Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗ «ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο Ο.Π.Α.Ν. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗ «ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο Ο.Π.Α.Ν. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Εκατοντάδες Ιωνιώτισες και Ιωνιώτες -και όχι μόνον- κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Χώρο Αναψυχής και Πολιτισμού στο Άλσος Παλαιολόγου, όπου παρακολούθησαν μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση, με τίτλο: «Θερινή Σύναξη Χορωδιών», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Ν. Ιωνίας και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/6).

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Σπύρο Αμανατίδη, να απευθύνει έναν χαιρετισμό, υπενθυμίζοντας τις παράλληλες εκδηλώσεις, που γίνονται τις ημέρες αυτές στον Δήμο Ν. Ιωνίας, κι ακόμη ανέφερε πως: «Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τις Χορωδίες, οι οποίες μας τιμούν με την παρουσία τους. Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για τους χορωδούς και τους χοράρχες, τους διευθυντές χορωδιών, τους δασκάλους για μας. Κάπου διάβασα μια όμορφη φράση, που έλεγε: «Αυτός που τραγουδάει, πάει από τη χαρά στη μελωδία. Αυτός που ακούει, πάει από τη μελωδία στη χαρά.». Η Μουσική, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια. Η Μουσική καταπραΰνει, χαροποιεί, πλάθει ήθος, θεραπεύει και ενώνει. Η Μουσική, άλλωστε, είναι από τα στοιχεία που διασώζουν τον Πολιτισμό. Η χορωδιακή μουσική, κατά την άποψή μου, είναι από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα είδη μουσικής, μα συνάμα μια δύσκολη Τέχνη, που ζητά συνεχή αφοσίωση, συνέπεια και σκληρή δουλειά. Ο χορωδός αποτελεί το «ένα», το «εγώ». Η χορωδία αποτελεί το άθροισμα, το «εμείς». Είναι η ζυγιασμένη αρμονία, είναι η τέρψη, η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής Παιδείας των μελών της, που λειτουργούν και εμφανίζονται δημόσια σαν μία συγκροτημένη ενιαία ομάδα. Τα οφέλη που αντλεί κανένας όντως μέλος μίας χορωδίας είναι πολλά: Συμμετοχή σε ένα σύνολο, συναισθηματική έκφραση, αισθητική εμπειρία, ψυχαγωγία, επικοινωνία, διέξοδος απ’ την καθημερινότητα, γνωριμία με μουσικές κληρονομιές και άλλα.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αμανατίδης είπε μεταξύ άλλων πως: «Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στους χοράρχες-διευθυντές χορωδίας, δάσκαλους για μένα. Ο ρόλος του Διευθυντή χορωδίας είναι σημαντικός, απαιτητικός και σίγουρος. Χρειάζεται να καλλιεργήσει την αυτοκυριαρχία, να διδάξει και να επιτύχει την αρμονική συνεργασία των χορωδών του. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του δοκιμάζονται όχι μόνο οι μουσικές και μαεστρικές του ικανότητες, αλλά κι αυτές της διαχείρισης της «χημείας», που προκύπτει απ’ τη σύμπραξη πολλών διαφορετικών προσωπικοτήτων.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους να συμμετέχουν με τόση αγάπη και τόση αφοσίωση, και είναι τιμή μας που σας έχουμε απόψε εδώ.».

OI ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Αμέσως μετά ξεκίνησε η μουσική χορωδιακή πανδαισία, με πρώτη τη Χορωδία Συλλόγου φίλων Μουσικής «Φιλανθρωπικός» Βραυρωνίας Αρτέμιδος να ανεβαίνει στη σκηνή, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθούσε.

Στη συνέχεια, η Χορωδία Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «Ιωάννης Καποδίστριας» «Φαιάκων Ωδή» παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού λυρικού καλλιτέχνη κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

Ακολούθησε η κοινή εμφάνιση της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης» και της Χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής «Χοροταξιδευτές», υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του καταξιωμένου δεξιοτέχνη μουσικού κ. Βαγγέλη Σαραντίδη, και το εξαιρετικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, και πάλι υπό τη διεύθυνση του κ. Σαραντίδη.

Ανάμεσα στους πολυπληθείς θεατές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ξενοφώντα Κυριακόπουλο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτη Μανούρη και Δέσποινα Θωμαΐδου αντίστοιχα, την Πρόεδρο του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρη Γεωργούδη, κι ακόμη οφείλουμε να αναφέρουμε πως την παρουσίαση του προγράμματος και την ανάγνωση των πληροφοριών για τις συμμετέχουσες χορωδίες και τους μαέστρους τους έφερε εις πέρας η κ. Τάνια Κουμπή.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Σπύρος Αμανατίδης με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Τάνια ΚουμπήΚαταχωρήθηκε την: 26/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!