Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Αθλητικά Σωματεία του Δήμου Ν.Ιωνίας - «ΑΝΑΤΟΛΗ Α.Γ.Σ» 
Αθλητική

(Παρουσίαση στο έντυπο του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Δ.Ν.Ι 2006)


O  Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ» είναι το μοναδικό σωματείο του Δήμου μας που αναπτύσσει το άθλημα του ΣΤΙΒΟΥ. Ιδρύθηκε το 1996 και ο τίτλος του δόθηκε γιατί, σαν σύλλογος της ιστορικής προσφυγούπολης, αντιπροσωπεύει το στοιχείο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι οι ιδρυτές του Συλλόγου φιλοδοξούν αυτός ο Σύλλογος να μη δύσει ποτέ. Να είναι πάντοτε ΑΝΑΤΟΛΗ.
Το άθλημα του στίβου (του κλασικού αθλητισμού) είναι η κορωνίδα των ολυμπιακών αθλημάτων  και των μεγάλων Ελλήνων Ολυμπιονικών. Είναι το άθλημα που πρεσβεύει την ευγενική άμιλλα. Προϋποθέτει σωματικές και ψυχικές ικανότητες. Είναι δύσκολο άθλημα και απαιτεί πολλές εγκαταστάσεις, εξειδικευμένους προπονητές και πολλά αθλητικά όργανα. Τα αγωνίσματα του στίβου είναι: δρομικά (ταχύτητες, ημιαντοχή, αντοχή, δρόμοι με εμπόδια), άλματα: οριζόντια (μήκος και τριπλούν), και κάθετα (εις ύψος και επί κοντώ), ρίψεις: σφαίρα, σφύρα, δίσκος, ακόντιο, σύνθετα: δέκαθλο και έπταθλο, βάδην μέχρι και 50 χλμ. Με την κατασκευή του Δημοτικού μας Σταδίου και την απόδοσή του στα σωματεία του Δήμου (και τους Δημότες), ο Σύλλογος από το Δεκέμβρη του 2004 απέκτησε επί τέλους εγκαταστάσεις για να αναπτύξει τις δραστηριότητές του και να προπονήσει τους αθλητές του. Το Στάδιο Νέας Ιωνίας περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και στίβο ταρτάν, 400 μέτρων, οκτώ διαδρόμων. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και διεθνών αγώνων. Με βάση το Δημοτικό Στάδιο ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει τα προγράμματά του και έχει απευθυνθεί κατ’ αρχήν στα σχολεία της περιοχής καλώντας τους μαθητές να δοκιμάσουν τη χαρά του κλασικού αθλητισμού. Με έμπειρους προπονητές φροντίζει το κάθε παιδί να βρει το αγώνισμά του. Ο Δήμος μας έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στον κλασικό αθλητισμό. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να προβληθούν. Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί αθλητικοί αγώνες διαφόρων ηλικιών. Η Ομοσπονδία του Στίβου (ΣΕΓΑΣ) δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας καθώς και για το καινούργιο μας στάδιο, που αποτελεί ένα στολίδι για το Δήμο, αλλά και για το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Στο στίβο μπορούν να ασχοληθούν όλα τα παιδιά. Υπάρχουν προς τούτο επίσημες ηλικιακές κατηγορίες για να υπάρχει δικαιότερος και καλύτερος συναγωνισμός και τα αγωνίσματα είναι ανάλογα αυτών των ηλικιών. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο ως ακολούθως: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από 06.00 έως 07.30 το απόγευμα και Σάββατο πρωί από 09.00 έως 11.00. Τα παιδιά ανάλογα με τις υπόλοιπες ασχολίες και υποχρεώσεις τους μπορούν να προπονούνται όσες μέρες έχουν ελεύθερο χρόνο. Ο στίβος είναι η καλύτερη απασχόληση για τα παιδιά. Δυναμώνει το σώμα, αναπτύσσει τις ψυχικές και σωματικές αντοχές τους, τα βοηθάει στην κοινωνικότητα, τους δίνει υψηλά και ευγενικά κίνητρα. Στο στάδιο θα βρει το κάθε παιδί τον προπονητή – δάσκαλο, τον καλό φίλο, το ωραίο περιβάλλον. Το παιδί εκπαιδεύεται στο «ευ αγωνίζεσθαι». Η νίκη στο στίβο (αλλά και στη ζωή) έρχεται μετά από αγώνες. Αρκετές φορές οι αγώνες έχουν μεγαλύτερη αξία από τη νίκη.
 Οι αθλητές και οι αθλήτριες της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» έχουν επανειλημμένα διακριθεί σε τοπικούς και πανελλήνιους αγώνες, αποσπώντας έπαθλα και βαθμούς που κατατάσσουν το Σύλλογο σε περίοπτη θέση. 
 Ο Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» παράλληλα με τις αθλητικές ασχολίες του σωματείου συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες του Δήμου. Είναι συνδιοργανωτής:
1) στον αγώνα δρόμου « Ο ΓΥΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ», (που διοργανώνεται κάθε Μάρτιο, και είναι αφιερωμένος στους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές), 2) στους αγώνες για όλα τα σχολεία του Δήμου (που διοργανώνονται επί 18 χρόνια για τους μαθητές και τις μαθήτριες των 18 Δημοτικών, του Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, των 7 Γυμνασίων και όλων των Νηπιαγωγείων και Νηπιακών Σταθμών του Δήμου) και 3) σε αθλητικές εκδηλώσεις του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας. Μετέχει ακόμα σε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Αστικής Εταιρίας του Δήμου μας: «ΙΡΙΔΑ», που έχει σκοπό της την πρωτογενή πρόληψη από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Σαν πρωτεργάτης και βασικός υποστηρικτής στην κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου, τώρα έχει ως μέλημά του τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, που με τόσες θυσίες κατασκευάστηκαν. Ακόμη φροντίζει μέσω ενεργειών του στην προώθηση της κατασκευής των έργων της Β΄ φάσης του Σταδίου, που είναι η κατασκευή κερκίδων, το κλειστό γυμναστήριο και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Κώστας Τσαγκαράκης,
Αντιπρόεδρος: Δώρα Πίτσιου,
Γεν. Γραμματέας: Κατερίνα Φιολιτάκη,
Ειδ. Γραμματέας: Βασίλης Νεστορίδης,
Ταμίας: Δημήτρης Ζηκίδης,
Γεν. Αρχηγός: Γιάννης Χαρμανίδης,
Γεν. Έφορος: Νίκος Αντωνιάδης,
Δημ Σχέσεις: Γωγώ Πανταζή, Μέλος: Όλγα Ακτύπη, Έφορος Ανδρών: Πρόδρομος Παπαδόπουλος,
Έφορος Γυναικών: Γιώτα Εμμανουηλίδου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία
μπορείτε να
απευθύνεστε:
κ. Γιάννη
Χαρμανίδη:
τηλ.  210  2522803  και κ. Κώστα
Τσαγκαράκη:
τηλ. & fax: 
210 2776493Καταχωρήθηκε την: 18/04/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!