Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Αθλητικός Οργανισμός - Ένας Πρόεδρος Θυμάται 
Αθλητική

(Συνέντευξη στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΓΟΡΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 2002)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Ένας Πρόεδρος θυμάται...
Συνέντευξη με τον Παντελή Χατζηϊωάννου
(τ. δημ. σύμβουλος, τ. πρόεδρος Αθλητ. Οργανισμού)

Μπορεί ο Παντελής Χατζηϊωάννου να είναι ένας από τους γνωστούς οδοντίατρους στην Ν. Ιωνία, αλλά ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει από την αθλητική του δραστηριότητα και το ενδιαφέρον του για τα αθλητικά της πόλης. Από τους παράγοντες του Ο.Φ.Ν. ΙΩΝΙΑΣ και από τους προέδρους που πέρασαν από τον Αθλητικό Οργανισμό της Ν. Ιωνίας, ο άλλοτε νεαρός ποδοσφαιριστής της ΕΛΠΙΔΑΣ συνεχίζει την παρουσία του στα Αθλητικά Δρώμενα. Τον συναντήσαμε στα ιατρείο του και κουβεντιάσαμε για τον Αθλητικό οργανισμό του τότε και του τώρα, για τους Ολυμπιακούς του 2004, για τους προπονητές και γονείς, για την πραγματικότητα του σήμερα.

Π. Χατζηϊωάννου:  Ο Αθλητικός οργανισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Γιατί επί πολλά χρόνια ήμουν πρόεδρος στον αθλητικό οργανισμό, γιατί με την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό ήμουν πάντα και στον αθλητικό οργανισμό. Ο αθλητικός οργανισμός βοήθησε πιστεύω όλα τα σωματεία, ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε.

Πανόραμα: Τι δυνατότητες όμως και τι ανάγκες είχε;

Π. Χατζηϊωάννου:  Οι ανάγκες πάντα είναι πολύ μακριά από τις δυνατότητες. Εάν το βάζαμε στο πλαίσιο «τι ανάγκες  έχετε να σας τις λύσουμε», θα έπρεπε να έχουμε τριπλάσιο και πενταπλάσιο budget στον αθλητικό οργανισμό. Εάν το βάζαμε στο πλαίσιο «σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε, βοηθάμε», ναι, με τις δυνατότητες που είχαμε βοηθήθηκαν τα σωματεία. Μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα. Φταίνε πολλοί παράγοντες που δεν έγιναν. Δεν το εξετάζουμε τώρα, αλλά δεν μπορεί κανένα σωματείο να βγει και να πει ότι ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου Ν. Ιωνίας, από τότε που ιδρύθηκε μέχρι τώρα, δεν το έχει βοηθήσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο, με κάθε τρόπο.

Πανόραμα: Ποιος είναι ο άλφα, ποιος ο βήτα. Δηλαδή τι είδους βοήθεια μπορεί να προσφέρει;

Π. Χατζηϊωάννου: Βοήθεια είτε οικονομική, βοήθεια είτε γηπεδική, βοήθεια είτε προπονητική, με κάθε  τρόπο που ο αθλητικός οργανισμός μπορούσε να βοηθήσει, βοήθησε όλα τα σωματεία,

της Ν. Ιωνίας. Θα μπορούσε να έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Πανόραμα:  Σε ποιους τομείς;

Π. Χατζηϊωάννου:  Σε όλους τους τομείς θα μπορούσε να έχει βοηθήσει περισσότερο. Θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ περισσότερα πράγματα για τις υποδομές τις γηπεδικές στην Ν. Ιωνία. Δεν τις έκανε.

Πανόραμα:  Γιατί;

Π. Χατζηϊωάννου:  Γιατί φταίμε όλοι. Φταίω και γω, φταιν κι άλλοι. Φταίμε όλοι.

Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ & Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ

Πανόραμα: Πώς;

Π. Χατζηϊωάννου: Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι η Ν. Ιωνία που είναι δίπλα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μην έχει μια μεγάλη μερίδα του λέοντος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να μην έχει ένα γήπεδο που να δεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποτε εμείς όταν είμαστε Διοίκηση στον Δήμο, είχαμε βάλει το γήπεδο στην Ολυμπιάδα του 2004. Είχε προταθεί. Μετά χάθηκε. Είχε προταθεί να αξιοποιηθεί και το κλειστό γυμναστήριο. Είχαν προταθεί πολλά πράγματα. Είχαν μπει σ’ένα προγραμματισμό, μετά ο προγραμματισμός άλλαξε, χάθηκε τελικώς.

