Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


26η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

26η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

Το βράδυ της Δευτέρας (20/11), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 26ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης, ρώτησε μεταξύ άλλων: «Αν υπάρχει μελέτη, η οποία έχει γίνει, έχει καταγραφεί το πρόβλημα στην πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου («Ανατόλια») και κατά πόσο έχουμε προχωρήσει στην επίλυσή του;», λαμβάνοντας την απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Παναγιώτη Κωστάκη πως: «Η οδηγία που δόθηκε στον εργολάβο των σχολικών κτηρίων είναι ότι το πρώτο θέμα που θα γίνει είναι η στεγάνωση της πολυγωνικής αίθουσας.», ενώ για το ίδιο ερώτημα ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο εργολάβος ήρθε, είδε και εκτίμησε ότι το κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Δεν μπόρεσε στην περσινή εργολαβία, και το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει στην καινούργια εργολαβία είναι η στεγανοποίηση της αίθουσας.».

 

Επίσης, ο κ. Μανούρης επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Το βενζινάδικο, δίπλα στο Κ.Ε.Π., αρχίζει και γίνεται εστία κινδύνου. Είναι εγκαταλελειμμένο και έχει γίνει εστία παραβατικότητας.», προτείνοντας πως: «Αν γίνεται, να υπάρχει ένα φανάρι που να αναβοσβήνει.», κι ακόμη ρώτησε: «Πού βρισκόμαστε με την εργολαβία των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.», λαμβάνοντας την απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Φώτη Τσομπάνογλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Σχετικά με τη σύμβαση για τα εγκαταλελειμμένα, εμείς είμαστε έτοιμοι από πλευράς Δήμου και περιμένουμε τον ανάδοχο, ο οποίος είναι από τη Λαμία, να κατέβει να μας φέρει την εγγυητική επιστολή και να ξεκινήσει η αποκομιδή.».

 

Αμέσως μετά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου έλαβε τον λόγο, λέγοντας πως: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο αν έχει γίνει κάτι όσον αφορά με τη σίτιση των νηπιαγωγείων και στον κ. Αντιδήμαρχο αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.», ρώτησε επίσης: «Σε ό,τι αφορά στο θέμα του οικοπέδου για την υπηρεσία της Καθαριότητας τι έχει γίνει σε αυτό το θέμα;», ζήτησε να μάθει: «Για το δάνειο που έχει να κάνει με τους λαμπτήρες και την εξοικονόμηση ενέργειας, αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.», επισήμανε πως: «Στο 2ο Γυμνάσιο έχουμε πρόβλημα με τις λάμπες. Δεν υπάρχουν καθόλου, είναι σβηστά τα φώτα.» κι ακόμη αναφέρθηκε «στο πρόβλημα δυσοσμίας στην οδό Σολωμού, που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό», ζητώντας: «Να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να βρεθεί λύση πάνω σε αυτό το θέμα.».

Σχετικά με το οικόπεδο για τον τομέα της Καθαριότητας ο κ. Γκότσης είπε μεταξύ άλλων πως: «Το ψάχνουμε το θέμα με το οικόπεδο. Είχαμε θεωρήσει ότι ήταν εύκολο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.», στο ζήτημα του Δανείου για τον Ηλεκτροφωτισμού ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Συμφωνήσαμε με το Παρακαταθηκών. Είναι γεγονός ότι μας καθυστέρησαν πάρα πολύ για να συμφωνήσουμε. Τελικά κάναμε αυτό που εμείς νομίζουμε ότι είναι σωστό.», προσθέτοντας πως: «Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι και στο επόμενο συμβούλιο θα το εγκρίνουμε για να πάει για διαγωνισμό.», ενώ για το πρόβλημα με τις λάμπες στο 2ο Γυμνάσιο επισήμανε πως: «Στο Γυμνάσιο αυτό, όπως και αλλού, έχουμε κάποια προβλήματα με τον φωτισμό, με τις κλοπές αλεξικέραυνων και με άλλα ζητήματα. Θα τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά και θα τα δούμε.», ενώ στο ζήτημα της δυσοσμίας, είπε μεταξύ άλλων πως: «Για τη δυσοσμία, από τότε που η Ε.Υ.Δ.Α.Π. έπαψε να κάνει ελέγχους, υπάρχουνε παράνομες συνδέσεις. Και δεν είναι εύκολο για τον Δήμο, δεν ξέρουμε και τον τρόπο και δεν ξέρουμε και σε ποιο σημείο είναι το πρόβλημα.», συμπληρώνοντας πως: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το λύσουμε το θέμα αυτό.».

 

Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Καρβουνιάρης ρώτησε «Αν ο Δήμος Ν. Ιωνίας έκανε κάποια ενέργεια σχετικά με τη βοήθεια που ζητήθηκε για τους πλημμυροπαθείς τις Μάνδρας Αττικής και της ευρύτερης περιοχής», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση πως: «Μαζεύουμε ρουχισμό, κουβέρτες και τρόφιμα, και θα τα στείλουμε αύριο-μεθαύριο.».

 

Επίσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Θόδωρος Χαμαλίδης, υπέβαλλαν επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την παράταση του χρόνου εργασίας των συμβασιούχων, ρωτώντας «αν έγιναν αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία μαζί με άλλους Δημάρχους, που έχουν το ίδιο πρόβλημα, για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση, ο οποίος είπε μεταξύ πολλών άλλων πως: «Η θέση η δική μας είναι υπέρ, και είναι διατυπωμένη για μόνιμο προσωπικό. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έμπρακτα, γιατί τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πάρα πολλοί συνάδελφοι, που δούλευαν είτε με σύμβαση έργου είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό τους, πήγε πολλές φορές στα δικαστήρια και έχουμε πάρα πολλά θετικά αποτελέσματα. Επομένως, δεν είναι θεωρητικό το ότι λέμε ότι είμαστε υπέρ του ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουνε μόνιμο προσωπικό και οι εργαζόμενοι να έχουνε μόνιμη δουλειά και έμπρακτα αυτό το πράγμα το έχουμε αποδείξει.», κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Και η Π.Ε.Δ.Α., νομίζω και η Κ.Ε.Δ.Ε., έχουν ζητήσει αυτά τα πράγματα, πιέζοντας τα αρμόδια υπουργία.».

