Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ(22/5/18)ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 31/7/18

 

Με βάση τις διαπιστώσεις που υπήρξαν κατά τη συζήτηση του θέματος, τις περιγραφές σχετικά με την κατάσταση των σταθμών και τις προθέσεις που εξέφρασαν για την επίλυσή τους, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  ειδικά για τον 5οΠαιδ. Σταθμό που είναι βέβαιο ότι δεν θα αδειοδοτηθεί, αλλά και τον 6ο που κινδυνεύει με μείωση παιδιών,καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις,προκειμένου αυτές να αποτελέσουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο τα δικαιώματα των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών στη νέα  εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

 

-Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

-Να εξασφαλίσουμε άμεσα την δυνατότητα ενοικίασης κτιρίου, για μεταφορά του 5ου παιδικού σταθμού και παράταση της λειτουργίας του μέχρι τη μεταφορά του στο νέο.

-Να ζητήσουμε με τεκμηρίωση των αναγκών που υπάρχουν την ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση ανακατασκευής του πρώην 1ου Παιδικού Σταθμού.

-Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στους παιδικούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να ζητήσουμε την αύξηση της χρηματοδότησης για την απορρόφηση όλων των παιδιών.

Να αποδεσμευτούμε από τη σύμβαση με την Μ.Κ.Ο  ΠΡΑΞΙΣ.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε επί 29 παρόντων

10  ΥΠΕΡ

11  ΛΕΥΚΑ

6    ΑΠΟΧΕΣ

1    ΚΑΤΑ

Και φυσικά δεν πέρασε. Εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και  γονείς μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Π. Τσουκαλάς , Θ. Χαμαλίδης ,  Κ. Κατιμερτζόγλου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ(29/5/18)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Με βάση το αίτημά μας με αρ.πρ. 10823/7-5-2018 σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προχολικής αγωγής, καταθέσαμε στη συνεδρίαση της 29ης Μαϊου, την παρακάτω ολοκληρωμένη πρόταση για να αποτελέσει θέση και πρόταση του δημοτικού συμβουλίου προς την κεντρική εξουσία αλλά και δέσμευση της δημοτικής αρχής  για την άμεση εφαρμογή της.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το άρθρο 33 του νόμου 4521/26-2-2018, που ψήφισε στην Βουλή για τη «θεσμοθέτηση» της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, δεν προχώρησε στην ικανοποίηση του παραπάνω παλλαϊκού αιτήματος.Επειδή:

1.      Στον νόμο που ψηφίστηκε δεν προβλέπεται καμία δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίησή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ούτε για νέες αίθουσες και Νηπιαγωγεία, ούτε καικανένας μόνιμος διορισμός Νηπιαγωγώνγια το επόμενο σχολικό έτος.

2.      Με τη δημοσίευση  πάλι της κοινής υπουργικής απόφασης όπου ορίζονται184 δήμοι από τους 325 της χώρας όπου θα υλοποιηθεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, η κυβέρνηση αφήνει έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο τα προνήπια στην πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων.

Γι΄αυτό απαιτούμε:

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά, ώστε τώρα όλα τα νήπια και τα προνήπια να εγγραφούν και να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο.
  • Να δημιουργηθούν τμήματα με 15 παιδιά ώστε να μπορεί να επιτελείται η παιδαγωγική πράξη με τους απαραίτητους όρους και όχι με στοιβαγμένα παιδιά.
  • Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά με παιδαγωγικούς όρους, με σίτιση και υποδομές χαλάρωσης.
  • Να διοριστούν εκπαιδευτικοί και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να στελεχωθούν τα νηπιαγωγεία με τμήματα ένταξης, με προσωπικό ειδικής αγωγής για να καλύπτεται η παράλληλη στήριξη. Να γίνεται η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, που θα στηρίζει όλα τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
  • Να δημιουργηθούν ασφαλείς αίθουσες σε σύγχρονα κτίρια, όπου θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών με ευθύνη του κράτους και με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  • Να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων χωρίς να επιβαρύνονται οι οικογένειες.
  • Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής κι εκπαίδευσης, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας, με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία εμπλοκή Δήμων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων.
  • Η δημοτική αρχή, να πάρει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  τα μέτρα εκείνα για την εύρεση οικοπέδων, με σκοπό τη δέσμευση για την ανέγερση σχολικών κτηρίων ή  άλλων κατάλληλων κτηρίων και αιθουσών, (π.χ ο 1ος  δημοτικός παιδικός σταθμός τη χρήση του οποίου κάνουν ομάδες και σύλλογοι χωρίς συγκεκριμένη άδεια....).  για την εξασφάλιση της εγγραφής όλων των προνηπίων και νηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, χωρίς να περιμένει την εξάντληση της τριετίας.

Η πρότασή μας  έλαβε  5  θετικές ψήφους. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό με τη δικαιολογία ότι η πρόταση  δεν  κατατέθηκε εξαρχής ολοκληρωμένα  στο κείμενο του αιτήματός μας  προς το δημοτικό συμβούλιο(;;;;).    Αντίθετα ψήφισαν τις προτάσεις  που αναγράφονταν στο κείμενο του αιτήματός μας και οι οποίες βέβαια περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη μας πρόταση.  Μάλιστα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να τις φέρει ακόμα και σε αντιπαράθεση(!!!!) ως δύο διαφορετικές προτάσεις...

Τα συμπεράσματα δικά σας....

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Π. Τσουκαλάς , Θ. Χαμαλίδης ,  Κ. Κατιμερτζόγλου

 

 Καταχωρήθηκε την: 04/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!