Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Ενθουσίασε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση-παρουσίαση των παιδικών και εφηβικών τμημάτων παραδοσιακών χορών και των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων του Χορευτικού Εργαστηρίου Ν. Ιωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (30/5), στο Ανοιχτό Θέατρο του Αττικού Άλσους.

ΟΜΙΛΙΑ κ.ΚΩΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

Την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Χορευτικό Εργαστήρι Ν. Ιωνίας, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Χόρεψε, χόρεψε, κάνε με πάλι παιδί…» χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ιωνιώτικου συλλόγου, κ. Ευθύμιος Κωτσικογιάννης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Απόψε θα χορέψουν όλα τα παιδάκια μας, από όλα τα τμήματά μας. Ακόμη, θα έχουμε μαζί μας και όλα τα μουσικά τμήματα του συλλόγου μας: κιθάρα, ποντιακή λίρα, νταούλι, βιολί, και του χρόνου θα έχουμε γκάιντα και λαούτο. Όσο πάει αυξάνουμε και τα μουσικά μας μέλη και τα όργανα τα οποία διδάσκονται στο Χορευτικό Εργαστήρι. Πολλοί από εσάς θα έχετε δει το Μουσείο που έχουμε φτιάξει στον 2ο όροφο του χώρου μας, όπου μας επισκέπτονται πολλά σχολεία της Ν. Ιωνίας και του Ηρακλείου. Στα παιδιά αυτά, λοιπόν, δείχνουμε όλα τα εκθέματά μας και, παράλληλα, τους εξηγούμε πώς κατασκευάζονταν όλα αυτά στο παρελθόν. Κι αυτό το κάνουμε γιατί πολλά παιδιά στη σημερινή εποχή δεν ξέρουν καν τι πάει να πει «σιτάρι», τι πάει να πει «γνέθω», «πλέκω» και όλα αυτά. Νομίζουν ότι όλα βγαίνουν από ένα «κουτί». Και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως τα σχολεία που μας επισκέπτονται είναι πολλά. Σας εύχομαι να θαυμάσετε τα παιδιά σας και να είμαστε όλοι καλά. Καλή αντάμωση.».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Αμέσως μετά ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, με τη μουσική επίδειξη του τμήματος εκμάθησης κιθάρας, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Γιάννη Βενιζέλο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορούς από όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν τα παιδιά του Α΄ τμήματος παραδοσιακών χορών (3-5 ετών), με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Θεόδωρο Φωτεινό, κι αμέσως μετά ανέβηκαν στη σκηνή τα παιδιά του Ε΄ τμήματος παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Μάνθα Ζήβα, παρουσιάζοντας χορούς από τη Μικρά Ασία.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χορούς από τα Επτάνησα, που παρουσίασαν τα παιδιά του Β΄ τμήματος παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Θεόδωρο Φωτεινό, κι αμέσως μετά σειρά είχαν οι χοροί από την περιοχή Ασβεστάδες του Έβρου, που παρουσίασαν με υποδειγματικό τρόπο τα μέλη του εφηβικού τμήματος παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Δημήτρη Μήτση.

Κατόπιν, στη σκηνή ανέβηκαν τα παιδιά του Γ΄ τμήματος παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Δημήτρη Μήτση, παρουσιάζοντας χορούς από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, ακολούθησε το Δ΄ τμήμα παραδοσιακών χορών, το οποίο, έχοντας κι αυτό ως υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Δημήτρη Μήτση παρουσίασε κρητικούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Στη συνέχεια, η υπέροχη βραδιά «ντύθηκε» με τα ηχοχρώματα του βιολιού, με τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης βιολιού, υπό τη διδασκαλία του κ. Γιώργου Κότσικα,  να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το εφηβικό τμήμα παραδοσιακών χορών, το οποίο τη φορά αυτή παρουσίασε ποντιακούς χορούς, ξεσηκώνοντας το θέατρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο βίντεο, που ετοίμασε το εφηβικό τμήμα παραδοσιακών χορών, το οποίο, εκτός από τους πολυπληθείς θεατές, παρακολούθησαν και οι εμπνευστές του, καθήμενοι στο κέντρο της σκηνής.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και τα μέλη του τμήματος εκμάθησης ποντιακής λίρας, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Κώστα Φωτιάδη, καθώς και τα μέλη του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών κρουστών, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ. Λάζαρο Ακριβόπουλο, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη, την Αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνα Σιμονετάτου-Καλέμη, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ν. Ιωνίας κ. Νέλλη Παυλίδη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως το επόμενο ραντεβού με τα τμήματα ενηλίκων του Χορευτικού Εργαστηρίου Ν. Ιωνίας είναι καθορισμένο για την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στον ίδιο φιλόξενο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου του Αττικού Άλσους.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Ο Πρόεδρος του Χορευτικού εργαστηρίου Ν.Ιωνίας, κ. Ευθύμιος Κωτσικογιάννης

 

Ο κ. Δημήτρης Μήτσης

 Καταχωρήθηκε την: 03/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!