 

Κατόπιν, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ρώτησε μεταξύ άλλων πως: «Εφόσον οι περισσότεροι Δήμοι στο λεκανοπέδιο έχουν υιοθετήσει τις μονοδρομήσεις, έχετε σκοπό να φέρετε ένα τεχνικό πρόγραμμα συγκεντρωτικό για δρόμους όπως η Παναγούλη, η Ελ Αλαμέιν, η Ελευθερίου Βενιζέλου κ.λπ.;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Γκότση πως: «Ο δικός μας Δήμος, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, έχει κάνει κυκλοφοριακές μελέτες για όλες τις γειτονιές του Δήμου. Και έχουν εφαρμοστεί και μονοδρομήσεις κ.τ.λ..» κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Για τους συγκεκριμένους δρόμους δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του ο Δήμος.».

 

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Πρόδρομος Αβακουμίδης, ανέφερε πως: «Πριν περίπου ενάμισι χρόνο ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας είχε εγκαινιάσει έναν παιδικό σταθμό. Σε αυτόν τον παιδικό σταθμό είχε παρουσιάσει ένα πρόσωπο ως μέγα ευεργέτη, ο οποίος, μετά από σχετική έρευνα που είχε γίνει από τον συνάδελφο Κολμανιώτη, εμφανιζόταν στα περίφημα «Πάναμα Πέιπερς». Θέλω να κοινοποιήσω το εξής: Ο κύριος αυτός, που εμφανίζεται από τον Μητροπολίτη ως μέγας ευεργέτης, όχι μόνο «κοσμεί» τα «Πάναμα Πέιπερς», αλλά «κοσμεί» και τα «Παραδείσια Πέιπερς.».», προσθέτοντας πως: «Το λέω αυτό για τον εξής λόγο: Φαίνεται ότι υπάρχουν διαδρομές, οι οποίες, τουλάχιστον ηθικά, εμφανίζονται αμφίσημες για τον άξιο και αγαπητό κύριο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και γι’ αυτό τα αναφέρω. Και επιπλέον θέλω να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο, σε σχέση με το οικόπεδο στον Περισσό, αν η Μητρόπολη έχει κοινοποιήσει κάτι στον Δήμο ή οπουδήποτε στο παραχωρητήριο από την Τράπεζα Πειραιώς; Επειδή κυκλοφόρησε σε μια εκδήλωση, που έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια από τη «Δικέφαλος Α.Ε.», και συγκεκριμένα από τον κ. Ανδριόπουλο, η είδηση ότι ο Μητροπολίτης έχει εξασφαλίσει 11 εκ., ένα τεράστιο ποσό, από το Ίδρυμα «Νιάρχος», αν το έχει δώσει ο Μητροπολίτης στη δημοσιότητα.», για να λάβει την απάντηση του κ. Γκότση πως: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνετε ένα ραντεβού με τον Μητροπολίτη.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εδαφοτεχνικές μελέτες για να ολοκληρώσουν την υπόλοιπη μελέτη. Όταν πάρει την άδεια για τις εδαφοτεχνικές μελέτες, προφανώς θα δείξει και το παραχωρητήριο.».

 

Αμέσως μετά, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστοδούλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), επισήμανε πως: «Στο έργο της Πλατείας Τσαλδάρη, που παραλήφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.», προσκομίζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό. Στους ισχυρισμούς του κ. Χριστοδούλου απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Έχει επισκευαστεί ό,τι έλεγε η μελέτη, ό,τι ήταν απαραίτητο. Τα κομμάτια που δεν είχανε πρόβλημα δεν επισκευάστηκαν. Ο προϋπολογισμός ήταν 30.000, το κόστος του έργου ήταν πολύ μικρότερο, γύρω στις 16.000 πρέπει να ήταν.».

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με πρώτο το θέμα: «Έγκριση ενιαίας μελέτης του τμήματος προμηθειών & διαχείρισης υλικού, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού 441.828.52 ευρώ για τον Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας και των Νομικών του Προσώπων».

Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο κ. Μανούρης διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Εμείς θα το ψηφίσουμε, παρότι μέσα βλέπω ότι είναι και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θα ξανά τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μηχανοργάνωσης. Συνεχίζει εδώ και χρόνια τώρα να λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τον ίδιο τρόπο, αρνούμενοι να τοποθετήσετε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα το βρίσκατε σε ένα οποιοδήποτε περίπτερο, και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το αιτιολογικό που μας είχατε δώσει τότε ότι δεν χωράνε μέσα στον χώρο.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Δίνονται τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά αυτό δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο και τη σωστή λειτουργία. Δεν μπορεί π.χ. να μη καταγράφονται τα προϊόντα του Σαββατοκύριακου και να γίνεται τις Παρασκευές μοίρασμα τροφίμων, που δεν έχουν εισαχθεί πρώτα στην αποθήκη. Όταν είναι ευπαθή τα προϊόντα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ορίζει ο Νόμος. Είναι επί πολλά χρόνια η λειτουργία του ελλιπής και θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί με ασφαλιστικές δικλίδες.».

