Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ κ. ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Νέα  Ιωνία 27/12/17
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500


    Αγαπητές  συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Ο προϋπολογισμός του 2018 του Δήμου μας,  αποτυπώνει  με σαφήνεια  την κατάσταση γενικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση  και στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, τις δυσκολίες που συνεπάγονται αυτά στον σχεδιασμό της δράσης μας, αλλά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.
    Η οικονομική κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά από την διοίκηση οκτώ περίπου χρόνων μνημονιακών πολιτικών και εσωτερικής υποτίμησης, μείωση του κοινωνικού κράτους, παρά τις προσπάθειες ανάσχεσης της τελευταίας περιόδου με τις στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές και την μείωση της ανεργίας, παραμένει προβληματική.

    Έχουμε σταθεροποίηση στο -60% των κρατικών επιχορηγήσεων του 2010 για την Τ.Α. με τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρει αυτό στην δράση  των δήμων για την παροχή κοινωνικού έργου και υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία, για την αναπτυξιακή της δραστηριότητα ,αλλά ακόμα και για τις βασικές υποχρεώσεις του δήμου.
    Πέρα από το γεγονός ότι η κρατική επιχορήγηση στον προϋπολογισμό του 2018  είναι αυξημένη περίπου 5%, απέχει πολύ από την κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η αύξηση των χρημάτων για τα τροφεία των παιδικών σταθμών, οι προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ, οι προσλήψεις και η χρηματοδότηση για κοινωνικές δράσεις όπως του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Κέντρων Κοινότητας, δεν αρκούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις της Τ.Α. σε αυτόν τον τομέα.

    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει μέσα του 2018 να απαιτήσει
1.Να ολοκληρωθεί η συζήτηση μεταξύ ΚΕΔΕ – ΥΠΕΣ – ΥΠΟΙΚΟ για το ύψος των παρακρατηθέντων.                                                                            2.Να ξεκινήσει άμεσα το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο σε βάθος πενταετίας θα επεκταθεί στα 2 δισεκ. Ευρώ.
3.Να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του κράτους σε έναν  οδικό χάρτη τριετίας και συμμετοχή στη Συνταγματική  Αναθεώρηση για ενίσχυση της αποκέντρωσης. Να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Υποστηρίζουμε την αλλαγή του εκλογικού  συστήματος σε απλή αναλογική, αλλά η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα στο τέλος της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Πρώτα: αρμοδιότητες, πόροι, έλεγχος, αρχές και πλαίσιο δημοκρατικού προγραμματισμού και μετά το διοικητικό σύστημα που συνδέεεται άμεσα με το εκλογικό σύστημα.
Τέλος: άμεση θεσμοθέτηση Αυτοτελούς Υπηρεσιακού ελέγχου και άμεση απεμπλοκή των Δήμων από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
   
    Αγαπητοί συνάδελφοι  και συναδέλφισσες,
Πιστεύουμε ότι είναι θετική η αποτίμηση και προοπτική στη δράση του Δήμου και αυτό φαίνεται:
•    Στη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου
•    Στην μη ύπαρξη οφειλών  προς προμηθευτές και εργαζόμενους.
•    Στην παραπέρα ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής.
•    Ενίσχυση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών.

Για το επόμενο έτος  έχουμε:
•    Αύξηση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς επιπλέον επιβάρυνση με διεύρυνση μάλιστα των απαλλαγών για κοινωνικούς λόγους.
•    Ολοκλήρωση αλλά και εκκίνηση έργων της περιφέρειας αλλά και μεγάλο αριθμό εγκρίσεων έργων και μελετών που θα αλλάξουν την πόλη, παρά τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε .
•    Δυνατότητα δανειοδότησης, με ευνοϊκούς όρους από ΕΤΕΠ και ΤΠΔ.
•    Συμμετοχή στο ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ με ένταξη έργων σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και ενεργειακά προγράμματα.
•    Δυνατότητα βελτίωσης της καθημερινότητας, με σταδιακή, αργή μεν αλλά διαρκή αποκατάσταση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων στις κοινωνικές υποδομές της πόλης (Αθλητικά κέντρα, βρεφονηπιακοί σταθμοί. Δημοτικά κτήρια, σχολεία κ.α.)
•    Αύξηση όλων των κωδικών συντήρησης και των παρεμβάσεων των Υπηρεσιών.
•    Ο προϋπολογισμός του 2018 καταγράφει την πολιτική βούληση για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών (Αύξηση: του αριθμού του μόνιμου προσωπικού, των υπερωριών, των δημοτικών δομών και δράσεων των Κοινωνικών Παροχών κλπ.)
•    Επίσης ο προϋπολογισμός αποτυπώνει, αχνά αλλά διακριτά,  την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της πόλης.

Γι αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες , ο προϋπολογισμός του Δήμου μας αποτυπώνει και φέτος ένα ορατό κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακή προοπτική, ενώ δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο της Νέας Ιωνίας.

                                                                 Ο Δήμαρχος
                                                             Ηρακλής Γκότσης

 Καταχωρήθηκε την: 31/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!