Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ» 

Σε μία ιδιαίτερα χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη από παιδικές φωνές, μουσική και χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναιτώλιο» μια εξαιρετική εκδήλωση για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Ο.Π.Α.Ν., με τίτλο: «Χριστούγεννα στο Παναιτώλιο».

 

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

Την όμορφη αυτή πολύπτυχη εορταστική εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η αποψινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Την παρουσίαση, από την ίδια τη συγγραφέα, κ. Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, του βιβλίου της, με τίτλο: «Δωροβροχή», των εκδόσεων «Παπαδόπουλου», και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, καθώς και την κ. Μαρία Ευαγγελάτου, μουσικολόγο, η οποία συνέγραψε τη μουσική των τραγουδιών, που θα ακουστούν και έχουν γραφτεί ειδικά για την ιστορία που θα ακούσετε. Ευχαριστούμε, επίσης, την κ.Κατερίνα Μαυράκη, Βιβλιοθηκονόμο, από πλευράς Βιβλιοθήκης του Ο.Π.Α.Ν., η οποία επιμελήθηκε το κομμάτι της παρουσίασης του βιβλίου της σημερινής εκδήλωσης, και να την ευχαριστήσω για την εν γένει προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του Ο.Π.Α.Ν., με κίνητρο -κυρίως- την αγάπη της για το παιδί.».

 

Ακόμη, ο κ. Γεωργούδης ανέφερε πως: «Στη συνέχεια, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου του Ο.Π.Α.Ν. θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα και όχι μόνον τραγούδια. Τη χορωδία θα διευθύνει η δασκάλα των παιδιών στο Ωδείο, κ. Μαρία Ανδρεαδάκη, και στο πιάνο θα συνοδεύει η κ. Βίκυ Σακκά, τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ, καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, κ. Αλέξανδρο Στουπάκη για τη βοήθειά του και την καλή μας συνεργασία.», προσθέτοντας πως: «Να ευχαριστήσουμε τη δασκάλα Ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Ο.Π.Α.Ν. κ.Μαριάνθη Κουμαριανού, για την παρουσίαση γύρω μας των υπέροχων ζωγραφιών των παιδιών της, και να της πω ότι την εκτιμώ ιδιαίτερα και σαν δασκάλα και σαν παιδαγωγό και σαν Άνθρωπο, καθώς και τον σύζυγό της Δημήτρη Βάρβογλη, δάσκαλο στα τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων, για τη βοήθειά του στο στήσιμο της εκδήλωσης.».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Γεωργούδης ανέφερε πως: «Τέλος, να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους στο στήσιμο της εκδήλωσης το επιτελείο των Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, και ιδιαίτερα τον Χρήστο Χατζηιωάννου, δημοτικό σύμβουλο, και τη Μαρία Φραντζέσκου. Άφησα για το τέλος, για να το υπογραμμίσω, τις ευχαριστίες μου στους γονείς των παιδιών και να τους συγχαρώ από βήματος για την προσπάθειά τους να καθοδηγούν τα παιδιά τους σε δημιουργικές διεξόδους, που σίγουρα θα τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους και για τους εαυτούς τους, αλλά και για την κοινωνία. Ο Ο.Π.Α.Ν. θα είναι πάντα αρωγός προς αυτήν την κατεύθυνση.».

 

ΟΜΙΛΙΑ κας ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΑΚΗ

Αμέσως μετά, η συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού: «Δωροβροχή», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Παπαδόπουλος», κ. Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, ξεκίνησε την ανάγνωση του παραμυθιού της, προχωρώντας σε μια αφήγηση με διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς παράλληλα μιλούσε με τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονταν με θέρμη και με τον δικό τους απολαυστικό τρόπο στους μεταξύ τους διαλόγους, δείχνοντας να απολαμβάνουν την όλη διαδικασία.

Μάλιστα, στα μεσοδιαστήματα της ανάγνωσης της ιστορίας, ακούγονταν τραγουδάκια γραμμένα από τη συνθέτρια-μουσικολόγο κ. Μαρία Ευαγγελάτου για το συγκεκριμένο βιβλίο, χαρίζοντας μελωδικές εμβόλιμες μουσικές ανάσες σε όλους τους παριστάμενους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παραμύθι τα μικρά και τα κάπως μεγαλύτερα παιδιά (βλ. γονείς) απόλαυσαν τον μικρό Μάρκο, ο οποίος, όταν έπεσε η «Δωροβροχή», ήθελε να κρατήσει όλα τα δώρα δικά του. Σύντομα, όμως, ο Μάρκος κατάλαβε ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι η φιλία, την οποία μπορεί κάποιος να βιώνει αρκεί να μοιράζεται πράγματα και συναισθήματα με τους άλλους συνανθρώπους του.

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ν. Ιωνίας, τα μέλη της οποίας, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας τους, κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη, με τη συνοδεία στο πιάνο της σολίστ κ. Βίκυς Σακκά, ερμήνευσαν δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η πολύωρη και πολυποίκιλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών σε ένα ξέφρενο παιχνίδι με ξυλοπόδαρους, ξωτικά και άλλα Χριστουγεννιάτικα όντα, τα οποία εισέβαλαν με φωνές και γέλια στην αίθουσα, παίζοντας με τα παιδιά, επιδεικνύοντας τα «μαγικά» κόλπα τους και τραγουδώντας κάλαντα και εορταστικούς σκοπούς.

Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε πως παράλληλα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες του χώρου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες ζωγραφιές των μαθητών των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν., που δημιούργησαν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μαριάνθης Κουμαριανού, τα οποία εκτίθεντο στο «Παναιτώλιο».

 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο πλήθος των «μικρομέγαλων» Ιωνιωτών και Ιωνιωτισσών διακρίναμε τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικό σύμβουλο («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Σπύρο Αμανατίδη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και δημοτικό σύμβουλο («Ενότητα γα τη Νέα Ιωνία») κ. Χρήστο Χατζηιωάννου, τη δημοτική σύμβουλο («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Αναστασία Δημητσάνου, καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Αλέξανδρο Στουπάκη.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης, με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του κ. Χατζηϊωάννου

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Αμανατίδης με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, κ. Αλέξανδρο Στουπάκη(δεξιά)

Η συγγραφέας, κ. Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη

Η συγγραφέας, κ. Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη,με το βιβλίο της και τη δημοσιογράφο της ΙΟΝΙΑΝΕΤ Παν.Σούγια(δεξιά)

 Καταχωρήθηκε την: 30/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!