Επίσης, για το ίδιο θέμα ο κ. Μανούρης είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι  μια  περίπτωση, για την οποία έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα και επανειλημμένα ως προς την πλημμελή λειτουργία της εν λόγω δημοτικής δομής.», συμπληρώνοντας πως: «Το ότι ο υπεύθυνος, κ. Δημήτρης Κυριόγλου είναι έντιμος, σημαίνει ότι μπορείτε να λειτουργείτε εξωθεσμικά και να στηρίζεστε απλά στην εντιμότητά του; Το ίδιο κάνατε στηριζόμενοι σε πρόσωπα και σε μια άλλη περίπτωση (Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή) με τα γνωστά επακόλουθα. Οφείλετε να κατοχυρώσετε θεσμικά τη λειτουργία του, ώστε και ενδεχόμενα παρατράγουδα να αποφευχθούν και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.».

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Μανούρη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί κανονικά, ουσιαστικά. Επί της ουσίας λειτουργεί. Πράγματι, τυπικά, δεν υπάρχει το πρόγραμμα αποθήκης, που λέτε. Όμως, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του προγράμματος που πήραμε. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίσαμε σε αυτό το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α., που λέγαμε, το έχουμε πει και σε άλλα Δ.Σ., που θα έχουμε πρόγραμμα αποθήκης και υπαλλήλους ειδικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Λίγη υπομονή.».

 

Ακολούθως το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα, επί 33 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ενώ αμέσως μετά, συζητήθηκε το θέμα: «Ορισμός ορκωτού ελεγκτή-λογιστή για την οριστική εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης (∆ΕΠΕΑ), ύστερα από υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του παραπάνω θέματος, μεταξύ άλλων ερωτήσεων που τέθηκαν, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μπράτιμος ρώτησε πως: «Τα λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης πώς αποσύρθηκαν και πώς καταστράφηκαν;» για να λάβει την απάντηση του κ. Τσομπάνογλου πως: «Δεν τη θυμάμαι τη διαδικασία, αλλά τότε δεν ήμουν αντιδήμαρχος Οικονομικών.», και στη συνέχεια το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα, επί 33 παρόντων.

 

Επίσης, κατά την 26η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, με 24 ψήφους υπέρ, 3 κατά (Τσουκαλάς, Μαλαγάρη, Χαµαλίδης), επί 33 παρόντων, ενώ 6 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν παρών (Θωµαϊδου, Βλασσάς, Γεωργιάδου, Τσοπανίδης, Χατζησαββίδης, Κουλούρης), εγκρίθηκε ο καθορισμός του συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.), που θα ισχύει από 1-1-2018, που προβλέπει την καταβολή ετήσιου φόρου για τους στεγασμένους χώρους 0,27 €/τ.μ. και για τους μη στεγασμένους χώρους 0,14 €/τ.μ..

 

Επίσης, το Δ.Σ. προχώρησε στη «Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του ύψους των τελών, που επιβάλλονται για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2017», με 27 ψήφους υπέρ και 3 λευκές (Θωµαίδου, Βλασσάς, Γεωργιάδου), ενώ υπήρξε και μία δήλωση παρών (Κουλούρης), επί 31 παρόντων.

 

Στη συνέχεια, στο θέμα για τη «Λήψη απόφασης σχετικά µε τον καθορισμό του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού», μεταξύ όσων ακούστηκαν ξεχώρισε η τοποθέτηση του κ. Μπράτιμου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το έτος 2018 δεν πρόκειται να γίνει ο νέος φωτισμός. Προτείνω, λοιπόν, να γίνει μείωση στα ανταποδοτικά 10%! Και αν δεν γίνει εγώ θα το καταψηφίσω.». Τελικά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να παραμείνουν τα τέλη στα περσινά επίπεδα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 17 ψήφους υπέρ, 6 κατά (Τσουκαλάς, Χαµαλίδης, Μαλαγάρη, Κουλούρης, Καρβουνιάρης, Μπράτιµος) και 7 λευκές (Μανούρης, Λαζαρίδης, Βλάχος, Χριστοδούλου, Θωµαίδου, Βλασσάς, Γεωργιάδου), ενώ δύο δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν παρών (Τσοπανίδης, Χατζησαββίδης), επί 32 παρόντων.

 

Ακολούθησε συζήτηση επί κατατεθείσας επιστολής του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Νικόλαου Μπράτιμου, που αφορούσε στη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Εισηγούμενος του θέματος ο κ. Μπράτιμος ρώτησε να πληροφορηθεί: «Πόσα ρεπό υπήρχαν σαν υπόλοιπο στις 31/12/2016», «Το σύνολο των υπερωριών για το έτος 2016 σε Πράσινο και σε Καθαριότητα.», «Πόσες περιφέρειες υπάρχουν για την αποκομιδή χωριστά για απορρίμματα και χωριστά για ανακύκλωση.», Πόσα άτομα υπάρχουν στο Πράσινο, στην καθαριότητα χωριστά τα πληρώματα χωριστά οδοκαθαριστές, και πόσοι οδηγοί.», «Ημερήσιο τονάζ απορριμμάτων ανακύκλωσης.», «Σε κάθε περιφέρεια πόσα είναι τα εβδομαδιαία δρομολόγια.» και «Πόσα απορριμματοφόρα υπάρχουν και υπόλοιπος μηχανολογικός εξοπλισμός.», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Πιστεύω πως όλα αυτά τα στοιχεία συν ό,τι νομίζετε εσείς θα συντελέσουν στο να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση στο να γίνει καλύτερος ο Δήμος μας.».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Μανούρης, μεταξύ των άλλων παρατηρήσεών του, έθεσε και «ζήτημα επαναπροσδιορισμού των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, ακόμη και των κάδων, από τη στιγμή που είχε πιστοποιηθεί μείωση των σκουπιδιών στους κάδους.», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου, μέσα από αυτόν τον έλεγχο, είναι ότι προκύπτει ότι θα μπορούσε να έχει επαναπροσδιοριστεί ξανά το θέμα των σκουπιδιών με διαφορετικό τρόπο. Επίσης, το κομμάτι της ανακύκλωσης κι αυτό με διαφορετικό τρόπο.».

