Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Τα μέτρα που έχουν πάρει όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις εις βάρος των εργαζομένων είναι δυσβάσταχτα , παρόλα αυτά δεν αρκούν. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο πήραν και νέα μέτρα που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη, μείωση συντάξεων επίσπευση πλειστηριασμών κ. α. Οι απολύσεις, η απληρωσιά, οι ιδιωτικοποιήσεις κυριαρχούν.

Στον Δήμο μας, με την επιμονή των δυνάμεων της ΔΑΣ, στις παρεμβάσεις στη δημοτική αρχή με την αποφασιστική συμμετοχή των συναδέλφων δρομολογήθηκαν:

·      Η παροχή των μέσων προστασίας (ΜΑΠ), χρειάζεται η επιμονή και αποφασιστικότητα μας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προμήθειας τους....Να δοθεί και το γάλα που οφείλουν στα οκτάμηνα!!!

·       Έγινε πράξη επίσης η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους κηπουρούς.

·      Τα εμβόλια μετά από την επίμονη παρέμβαση μας προμηθεύτηκαν από το Δήμο και ήδη έχουν γίνει εμβολιασμοί στους περισσότερους συναδέλφους. Κλείνουμε τα αυτιά μας σε δηλώσεις των πολέμιων της προμήθειας των εμβολίων όπως ο προηγούμενος αντιδήμαρχος οικονομικών που δηλώνουν ότι τα εμβόλια σαπίζουν στα ψυγεία….

·      Η απόδοση των χρημάτων από τη διεκδίκηση των 176 € σε συναδέλφους που έχουν κερδίσει το δικαστήριο και να σταματήσει η διαδικασία της έφεσης από την πλευρά του Δήμου. Σημαντικά συνετέλεσε σε αυτό η παρουσία των συναδέλφων στο  Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 18/6/2018 που αποφάσισε σχετικά. Χρειάζεται η αποφασιστική μας παρέμβαση για να γίνει το ίδιο για τους συναδέλφους των παιδικών σταθμών από το Δ.Σ. του ΚΕΦΡΕΦΟ.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε αποφασιστικά και μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και του έτους 2018 Στόχος της αξιολόγησης δεν είναι η βελτίωση του υπαλλήλου και των υπηρεσιών που παρέχει, προς όφελος των πολιτών .Είναι απόρροια των μνημονίων. Αρνούμαστε να δοθούν τα προσωπικά μας δεδομένα σε Γαλλική εταιρεία!!Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματος για τα κέρδη των λίγων..

Συνάδελφοι γίνεται καθαρό ότι με την συμμετοχή μας και την επιμονή στις διεκδικήσεις μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Όπως η νίκη των 23 εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που με τον αγώνα και τη συμπαράσταση εργατικών σωματείων του π.α.με. απέτρεψαν την απόλυση τους. Το ίδιο με τους εργαζόμενους στην COSCO. Το σωματείο μας συμπαραστέκεται και ζητά λύση σε κοινή δράση :1. Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μουσικών για τα προβλήματα των μουσικών που εργάζονται στο ωδείο του Δήμου μας  2. με το Σύλλογο Γονέων των παιδικών σταθμών για να γίνει η μεταφορά του πέμπτου παιδ.σταθμού.3.να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας με την λαϊκή..( τήρηση ωραρίου λαϊκής, προστασία της υγείας τους)

Αναδείχνετε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κατακτήσεις όταν συμμετέχουν οι ίδιοι στην διεκδίκηση των προβλημάτων. Αναδείχνετε η ανάγκη να ενισχυθεί περισσότερο η ΔΑΣ για να δυναμώσει η κινητήρια δύναμη της ταξικής διεκδίκησης των προβλημάτων.

Σημαντικό στήριγμα για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Στηρίζει σταθερά τα αιτήματα μας και παρεμβαίνει με προτάσεις και θέσεις στα δημοτικά συμβούλια και όχι απλά με ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή. Η τακτική των ερωτημάτων εφαρμόζετε από άλλες παρατάξεις είτε ΄΄ανεξάρτητους΄΄ _’γυρολόγους.στο Δημοτικό Συμβούλιο που με αυτό τον τρόπο δείχνουν το ΄΄ενδιαφέρον΄΄ τους για τα προβλήματα και δεν εκτίθενται στους εργαζόμενους για τις αντεργατικές τους θέσεις αφού είναι σύμφωνοι με την πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή και πολλάκις από κοινού .την ψηφίζουν.

Δεν είναι τυχαία με βάση την δράση και τις θέσεις μας η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής προς την ΔΑΣ. Αυτή τη φορά είχαμε δήλωση του Δημάρχου ότι δεν θέλει να μιλά με αυτό το σωματείο. Χαιρόμαστε για αυτό που είπε! Ναι εμείς δεν είμαστε ΄΄καλό΄΄ σωματείο, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. για τα καθημερινά αλλά και τα γενικότερα προβλήματα..που φορτώνει στις πλάτες η αντεργατική πολιτική .και ξέρουμε ότι επειδή είμαστε με το δίκιο μας αντιμετωπίζει απαξιωτικά η Δημοτική Αρχή .γιατί όπως και με τα 176ε. Έτσι και με τα δώρα θα απαιτήσουμε να δοθούν όπου υπάρχουν θετικές αποφάσεις. Δεν φταίμε εμείς να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Να τα ζητήσουν! Θα ‘μαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας συμβασιούχων για παραμονή τους στη δουλειά και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Συνάδερφοι, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας για να στηρίζουμε έμπρακτα και να διεκδικούμε μαζί σας λύσεις σε όλα τα δίκαια αιτήματα!!!

Δώστε δύναμη στο σωματείο μας, με την ακόμη ποιο ενεργή συμμετοχή σας!!!

  ΙΟΥΝΗΣ 2018 Καταχωρήθηκε την: 25/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!