Πανόραμα:  Γιατί αυτό; Μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες;

Π. Χατζηϊωάννου:  Στην ολιγωρία των παραγόντων, μηδενός εξαιρουμένου, και του εαυτού μου, και στην άγνοια αν θέλετε, των κρατικών υπηρεσιών και του 2004.

Πανόραμα:  Άγνοια;

Π. Χατζηϊωάννου:  Ε ναι, γιατί όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας καταπληκτικός χώρος δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο, το γήπεδο του Ικάρου, που μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε σαν χώρο και να κάνουμε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να βάλλουμε ένα γήπεδο, το οποιοδήποτε. Εμείς το είχαμε βάλει τότε όταν είχαμε κάνει κάποιες πιέσεις. Και είχε μπει, είχε προγραμματιστεί να είναι γήπεδο hockey επί χόρτου, το οποίο θα έμενε μετά για γήπεδο ποδοσφαίρου, για τις ομάδες της Ν. Ιωνίας. Και είχαμε βγάλει και το κλειστό γυμναστήριο το οποίο θα ήταν κλειστό γυμναστήριο βοηθητικό για το TAE KWO DO. Αυτά χάθηκαν στην πορεία, και βέβαια, υπήρχε μία ολιγωρία που συνεχίστηκε και μετά. Όμως το κράτος σαν κράτος που κάνει τον προγραμματισμό, που βλέπει τις ανάγκες της Ολυμπιάδας, που έχει όλα αυτά τα προβλήματα, που όπου και αν πάει αυτή τη στιγμή ξεσηκώνει κόσμο, γιατί υπάρχουν τοπικά προβλήματα, γιατί υπάρχουν υπερτοπικά προβλήματα, γιατί υπάρχουν προβλήματα πράσινου, γιατί υπάρχουν οικολογικά προβλήματα, αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να έχει ένα χώρο τέτοιο, μέσα στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων και να μην τον εκμεταλλεύεται. Ας μην ενδιαφερθεί κανείς από την Ν. Ιωνία. Να έρθει εκείνη και να πει ...επ...εδώ υπάρχει ένα γήπεδο, υπάρχει τεράστια δυνατότητα να γίνουν ορισμένα πράγματα. Γιατί να κάνουμε γήπεδα στον Αγιο Κοσμά με επιχωματώσεις και να μην κάνουμε εδώ.

Πανόραμα:  Εδώ τι θα μπορούσε να γίνει;

Π. Χατζηϊωάννου:  Θα μπορούσε να γίνει ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο για πολλά αθλήματα. Να γίνει μία σάλα τεράστια στο κλειστό γυμναστήριο, ένα κλειστό γυμναστήριο μεγάλο στο γήπεδο του Ικάρου και να στεγάσει ένα από τα αθλήματα αυτά που είναι εδώ, π.χ. το handball. Τώρα το γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας μπήκε για να γίνει βοηθητικό του handball στην Ολυμπιάδα του 2004. Θα γίνουν αλλαγές, θα γίνει τροποποίηση του γυμναστηρίου και τέτοια. Γιατί να μην υπάρχει και ένα αντίστοιχα μεγάλο γυμναστήριο σε μια πόλη που θεωρητικά είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες στην Ελλάδα, έτσι; Και έχουμε ένα γυμναστήριο το οποίο είναι τόσα χρόνια από τον Κ. Κουλούρη, από το 1982. Γιατί να μην γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο εδώ πέρα που να αναλάβει ένα άθλημα, το handball, το basket, το voley. Στον Ίκαρο, ας πούμε το γήπεδο του ποδοσφαίρου να γίνει hockey, δίπλα να γίνει κλειστό γυμναστήριο. Δεν έχουν καταλάβει και κανένας δεν το συζητάει και απορώ πως δεν το συζητάνε, ότι η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας μήνας. Aλλά γι’ αυτόν τον μήνα θα πρέπει να δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ γίνεται ένας οργασμός αθλητικός, οργασμός ανθρώπων οι οποίοι θα έρθουν στην Ολυμπιάδα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Ολυμπιάδα με τον άλφα ή βήτα τρόπο, μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές, τα πάντα, και ότι όλα αυτά τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων θέλουν και τα αντίστοιχα προπονητήριά τους. Δεν μπορεί δηλαδή να φέρεις τις ομάδες που θα παίξουν volley ή τις ομάδες που θα παίξουν handball και να τους πεις κάντε εδώ προπόνηση. Δεν θα βγαίνει, θα πρέπει να κάνεις και κάπου αλλού, και κάπου αλλού. Να μοιραστεί η πίτα για να μπορείς και εσύ σαν χώρα να δείξεις κάτι το διαφορετικό. Ε, αυτό θα μπορούσε να γίνει στη Ν. Ιωνία.