 

Ακόμη, ο κ. Κουλούρης, σχολίασε το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Με μία λέξη μόνο, απλά με ευκαιρία το θέμα το οποίο έφερε ο συνάδελφος ο Νίκος Μπράτιμος, αποδεικνύεται περίτρανα -κατά τη γνώμη μου- ότι στο προηγούμενο θέμα, όπως έγινε η συζήτηση, είναι αυταπόδεικτο ότι απλά δεν θέλετε να κάνετε μείωση, παρότι μπορείτε να την κάνετε στην ανταποδοτικότητα. Και νομίζω φαίνεται και από το θέμα αυτό, γιατί το να ακούω μείωση προσωπικού, μισθών, καυσίμων, δρομολογίων, τονάζ σημαίνει τα ίδια έξοδα; Νομίζω ότι αυτό είναι τελείως κατανοητό.», ενώ από την πλευρά του ο κ. Γκότσης είπε μεταξύ πολλών άλλων πως: «Θεωρώ ότι το επίπεδο της καθαριότητας στον Δήμο είναι πάρα πολύ καλό.».

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Σ. ΙΚΑΡΟΣ

Ακόμη, στη συνεδρίαση αυτή, η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» έφερε προς συζήτηση και λήψη απόφασης το θέμα της παραχώρησης χώρου στον στίβο του Δημοτικού Σταδίου στο Σωματείο «Ίκαρος». Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ο κ. Μανούρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε σωματείο υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθεί από συγκεκριμένο χώρο να γίνεται. Στην περίπτωση του στίβου, για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε και δεύτερο σωματείο.», κι ακόμη επισήμανε πως: «Το πρόβλημα έχει προκύψει από την αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής, σε σχέση με την παραχώρηση ωρών προπόνησης στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας στο νεοσυσταθέν σωματείο «Ίκαρος».».

 

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του συλλόγου «Ίκαρος», κ. Χάρης Σαλμάς, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο «Ίκαρος», όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, είναι ένας καινούργιος σύλλογος, που έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 παιδιά αυτή τη στιγμή.», προσθέτοντας πως: «Αυτό που ζητάμε από σας είναι να μας παραχωρήσετε τις ώρες του γηπέδου, για να στηρίξετε την προσπάθεια γονιών, αθλητών και προπονητών. Θα παρακαλούσα να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Όσον αφορά το θέμα με την «Ανατολή» θα ήθελα να υπάρξει μια λογική για το όφελος των παιδιών. Να σταματήσει αυτό που μέχρι τώρα και οι ίδιοι γνωρίζουν κι εμείς. Να αφήσουμε κατά μέρος τους διαξιφισμούς. Ο στόχος του δικού μας του συλλόγου είναι να μπορέσει να εδραιωθεί στον χώρο και έχουμε, επίσης, κι έναν άλλον στόχο: Να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω στον σύλλογο αυτόν όλους τους παλιούς αθλητές, τους Ιωνιώτες, που για κάποιους λόγους έχουν φύγει.».

 

Επίσης, ο κ. Σαλμάς μνημόνευσε το ιστορικό της σύγκρουσης και της αποχώρησης από την «Ανατολή» καθώς και το χρονικό της δημιουργίας του «Ικάρου», αναφέρθηκε σε άλλα Στάδια της Αττικής, τονίζοντας πως «φιλοξενούν περισσότερους από έναν συλλόγους στίβου» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θεωρώ ότι μπορούμε να χωρέσουμε. Ο καθένας θα προσφέρει αυτό που έχει να προσφέρει στο δικό του κομμάτι, γιατί αν δεν βρεθεί μια λύση, πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα. Και με την παρέμβαση τη δικιά σας, και προσωπικά με του κ. Δημάρχου (γιατί έχουμε μιλήσει), να υπάρξει γαλήνη και στη μία ομάδα και στην άλλη.».

 

Ακολούθησε σωρεία ερωτήσεων από τους κ.κ. Αθυμαρίτου, Κυριακόπουλο, Βλασσά, Θωμαΐδου, Τσουκαλά και Μπράτιμο, στις οποίες απάντησαν ο κ. Σαλμάς, καθώς και ο προπονητής του «Ικάρου» και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Ηλίας Γκαραβέλας.

 

Κατόπιν, μίλησε ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή», κ. Ευάγγελος Βασιλείου, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς βρέθηκε στον σύλλογο και πώς έφτασε να γίνει πρόεδρος του Δ.Σ. του, κι αφού έπλεξε το εγκώμιο του Ταμία του συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαράκη, είπε μεταξύ άλλων πως: «Η «Ανατολή» είναι σύλλογος με ανθρώπους που αγαπάν τον τόπο τους, που αγωνίζονται να τον κάνουν καλύτερο και σωστότερο. Είναι σύλλογος εθελοντικής προσφοράς στο κομμάτι του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, του Πολιτισμού, της φιλανθρωπίας, της υποστήριξης των ασθενέστερων κατοίκων του Δήμου, πέρα και πάνω από τα οποιαδήποτε πολιτικά συμφέροντα. Τονίζω τον όρο «σύλλογος» γιατί πιστεύω ότι το νεοσύστατο σωματείο(ΙΚΑΡΟΣ) δεν πληροί αυτή την προϋπόθεση, αυτή την προδιαγραφή. Μια συγκέντρωση επαγγελματιών προπονητών προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση στο Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας, δεν μπορεί να ονομάζεται σύλλογος αθλητικός ή σωματείο. Μία συνάθροιση φίλων και συγγενών, προκειμένου να συνταχθεί ένα Καταστατικό, δεν μπορεί να μιλήσει σαν αθλητικό σωματείο.».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλείου έθεσε μια σειρά από ερωτηματικά και προβληματισμούς του, προσθέτοντας πως: «Δεν έχει γραφτεί σε κανένα μητρώο, ούτε του ΣΕΓΑΣ ούτε της Γ.Γ. πολλώ δε μάλλον μέχρι σήμερα που μιλάμε. Ο φάκελος που κατέθεσαν στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τους έχει επιστραφεί.», αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ανατολής και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Οι απειλές, ο χυδαίος λόγος και η συμπεριφορά των ατόμων αυτών έρχεται τώρα σε εσάς. Και καλείστε εσείς να αποφασίσετε εάν θα δεχτείτε αυτή τη συμπεριφορά ή αν θα αντισταθείτε, όπως κάνουμε και εμείς όλον αυτόν τον καιρό για τα εσωτερικά μας θέματα. Ακόμα και την ώρα που τοποθετούνται εντός του Δ.Σ.. Ακόμα και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Ίκαρος» σας λέει να μη γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα.».

