Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, κ. ΓΚΟΤΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ κ. ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ  
Τα νέα της πόλης μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου

Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416

Fax : 210 2792500

 

Νέα  Ιωνία 6/2/18

Αριθ. Πρωτ. 3626

 

Αγαπητή κυρία Τουζοπούλου,

Το γεγονός ότι   αντιπολιτεύεστε τη δημοτική αρχή (αναφαίρετο δημοκρατικό σας δικαίωμα), δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα και να υβρίζετε, προκειμένου να δικαιωθείτε.

Συγκεκριμένα:

1.    Εσκεμμένα επαναφέρετε και συνδέετε το θέμα του Τ.Α.Π. (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) με την κατάχρηση στη σχολική επιτροπή. Και αυτό ενώ πολύ καλά γνωρίζετε (αφού παρακολουθείτε ως δαιμόνιος ρεπόρτερ όπως λέτε) ότι από την πρώτη στιγμή, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, η υπόθεση οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Το αν η Δικαιοσύνη και οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν τους δικούς τους ρυθμούς, δεν νομίζω να ευθύνεται η διοίκηση του δήμου, η οποία περιμένει με αδημονία τα πορίσματα  και τα συμπεράσματά τους με μεγαλύτερη από τη δική σας περιέργεια, σας διαβεβαιώ.

2.    Όσον αφορά τον Τ.Α.Π. και τα δημοτικά τέλη για τα ακίνητα που έχουν κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης, είναι γεγονός πως η υπάρχουσα Νομοθεσία είναι άδικη και παράλογη, και γι αυτό οι Δήμοι έχουμε ζητήσει να αλλάξει, και υπάρχει υπόσχεση του Υπουργείου γι αυτό.

3.    Οι Υπηρεσίες του Δήμου, έχουν εντολή από την διοίκηση να εξηγούν την κατάσταση στους πολίτες και να ζητούν να καταβάλλουν  ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ Τ.Α.Π. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, και να αναμένουν τη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά την χρέωση δημοτικών τελών και προστίμων.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 

 

·      Στο Ν. Ηράκλειο πράγματι πήραν απόφαση, η οποία όμως ΑΠΟΡΙΦΘΗΚΕ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι Υπηρεσίες του κάνουν ότι και εμείς, αναμένουν νομοθετική ρύθμιση.

·      Στο Δήμο Αχαρνών, λέτε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε από τη Νομαρχία. Ποια Νομαρχία; Δεν γνωρίζετε ότι οι Νομαρχίες έχουν καταργηθεί χρόνια τώρα, και εγκρίσεις νομιμότητας δίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών); Όχι μόνον ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ για κάποια απόφαση, αλλά από ενημέρωση που είχαμε, ο Δήμος Αχαρνών επιβάλλει και 200% πρόστιμο στον ΤΑΠ, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, που αναμένει την νομοθετική ρύθμιση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το έντυπο του Δήμου Μενιδίου που επισυνάπτεται, μιλά για τον Τ.Α.Π. του 2017 ο οποίος ασφαλώς και δεν έχει πρόστιμο, εφόσον πληρωθεί εμπροθέσμως. Υπάρχει κανένα έγγραφο για προηγούμενα έτη;

Τέλος, όσον αφορά το να στέλνουμε επιστολές κάθε χρόνο, πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι έκαναν διακοπή ηλεκτροδότησης, πληροφορία την οποία δεν έχουμε, μιας και μας την αρνούνται  η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι.

Επί πλέον, η ΔΕΗ κλπ., δεν δέχθηκαν να δίνουν στον καταναλωτή έντυπο του Δήμου Νέας Ιωνίας, τη στιγμή που κάνουν διακοπή, για την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τον Δήμο.

Κυρία Τουζοπούλου - Αραμπατζόγλου,

Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα καταγγείλετε τη Δημοτική Αρχή, να στοιχειοθετήσετε καλύτερα τον λίβελό σας.

         O Δήμαρχος

                                                                        Ηρακλής ΓκότσηςΚαταχωρήθηκε την: 07/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!