Πανόραμα:  Ναι, είπατε λοιπόν εκεί, δίπλα..., τι υπάρχει δίπλα που θα μπορούσε......

Π. Χατζηϊωάννου:  Στον ίδιο χώρο, επειδή είναι τεράστιος, θα μπορούσε να γίνει ένα καταπληκτικό γυμναστήριο κλειστό, για να περιλάβει ένα από τα αθλήματα της Ολυμπιάδας. Να γίνει έξω από το γήπεδο του ποδοσφαίρου, γήπεδο hockey επί χόρτου που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να παραμείνει στην Ν. Ιωνία για τις ομάδες τις ποδοσφαιρικές, να γίνουν βοηθητικά γήπεδα, να γίνει ένα κολυμβητήριο βοηθητικό αν θέλετε, που είναι πολύ κοντά με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, και οι ξένοι που θα έρθουν εδώ θα έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν για να κάνουν προπόνηση, γιατί δεν είναι η προπόνηση της ημέρας, είναι η προπόνηση μηνών πριν για να φθάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και εδώ όταν θα έρχονται για να γίνονται διάφορα τουρνουά, δεν θα μας φθάνουν αυτά που έχουμε. Γιατί αυτά που έχουμε δεν είναι τίποτα. Είναι πάρα πολύ λίγα. Εύχομαι έστω και τώρα να το καταλάβουμε και να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα.

Πανόραμα:  Αυτό εδώ το γυμναστήριο τι γίνεται;

Π. Χατζηϊωάννου:  Το κλειστό γυμναστήριο κάτω; Αυτό θα είναι βοηθητικό. Θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν βοηθητικό του handball.

Πανόραμα: Γίνονται ήδη κάποιες εργασίες;

Π. Χατζηϊωάννου:  Όχι. Απλώς έχει λεχθεί ότι θα ξεκινούσαν το καλοκαίρι του 2002.

Πανόραμα: Ολιγωρία λοιπόν από την μία πλευρά και άγνοια από την άλλη, και έλλειψη ενδιαφέροντος από τους πιο υψηλά ιστάμενους.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ  

Π. Χατζηϊωάννου:  Ναι, συνήθως στην Ελλάδα το κάθε πράγμα που κινείται, έχει έναν που το κινεί και θα πρέπει να έχεις γνωστό αυτόν που το κινεί. Γιατί αν δεν έχεις αυτόν που το κινεί, μένεις ακίνητος.

Πανόραμα:  Ωραίο αυτό. Λοιπόν τώρα πάλι, τι θα μπορούσε να κάνει;

Π. Χατζηϊωάννου:  Θα μπορούσε να φτιάξει καλύτερες εγκαταστάσεις για τις ομάδες, θα μπορούσε να βοηθήσει με προπονητές ή τους προπονητές των ομάδων, που το κάνει, δεν είναι μόνο το τι θα μπορούσε να κάνει. Είναι φιλοσοφία, είναι πώς βλέπεις την λειτουργία του αθλητικού οργανισμού. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις γιατί θα πω στενάχωρα πράγματα. Αλλά θα ήθελα να πω ένα πράγμα. Η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής άλλαξε και τον αθλητικό οργανισμό. Ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου της Ν. Ιωνίας επί των ημερών μας ήταν στους τρεις καλύτερους αθλητικούς οργανισμούς της Ελλάδας (1990-98).

Πανόραμα: Έκτοτε;

Π. Χατζηϊωάννου:  Θυμάμαι ήταν στους καλύτερους τρεις αθλητικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Έδινε τα φώτα του σε ότι καινούργιο εκινείτο στο χώρο των αθλητικών οργανισμών. Είχε κάνει σπουδαία πράγματα. Τεράστια πράγματα. Δηλαδή, τα αναπολώ και συγκινούμαι και έτσι με πιάνει από την άλλη και το γαμώτο. Είχαμε στήσει αθλητιατρικά συνέδρια. Κάθε χρόνο κάναμε αθλητιατρικό συνέδριο. Ξεκίνησε παναττικό, μετά έγινε πανελλήνιο και μετά έγινε διεθνές.