 

Ακολούθησαν και άλλες διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους κ.κ. Μπράτιμο, Γκότση, Τσουκαλά και Χατζησαββίδη προς τον κ. Σαλμά και αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία των τοποθετήσεων, με πρώτο τον κ. Γκότση να λέει μεταξύ άλλων πως: «Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.» συμπληρώνοντας πως: «Θεωρούμε πως αν κάτι είναι σωστό, είναι σωστό.».

Επίσης, ο κ.Γκότσης τόνισε πως: «Θεωρώ ιστορικά πως οι διοικήσεις του Δήμου που δεν παίρνανε υπόψη σοβαρά το πολιτικό κόστος ήταν αυτές που κάνανε έργο στον Δήμο.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Μέχρι τώρα έτσι λειτουργήσαμε και νομίζω ότι πήγαμε καλά.», κι ακόμη αναφέρθηκε στη βοήθεια των μελών του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» τόσο για την κατασκευή του Σταδίου όσο και των νέων κερκίδων, καθώς και για τη γενικότερη προσφορά του, σύμφωνα με τον κ. Γκότση, στη Νέα Ιωνία, στηλίτευσε τις έριδες μέσα σε διάφορα σωματεία που οδηγούν στις διασπάσεις τους, και τόνισε πως: «Αντικειμενικά ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες όλων. Δεν χωράνε.».

 

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γκότσης είπε μεταξύ άλλων πως: «Τώρα, όσον αφορά αθλητές άλλων σωματείων που γυμνάζονται: Προσωπικά εγώ δεν έχω πρόβλημα. Για τον άλφα-βήτα λόγο δεν μπορούν να γυμναστούν εκεί, να γυμναστούν στο στάδιο το δικό μας. Ήδη γίνεται και με τα ποδοσφαιρικά σωματεία κ.τ.λ.. Νομίζω ότι δεν πρέπει να βάζουμε τέτοιο ζήτημα. Βάζουμε ζήτημα, όμως, ότι παρουσιάζονται στον Ίκαρο αθλητές άλλων σωματείων. Δηλαδή, μου ήρθε ένας κατάλογος εμένα με αθλητές από Γλυφάδα και από αλλού σαν παιδιά του Ίκαρου. Άλλο να φιλοξενήσω παιδιά που ανήκουνε σε έναν σύλλογο, ο γιος του Τζατζιμάκη, που ανήκει στον Ελευθέριο Βενιζέλο, και δεν μπορεί το παιδί να πηγαίνει Κρήτη, αλλά να αγωνίζεται εδώ και ό,τι βοήθεια θέλει να το κάνουμε, άλλο όταν ο Πανελλήνιος είχε πρόβλημα επειδή του φύγανε οι προπονητές ή τους διώξανε να τους φιλοξενήσει η Ανατολή και σαν Δήμος να μη βάλαμε κανένα πρόβλημα, κι άλλο όταν ξεκινάω με 15-20 αθλητές από εδώ κι από εκεί. Το βασικό για μας είναι: Υπάρχει χώρος; Δεν υπάρχει χώρος. Σήμερα υπάρχει αυτό. Το καλοκαίρι που θα ξαναμαζευτούμε να κουβεντιάζουμε για καινούργια αιτήματα;».

 

Κατόπιν, η κ. Θωμαΐδου είπε πως: «Εμείς, ως παράταξη θεωρούμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το Δ.Σ. οφείλει να θέτει κατευθυντήριες γραμμές για την αθλητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Είναι απαράδεκτο και συνάμα απόδειξη στοιχειώδους ανικανότητας του Ο.Π.Α.Ν., διότι είμαστε και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα εδώ στο Δ.Σ., να μην υπάρχει ένας κανονισμός λειτουργίας που να μη μπορεί να λύσει ζητήματα που προκύπτουν σε τέτοια θέματα. Εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε θεατές αντιπαραθέσεων που δεν οδηγούν πουθενά αλλά και δεν είμαστε εκτελεστικά όργανα καμιάς διοίκησης. Χρειάζεται σοβαρότητα και περισσότερος σεβασμός. Θεωρούμε ότι το θέμα έπρεπε να λυθεί μέσω του Ο.Π.Α.Ν., ο οποίος πρέπει να έχει συγκεκριμένη άποψη και προτάσεις, εφόσον βέβαια υπάρχει κανονισμός λειτουργίας, με τον οποίο πρέπει να διαχειρίζονται οι χώροι και τα σωματεία για να παίρνουν τις αντίστοιχες ώρες που δικαιούνται.».

