IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, με στόχο την οργάνωση της δράσης του και τη συμμετοχή των μελών του στη νέα πανελλαδική απεργία, που έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (9/5), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, μια άτυπη (καθώς δεν υπήρξε απαρτία) Έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απεργίας που έχει αποφασιστεί από Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στο πώς θα οργανωθεί καλύτερα η απεργιακή συγκέντρωση.

Τις ομιλίες ξεκίνησε η πρώτη σε σταυρούς από τη συνδικαλιστική παράταξη Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., κ. Μαρία Ευαγγελάτου, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους όσοι ψήφισαν στις εκλογές του Σωματείου μας. Με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει το Σωματείο μας με συλλογικές μαζικές διαδικασίες, αντιστεκόμενοι στην υποταγή και στη μοιρολατρία. Με την ανάδειξη της Δ.Α.Σ. ως πρώτη δύναμη, οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές της δημοτικής αρχής.», προσθέτοντας πως: «Να δείξουμε με τη μαζική μας παρουσία στη συγκέντρωση για την απεργία, ότι δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα, ότι δεν μας κοροϊδεύουν με τα αντίμετρά τους!».

Επίσης, η κ. Ευαγγελάτου, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Προσπαθούν συνέχεια να μας εξαπατούν και αυτό θα απαντηθεί μόνο σε σύγκρουση με τους στόχους του Κεφαλαίου και τους διαχειριστές του.», αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα σε βάρος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Τα αντίμετρά τους θα γίνουν νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο Κεφάλαιο. Οι κάποιες μερίδες φαγητό σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι για να «χρυσωθεί» το χάπι. Όλα όσα δίνουν, δίνονται από το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Κόβουν από μας για να δώσουν στον πιο φτωχό.».

Ακόμη, η κ. Ευαγγελάτου κάλεσε όλους «να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε.», ζήτησε: «Καλή προετοιμασία της Απεργίας στις 17 του μήνα. Με πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής!» και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας πως: «Το σχέδιό μας είναι δύσκολο, αλλά το μόνο που θα μας φέρει στην τελική νίκη, για μια ζωή χωρίς εκμεταλλευτές, που τα μέσα παραγωγής θα ‘ναι δικά μας και δεν θα μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε. Όλοι, λοιπόν, συμμετέχουμε στην Απεργία. Γιατί σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε, με επιμονή, πείσμα και με πίστη τη δύναμή μας. Για έναν κόσμο χωρίς τους εκμεταλλευτές μας. Και στο δικό μας Κίνημα χωράνε όλοι οι εργαζόμενοι!».

Αμέσως μετά, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος(ΑΣΚΕ), είπε μεταξύ άλλων πως: «Εμείς σαν παράταξη, ζητώντας την ψήφο των εργαζομένων, λέγαμε: «Θέλουμε την ψήφο για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων.». Αυτό φιλοδοξούσαμε, αυτό παλεύουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Το να είναι πρώτα οι παρατάξεις και μετά οι εργαζόμενοι γι’ αυτά που λένε οι παρατάξεις για μας δεν είναι το καλύτερο. Για μας το καλύτερο είναι να μιλάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Και αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι οι παρατάξεις να ακούνε τη φωνή των εργαζομένων και να υλοποιούνε τις αποφάσεις των εργαζομένων. Οι παρατάξεις έχουν τις απόψεις τους, δεν ποδηγετούν, όμως, και δεν χειραγωγούν το Κίνημα των εργαζομένων, γιατί η αυθεντική φωνή των εργαζομένων είναι όταν μιλάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Επομένως, δεν χρειάζεται να ακούσετε τους «ειδήμονες», εμένα, που δεν θεωρώ τον εαυτό μου έτσι, ή κάποιους άλλους για να τοποθετηθείτε, πιστεύω ότι η δικιά σας τοποθέτηση θα είναι αυτή που θα πρέπει να κρίνει την πορεία και τις θέσεις του συλλόγου μας.», και συνέχισε λέγοντας πως: «Εμείς χαιρετήσαμε με ανακοίνωσή μας τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων για τις εκλογές του Δ.Σ.. Ψηφίσανε 439 άτομα. Αλλά, συνάδελφοι, η ψήφος μας δεν πρέπει να είναι ψήφος ανάθεσης. Δηλαδή, να αναθέτουμε στο Δ.Σ. να κάνει. Πρέπει να γίνει ψήφος συμμετοχής. Δυστυχώς, σήμερα, η παρουσία των συναδέλφων που είναι εδώ είναι πάρα πολύ ισχνή. Θα πρέπει, λοιπόν, το Δ.Σ. να κάνει οποιεσδήποτε ενέργειες, ούτως ώστε στο μέλλον αυτό το φαινόμενο να μην ξανά παρουσιαστεί.».

