Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Η ΙΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Η ΙΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»

Το Σαββατοκύριακο (6-7/5), στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου/Λυκείου Ν. Ιωνίας, η πολυμελής Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Οργανισμού, Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησε δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις, ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία την καταπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση: «Η Ιωνία της Καρδιάς μας», ενθουσιάζοντας για μια ακόμη φορά το Ιωνιώτικο και όχι μόνον κοινό, καθώς η συγκεκριμένη παράσταση είχε παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο στις 5 Νοεμβρίου 2016, βραδιά κατά την οποία είχε παρατηρηθεί το αδιαχώρητο στην αίθουσα.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του εκπληκτικού αυτού οδοιπορικού μνήμης, από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι τη Νέα Ιωνία του σήμερα, καθώς και τη θεατρική διδασκαλία είχε η κ. Έλενα Στρατή, ενώ τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία της χορωδίας είχε ο κ.Βαγγέλης Σαραντίδης, ο οποίος κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό με τις μουσικές επιδόσεις του στο βιολί, ενώ αξίζει να σημειώσουμε και την πολύ καλή παρουσία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην παράσταση.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, το μέλος του ΔΣ του Ο.Π.Α.Ν., κ. Δημήτρης Γεωργούδης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, που για μία ακόμη βραδιά κατέκλυσαν τη μεγάλη θεατρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου/Λυκείου Ν. Ιωνίας, είπε χαρακτηριστικά πως: «Η αποψινή μουσικοθεατρική παράσταση: «Η Ιωνία της Καρδιάς μας», για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η επανάληψη της προηγούμενης αρχικής, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016, και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η απρόβλεπτα μεγάλη προσέλευση του κόσμου και οι ενθουσιώδεις κριτικές των ανθρώπων που την παρακολούθησαν, μας προέτρεψαν στο να την επαναλάβουμε με μεγάλη μας χαρά, ώστε να την παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι δημότες είναι δυνατόν, απόγονοι και μη μικρασιατών, για να μάθουν αλλά και να νιώσουν.», συμπληρώνοντας πως: «Στην παράσταση αυτή θα παρακολουθήσετε ένα οδοιπορικό μνήμης, που ξεκινά από τα παράλια της Μικράς Ασίας και καταλήγει στη σημερινή Ν. Ιωνία, κι όλο αυτό μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια, τους χορούς, αλλά και με στιγμιότυπα από την ευλογημένη καθημερινότητα, που έδινε και δίνει νόημα στη ζωή.».

Αμέσως μετά, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Αμανατίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο Ο.Π.Α.Ν. αποτελεί τον κύριο εκφραστή του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας στον Δήμο μας. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός δυναμικού πολιτιστικού και αθλητικού ιστού, που θα εντάσσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Έτσι, λοιπόν, μέσα από δράσεις πολιτισμού και άθλησης, χώρους αναψυχής, εκπαίδευσης και δημιουργίας, φιλοδοξεί να προσεγγίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και να τους φέρει σε επαφή με την Τέχνη, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τη Λαϊκή Επιμόρφωση, αλλά και τις Νέες Τεχνολογίες.. Επίσης, κύριο μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε, να αναβαθμίσουμε, αλλά και να αυξήσουμε ποιοτικά όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές μας υποδομές και δράσεις, που είναι: το Ωδείο, το Παναιτώλιο, το Θέατρο, ο Κινηματόγραφος, οι παραδοσιακοί χοροί, οι Χορωδίες, η Φιλαρμονική, οι χώροι άθλησης κ.ά.π. . Δυστυχώς, τα κονδύλια από το Κράτος συνεχώς βαίνουν μειούμενα, κάτω από το βάρος του χρέους και της λιτότητας, που μας επέβαλλαν οι δανειστές μας. Όμως, με συνετή διαχείριση των οικονομικών μας και με τη συμμετοχή των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, η ερασιτεχνική δημιουργία θα γίνει νησίδα σωτηρίας του πολιτισμού μας, ο οποίος βάλλεται από παντού.».

Επίσης, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων μας εντάσσεται και η Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών, που αυτή τη φορά έχει να σας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό: μια μουσικοθεατρική παράσταση, ιδέα και πρόταση του εξαιρετικού μαέστρου και φίλου, κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.», προσθέτοντας πως: «Δεν σας κρύβω ότι θεωρήσαμε το εγχείρημα πολύ δύσκολο, μιας και επρόκειτο για μια σύνθετη παράσταση, που περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια, χορούς, αφηγήσεις, διαλόγους με αρκετές τεχνικές δυσκολίες, αλλά και σκηνοθετικές, αφού ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων στην παράσταση είναι οι ίδιοι οι χορωδοί. Όμως, τολμήσαμε, και το αποτέλεσμα υπήρξε καταπληκτικό.».

Ο κ. Αμανατίδης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του συγχαίροντας όλους τους συντελεστές της παράστασης, με πρώτο τον δάσκαλο και μαέστρο κ. Βαγγέλη Σαραντίδη «για την ιδέα του, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά, που κάνει στη χορωδία μας, άλλωστε αυτό φαίνεται και από τον όγκο των χορωδών, αλλά και από τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν», καθώς και την κ. Έλενα Στρατή «η οποία απέδειξε ότι είχε την ικανότητα και την αντοχή, εκτός των άλλων, να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα: Να διδάξει υποκριτική σε 60 άτομα!», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ξεχωριστά τους στενούς συνεργάτες του, κ.κ. Γιώργο Καρυπίδη και Δημήτρη Γεωργούδη.

Επίσης, πριν από την έναρξη της παράστασης, ο κ. Σαραντίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το όραμά μας γι’ αυτή την παράσταση είναι να ξεφύγουμε από το στενό πλαίσιο της χορωδιακής Τέχνης, δηλαδή, αποδίδοντας απλά τα τραγούδια, κάνοντας την υπέρβαση στο πολυδιάστατο είδος Τέχνης, που εμπεριέχει Λόγο, Τραγούδι και Χορό. Δηλαδή: το Θέατρο.», ενώ η κ. Στρατή επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Η παράστασή μας βασίζεται μεν σε ιστορικά γεγονότα, όμως, θεατρική αδεία διαφοροποιεί κάποιες από αυτές τις συνθήκες, χρησιμοποιώντας συμβολισμούς και συμβάσεις.».

Στο διήμερο των παραστάσεων παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία - Αλληλεγγύη», κ. Παν. Μανούρης, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», κ. Δέσπ. Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Μιλτ. Κανναβός, κ. Χρήστος Χατζηϊωάννου, κ. Βασ. Χριστοδούλου και ο κ. Γιώργος Καρυπίδης, Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, κ. Χάρης Σαπουντζάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών - Κασταμονιτών, κ. Γιάννης Ηλιού, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ», κ. Κούλα Μπρόλιου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Έλσα Ανθρακίδου. Παρευρέθηκαν επίσης: η Πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), κ. Φρόσω Σταυράκη, η εγγονή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου μας. 

Παναγιώτα Σούγια

Το μέλος του ΔΣ του Ο.Π.Α.Ν., κ. Δημήτρης Γεωργούδης

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Αμανατίδης

Ο κ.Βαγγέλης Σαραντίδης στο βιολίΚαταχωρήθηκε την: 12/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!