 

Ακόμη, η κ. Θωμαΐδου αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των γονιών των παιδιών, επισημαίνοντας πως: «Δεν θα παίξει η παράταξή μας σε αυτό το τοξικό παιχνίδι» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Δεν μπορούμε να πούμε όχι σε νέα εγχειρήματα, σε κάθε τομέα, σε νέες προσπάθειες, αρκεί, όμως, αυτές οι προσπάθειες να διασφαλίζουν τη νομιμότητα και την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και της άμιλλας, καθώς και την τήρηση όλων των απαραίτητων στοιχείων, που τους εξασφαλίζουν την ύπαρξή τους. Σίγουρα, στα παιδιά της Ιωνίας πρέπει κι οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε χώρους άθλησης. Και πολύ περισσότερο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης τον αθλητισμό πρέπει να τον στηρίξουμε και σίγουρα να στηρίξουμε τα παιδιά της Ιωνίας μας. Είμαστε, όμως, αντίθετοι, και συμφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Δήμαρχος, σε κάθε μορφή δημιουργίας παρα-αθλητικών σωματείων, που εξυπηρετούν ίδια οφέλη, είτε είναι πολιτικά είτε είναι οικονομικά, αλλά και κάθε άλλα συμφέροντα. Θέλουμε να ακούγονται οι αλήθειες. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επικαιροποιήσει τον κανονισμό για τη διαχείριση των αθλητικών χώρων, να τιμάται πρωτίστως η ιστορία των αθλητικών χώρων και η ιστορία των συλλόγων, και η προσφορά και η προοπτική κάθε σωματείου. Θεωρούμε ότι η Ανατολή όντως έχει προσφέρει, και πρέπει να έχει κι αυτή τον δικό της χώρο και τον δικό της λόγο, με τόσα που έχει προσφέρει, σίγουρα. Δεν θα μπλέξουμε σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συλλόγων, και πρέπει να τιμήσουμε πρωτίστως την ιστορία του κάθε συλλόγου.».

 

Ακολούθως, έλαβε τον λόγο ο κ. Τσουκαλάς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα τοποθετηθούμε στη βάση αρχών, που έχουμε για τον αθλητισμό. Και το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίζεται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η τάξη, γιατί αυτή διαχειρίζεται όλους τους αθλητικούς χώρους, και μέσω του Ο.Π.Α.Ν., γιατί υπάρχει και Ν.Π.Δ.Δ., να διασφαλίζεται η δυνατότητα ανάπτυξης μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Το αν από εκεί και πέρα θα προκύψει ή θα προκύψουν παιδιά που θα εξελιχθούνε και θα κάνουν πρωταθλητισμό κ.τ.λ., αυτό είναι άλλο ζήτημα και καλώς να γίνει.».

 

Ακόμη, ο κ. Τσουκαλάς είπε μεταξύ άλλων πως: «Η πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος πρέπει να είναι μια πολιτική που θα ενθαρρύνει την προοπτική, και επειδή υπάρχουν διαδικασίες που να διασφαλίσουν προς τα πού θα κατευθυνθεί ο κάθε σύλλογος, και όταν υπάρχουν διαδικασίες μπορεί ο κάθε γονιός, ο κάθε ένας, που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αθλητισμό, τα παιδιά, γενικότερα τον κόσμο.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Όταν μπορείς να διεκδικήσεις μία ή πολύ περισσότερες θέσεις σε ένα Δ.Σ. ενός φορέα, είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις, και θα κερδίσεις τους γονείς λέγοντας ποια είναι η δική σου άποψη για τα αθλητικά δρώμενα, ότι αυτός ο σύλλογος που λέγεται π.χ. «Ανατολή», δεν πάει καλά, δεν εκφράζει την πλειοψηφία των γονέων και των αθλητών, και συνεπώς διεκδικούμε να διαχειριστούμε εμείς τα πράγματα, για να συνεχίσουμε σε καλύτερη κατεύθυνση. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια έλλειψη σε αυτό το ζήτημα. Δηλαδή, για να διαμορφώσεις τους όρους πρέπει να υπάρχει Κανονισμός. Αυτό που λέει «εθιμικό δίκαιο» δεν έπρεπε να είναι εθιμικό δίκαιο, έπρεπε να είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί όταν υπάρχουν σύλλογοι, οι οποίοι, βεβαίως, στην πορεία μπορεί να είναι 21 χρόνια και να παρεκκλίνει. Όμως, γι’ αυτό υπάρχουν διαδικασίες. Για να μπούνε πιο άξιοι, πιο ικανοί και να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και να προχωρήσουνε έτσι όπως καταλαβαίνουνε, με βάση τη δύναμη που τους δίνει ο κόσμος, οι γονείς και όλοι όσοι ψηφίζουνε. Αυτό είναι το ζήτημα. Και δεν είναι το ζήτημα απλώς έχω ή δεν έχω χώρο.».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τσουκαλάς είπε μεταξύ άλλων πως: «Εκείνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να διασφαλίσει με την πολιτική της τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ούτως ώστε κανένας γονιός και κανένα παιδί να μην είναι παραπονεμένο και κανένας να μην έχει αθέμιτες φιλοδοξίες, αλλά να έχει θεμιτές φιλοδοξίες για να πάει μπροστά και ατομικά και συλλογικότερα όλα τα παιδιά της Ιωνίας και ενδεχομένως και έξω από αυτήν.».

 

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος («Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Π.Α.Κ.) κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα έπρεπε να λυθεί στον Ο.Π.Α.Ν.», κι ακόμη τόνισε πως: «Το σωματείο «Ίκαρος», που δημιουργήθηκε, έχει το δικαίωμα να αθληθεί, αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το παλέψουν μέσα στην Ανατολή αν δεν γινόντανε καλά τα πράγματα, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς.».

 

Επίσης, ο κ. Κουλούρης είπε μεταξύ άλλων πως: «Κι εγώ θα πω κακώς δεν λύθηκε αυτό το θέμα στον Ο.Π.Α.Ν., όπως, επίσης, θα πω και κακώς βρίσκεται εδώ ως θέμα.», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέου σωματείου από ζήτηση παιδιών.».