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Πραγματικά, η νέα συμφωνία, η οποία έχει υπογραφεί, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, ούτε να μας φέρει ένα «success story». Υπάρχει η θεωρία των αντίμετρων, τα οποία πολλά μπορεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά από μόνα τους δεν απαλείφουν τη σκληρότητα των μέτρων αυτών. Ιδιαίτερα, όσον αφορά την περικοπή των συντάξεων, την προσωπική διαφορά ή τη μείωση του αφορολόγητου. Δυστυχώς, θίγονται, για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι. Υπάρχει ένας πόλεμος των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων απέναντι στις αντιλήψεις οι οποίες θέλουνε να εκφράσουνε τους ίδιους τους εργαζόμενους. Και αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος γίνεται σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ούτως ώστε αυτά τα μέτρα να μην περάσουν. Δυστυχώς, η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα, είναι για να βγάζουν ανακοινώσεις, με όποιους συσχετισμούς υπάρχουν εκεί, αλλά δεν είναι ικανές να κινητοποιήσουν τον ίδιο τον κόσμο. Επομένως, θα πρέπει από τα κάτω όλοι να συμβάλουμε και να γίνουμε κοινωνοί όλων αυτών των μέτρων, τα οποία είναι αρνητικά, ούτως ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον αγώνα μας. Είμαστε καθαροί σε αυτές τις θέσεις.», και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως: «Εμείς θα μετέχουμε σαν παράταξη και καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Θα θέλαμε να πούμε ότι ανεξάρτητα από την επιτυχία ή όχι των συγκεντρώσεων, που ελπίζω να έχουνε, δεν θα πρέπει να σταματήσουμε εκεί, θα πρέπει να αναδεικνύουμε τα προβλήματά μας, όπως το θέμα που ‘χουμε κι εδώ πέρα, των συμβασιούχων, που δεν πρέπει να το παραλείπουμε, θα πρέπει να το βάζουμε μέσα στις διεκδικήσεις μας και σε αυτές τις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν σήμερα, δηλαδή, όχι μόνο να εναντιωθούμε σε κάποια μέτρα, αλλά να βάζουμε και τέτοια αιτήματα, που να επιλύουμε τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν.».

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο κ. Αιμίλιος Βαζούρας (ΑΣΕ), ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Άκουσα στην αρχή, τη συζήτηση που γίνονταν εδώ πέρα, περί παρατάξεων κ.τ.λ. . Θα έλεγα να μη μεταφέρουμε τη Βουλή στο επίπεδο ενός Σωματείου. Πρέπει να δώσουμε όλο και πιο πολύ χώρο, χωρίς να περιμένουμε να μιλήσει ο τάδε ή ο δείνα, να πει ορισμένα πράγματα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν τον λόγο και να οριοθετούν τα πράγματα που έχουν σχέση με τη ζωή τους. Δηλαδή, με τα δικαιώματά τους. πρέπει να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο. Πρέπει να φύγουμε από τη λογική των παρατάξεων.».

Επίσης, ανάμεσα στους υπόλοιπους ομιλητές ήταν και η εργαζόμενη στο παιδαγωγικό προσωπικό, κ. Δώρα Σταμάτη, που εξελέγη στο νέο Δ.Σ. του Σωματείου με τη Δ.Α.Σ., η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε μπροστά μας μια απεργία και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις. Πολλές συζητήσεις γίνονται τελευταία για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για την ανάγκη να ξανά κατεβαίνει ο κόσμος στις διαδηλώσεις κ.τ.λ. . Επίσης, αυτό που ακούγεται από πολλά στόματα, έντονα και πολύ πειστικά στην αρχή, είναι η έντονη ανάγκη για να κατέβει ο κόσμος στις διαδηλώσεις και ας πάει όπου θέλει: στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο Π.Α.Μ.Ε., στο ΜΕΤΑ, όπου να ‘ναι, αρκεί να είναι κόσμος εκεί κάτω. Αρχικά, αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλό, ακομμάτιστο, ενωτικό κ.τ.λ., όμως, κρύβει μια παγίδα: αυτοί που το πρεσβεύουν και το προωθούν, προωθούν μία ψεύτικη εικόνα διεκδίκησης.».

Ακόμη, η κ. Σταμάτη επισήμανε πως: «Όταν η αριστερή κυβέρνηση έγινε εξουσία και όλα αυτά: για τα μνημόνια που θα έσκιζε, για ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα καταργούσε, για…, για… όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν υλοποίησε, τουναντίον, μάλιστα, οδήγησε τον κόσμο στη ματαίωση, την απογοήτευση και, τελικά, στην αδράνεια. Προσέξτε, και η αδράνεια είναι μέρος του παιχνιδιού, που θέλει τον λαό να μείνει άπραγος και η αδράνεια στέλνει τα δικά της μηνύματα, σαν αυτό που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον λαό, ότι αφού δεν αντιδρούν, σημαίνει ότι αποδέχονται τα μέτρα σαν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Συμπέρασμα για γέλια και για κλάματα.», και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας πως: «Το συμφέρον μας συνάδελφοι δεν είναι οι δήμαρχοι που εκτελούν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ούτε η κυβέρνηση που εκτελεί τις δεσμεύσεις της προς τους βιομήχανους, εγχώριους και ξένους, με τους νόμους που φτιάχνει υπέρ τους. Το συμφέρον μας είναι με την τάξη μας, με τους εργαζόμενους, μαζί με τα ταξικά σωματεία. Γι’ αυτό έχει αξία, έχει νόημα, σε ποιο κομμάτι της διαδήλωσης θα προχωρήσουμε. Γι’ αυτό η Δ.Α.Σ. καλεί να προχωρήσουμε μαζί με το Π.Α.Μ.Ε., γιατί αναδεικνύει όλα όσα σας είπα παραπάνω, χωρίς να κάνει πλάτες σε εργοδότες, δημάρχους, κυβερνήσεις! Αγωνίζεται για το δίκιο του εργάτη και μόνο γι’ αυτό!».

 

 Παναγιώτα Σούγια

 

Η κ. Ευαγγελάτου

Ο κ. Παπαδόπουλος

Ο κ. Βαζούρας

 

 Καταχωρήθηκε την: 11/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!