Πανόραμα: Πόσα τέτοια συνέδρια οργανώθηκαν συνολικά;

Π. Χατζηϊωάννου: Τα πρώτα που έγιναν ήταν κάθε χρόνο και ήταν συνέδρια για την Αττική, εντός της Αττικής. Μετά έγιναν δύο πανελλήνια και μετά έγιναν δύο διεθνή. Κάθε δύο χρόνια μετά για να έχει και κάποια αίγλη. Με 1000 συνέδρους, με επιστήμονες από Σουηδία, Ιταλία...Μετά, ήταν ο πρώτος και ο μόνος από τότε Δήμος που έχει τολμήσει να κάνει μια τεράστια έρευνα για την σκολίωση και την κύφωση στα παιδιά, όπου με την βοήθεια της κλινικής σκελετικών αλλοιώσεων του ΚΑΤ και με τον Διευθυντή Κον Βαλαβάνη τότε, σε συνεργασία, εξετάσαμε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Ν. Ιωνίας για κύφωση, σκολίωση. Ξεχωρίσαμε τα περιστατικά στα οποία υπήρχε κύφωση, σκολίωση. Ξεχωρίσαμε αυτά τα παιδιά τα οποία έχρηζαν άμεσης παροχής βοήθειας για αποκατάσταση, έγινε η αποκατάσταση με ειδικευμένους γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, σε πισίνες, με οτιδήποτε χρειαζόταν, ήταν παγκόσμιο πρότυπο, νομίζω, τότε, αυτός ο έλεγχος για τις σκελετικές αλλοιώσεις στην Ν. Ιωνία. Βγήκαν συμπεράσματα τα οποία γράφτηκαν σε βιβλίο και αναφέρθηκαν. Έγιναν πολλά τέτοια πράγματα, τα οποία δυστυχώς έχουν λείψει από την Ν. Ιωνία.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Πανόραμα:  Σταμάτησαν και τα συνέδρια;

Π. Χατζηϊωάννου:  Σταμάτησαν όλα δυστυχώς. Και δεν μιλάμε για τουρνουά και τέτοια, τα οποία ήταν σε καθημερινή βάση. Ήταν ο πρώτος Δήμος που τόλμησε και έκλεισε κεντρική Λεωφόρο για να κάνει το three and three στην Ελλάδα. Κάναμε πάρα πολλές εκδηλώσεις και είχαμε τον αθλητικό οργανισμό κόσμημα. Στεναχωριέμαι γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει όραμα, δεν έχει δυνατότητες, δεν έχει ανησυχίες, δεν έχει βλέψεις, δεν έχει στόχους, δεν έχει τίποτα. Έχει ισοπεδωθεί και πάει για διάλυση. Αυτό είναι κακό για τον αθλητισμό.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ

Πανόραμα:  Μπορεί να γίνει κάτι; Πως βλέπετε τα πράγματα;

Π. Χατζηϊωάννου: Εγώ είχα πει κάποτε, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, φιλοσοφία, και αν δεν τον έχεις αγαπήσει, καλύτερα να τον αποφύγεις. Του κάνεις κακό. Και το κακό δεν είναι αμφίδρομο, να πάθεις και εσύ κακό. Ο αθλητισμός, μόνο εκείνος τραβάει τα δεινά. Θάπρεπε λοιπόν αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε οποιοδήποτε επίπεδο, να τον έχουν αγαπήσει πρώτα και μετά να αποδέχονται τις θέσεις. Αν δεν το αγαπάς το αντικείμενο, απέφυγέ το. Καλύτερα θα έπρεπε να το έχουμε αποφύγει. Έχουμε μια προ-Ολυμπιακή περίοδο, όπου το όραμα, ο στόχος ο δικός μας, σαν διοικούντες στην Ν. Ιωνία, είναι να κατορθώσουμε να ακουστεί η πόλη μας όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ολυμπιάδα του 2004. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για όλους μας, ένας αθλητής μας να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ολυμπιάδα και νομίζουμε θα ήταν τιμή και για όλη την πόλη. Και το όραμα και οι στόχοι μας αυτή τη στιγμή είναι για κει, είναι για την Ολυμπιάδα του 2004.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Πανόραμα:  Ποιόν βλέπετε; Πιο κοντά δηλαδή στο να ακούσει τον Εθνικό μας Ύμνο;

Π. Χατζηϊωάννου: Έχουμε πολλά παιδιά στην Ποδηλασία που νομίζω ότι αν τα βοηθήσουμε και βοηθηθούμε και εμείς για να τα βοηθήσουμε λίγο, είναι ικανά να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί. Θέλουν λίγο σπρώξιμο.