 

Ακόμη, η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), κ. Όλγα Κατημερτζή είπε μεταξύ άλλων πως: «Εκείνο που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι ότι μιλάμε για περίπου 100 παιδιά, τα οποία έχουμε κάνει μπαλάκι, και τα οποία 100 παιδιά μπροστά στην αδυναμία των γονιών ή των μελών των συλλόγων να συνεννοηθούν μεταξύ τους ή υπάρχουν άλλα αίτια έχουμε φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση. Να μιλάμε ότι έχουμε πάρει 37 παιδιά από την Ανατολή, τα έχουμε διασκορπίσει σε όλη την Ελλάδα (και έχω εδώ την κατάσταση, που έχουν πάει από τη Θήβα, την Κρήτη, τη Γλυφάδα, τη Μεταμόρφωση, το Μαρούσι, το Περιστέρι, τους Αγίους Αναργύρους, όλον τον κόσμο) με προοπτική να τους φέρουμε σε δύο χρόνια πίσω στο σωματείο, μόνο και μόνο για να διαλυθεί η Ανατολή, γιατί θα μπορούσαν να μείνουν αυτά τα παιδιά και όταν του χρόνου θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πάρουμε στον καινούργιο σύλλογο, άρα, λοιπόν, υπάρχει μια μεθόδευση, η οποία έγινε με σκοπό να διαλυθεί η Ανατολή, για να μπορέσουμε του χρόνου, μετά από ενέργειες, να μπορέσουμε 8, 8, 8, 8 από τον κάθε σύλλογο να φέρουμε τα παιδιά στον Ίκαρο. Αυτό τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου είναι ανέντιμη πράξη.».

 

Κατόπιν, ο κ. Ηλίας Γκαραβέλας έλαβε τον λόγο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο «Ίκαρος» πληρώνει ένα πολιτικό κόστος. Η υπόθεση είχε χαραμιστεί ξεκάθαρα με το ότι την έφερε ο κ. Μανούρης. Και όπως ξέρετε όλοι εγώ σαν δημοτικός σύμβουλος δεν είμαι και ο καλύτερος. Δεν ήξερα πάρα πολύ καλά όλες τις διαδικασίες, ούτε συνέχεια ήμουν εδώ. Το ότι δεν έφερα εγώ το θέμα ή δεν το έφερε ο Ίκαρος και το έφερε ο κ. Μανούρης εγώ βλέπω ότι αυτή τη στιγμή το πληρώνει ο Ίκαρος από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις. Μου έχουν ρίξει το μπαλάκι ότι εγώ στις επόμενες εκλογές -ακούγεται κι αυτό- θα κατέβω με τον κ. Μανούρη και όπως το ξεκαθάρισα και στη Δημοτική Ομάδα, ξέρει κανείς αν στις επόμενες δημοτικές εκλογές αν εγώ θα είμαι υποψήφιος; Νομίζετε ότι μου αρέσει όλο αυτό εδώ πέρα που γίνεται; Από εκεί και πέρα θα ήθελα να απαντήσω σ’ αυτό για το πολιτικό κόστος, γιατί νομίζω ότι το πληρώνει η ομάδα αυτή τη στιγμή, γιατί ξεκάθαρα είναι πολιτική διαμάχη, κι εγώ δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω θέση και δεν έχω σχέση μ’ αυτά.». Μάλιστα στο σημείο αυτό προκλήθηκε μια μικρή ένταση στην αίθουσα, και αμέσως μετά ο κ. Γκαραβέλας επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να τονίσω ότι πριν είπε ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχει χώρος και είναι μιας παλαιάς νοοτροπίας, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80, που εγώ εκεί στέκομαι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ούτε το πολιτικό κόστος που λέτε, ούτε γενικά η πολιτική, και το είχα ξεκαθαρίσει αυτό. Ωστόσο, εσείς θέλατε να πάτε το παιχνίδι εκεί. Είπατε ότι δεν δίνετε γήπεδο σε καινούργιες ομάδες γιατί είπατε ότι αυτός είναι ένας άγραφος νόμος πριν τριάντα χρόνια. Εγώ πριν 30 χρόνια γεννιόμουνα, οπότε για ποιον άγραφο νόμο μου μιλάτε. Έχω ψηφίσει κάτι τέτοιο; Και πολλά άλλα μέλη του Σώματος νομίζω ότι δεν το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, το θεωρώ λίγο άδικο. Επίσης, μιλάτε ότι δεν δίνετε άδειες σε καινούργια σωματεία, ενώ δώσαμε δύο άδειες, σε δύο σωματεία τένις το καλοκαίρι. Γιατί σε δύο σωματεία του τένις και όχι σε δύο σωματεία του στίβου;», προσθέτοντας πως: «Όπως είπε ο Δήμαρχος πριν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της Αττικής, με 8 κουλουάρ και 400άρι στίβο. Δεν χωράει στον μεγαλύτερο στίβο της Αττικής ένα δεύτερο σωματείο; Εγώ νομίζω ότι χωράει.».

 

Επακολούθησε ακόμη μια στιγμή έντασης και αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο κ. Μπράτιμος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Η ημιμάθεια είναι πολύ κακό πράγμα. Αν πιστεύετε ότι ενημερωθήκαμε τι συμβαίνει ακριβώς είστε γελασμένοι. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πολιτικό θέμα, άσχετα αν ο φίλος μου ο Γκαραβέλας δεν θέλει να το παραδεχτεί. Μαζεύουνε ψηφαλάκια έλεγε κάποιος. Δυστυχώς, αυτό κάνετε σήμερα.», προσθέτοντας πως: «Σίγουρα υπάρχει ψάρεμα ψήφων. Το τι ακριβώς θα γίνει θα το δείξει η ιστορία. Υπάρχει, όμως, μία πρόταση: Εγώ θεωρώ ότι κι από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι. Έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να ενωθούν, να τα βρουν και να βοηθήσουν, για να υπάρχει ένα σωματείο; Διότι αυτό είναι και πιο καλά οικονομικά, δεν θα υπάρχουν αυτές οι κόντρες που υπάρχουνε, διότι τελικά και οι μεν και οι δε θέλουν να διοικούν. Προτείνω, λοιπόν, να επανενωθούν και να ανεβάσουνε τον όποιον σύλλογο, τον έναν σύλλογο, που θα είναι καλό για τον τόπο μας.».

