Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Αθλητικά Συνέδρια ΟΑΚΑ 
Αθλητική

(Άρθρο στην τοπική εφημερίδα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ)

 

1o αθλητιατρικό συνέδριο στο ΟΑΚΑ

 

 

Aθλητές, Γυμναστές, αθλητίατροι, προπονητές και γενικότερα παράγοντες του Ελληνικού αθλητισμού, κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Ο λόγος ήταν το απόλυτα επιτυχημένο 1ο Αθλητιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός Ν. Ιωνίας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Συνέδριο ξεκίνησε το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 9:00 το πρωί με πρώτο θέμα τον «Πρόσθιο Χιαστό Σύνδεσμο Γόνατος», αντικείμενο που απασχολεί και προβληματίζει τους περισσότερους αθλητές και αθλητίατρους σήμερα. Συντονιστής στο πρώτο αυτό «στρογγυλό τραπέζι» ήταν ο χειρούργος-ορθοπεδικός και πρόεδρος της Επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου, Νικόλαος Πισκοπάκης και συνομιλητές ο επίσης χειρούργος - ορθοπεδικός Παναγιώτης Βαλλιανάτος και ο φυσιοθεραπευτής και Δ/ντής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Νικόλαος Πανταζής. Διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο θέμα συζήτησης, «η Προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για παγκόσμια αθλητική διοργάνωση», στο οποίο και υπήρξε και διεθνής συμμετοχή. Συντονιστής ήταν ο αθλητίατρος και αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, ¨Όμηρος Εμμανουηλίδης (και ψυχή της διοργάνωσης όπως πολλοί υποστήριξαν) ενώ συνομιλητές ο εργοφυσιολόγος - προπονησιολόγος και καθηγητής παν/μίου στη Ρώμη Carmelo Bosco, ο προπονησιολόγος Εθνικών Ομάδων FGCI και καθηγητής Πανεπιστημιακής σχολής στη Ρώμη Stefano d’ Ottavio, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Επίκουρος καθηγητής χειρούργος - ορθοπεδικός Αργύρης Μήτσου. Η πρώτη ημέρα συνεχίστηκε με άλλα θέματα όπως η αθλητική δραστηριότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία και ό,τι αυτή προϋποθέτει και έκλεισε με συζήτηση στις 7:00 το απόγευμα.

Η δεύτερη μέρα, Κυριακή, αφορούσε κατά ένα μεγάλο μέρος τις γυναίκες και τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου οργανισμού σε σχέση με την αθλητική δραστηριότητα. Το θέμα με το οποίο έληξε το διήμερο του Αθλητιατρικού Συνεδρίου, απετέλεσε αφορμή για την ενεργή συμμετοχή του κοινού με την υποβολή ερωτήσεων προς τους συνέδρους. «Η συμβολή των φυσιολογικών υποστηρικτών στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης» ή με άλλα λόγια, με ποιους τρόπους ο αθλητής διατηρεί και αυξάνει την αντοχή και την αγωνιστική του αποτελεσματικότητα. Το πολύ γνωστό σε όλους μας «doping» προβληματίζει αθλητές και αθλητικούς παράγοντες και η συγκεκριμένη συζήτηση φυσικά δεν είχε σκοπό να δώσει λύση στο ζήτημα αλλά να παρουσιάσει πολύπλευρα το θέμα. Περίπου στις 2:00 το μεσημέρι της Κυριακής έγινε η τελετή λήξης του Συνεδρίου και απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους συνέδρους. Όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Παντελής Χατζηϊωάννου «οι τιμητικές πλακέτες απονέμονται εις ανάμνηση της ουσιαστικής συμμετοχής όλων στο Συνέδριο, αλλά και για να υπενθυμίσουν την επόμενη συμμετοχή σας στο 2ο Αθλητιατρικό».

Μετά την τελετή λήξης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής έδωσαν τις δικές τους σκέψεις και συμπεράσματα:

Νικόλαος Πισκοπάκης: «Δεν ξέρω αν δώσαμε τις επιστημονικές γνώσεις που ήθελε ο κόσμος, αυτό το κρίνουν οι σύνεδροι. Αλλά αυτό που σίγουρα πετύχαμε είναι ένα ερέθισμα σε αθλητές, προπονητές και κυρίως στην πολιτεία για να στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα τον ελληνικό αθλητισμό, έτσι ώστε να μην παραμείνει σε νηπιακή μορφή. Τόσο οι δήμοι, όσο και οι αθλητικοί παράγοντες να υποστηρίζουν τέτοιες προσπάθειες χωρίς αντιπαλότητες, επιστημονικές ή πολιτικές».

Όμηρος Εμμανουηλίδης: «Η εμπειρία χωρίς την επιστήμη είναι σαν ένα καράβι χωρίς πυξίδα που δεν ξέρει ποτέ σίγουρα πού θα φτάσει. Μέσα απ’ αυτό το συνέδριο η αθλητική επιστήμη με τις εισηγήσεις και το διάλογο δίνει μια πορεία στον αθλητισμό».

Αξίζει, λοιπόν, να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Α.Ο. κ.κ. Ν. Βουρβουλάκη και Π. Χατζηϊωάννου, στον διευθυντή του Α.Ο. κ. Παπασταθόπουλο και σε όλους τους γυμναστές.

 

 ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ

 

 

Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο αθλητιατρικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας (1990) με την αιγίδα και της Γ.Γ. Αθλητισμού. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επιστήμονες από όλο το φάσμα της αθλητιατρικής (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, αλλά και προπονητές, όπως και πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής).

Στο συγκεκριμένο συνέδριο ανέπτυξαν τις απόψεις τους τόσο Έλληνες, όσο και ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και οι Λ. Νικολάου, Καλιγκάρι Αλφρέντο, Ν. Πισκοπάκης, Ο. Εμμανουηλίδης και Ν. Πανταζής. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους γνωστοί προπονητές όπως ο Μάκης Δενδρινός, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

(Από Ρεπορτάζ εφημερίδων)Καταχωρήθηκε την: 16/02/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!