Πανόραμα: Τι σπρώξιμο θέλουν;

Π. Χατζηϊωάννου: Θέλουμε περισσότερη βοήθεια οικονομική από τον Δήμο.

Πανόραμα:  Ποιο είναι το ποσό που ζητάτε;

Π. Χατζηϊωάννου: Δεν το βάζω σαν ποσό. Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε, φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο Δήμος. Θα πρέπει να γίνει τώρα, να καταλάβει και ο ίδιος ο Δήμος και ο τωρινός και ο μελλοντικός, ότι θα πρέπει να βοηθείται πολύ περισσότερο ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ένα σωματείο σαν τον ΟΦΝΙ που κάθε μέρα, αν ανοίξετε μια εφημερίδα, κάπου θα διαβάσετε για την Ν. Ιωνία. Έχει στίγμα, έχει αφήσει το στίγμα του και λειτουργεί. Θα περιμέναμε πολύ περισσότερη βοήθεια από τον εμπορικό κόσμο της Ν. Ιωνίας και τους επαγγελματίες της Ν. Ιωνίας, γι’ αυτό ξεχώρισα και τον Σπύρο Παζαρόπουλο, που είναι μέγας χορηγός μας. Δεν είναι δυνατόν οι έμποροι να ζουν στην κυριολεξία στην Ν. Ιωνία και απ’την Ν. Ιωνία, γιατί ζουν στην κυριολεξία από την Ν. Ιωνία, οι δουλειές τους είναι εδώ, τα χρήματα που παίρνουν είναι από Ιωνιώτες, άσχετα αν είναι Ιωνιώτες ή όχι, ζουν όμως και ζουν από την Ν. Ιωνία, και να μην προσφέρουν στην Ν. Ιωνία παρά μόνο ψίχουλα. Θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο χώρος τους έχει ανάγκη, γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσουν. Αλλά και κάτι άλλο το οποίο δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι. Δεν ζητάμε, δεν απαιτούμε χρήματα. Η οποιαδήποτε βοήθεια τους, είναι προβολή κατ’αρχήν γι’ αυτούς και δεύτερον, με τον νέο αθλητικό νόμο, κάθε χορηγία έχει κάποια οφέλη στην επιχείρησή τους. Γιατί να δώσουν κάποια λεφτά να διαφημιστούν κάπου αλλού. Ας πάνε σ’ένα σύλλογο, δεν λέω οπωσδήποτε τον ΟΦΝΙ, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, ας πάνε να βοηθήσουν. Ας γίνουν χορηγοί και τα αντίστοιχα ποσά που θα δώσουν, θα εκπέσουν από την Εφορία τους. Δεν επαιτεί κανένας σύλλογος κάτι. Θέλουμε όμως την βοήθεια τους, εκλιπαρούμε για την βοήθειά τους για να μπορέσουν τα σωματεία και να ζήσουν και να προωθήσουν την Ν. Ιωνία και να αθλούν τα παιδιά. Γιατί τελικά τα δικά τους παιδιά αθλούν.

ΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Πανόραμα: Τα σχολεία τι ρόλο παίζουν στην όλη κατάσταση;

Π. Χατζηϊωάννου: Παίζουν πολύ καλό ρόλο. Υπάρχουν καλές σχέσεις. Από ανέκαθεν ο αθλητικός οργανισμός είχε φροντίσει και είχε κάνει πολύ καλές σχέσεις με τα σχολεία.

Πανόραμα: Υπάρχουν γυμναστές στα σχολεία που θα δουν ένα ταλέντο και θα σας το προτείνουν;

Π. Χατζηϊωάννου: Όχι αυτό δεν γίνεται. Με βάζετε  σε πονεμένες ιστορίες, σε δύσκολα. Είμαι τόσο μέσα στα δρώμενα επομένως είναι και τα παράπονα που βγαίνουν μαζί, αλλά και οι διαπιστώσεις από ορισμένα πράγματα. Δυστυχώς οι γυμναστές που υπάρχουν στα σχολεία, έτσι όπως υπάρχουν στα σχολεία, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα ή μπορούν να προσφέρουν ελάχιστα.