 

Επίσης, ο κ. Τσομπάνογλου, αφού στηλίτευσε κυρίως την άποψη που ακούστηκε περί «ανήθικης» πρακτικής, είπε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά για το εθιμικό δίκαιο, για εμένα δεν υπάρχει ούτε εθιμικό δίκαιο, ούτε κληρονομικό δικαίωμα, και εδώ θα διαφωνήσω με τον κ. Δήμαρχο.», τόνισε ότι «το ζήτημα έπρεπε να το έχει λύσει ο Ο.Π.Α.Ν.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλη ευθύνη του Ο.Π.Α.Ν. και του Δ.Σ του που το έφερε αυτό το θέμα εδώ πέρα. Θα έπρεπε να έχει λυθεί στον Ο.Π.Α.Ν. και να έχει τελειώσει το ζήτημα εκεί. Και αν ο «Ίκαρος» δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει ώρες στο γήπεδο, θα έπρεπε να του πει: ξαναέλα όταν θα είσαι ώριμος να το κάνεις αυτό.».

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως: «Επειδή ακούστηκε πολύ το όνομα του Ο.Π.Α.Ν., καλό είναι να σας βάλω έναν προβληματισμό και να αναρωτηθείτε το εξής: Πιστεύετε ότι σαν Σπύρος Αμανατίδης δεν έχω τη δυνατότητα να εισηγηθώ το άλφα ή το βήτα; Δεν με γνωρίζετε τόσα χρόνια; Με τον κ. Κουλούρη και με τον κ. Μπράτιμο, ένα φεγγάρι και με τον κ. Μανούρη, έχω κάνει στον Αθλητικό Οργανισμό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχω και τα κότσια, αλλά έχω και τη δυνατότητα. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ό,τι αποφάσεις και να πάρει ο Ο.Π.Α.Ν. εάν κάποιος από το Δ.Σ. το φέρει στο Δ.Σ. θα συζητηθεί και δεν ισχύει η απόφαση του Ο.Π.Α.Ν., θα ισχύει η απόφαση του Δ.Σ.. Γι’ αυτό έρχεται εδώ το θέμα.».

 

Η συζήτηση για το θέμα του «Ίκαρου» ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Μανούρη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως : «Καθήκον μας ως Δ.Σ. είναι να λύσουμε το πρόβλημα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.» κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Οφείλουμε να κάνουμε κανονιστικές πράξεις για το πώς θα λειτουργούν τα γήπεδα, κάτι που για χρόνια δεν έχουμε κάνει. Στον Δήμο ανήκουν τα γήπεδα και αυτός είναι που αποφασίζει για τη χρήση τους.».

Ακόμη, σχετικά με τον Α.Γ.Σ. «Ανατολή» ο κ. Μανούρης είπε μεταξύ άλλων πως: «Να πάμε και στο θέμα της «Ανατολής», που σωστά μπήκε, το έφερε, δεν απαγορεύεται. Βοήθησε η «Ανατολή» τον Δήμο; Προφανώς βοήθησε. Δεν χρειάζεται να γλείψω, το είπα. Συμμετέχω όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό που λέγεται τοπική κοινωνία και δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Είναι αξιόλογο σωματείο; Και βέβαια. Και πρέπει ν’ αναφερθεί ότι έχει μια ιστορία και μια πορεία. Και τιμή μας που την έχουμε. Είναι η Ανατολή ο Δήμαρχος και το Δ.Σ.; Όχι, δεν είναι. Είναι ο Πρόεδρός της ο εκάστοτε Δήμαρχος; Όχι, δεν είναι. Το στάδιο το έφτιαξε η «Ανατολή»; Συνετέλεσε σε αυτό; Το στάδιο το έφτιαξε το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας και η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Γιάννη Χαραλάμπους. Για να εξηγιόμαστε. Από εκεί και πέρα, ένα όνειρο δεκαετιών, για να στεγαστούνε οι ομάδες έγινε πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι ο καθένας συνέβαλε με τον δικό του τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκτάει κεκτημένα, που τα οφείλει ο Δήμος με κάποιον τρόπο.».

 

Ακολούθησε η σχετική ψηφοφορία και το αίτημα για παραχώρηση ωρών στο Δημοτικό Στάδιο στον Γ.Σ. «Ίκαρος» απορρίφθηκε με 18 ψήφους κατά, επί 29 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ενώ υπέρ τάχθηκαν 6 δημοτικοί σύμβουλοι (Μανούρης, Λαζαρίδης, Βλάχος, Χριστοδούλου, Γκαραβέλας, Καρβουνιάρης). Επίσης, 4 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν παρών (Τσομπάνογλου, Κανλής, Χατζησαββίδης, Μπράτιμος), ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου απείχε της ψηφοφορίας.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως γενικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης, όπως ο έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Κουλούρη και του κ. Κρέτση, όμως μετά από το τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν αρκετές φραστικές αψιμαχίες μεταξύ διαφόρων ατόμων έξω από το κτήριο του Δημαρχείου, οι οποίες ευτυχώς δεν έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Πρόεδρος του Γυμν.συλλόγου «Ίκαρος», κ. Χάρης Σαλμάς

 

 

Ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή», κ. Ευάγγελος Βασιλείου(δεξιά) και ο Ταμίας του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης(όρθιος) 

 

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης (δεξιά) και αριστερά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσομπάνογλου

 

Ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος κ. Μπράτιμος(κέντρο) 

 

Ο δημ.σύμβουλος και προπονητής του ΙΚΑΡΟΥ κ. Ηλίας Γκαραβέλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 28/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!