του να το κάνουμε κι εμείς όραμα δικό μας. Δεν υπάρχει φιλοδοξία άλλη παρά μόνο αυτή. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο μεταίχμιο να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες να βγει κάτι καλό. Τέλος, να κάνουμε μια αναφορά σ’ αυτούς που συμμετέχουν σ’ αυτή την συγχώνευση. Δηλ. έχουμε τον πρόεδρό μας τον Σόλωνα τον Γιαγλόγλου, είναι ο αντιπρόεδρος ο Μανόλης ο Μακρίδης ο οποίος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος στον Α.Ο.ΝΕΑΠΟΛΗΣ, είναι ο Σιαφάκας ο 2ος αντιπρόεδρος που ήταν και πρόεδρος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ και στον ΙΩΝΙΚΟ, δηλ. παράγοντες που έχουν εύσημα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γενικός Γραμματέας είναι ο Κυριάκος ο Χαμαλίδης, ταμίας είναι ο Χρήστος ο Κάκκος, ειδικός Γραμματέας είναι ο Χρήστος ο Μπαντές, Γενικός αρχηγός είμαι εγώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, Γενικός Έφορος ο Κώστας ο Πορτοκαλίδης, τα υπόλοιπα μέλη είναι στην επιτροπή δημοσίων σχέσεων είναι ο κ. Δουρίδας Νίκος, είναι ο Μάκης ο Τσαούσης , είναι ο Χρήστος ο Ξανθόπουλος , στις υποδομές είναι ο  Μίμης ο Αργυρόπουλος μαζί με τον Ξανθόπουλο, ο Χάρης ο Ντούνας, ο Κώστας ο Βουγιούκας κ.α. Προπονητής μας στην ένωση είναι ο Βαγγέλης ο Φριλίγκος, προπονητής στο Βυζάντιο είναι ο Χρήστος ο Κωττάκης, στην Ελευθερούπολη είναι ο Άρης ο Ντάνιας

<< Προηγούμενο
Καταχωρήθηκε την: 19/04/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!