Πανόραμα: Επειδή;

Π. Χατζηϊωάννου: Επειδή δεν είναι εξειδικευμένοι οι γυμναστές. Αλλά κι επειδή αν κάποιος δέσει τον γάιδαρό του, όπως λέμε στην Ελλάδα, νιώθει ότι δεν μπορεί άλλος να τον λύσει και να φύγει. Έχουν λοιπόν όλοι δεμένο τον γάϊδαρό τους κρυβόμενοι πίσω από το Δημόσιο και βέβαια ο καθένας προσπαθεί να ξεφύγει. Φωτεινό παράδειγμα ο Γιώργος ο Σκαρπέτης. Ο άνθρωπος ήταν γυμναστής μου στο γυμνάσιο. Την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Ν. Ιωνία ήμουν μαθητής του. Δεν μπορείτε να σκεφθείτε πόσα πολλά έχει προσφέρει. Θα μας φάει μισή μέρα να σας λέω τι έχει προσφέρει. Τέτοια είναι φωτεινά παραδείγματα και είναι και άλλοι γυμναστές οι οποίοι είναι φωτεινά παραδείγματα, αλλά είναι εξαιρέσεις. Ενώ θα έπρεπε να μην είναι εξαιρέσεις, να είναι το σύνολο.

Πανόραμα: Τι θα ζητούσατε από αυτούς. Δηλαδή κάνοντάς τους μία προτροπή φιλική.

Π. Χατζηϊωάννου: Θα τους έλεγα ότι έχουν στα χέρια τους κάποια παιδιά. Τα παιδιά είναι εύπλαστη ύλη. Τα παιδιά θέλουν κάποιες παραινέσεις για να πάρουν το σωστό δρόμο. Ο σωστός δρόμος για μένα είναι ο αθλητισμός. Ας τα σπρώξουμε στον αθλητισμό πολύ περισσότερο.

Πανόραμα:  Να τους εμπνεύσουμε;

Π. Χατζηϊωάννου: Ακριβώς αυτό. Ας μην είναι ο τυπικός γυμναστής που θα πάει να κάνει 30-35 λεπτά μάθημα ή και δεν θα το κάνει και θα βάλει τα παιδιά να παίξουν, να τρέξουν στην αυλή.

Ας είναι ο γυμναστής αυτός που θα τα ωθήσει και θα τους εμφυτεύσει μέσα τους την αγάπη για τον αθλητισμό και θα τα ωθήσει στον αθλητισμό, στα σωματεία, στα αθλήματα. Και να είναι σίγουροι ότι σε τελική ανάλυση ούτε αυτοί θα χάσουν. Γιατί αν ένα σωματείο δει κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται, αγαπάει, κυνηγάει, σπρώχνει, κάνει, δείχνει, θα τον πλησιάσει και τα κέρδη και τα οφέλη θα είναι αμφίπλευρα. Δεν θα είναι από την μία πλευρά ή από την άλλη, θα είναι αμφίπλευρα. Και ας καταλάβουν ότι ούτε τα σωματεία είναι εχθροί του αθλητισμού ούτε εκείνοι είναι εχθροί. Είναι αλληλένδετα. Θα πρέπει να είναι αλληλένδετα και θα πρέπει να υπάρχει και αμέριστη βοήθεια.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕIΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ

Πανόραμα:  Μία αντίστοιχη φιλική προτροπή στους Ιωνιώτες γονιούς;

Π. Χατζηϊωάννου: Αυτοί που δεν έχουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, να τα φέρουν στον αθλητισμό. Ας είναι τα πιο χονδρά παιδιά, ας είναι τα πιο άσχημα παιδιά, ας είναι τα πιο όμορφα παιδιά, ας είναι τα πιο λεπτά παιδιά. Το παιδί θέλει άθληση. Ας πάνε τα παιδιά στον αθλητισμό και ας τα βάλουνε για να αποκτήσουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Ο αθλητισμός είναι, δεν θα κουραστώ να το λέω ποτέ, είναι φιλοσοφία ζωής. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό. Θα το καταλαβαίνατε αν σας έδινα ένα παράδειγμα ανθρώπων οι οποίοι είναι στον αθλητισμό, ζουν από τον αθλητισμό και δείτε τον τρόπο ζωής τους σε σύγκριση με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ασχολείται καθόλου με αθλητισμό.

Πανόραμα:  Ποιες είναι οι διαφορετικές αξίες;

Π. Χατζηϊωάννου: Και μόνο ο ιδρώτας της φανέλας δείχνει διαφορετική αξία. Και μόνο ο ιδρώτας της φανέλας που έχει ρίξει ο αθλητής, είναι αξία ζωής. Είναι τρόπος ζωής, είναι ανάγκη ζωής και η ζωή σκέτη είναι ο αθλητισμός.Καταχωρήθηκε την: 17/04/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!